Wethouder Rotterdam pleit voor vluchtelingenquotum!

snapshot
Foto: Syrische vluchtelingen komen de grens over. Bron: OtagoDailyTimes / YouTube.

Wethouder Wijbenga, die wethouder is van Integratie in Rotterdam komt met een nieuw quotum voorstel. Hij is er stellig van overtuigd dat een stad als Rotterdam één vluchteling op 1000 inwoners zou kunnen opnemen. Wat neerkomt op jaarlijks 640 vluchtelingen per jaar. De VVD’er zegt er wel direct bij dat hij dit voorstel op persoonlijke titel doet.

De VVD’er én wethouder te Rotterdam zegt dit omdat hij meent dat de stad meer te zeggen moet krijgen over de vluchtelingeninstroom. Door een quotum te stellen behoud je als stad zijnde het overzicht zo is het idee.

“Ik vind dat promille mooi. Omdat het ook goed te bevatten is.”

De grote steden krijgen al de meeste vluchtelingen, dit levert veel druk op sociale woningen en andere sociale voorzieningen. Een duidelijk overzicht is er nu niet, door een quotum regeling te bedenken máák je het dus overzichtelijk. Toch begrijpt Wijbenga dat de overheid zich niet wil wagen aan quota voor gemeenten, al helemaal niet als gemeenten zelf gaan bepalen hoeveel vluchtelingen ze opnemen.

“Dan krijg je in iedere gemeenteraad helse discussies over hoeveel en daar komt dan ook iets uit. Dan gaat een wat linksere, progressievere gemeente zeggen: doe maar wat meer. En een wat rechtsere, economisch of conservatief gerichte gemeente gaat misschien zeggen: ga maar laag zitten. Dan krijg je een heel grillig beeld.”

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

9 reacties

 1.   

  Komen er verkiezingen aan?

  1.   

   Klopt, in Nederland.
   Breng jij ook je stem uit vanuit Ierland om hier de politiek te beïnvloeden net als veel Turken doen.

   1.   

    Onze lichtmatroos doet een Wesley Benbow..niet erg origineel.

   2.   

    Nee hoor ja knikkertje, wij mogen niet stemmen, want we zijn genaturaliseerd, al meer dan 12 jaar geleden. Wij stemmen Fianna Fáil/The Republican Party (FF). Dat is een partij, die nog opkomt voor eigen volk!

 2.   

  Den Haag lijkt mij de aangewezen stad, zo op en rond het Binnenhof.

 3.   

  Stop er mee zet eerst die gelukszoekers er maar uit kijk dan maar weer verder in begin eerst maar met die plee borstel ss dat is de grootste onruststoker
  Stem fvd of PVV in uit de eu

 4.   

  Daar hebben we nou een Grondwet voor: gemeenten gaan hier niet over. En als politicus kun je onmogelijk zeggen dat je slechts op persoonlijke titel sprak.

  1.   

   Eindelijk gelijk, Fritsje.
   “gemeenten gaan hier niet over. ” Klopt dit regelt Brussel wel voor ons!

   1.   

    Stanly2000 : Fritsje nooitgenoeg bedoel je zeker. Ik heb nieuws voor ze, we gaan de controle terug pakken.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!