AIVD waarschuwt ons tijdens verhoor Tweede Kamer: ‘Jonge generatie salafisten enorme bedreiging!’

Zojuist bij het Kameronderzoek naar ‘ongewenste beïnvloeding van moskeeën’ kwam de AIVD met een belangrijke boodschap. We moeten de jonge generatie van salafistische aanjagers niet onderschatten, ze vormen een enorme dreiging. Op de lange termijn vreest de AIVD voor ondermijning van de rechtstaat. Laten we hopen dat Den Haag wat doet met deze boodschap! 

“Op dit moment zien we een tweede generatie ontstaan”, zegt Schoof. “Ze schrijven en spreken goed Nederlands. Ze kennen het rechtssysteem. Op sociale media domineren ze de markt, om het zo te noemen. Ze streven naar een parallelle samenleving waar de regels van de Nederlandse rechtstaat niet gelden.”

Schoof, AIVD-directeur, maakt zich zorgen over de lange termijn. En terecht, de jonge generatie van salifistische haatpredikers vallen in eerste instantie niet zo snel op. Het zijn geen domme jongens, en juist daarom weten ze zo veel andere jongeren te beïnvloeden.

Uit onderzoek blijkt dat dankzij buitenlandse financiering deze jongeren enorm veel invloed uit kunnen oefenen op moskeeën en scholen. Wat er dus voor zorgt dat jongeren onder druk worden gezet, ze moeten een keuze maken. Radicaliseren of gematigd blijven. Het is enorm zorgwekkend om te horen van de AIVD dat de radicale stemmen zo professioneel te werk gaan.

De geldkraan dichtdraaien gaat nog niet zo makkelijk, zoals Schoof opmerkt.

“Maar wetten verzinnen voor de geldstromen is heel ingewikkeld. Die lopen via tussenpersonen, dus je kunt alles verhullen wat je wilt.”

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. P. Breetveld

  Helaas zijn de meeste jongeren die beïnvloed worden wel simpele zielen met een IQ van een rotte tomaat! En daar lopen er veel van rond. Overheid is doodsbang en laat de burgers in de steek door deze slechteriken te paaien met uitkeringen, woningen, werk en begeleiding in plaats van USA straffen van minimaal 23 jaar

 2. Hendrie1963

  Geert Wilders roept dat al 8 jaar en wordt er nooit geluisterd omdat ze nooit met het onderwerp bezig zijn maar alleen maar tegen PVV en FvD aantrappen. Maar nu zegt de AIVD precies hetzelfde. Zielig. Wordt tijd voor verandering.

  1. Kretoloog

   Dick Schoof gaat binnenkort weg als AIVD-baas. Volgens mij is dat de reden dat hij nu meer durft te zeggen dan de gebruikelijke politiek-correcte prietpraat. Zijn opvolger Erik Akerboom gaat de dreiging vanuit salafisme en Moslim Broederschap weer downplayen, Mark my Words.

   1. Baron von Munchhausen

    Kretoloog

    Akerboom was de Groen-Linkse Hoofd-commissaris die vond dat politie-agenten uitgerust met hoofddoeken: geen probleem! En deze Akerboom gaat iets met veiligheid doen? Gaat eerst adviezen inwinnen bij de Imam!
    En Nederland glijdt af? Hoe komt u daarbij!

 3. P. Breetveld

  En altijd hetzelfde liedje vanuit Den Haag. Het is moeilijk, het is onmogelijk, we zitten vast aan verdragen, we respecteren de privacy, kortom, we WILLEN er niets aan doen!

  1. Blitzkrieg

   P. Breetveld : Ze hebben ons opzettelijk uitgeleverd! Keer op keer Baudet zwart maken, maar hij is de enige (met Geert Wilders) die het voor ons opneemt. Marrakesh was toch zogenaamd bedoelt om vluchtelingen te kunnen uitzetten, de het tegenovergestelde is waar.

   Hele Kamer keert zich tegen Baudet over Marrakesh Immigratiepact
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=G2TM-1xOryQ

   Weg met dit kabinet en zo snel mogelijk een #NEXIT.

 4. Jack Flash

  Wordt er nog geluisterd naar de AIVD?
  Of doen ze dat ook al niet meer?

  1. Ron

   Nee joh net als referendum afschaffen want correspondeert niet met hun gedachte.

 5. Blitzkrieg

  Herinneren we ons dit artikel nog?
  Paniek! Koerden zijn het zat, gaan Syriëgangers binnenkort zelf berechte
  h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/02/paniek-koerden-zijn-het-zat-gaan-syriegangers-binnenkort-zelf-berechten/

 6. Baron von Munchhausen

  En wat gaat het, onder curatele staande van Groen-Links, kabinet doen?
  Kletsen, vergaderen, commissietje, enzovoort,.
  Het antwoord is reeds bekend: internationale verdragen, van Brussel mogen Moslims niet aangepakt worden en de hele rataplan; “we kunnen het niet op onze manier doen!”
  Verdragen, overeenkomsten, etc, kunnen opgezegd worden! Maar ook dat mag niet van Brussel!

 7. P. Breetveld

  In Den Haag zijn ze doodsbang dat er troubles zijn in hun Safe Space. De boeren rukken met hun tractoren op en defensie krijgt de opdracht om wegen af te sluiten! “ Anders bereiken ze het sprookjesland genaamd Binnenhof” Open vizier tijdens onderhandelen is niet mogelijk. Dat zou een hoop krediet en waardering opleveren. Alleen via via wetjes en nieuwe regeltjes en zelf totaal onvindbaar en onzichtbaar blijven.

 8. Fonz

  Die zogenaamde geïntegreerde generatie zet zichzelf buiten onze maatschappij….

 9. Heras

  Maar zij (links) gaan er ook aan als de islam hier regeert.
  Vooral lhbt-ers.

 10. Kidogo

  Tjonge dit wisten wij al een poosje maar ja hoe krijg dit in de houten kop van Pinokkio Rutte en consorten ?

 11. Michael M

  LINKSE RAKKERS maken zich liever druk om een partij als FVD of PVV dan voor hetgeen de PVV al jarenlang voor gewaarschuwd had. Links is blind voor het echte gevaar. Je hoort die linkse rakkers zich verzetten tegen deze gevaarlijke opkomende Salafisten. Links is laf en bang.

 12. Michael M

  Typefouten. Links zal zich niet verzetten tegen opkomende salafisne want daar is links te laf voor een schijtbang.

 13. kees cup

  Tsjonge jonge , 15 jaar na de moord op Theo van Gogh.
  Moeten we nu verbaasd zijn ?

  En hoe gaat onze regering reageren ?
  Das haben wir wirklich nicht gewusst ??

 14. rujoleki

  Aaah schoof maakt zich druk?
  Hou toch op met die onzin. De PVV vindt dit al jaren. Jarenlang is de PVV genegeerd. Hopelijk zijn de huichelaars en wegkijkers het eerste slachtoffer van deze salafisten.

 15. DidiMadloba

  Misschien niet populair om te zeggen, maar Wilders c.s. voeden de salafisten door moslimhaat. Wie dag in dag uit te horen krijgt dat hij levensgevaarlijk is en een “achterlijke ideologie” aanhangt wordt op den duur inderdaad levensgevaarlijk.

  1. Isengrijn

   Jawel, Didimadloba.
   De middelvinger naar ons wordt steeds dikker op die manier.

  2. Peetjoh

   Nou das niet nodig hoor de haat zit in hun geloof vanaf dag 1.

 16. Peetjoh

  De geschiedenis herhaald zich. Het land is al jaren niet meer in handen van de regering. Deze x zien ze het niet (want diversiteit) 75 jaar geleden hadden ze beter brillenglas denk ik.

 17. Politiek Profeet

  Schoof, blauwe knietjesfiguur van het over de moskeevloer kruipen en een poepgat van hier tot tokio, zovaak genomen als deuggeit door zijn doelgroep.

  1. Fenena

   Waar slaat dit op? Niet een beetje overdreven?

   1. Bullshit16

    Fenema
    Goede tip kijk jensen.nl daar hoor je de echte waarheid
    Kom dan maar weer met je opmerking is dit niet overdreven

 18. Pjotter

  Breedveld, ja, maar dan moeten we tevens vast stellen dat de meerderheid der NL kiezers een IQ hebben van nog rotter dan een rotte tomaat na de vele waarschuwingen veelal door insiders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.