Bam! Wilders krijgt zijn zin! Kamerdebat over politieke heksenjacht op Wilders een feit

Wilders zat er al enige tijd om te vragen, een Kamerdebat rondom zijn vervolgingssoap. Nu heeft hij dan toch eindelijk een meerderheid achter zich kunnen krijgen om dit debat te organiseren. Er komen steeds meer smerige feiten boven tafel, dus Wilders verdient ook de ruimte om zijn beklag te doen in de Kamer. 

Ondanks dat er maandelijks nieuwe bewijzen naar boven drijven dat Wilders gewoon keihard politiek wordt vervolgd doet het OM alsof haar neus bloed. Wilders roept al jaren dat zijn vervolging één grote grap is, en met alle klokkenluiders en documenten die naar buiten komen, valt ook moeilijk te ontkennen dat Wilders ongelijk had.

We zijn benieuwd wat de collega’s van Wilders hierover te zeggen hebben. Het zou de ideologische tegenstanders van Wilders sieren als ze hun steun uitspreken. Want wat hier gebeurt kan niet. Topambtenaren, ministers en zelfs de premier zijn allemaal betrokken rondom de vervolging van Wilders.

En ondertussen doen ze allemaal alsof hun neus bloedt.

Laten we hopen op een spektakel-speech van Geert Wilders, want hij heeft alle redenen om keihard te fulmineren op Justitie. Met alle chaos op dat departement is het de hoogste tijd voor een grote schoonmaak. Wilders en zijn team van advocaten blijven door stormen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Duckday

  STEM NU PVV of FvD dit zijn de partijen die opkomen voor de bewonder
  Breek het kartel en stem PVV of FvD .
  Dit kabinet moet vallen .

 2. Bullshit16

  Dat hoop ik voor hem maar ik denk dat die landverraders hem achter zijn rug uitlachen zal wel niks gebeuren zo zijn ze alles onder het maatje schijven
  Geert succes pak ze maar aan dat schorem
  Stem fvd of PVV uit de eu

 3. Hendrie1963

  Het zal wel gaan zoals gewoonlijk. De ene trapt tegen de pvv en de ander roept racist en weer een ander zit met zijn telefoon te spelen. Of ze geven toe omdat de verkiezingen eraan komen. Ze zijn de laatste weken wel erg overal mee bezig wat ze 3 jaar achterwege hebben gelaten.

  1. Original NL

   Q…..Ze zijn de laatste weken wel erg overal mee bezig wat ze 3 jaar achterwege hebben gelaten……..
   Ze zijn er niet mee bezig, maar lullen er alleen over….en na de verkiezingen is het weer huilen over zogenaamd racisme en fascisme.

 4. Cycle25

  OM >> OMD, drammers zijn toegevoegd aan het corrupte rijtje.

 5. Original NL

  Het was al duidelijk maar dit is een politiek proces om anti-deugfascisten de mond te snoeren.
  Wilders moet kapot, Baudet moet kapot…en dan is alles geoorloofd.

  1. DidiMadloba

   Wilders gaat helemaal niet “kapot”. Er is een boete van € 6000 gevorderd, maar in eerste instantie is hij “schuldig verklaard zonder strafoplegging”, een mogelijkheid die de wet gelukkig nog biedt. Fijn dat er geen minimumstraffen zijn!

   En dan is het ook nog eens zo dat klassenjustitie uit den boze is. Als de rechter besluit dat Wilders inderdaad iets heeft gedaan wat volgens de wet niet mag, moet hij daarvoor veroordeeld worden. De rechter zal daarbij zeker meewegen dat juist Kamerleden een podium hebben waarop ze zowat alles kunnen zeggen wat ze willen: in de Kamer!

 6. Marija

  Het is wel zeker dat ALS Wilders weer wordt onderuit gehaald het werkelijk IEDEREEN duidelijk zal zijn dat er vieze spelletjes zijn en alweer worden gespeeld.
  DIT KAN ECHT NIET !!
  Laat ze maar doen, uiteindelijk zal dit het keerpunt worden en gaat dit Wilders ook een hoop stemmen opleveren.
  Wat debat betreft kan niemand hem onderuit halen, het hele OM kan zijn borst nat maken en zal MOETEN incasseren.

  1. Marija

   HUP GEERT, VERMORZEL DAT ZOOTJE MAAR.

  2. DidiMadloba

   Hoezo “wordt Wilders onderuit gehaald”?
   Het OM voert aan dat Wilders iets heeft gedaan wat volgens de wet niet mag. Dus gaat de rechter eerst kijken of dat wettelijk en overtuigend bewezen kan worden. Nou, Wilders is op TV geweest met zijn actie, dus dat is niet zo moeilijk. De vraag zal veeleer zijn of er niet toch een reden is om Wilders niet strafbaar te achten, bij voorbeeld vanwege de vrijheid van meningsuiting.

   Wilders vindt dat het OM het spel niet eerlijk speelt, maar de pot verwijt de ketel, want Wilders verweert zich niet door argumenten aan te dragen maar door het OM als instituut te slopen. En het zou me niet verbazen als hij straks ook de rechter sloopt.

   Lekker inconsequent. Wilders is wel de man van law and order, maar straks staat een verdachte Marokkaan voor het hekje die de Officier van Justitie vierkant uitlacht.

  3. DidiMadloba

   Wilders is een voetballer die de scheidsrechter aanvalt in plaats van doelpunten te maken. Als er iemand vuil spel speelt is hij het wel. In Angelsaksische landen kennen ze zoiets als “contempt of court”: minachting voor de rechter. En dan zwaait er wat

   Ten eerste mag de Minister zich wettelijk met het OM bemoeien, zelfs in individuele gevallen.

   Ten tweede moet het OM met juridische argumenten komen voor een veroordeling, anders spreekt de rechter Wilders vrij, of ontslaat hij hem van alle rechtsvervolging.

   Het overleg tussen OM en Ministerie ging niet over de vraag of Wilders wél vervolgd moet worden (dat is de normale gang van zaken als er een geldige aangifte ligt), maar of die vervolging toch niet beter achterwege kon blijven, omdat die Wilders electoraal in de kaart speelt. Ik begrijp dat ze nu hebben gekozen enige afstand tot verkiezingen te houden.

   Wilders is ook wel hopeloos inconsequent. Aan de ene kant is hij voor “law and order”, en pleit hij voor hoge straffen, aan de andere kant sloopt hij het gezag van justitie. Van hem moet alles kapot.

 7. Cootje

  Is Halbe zijlstra al in het zonnetje gezet met weer een hoofdrol in de graniet afval affaire of wegens het goede lidmaatschap van de goede partij uitgezonderd van onderzoek , in een bananen republiek kan een premier wegkomen met een geheugenverlies van 70 burger doden , dat de WODC zijn wetenschappelijke teksten aanpast aan de bewuste bewindsman , zijn in verleden bonnetjes zoek geraakt , zijn in bezwaarde documenten de pagina’s zwart gelakt , zijn in het leger de wapen olie de chroom6 en de burnpit onder de tafel gehouden, zijn top bestuurders bij het CBR het UVW en de belastingdienst zwaar in gebreken gebleven, maar deze mensen hebben wel invloed tot een lobby om Wilders als concurrent uit te schakelen, want die loopt uit de pas en pas niet in hun straat ,dat kan alleen in een bananen republiek

 8. Ben Venuti

  Laten we hopen dat dit de ondergang van dit horrorkabinet wordt en van die pisnicht Rutte.

 9. DidiMadloba

  DDS is helemaal op de hand van Wilders. Maar ten onrechte.

  Om te beginnen mag de Minister zich bemoeien met het OM: Artikel 127 van de “Wet op de Rechterlijke Organisatie” bepaalt namelijk: “Onze Minister van Justitie kan algemene en bijzondere aanwijzingen geven betreffende de uitoefening van de taken en bevoegdheden van het openbaar ministerie.”

  Naar ik vermoed heeft de Minister er niet bij het OM op aangedrongen on Wilders te vervolgen, maar juist gesuggereerd hem niet te vervolgen, omdat Wilders electoraal profiteert van vervolging.

  Als er een geldige aangifte ligt (dus van een wettelijk strafbaar feit), is het de regel dat vervolging plaats vindt, en de uitzondering dat dit niet gebeurt.
  In zekere zin heeft Wilders recht op vervolging, want het is best denkbaar dat de rechter hem vrijspreekt (of ontslaat van rechtsvervolging, at praktisch op hetzelfde neerkomt). Dat kan alleen als de vervolging wordt doorgezet.

  Dan het verwijt dat het een “puur politiek proces” zou zijn. Een politiek proces zou het functioneren van Wilders als volksvertegenwoordiger raken. Toen ex-PVV-er Richard de Mos werd veroordeeld wegens corruptie moest hij aftreden. Dat raakte dus wel zijn politieke functioneren. Maar Wilders kan gewoon doorgaan, zelfs als hij wordt veroordeeld. Hij zou zelfs alsnog zijn belofte gestand kunnen doen om te zorgen voor “minder Marokkanen”, door een wetsontwerp in te dienen. Dat heeft hij (natuurlijk) nog niet gedaan, omdat hij weet dat hij dan wordt weggehoond door zijn collegae, en dat wil de lafaard niet.

  Wilders toont vooral aan dat de opleiding tot burgerschap tekort schiet. En zijn advocaat-in-kwade-zaken maakt zich levenslang belachelijk. Zijn aanstelling aan de Utrechtse universiteit kan hij wel op zijn buik schrijven.

  Als deze soap voorbij is moeten de (andere) politici maar eens goed nadenken of ze naar Angelsaksisch voorbeeld geen sanctie moeten stellen op “contempt of the court”, minachting voor de rechter.

  1. evil knievel

   Heel veel gebleeeeeer n geblaat DD
   Maar resterend,helaas maar heel weinig wol!!
   Opdoeken,opzouten & wegweze aub!

  2. Robert75

   Wat een rare vergelijking trek je hier. Hoe kan je nu de zaak De Mos vergelijken met de zaak Wilders. Verdacht van corruptie heeft toch niets met politiek te maken? Corruptie is gewoon een strafbaar feit dat is toch niet zo moeilijk om te begrijpen. Of die zich daar nu wel of niet schuldig aan heeft gemaakt. Het is heel logisch dat als je daarvan verdacht wordt als wethouder dat ze het vertrouwen in je opzeggen.

   Vragen of je meer of minder Marokkanen wil is toch niet strafbaar? Dat is gewoon een gewetensvraag en een politiek standpunt van de PVV. Daar kan je het mee eens zijn of mee oneens maar strafbaar is het allerminst. Als een rechter Wilders zou veroordelen zegt die eigenlijk dat standpunt mag je niet innemen en dan de PVV zijn werk niet meer doen.

   En hoeveel bewijs wil je nu eigenlijk nog hebben? Dit document komt nota bene van de openbare aanklager. Dit document lijkt mij meer dan genoeg om hem te laten getuigen. Laat hem maar uitleggen wat hij er mee bedoelt en hoe het geïnterpreteerd zou moeten worden. Die Wouter Bos hoort niet in het klagersbankje te zitten maar het getuigenbankje

   1. DidiMadloba

    De Mos was helemaal niet duidelijk corrupt. Hij houdt van “hands on” politiek: bijv. winkeliers helpen die te pletter lopen tegen de bureaucratische muur van de gemeente. En diezelfde winkeliers storten dan uit dankbaarheid wat geld in de partijkas van De Mos – die het zonder subsidie moet doen want gemeentepolitiek. Dan maakt justitie ervan dat De Mos zich heeft laten kopen om die winkelier te helpen.

    Maar zo’n ex-PVV-er zien ze niet graag, dus wordt een bananenschil gezocht en wordt De Mos politiek “kaltgestellt”: hij moet aftreden.

    Of Wilders nu wordt veroordeeld of niet, hij kan gewoon doorgaan. Zijn vervolging heeft geen politieke gevolgen. Behalve dan dat Wilders geweldig profiteert van alle publiciteit.

    Die “Minder Marokkanen” actie was in meerdere opzichten fout.
    – Het scheert alle Marokkanen over één kam, als een hinderlijke bevolkingsgroep. Dat is uitermate grievend.
    – Wilders suggereert dat hij de mogelijkheid heeft om te zorgen voor “minder Marokkanen”.
    – Juist als politicus heeft Wilders alle mogelijkheden om wél om “minder Marokkanen” te vragen: in de Kamer mag zowat alles gezegd worden. Maar daar durft Wilders niet aan te komen met een plan voor “minder Marokkanen”. In dat café werd hij toegejuicht, in de Kamer zou hij worden afgeslacht met zo’n plan. En dan kiest de laffe Wilders ervoor om voor eigen parochie te preken. In dat café eindigde hij met de belofte “dan gaan we dat regelen”. Maar dat was een leugen want Wilders heeft nog geen begin van een poging gedaan. Zijn actie was puur vandalisme.

    1. Ron

     Fout 1.
     Minder marokkanen scheert niet alles over 1 kam. Dat was het geweest als hij alle marokkanen had gezegd.

     Maar buiten de kamer gaat VVD nu ook stuk dan.
     Verkiezingsuitspraak Andere partijen willen terroristen paspoort geven is dan ook wat gewaagd is het niet.?

  3. ikweetwatikwil

   DDS is helemaal op de hand van Wilders. Maar ten onrechte.
   Zegt Didi

   Lees je de artikelen van Tim wel?
   Moet Didi met leugens zijn gram halen?

   Willen we Nederland , Nederland laten blijven STEM PVV of FVD.

 10. evil knievel

  WHAT DO WE WANT!?…….
  JUSTICE!…..
  WHEN DO WE WANT IT!?…..
  BEFORE THE 23TH OF MARCH!….

 11. JFU

  Onze huidige landverraders kunnen er niet meer omheen. De meest vunzige spelletjes zijn gespeeld om Wilders kapot te maken.
  Ze gaan nu in de achterkamer overleggen hoe hier zonder gezicht verlies uit te komen. Er moet dus een zondebok gevonden worden die verantwoordelijk wordt gesteld voor de gang van zaken. Benieuwd wie dat zal (of zullen) worden.

 12. Wim Vreeswijk

  Hoewel het een Pyrrhus-overwinning voor Geert is met 76 tegen 74 geeft het ook aan dat er nog steeds met 74 tegenstemmers ontzettend veel kneuzen Nederland vertegenwoordigen. Zelfs het CDA, wat toch een partij met veel bestuurlijke ervaring is, liet het afweten.

 13. Rosasolis

  Wat een kamer debat rond Wilder? Waarom zou een kamer debat ooit komen rond een van een van onze twee racistisch “leiders”? Een “Wilders debat” zou alleen een verspillingen van kostbare tijd zijn, en tot niets leiden. Er zijn vele belangrijkere zakken voor onze tweede kamer, dan de zaak van Wilder…die al zijn eigen ellende voor zichzelf heeft veroorzaakt. Volgende maand gaat zijn proces door. Ik denk dat vele kiezers nu wel moe zijn van de hele gedoe van Wilders en zijn PVV societeit zonder leden. En ik denk niet dat velen veel interesse hebben in zijn racistisch collega, Baudet.

  1. Ben Venuti

   Ge eens Nederlands leren oma Tingeling, dat koeterwaals van je is tenenkrommend om aan te horen.

   1. Vit

    Eensch, ik doe er ook geen moeite meer voor om 1 regel te lezen.

  2. Rammstein

   Rosa, je bent een domme linkse troela met fascistische trekjes die nergens wat van af weet of begrijpt.

   Wilders is een democratisch gekozen parlementslid die al jaren gemangeld en bedonderd wordt door Justitie. Met medeweten van ministers en zelfs de minister-president. Iets wat dusver alleen mogelijk was in een dictatoriaal geleid regime.

   Jij moet haast wel een kwaadaardige trol zijn, want anders zou je niet zo abject praten: als waarheidsbevinding aan je hart zou gaan, zou je dit debat toejuichen. Maar je trollenonderbuik wijst alleen maar de ‘racistische’ kant op. Ga lekker naar
   de site van Libelle, Miss Piggy.

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Domme benepenheid kent geen grenzen.
    Eigenwaan en achterlijkheid ook niet…
    Over grenzeloze arrogantie maar niet te spreken …

  3. LifeBuddy

   Roza, je heb gelijk dat er vele belangrijkere [zakken] voor onze tweede kamer, dan de zaak van Wilder [s] . Kijk hoe alle maffia van over heel de wereld hier naar toe komen, om over de rug van de werkman miljonair te worden. En de linkse stellen hun Wetten en grenzen daar wagenwijd voor open. Wie is er nu racistisch?

 14. amaya

  Succes Geert mijn stem heb je PVV

 15. harte385

  Nieuwe regering PVV en FvD zo snel mogelijk en de rest opruimen jaren lang de boel bedondert

  1. Mikael Blomkvist

   bedonderd.

 16. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Jammer genoeg heeft ook Geert zijn ziel lang geleden aan de duivel verkocht en zal het hele circus hem niet redden. Allang bedacht, gepland, geregeld, afgeschreven en rekening mee gehouden…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.