Wethouder Rotterdam pleit voor vluchtelingenquotum!

Wethouder Wijbenga, die wethouder is van Integratie in Rotterdam komt met een nieuw quotum voorstel. Hij is er stellig van overtuigd dat een stad als Rotterdam één vluchteling op 1000 inwoners zou kunnen opnemen. Wat neerkomt op jaarlijks 640 vluchtelingen per jaar. De VVD’er zegt er wel direct bij dat hij dit voorstel op persoonlijke titel doet.

De VVD’er én wethouder te Rotterdam zegt dit omdat hij meent dat de stad meer te zeggen moet krijgen over de vluchtelingeninstroom. Door een quotum te stellen behoud je als stad zijnde het overzicht zo is het idee.

“Ik vind dat promille mooi. Omdat het ook goed te bevatten is.”

De grote steden krijgen al de meeste vluchtelingen, dit levert veel druk op sociale woningen en andere sociale voorzieningen. Een duidelijk overzicht is er nu niet, door een quotum regeling te bedenken máák je het dus overzichtelijk. Toch begrijpt Wijbenga dat de overheid zich niet wil wagen aan quota voor gemeenten, al helemaal niet als gemeenten zelf gaan bepalen hoeveel vluchtelingen ze opnemen.

“Dan krijg je in iedere gemeenteraad helse discussies over hoeveel en daar komt dan ook iets uit. Dan gaat een wat linksere, progressievere gemeente zeggen: doe maar wat meer. En een wat rechtsere, economisch of conservatief gerichte gemeente gaat misschien zeggen: ga maar laag zitten. Dan krijg je een heel grillig beeld.”

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Top

  Komen er verkiezingen aan?

  1. Sergeant Monty

   Klopt, in Nederland.
   Breng jij ook je stem uit vanuit Ierland om hier de politiek te beïnvloeden net als veel Turken doen.

   1. Original NL

    Onze lichtmatroos doet een Wesley Benbow..niet erg origineel.

   2. Top

    Nee hoor ja knikkertje, wij mogen niet stemmen, want we zijn genaturaliseerd, al meer dan 12 jaar geleden. Wij stemmen Fianna Fáil/The Republican Party (FF). Dat is een partij, die nog opkomt voor eigen volk!

 2. Hard

  Den Haag lijkt mij de aangewezen stad, zo op en rond het Binnenhof.

 3. Bullshit15

  Stop er mee zet eerst die gelukszoekers er maar uit kijk dan maar weer verder in begin eerst maar met die plee borstel ss dat is de grootste onruststoker
  Stem fvd of PVV in uit de eu

 4. DidiMadloba

  Daar hebben we nou een Grondwet voor: gemeenten gaan hier niet over. En als politicus kun je onmogelijk zeggen dat je slechts op persoonlijke titel sprak.

  1. Stanly2000

   Eindelijk gelijk, Fritsje.
   “gemeenten gaan hier niet over. ” Klopt dit regelt Brussel wel voor ons!

   1. Blitzkrieg

    Stanly2000 : Fritsje nooitgenoeg bedoel je zeker. Ik heb nieuws voor ze, we gaan de controle terug pakken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.