Alwéér steekpartij in Londen, agenten schieten messentrekker dood: ‘had terroristisch motief’

Londen lijkt naast hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk ook hoofdstad van steekpartijen te zijn. Al doet Parijs het ook goed in de race om die titel. De Londense politie windt er echter geen doekjes meer omheen en knalde de messentrekker dood, want ‘terroristisch motief‘. Hij verwondde twee mensen.

Engelse media berichten dat één van de slachtoffers een vrouw is, die in de rug werd gestoken terwijl ze op de fiets zat. Over het andere slachtoffer lijkt nog weinig bekend.

In rap tempo kwam het nieuws naar buiten dat er een steekpartij aan de gang was in Londen. Vrijwel direct maakte de politie bekend dat ze uitgaan van een terroristisch motief en zojuist werd bekend dat de dader is doodgeschoten door de politie. Dat zou hier te zien zijn op het Twitter-kanaal van RT UK (video). Daarop is echter niet te zien of de man ook daadwerkelijk een bomvest draagt. Dat wordt namelijk in een opvolgende tweet beweerd, met ‘object strapped to chest’.

Volgens het AD zou de man een winkel binnen zijn gelopen en toen een ‘groot mes’ of een machete pakte en op mensen in begon te steken. Om zijn middel zou hij ‘kleine zilverkleurige capsules ter grootte van kleine thermosflessen’ op zijn borst dragen.

Twee maanden geleden was het ook al raak. Maar aan de reacties op Twitter te zien lijken mensen het belangrijker te vinden dat het gezicht van de mogelijke dader onherkenbaar wordt gemaakt, uit angst voor racisme natuurlijk.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Hard

  Het zal rap beter gaan in Engeland nu de grenzen niet meer van de EU zijn.

  1. Grote Trek

   Nog maar afwachten of dat zo is. Eerst moeten zij dat zelf doorkrijgen. Op uw bewering kunnen zij niet blindvaren.

   1. Hard

    Johnsen Grote Trek?

  2. Original NL

   Er zijn al miljoenen potentiële messentrekkers in de UK.
   Dus het kwaad is al geschied, helaas.

  3. Fortiori

   Er is geen harde grens tussen N.Ierland en Ierland. Dat is uitonderhandeld.

  4. Fonz

   Het gaat al veel beter want GB is uit de EU, wat zal het een overwinning zijn als ook Nederland eruit stapt…

 2. Bullshit15

  Groot gelijk. Gelijk doodschieten die gasten in met naam in toenaam benoemen geen onderscheid in maken klaar is kees niet moeilijk over doen
  Stem fvd of PVV uit de eu

 3. JFU

  In Engeland begint de grote schoonmaak binnenkort. Het tuig dat onder dwang van Brussel is binnen gehaald zullen snel hun biezen pakken. Daar valt niets meer te halen voor hun. De grenzen gaan voor die lui op slot. Alleen jammer dat ze dan naar ons toekomen. Het zijn net sprinkhanen die alles opeten en dan weer verder gaan. Oplossing….grenzen dicht.

 4. Vanduinen

  Het voornaamste motief om voor de Brexit te stemmen was de idee om te veronderstellen dat daarmee de immigratie voorbij zou zijn.

 5. Broodnuchter

  Ik vond de berichtgeving van het RTL nieuws nogal mager. Een jaar geleden was dat wel anders. Kennelijk went het.

 6. 1zeven1

  Ik kan eigenlijk nergens in de Engelse pers terug vinden dat het om een “confused man” gaat…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.