AD-columnist stemde op GroenLinks maar verwijt ze nu ‘kutsmoezen’ en ‘verraad’

GroenLinks-leider Jesse Klaver valt toch niet te vertrouwen op zijn Bambi-ogen. Tot die conclusie komt columnist Carrie Jansen in haar wekelijkse cursiefje voor het Algemeen Dagblad.

De Rotterdamse advocaat en AD-columnist Carrie Jansen werd door de Bambi-ogen van Jesse Klaver en zijn enthousiaste fanbase getriggerd om de afgelopen keer op GroenLinks te stemmen. Inmiddels kan ze zichzelf naar eigen zeggen wel voor haar kop slaan.

De CO2-neutrale partij van Klaver heeft in Rotterdam namelijk ingestemd met de bouw van nieuwe woningen in het centrum van de Maasstad. Hiervoor moeten heel veel bomen worden gekapt. GroenLinks noemt het een ‘dilemma’ en heeft inmiddels toegegeven dat het inderdaad niet heel erg ‘groen’ en ‘links’ is om een stukje stadsnatuur te vernietigen en daar vervolgens woningen te bouwen.

Carrie Jansen in haar column voor het AD:

“Een dilemma, lieve Linkse Groentjes, is niks meer dan een kutsmoes voor dat je niet stond waarvoor je zei te staan. Op het gevaar af dat ik nu naar, cynisch en chagrijnig klink: aan dromen en idealen staat maar één ding in de weg. En dat is verraad, GroenLinks, keihard verraad. Ik kan me wel voor me kop slaan.”

Het gaat er bij Jansen dan ook niet in dat GroenLinks nu ook een voorstander is gebleken van meer bebouwing in de vrije sector. Het handjevol sociale huurwoningen zullen notabene verrijzen op de meest giftige plek van heel Rotterdam. Dat is inderdaad niet heel erg ‘groen’ gedacht door de partij van klimaatstrijder Jesse Klaver.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Cootje

  Als je allochtonen bloed in je aders hebt en je kan in een zaaltje met opgestroopte mouwen onzin uitkramen, en je publiek is van de geitenwollen sokken club . Met bakfietsen en sandalen en een gevaarlijk clubje van onder invloed sferen staat van Wijnand Duyvendak die een dubieus verleden heeft . En als leider van die club een oude benzine slurper rijd , in een huis woont wat alle regels overtreed wat betreft milieu , de vorige leider van die partij burgemeester van Amsterdam haar mond vol had van zwarte scholen , maar haar kinderen er wel van af haalde , dus ze zitten daar met een verhaal als verdien model , en dat heeft succses

  1. Hendrie1963

   Beter kon ik het niet zeggen.

  2. Hendrie1963

   Serieus, ander bloed ander genen? Vandaar dat het zo’n etterbak is.

 2. rexm

  Cootje, volkomen gelijk.

 3. Pronounce

  “Linkse Groentjes” – die term houden we erin.

  En ja, als je voorstander bent van een ruimhartig immigratiebeleid, dan moet je ook niet piepen als de consequentie daarvan gepresenteerd wordt: er is meer bebouwing nodig en de milieudruk neemt toe. Het is precies de reden waarom ik nooit op de linkse groentjes zal stemmen: hun basisuitgangspunten van een schoon milieu, een ruimhartig immigratiebeleid en een uitgebreide verzorgingsstaat zijn met elkaar in tegenspraak. Deze drie dingen kunnen simpelweg niet samengaan. Je kunt hele goede redenen hebben om afzonderlijk voor één van deze drie punten te zijn, maar ze kunnen niet samengaan. Ruime immigratie zal altijd ten koste gaan van het milieu en bij de kansloze types die GL wil binnenhalen (want toekomstige stemmers) ook van de verzorgingsstaat.

 4. Veteraan

  Groen Links is ook al een clubje wat goed begonnen is en nu een moslim kussend partijtje is en zal de komende jaren ook wegzakken met hun corrupte aanpak.
  EN
  Trump lacht iedereen uit en gaat gewoon voor zijn 2e termijn.
  Te gekke kerel en ik ben trots op hem en vooral op zijn beleid.
  Elke dag dat hij de wereld in goede banen leid en tegenstand bied daar waar Laf Europa het niet durft is een goede dag.
  En dan GB eindelijk een Brexit, het kan niet beter.
  Heerlijk om zo mijn zondag te beginnen.
  Trump you go mate, America first.
  Goede tip voor NL om dat ook eens te doen en op weg naar een Nexit al is NL dan wel al bankroet van al het weggegooide geld naar de EU.

 5. crimson1960

  Wat had je dan ged8 van Jesse, pinokio Klaver.

 6. Hendrie1963

  En wat de immigratie betreft moeten de Nederlanders zelf het recht maar in handen nemen. Politie heeft geen tijd want die moet bekeuringen uitschrijven en de politiek zijn laffe honden. Dus wat let ons er van om een paar criminele asielzoekers in elkaar te timmeren en ons land weer te pakken.

  1. Isengrijn

   Hendrie1963:

   “…Dus wat let ons er van om een paar criminele asielzoekers in elkaar te timmeren en ons land weer te pakken?…”

   Eh… D’66 rechters?

   1. AS210854

    Isengrijn, je vergeet even Johnny de mol , volgens hem is Nederland zelf schuldig dat wij zoveel criminele asielzoekers hebben.

   2. Hendrie1963

    Ook goed, die nemen we dan gelijk even mee

 7. Duckday

  Stem PVV of FvD missien zijn we eens verlost van dat leugens en bedrog met op gestroopte mouwen

 8. J.C.

  Stonden de groene gladjakkers van GL ook niet uitbundig te juichen, toen in Zandvoort vorig jaar het besluit genomen was, dat het circuit weer voor de formule 1 races gebruikt zal gaan worden. Ondanks de milieu- en klimaatverwoestende gevolgen dat dit met zich meebracht, brengt en zal brengen?

 9. Wim Vreeswijk

  Misschien kan Jesse met de Bambi-ogen ooit nog eens gaan acteren in een of andere, slecht eindigende tekenfilm….

 10. Bullshit15

  Iemand die goed naar zijn kop heeft gekeken die wist bij voorbaat al dat i werd voorgelogen in bedrogen met zijn valse lachje ook deze partij moet keihard worden afgerekend op zijn leugens op naar 0 ZETELS
  Stem fvd of PVV uit de eu

 11. Heras

  Groenlinks heeft ook niets met het milieu. Het gaat hen om de macht en om geld. Meer niet.
  Voorbeeld; anders zou groenlinks met een goed idee komen om alleen IN steden te bouwen, ipv in groengebieden. Bomen zijn al zo schaars in Nederland.
  De paar bomen die er staan worden gekapt voor biomassa. Welke imbeciel heeft dat nou weer bedacht.

 12. nu ik

  ach idioten die praten over klimaat neutraal zijn niet serieus te nemen. De klimafoben liegen je willens en wetens voor over iets dat niet bestaat.

  Elk normaal mens met een normaal stel hersens zou kunnen weten dat het klimaat niet statisch is.

  1. Racerfirst

   Nou klimaat en beheersing is zo’n complexe en met elkaar samenhangende materie, dat regel je niet GOED even bij t kruisje!!!
   Direct of indirect schop je t leven, werk, cultuur, financien, alles overhoop en wat zijn de dramatische gevolgen daarvan???
   Of gaan we als de Groene golf t doordrukken en later repareren als dat nog kan???

 13. Racerfirst

  Hahaha, wie t laatst lacht!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.