Bam! PvdA-partijcoryfee Ronald Plasterk slacht windmolens af: ‘Eindeloos gezeul, enorme afvalberg, weinig energie!’

De enfant terrible van de PvdA is weer eens lekker bezig. Deze keer keert hij zich frontaal tegen de linkse orthodoxie dat we onze heil moeten zoeken in windmolens. Ze zijn totaal inefficient, zeer vervuilend en verouderen veel te snel. Ronald Plasterk heeft z’n verbale kettingzaag alvast gepakt om een paar van die klimaatminaretten om te zagen.

De meeste linkse politici gaan na hun politieke loopbaan ergens duur zitten cashen om de hypotheek van hun grachtenpand te blijven financieren, terwijl ze voor de microfoon nog altijd deftige linkse standpunten blijven uitdragen. Zo niet Ronald Plasterk. De oud-minister ging gewoon in loondienst en behoudt z’n onafhankelijkheid. Sterker nog: ome Roon kent God noch gebod en geeft zijn totaal door Greta Thunberg gehypnotiseerde politieke medestanders er flink van langs.

Zo geldt voor de gemiddelde PvdA-politicus een windmolen nog altijd als een heilig en onaantastbaar gebouw van bijna religieuze proporties. Dé oplossing voor het klimaatprobleem! Amen!

Nou, de nuchtere klimaatgodslasteraar Ronald Plasterk rekent eens resoluut af met al die quasi-religieuze onzinpraatjes. Windmolens zijn geen oplossing, maar zadelen Nederland juist op met een gigantisch probleem, zo betoogt hij:

“Ze zijn afschuwelijk lelijk en tasten de Nederlandse natuur aan, het wordt eindeloos gezeul met reparaties, over tien jaar enorme berg afval, het levert als je alle aanmaakkosten meerekent relatief weinig energie op, en als het niet waait (of te hard) heb je er niets aan.”

Nou Lodewijk. Nu jij weer!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Mikael Blomkvist

  Plasterk onderschrijft het wetenschappelijke feit dat er sprake is van een door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde en de dringende noodzaak te komen tot een duurzame energievoorziening. Hij is dus bepaald geen klimaatgodslasteraar.

  Hij heeft bedenkingen bij een van de vormen van duurzame energie. Dat is te begrijpen.

  1. Kretoloog

   Dat de aarde opwarmt, is een wetenschappelijk feit. Dat is al veel vaker gebeurd, waarna er altijd weer een afkoeling volgde.

   Dat de opwarming die we nu beleven, wordt veroorzaakt door menselijke activiteiten, is geen wetenschappelijk feit. Het is niet netjes om dat de bioloog Plasterk op een sneaky manier in de schoenen te schuiven.

   En verder heeft Plasterk helemaal gelijk dat windmolens leiden tot chaos in de energievoorziening. Gelukkig zijn er nog nuchtere PvdAers, al moet ze ze wel met een kaarsje zoeken.

   1. Mikael Blomkvist

    Plasterk heeft zelf uitdrukkelijk verklaard dat hij de opwarming van de aarde aan het menselijk handelen toeschrijft.
    Als integere wetenschapper kan hij dit ook onmogelijk ontkennen en willen ontkennen.

    1. Original NL

     Aldus de psychopaat wìm hüttentutten, wesley banbow….en de rest van zijn multi “persoonlijkheden”.

   2. Rompui

    Bijna goed, “ze ze” kan dan weer net niet,jammer .

    1. Kretoloog

     🙂

     1. Rompui

      Lolbroek hahaha

   3. Joost mag het weten

    Hoewel het zeker geen wetenschappelijk vaststaand feit is dat de opwarming van de aarde (voornamelijk) wordt veroorzaakt door de mens is het niet zozeer dat punt waar de meeste “klimaatontkenners” grote problemen mee hebben.
    Het zijn de zeer kostbare, sterk vervuilende en natuur kapotmakende maatregelen die bovendien ineffectief zijn waar zij op tegen zijn. Het opstoken van bossen in biomassacentrales, windmolenparken, zonneweides, electrisch rijden leveren per saldo geen bijdrage aan het verlagen van CO2 uitstoot en deze maatregelen zijn bovendien zeer milieubelastend. Dat ontkenners niet geloven dat menselijke CO2 uitstoot een substantiële bijdrage levert aan het opwarmen van de aarde maakt eigenlijk niet uit; als de aanpak van het “klimaatprobleem” bestond uit herbebossing en echt schone alternatieven voor met name kolen en aardolie zoals LFTR, H2fuel dan zouden deze zogenaamde “ontkenners” hier graag aan meewerken.

 2. Rammstein

  Ronald Plasterk serveert de windturbines af als nauwelijks renderend en als schroot van morgen. Desalniettemin wordt er door alle klimaatwaanzinnigen nog vol op ingezet.

  De incompetentie zegeviert. Arm Nederland.

  1. Mikael Blomkvist

   Windenergie zal, net als kernenergie, onvermijdelijk zijn in de overgangsperiode naar een CO2-vrije energievoorziening.

 3. Jack Flash

  Dus hebben PVV/FVD al een poos geleden gelijk gehad,en nu nog even erachter komen dat de hele klimaattragedie een ernstig overtrokken probleem is,waarvan de mens als oorzaak niet bewezen is.

 4. Hendrie1963

  Wordt er eindelijk iemand wakker.

  1. Fiori

   Al die luchtfietsers schermen maar met ‘een wetenschappelijk feit’ inzake het klimaat, en als je hen dan vraagt dat feit eens te staven staan zij met de scheve bek vol tanden.

 5. Peetjoh

  Plasterk is een bewindsman die al jaren afgedaan heeft. Niemand luister naar hem. Hij kan roepen wat hij wil. Dat hij nou opeens tegen dat hele klimaat is, heeft vast iets te maken dat ie op links niks meer betekent. Nou probeert hij het op rechts. Hij had wat beter zijn best moeten doen, toen hij nog wat te zeggen had.

 6. Bullshit16

  Ik denk dat Plasterk roept voor de bühne hij weet dat de meerderheid geen windmolens meer willen in dat hij dit roept om zieltjes te winnen ik trap er niet in als ze een maal hun zieltjes weer hebben gaat het gewoon zo door zo als het nu gaat stem dit zooitje weg
  In stem fvd of PVV uit de eu

 7. Jack Flash

  Bullshit@ Het blijft een PvdA’er .
  ik denk dat je een punt hebt

 8. Fortiori

   Bezos wil 10 miljard doneren voor klimaat – NRC
  Jeff Bezos gaat 10 miljard dollar (9,2 miljard euro) van zijn eigen geld uitgeven aan de strijd tegen klimaatverandering. De Amazon-oprichter en -directeur richt daarvoor een investeringsfonds op.

 9. Mikael Blomkvist

  De bedenkingen van Plasterk bij windmolens zal geen gevolgen hebben oor de enorme uitbreiding van deze vorm van energievoorziening in de komende jaren. Zonder windenergie zal Nederland onmogelijk kunnen voldoen aan de eisen van de internationale klimaatafspraken.

  1. Rompui

   We hebben megawatts aan stroom nodig, dat gaan die windmolentjes ons niet leveren .

   1. Mikael Blomkvist

    Dit jaar zal in Nederland 6000 megawatt uit windenergie komen. Die bijdrage is onmisbaar in het totale aanbod van energie.

    1. Pijnstiller

     Dat is niet eens voldoende om aan de energiebehoefte van 1.000 inwoners te voldoen.

     Het gemiddelde verbruik per hoofd is in Nederland >6.700kWh.

     Dat is in verhouding tot veel andere westerse landen relatief laag.

     Daarbij komt dat door de energietransitie (door warmtepompen en electrisch rijden) het elektriciteitsverbuik zal exploderen. De verwachtingen door verschillende wetenschappers varieert tussen de factor 5 en 10x het huidige verbruik.

     Uw cijfer is ronduit een lachertje heer Dopper of Madiloba

    2. Mikael Blomkvist

     Eén megawatt kan ongeveer 1000 huishoudens van elektriciteit voorzien. 6000 megawatt zal dus voldoende zijn voor 6 miljoen huishoudens.

     U lijkt niet te weten waarover u praat.

     1. Pijnstiller

      Idioot
      Lees maar eens goed

    3. Blitzkrieg

     Mikael Blomkvist :
     Eén kerncentrale beter dan 6000 windmolens
     https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/een-kerncentrale-beter-dan-6000-windmolens~bcb3fc70/

     Lijkt me een veel beter plan

    4. Blitzkrieg

     Mikael Blomkvist :
     Eén kerncentrale beter dan 6000 windmolens
     h**ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/een-kerncentrale-beter-dan-6000-windmolens~bcb3fc70

     Lijkt me een veel beter plan

     1. Mikael Blomkvist

      Ik gaf al aan kernenergie een noodzakelijk element te achten voor de klimaattransitie. De exploitatie van kernenergie centrales is echter duur en de ontwikkeling vergt veel tijd.
      Zonder windenergie zal het op korte termijn niet lukken de CO2-uitstoot omlag te brengen en dat is ook de reden waarom er op grote schaal op wordt ingezet.

  2. Brenda Welsh

   GB gaat de komende jaren een groot windmolen park inrichten Dit jaar wordt de laatste hand gelegd aan een megalomaan windmolenpark voor de kust van Engeland. Het park moet een miljoen huishoudens van stroom voorzien.

   Zo’n 120 kilometer voor de Engelse oostkust wordt hard gewerkt aan het grootste windmolenpark ter wereld. Verspreid over een gebied groter dan Malta, staan 174 molens van ieder honderd meter hoog. De wieken beslaan een groter oppervlakte dan het bekende London Eye en een enkele rotatie kan een gemiddeld huishouden een volledige dag van stroom voorzien.

 10. fusilier

  Windmolens bouwen is een onderonsje tussen Rutte en Merkel, bij de bouw van die ondingen hier in Nederland zie je bijna alleen maar auto’s en vrachtwagens met Duitse nummerplaten

  1. Kees

   Precies! En er wordt door een paar partijen schandalig veel geld mee verdiend, maar voor het klimaat en het milieu zijn het ondingen. En dan nog 70.000 vogels die alleen al in NL jaarlijks hun dood vinden door windmolens.

   1. DidiMadloba

    Maar de meeste van die vogels zijn extreem links, om in de stijl van DDS te blijven.

 11. Jack Flash

  Mezzadra gelooft nog steeds in sprookjes.
  Lachwekkend.

  1. Fortiori

   Sterker nog, het is de realiteit Jack!

  2. Pijnstiller

   Krijg je wanneer je zoveel masturbeert

   Na het zien van het jeugdjournaal

 12. DidiMadloba

  Plasterk wordt meelijwekkend.
  Als briljant bioloog dacht hij: dat gestuntel van politici, dat kan ik beter.
  Hij overschatte zichzelf vreselijk, want mislukte faliekant in de poltitiek. Om iets te bereiken moet je namelijk niet alleen gelijk hebben, maar ook gelijk krijgen, en dat laatste is een kwestie van sociaal handwerk waar Plasterk niet voor in de wieg gelegd is.
  En nu moppert hij lekker door.

  1. Pijnstiller

   Beste Dopper,
   Een sympathiekere linkse rat dan Plassterk heb ik nog niet voorbij zien komen in de politiek.

   Overigens hoorde dat een van uw club vrienden een interviewtje had gegeven bij Danny op straat.

  2. Steiner

   Meelijwekkend??? Dat zegt het sukkeltje van DDS.24/7 alhier je stompzinnige gedachtekronkels plaatsen alsof ook maar iemand daarin geïnteresseerd is,dat is pas meelijwekkend.

  3. Original NL

   Didi lulhannes is meelijwekkend…koffers al gepakt?…mooi en nu snel opzouten.

 13. Maurits Dekker

  Bij Links verkopen ze meningen als feiten.
  Maar als je dan zelf met een feit komt is het in hun ogen slechts een mening.

  Je kan met die klimaatgelovigen niet debatteren omdat ze niet voor rede vatbaar zijn.

 14. Original NL

  Dit weten en zeggen mensen met een IQ > dan van een augurk al jaren..maar de klimaat en energie onzin moet en zal met alle kracht worden doorgedrukt…een miljarden verspilling.
  Die kerncentrales gaan er echt wel komen..maar dan moet eerst deze farce van een regering het land uitgetrapt worden.
  Het hysterisch gillen van links levert namelijk geen KW op.

  1. Mikael Blomkvist

   Voor het bouwen van kerncentrales vormt het Kabinet geen belemmering. Er zijn geen bedrijven die verwachten het rendabel te kunnen exploiteren.

   1. Original NL

    Windmolens wel natuurlijk..gesubsidieerd door de belastingbetaler…u behoord niet tot de gelukkigen met een IQ groter dan van een augurk…tip.. bij groenlinks valt u niet op.

    1. Mikael Blomkvist

     Dat was in de aankoopfase het geval. Inmiddels nauwelijks nog.

     ht*ps://www.bnr.nl/nieuws/duurzaamheid/10383317/aankomend-jaar-eerste-subsidieloze-windmolenpark-op-land

     1. Original NL

      Dus het bouwen van kerncentrales is dus niet mogelijk in nl?
      Dan raad ik u de aanschaf van een aggregaat aan…!

 15. JeroenG

  Windmolens lelijk: ja. Windmolens leveren afval op: ja. Windmolens leveren niets op: onzin. Schotland draait vanaf midden dit jaar op 100% alternatieve energie, vooral windenergie. En de meeste van die grote windmolens betalen zich in 4-6 maanden energetisch terug.

  1. Mikael Blomkvist

   Correct.

   ht*ps://www.dutchcowboys.nl/nieuws/schotten-produceren-met-wind-in-6-maanden-tijd-energie-voor-twee-jaar

  2. ome

   “Schotland draait vanaf midden dit jaar op 100% alternatieve energie, vooral windenergie.”

   Ben benieuwd naar de bronvermelding van jouw bewering, tot die tijd houd ik het op kletskoek.

 16. goedisfout

  Met isolatie is veel meer winst te behalen dan met windhandel.

 17. Filthje

  Windmolens schieten nog sneller uit de grond dan Paddenstoelen

 18. Rud56

  Windmolens in Nederland. En mislukt prestigeobject van toenmalig minister Kamps ten tijde van het kabinet Asscher-Rutte c.s. Eén van de vele van dit VVD-kabinet.

  Bij de lancering stond al vast dat het niks zou worden, echter contracten waren al getekend met de vrinden (grote bouwbedrijven) dus een weg terug zou vooral een aanzienlijk gezichtsverlies zijn voor Kamps en consorten (zeer belangrijk om dat te voorkomen) én miljoenen aan claims!
  Dus doorgaan was de remedie!

  Nu is bewezen dat die molens voor het millieu zeer schadelijke gassen lekken, dat ze op zee het zeeleven verstoren, visgronden blokkeren, uitzichten verpesten, bij storm niet kunnen draaien én dat ze na veel, heel veel onderhoud kunnen worden afgedankt!

  En dan komt nu zo’n Plasterk met zijn kritiek, oud-medeverantwoordelijke voor dit prestige project.
  Tja, terwijl het leed is en nu wordt geleden, tot wellicht in de verre toekomst!

  En dan te bedenken dat wetenschappers in Frankrijk hebben ontdekt hoe energie uit het vocht van de lucht te halen waarin we leven! Kortom, als de egocentrische politiek niet voor prestige kiest, maar het verstand zou gebruiken had het ons land veel bespaard, onoverzichtelijk veel!

  Maar goed, o o k deze feiten kennende: stem volgend jaar met verstand en kies voor de FvD en PVV!

 19. Adriaanv

  Plasterk nu alias Trump ?

 20. plakband

  Massale windmolenparken veroorzaken ook destabilisatie van de lagere luchtlagen.
  Daardoor ontstaan elders hevige regenbuien, windvlagen, hagelstenen en op termijn hebben zij een negatief effect op het klimaat. Maar dat wordt op links-wetenschappenlijke wiijze weggemoffeld.

  1. Bolkestein

   Windmolens vervuilen ook enorm.

   Windmolens toch niet zo milieuvriendelijk: honderden kilo’s giftige gassen de lucht in
   h**ps://www.hartvannederland.nl/nieuws/2019/windmolens-niet-milieuvriendelijk/

   1. Bolkestein

    Windmolens zijn dodelijk vervuilend.

    h**ps://groene-rekenkamer.nl/1795/windenergie-nederland-de-dodelijke-keerzijde-van-windenergie/

 21. DidiMadloba

  Plasterk is sneu. Topwetenschapper die op avontuur ging in de politiek en afging als een gieter. En nu zint hij op wraak. Zielig.

  1. Kretoloog

   De kwaliteiten van Plasterk als wetenschapper staan niet ter discussie. Dus wat hij schrijft over duurzaamheid, klimaat en energie (kerncentrales) zou ik maar serieus nemen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.