België wil 42 ISIS-kinderen terughalen zonder moeder, Koerden niet akkoord

De Belgische regering heeft aangegeven dat ze 42 ISIS-kinderen terug willen halen naar België, zonder hun moeders. Die zouden maar lokaal berecht moeten worden. De Koerden gaan hier echter niet mee akkoord. De Belgische regering voelt de druk toenemen.

Belgische minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin, gaf bij de VN-Veiligheidsraad in New York aan dat zijn regering 42 kinderen uit de Syrische kampen terug wil halen. De moeders moeten maar lokaal berecht worden, en hij licht toe:

“Ze hebben op Syrisch grondgebied oorlogshandelingen gepleegd – heel ernstige – en moeten er worden berecht. Momenteel willen ze niet gescheiden worden van hun kinderen, maar het is hun verantwoordelijkheid deze tijdelijke scheiding te aanvaarden opdat hun kinderen in veiligheid kunnen worden gebracht.”

Dit is natuurlijk een gevoelige kwestie, want iedere dag dat ze die kinderen niet terughalen, moeten ze van de Belgische rechtbank 5000 euro per kind ‘betalen‘. Dat geld komt dan in een fonds waar dat kind later aanspraak op kan maken. Dat bedrag tikt inmiddels behoorlijk aan. Er werd echter niets gezegd over het verplicht moeten helpen terugkeren van de ouders van het kind.

Zo heeft de Belgische rechter zichzelf buiten schot gehouden, want de kans is dik aanwezig dat er één of ander verdrag of stuk wetgeving is, dat zegt dat het onmenselijk is als kinderen van hun ouders gescheiden worden. En de Belgische regering heeft natuurlijk weinig zin om potentiële terroristen terug te halen die hun eigen kroost alleen maar verder laten radicaliseren.

Maar de Koerden lijken weinig zin te hebben in dit plan, waardoor de Belgen straks waarschijnlijk alsnog ook de moeders mee moeten nemen. Anders hebben ze natuurlijk niet ‘alles geprobeerd’ en loopt die dwangsom alleen maar verder op.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Ralnov

  Rechtbank heeft daar dus meer in te brengen als hier dus , die zijn knettergek daar.

 2. Fenena

  Ik begrijp het probleem niet. Vroeg of laat zal het er toch van komen. Bovendien zullen de Syriërs zeggen ‘zet ze over de grens’ Het land uit. Zeggen wij ook over overlastgevers.

  1. Fonz

   “Ik begrijp het probleem niet.”

   Klopt, jij bent ook een achterlijke staatsmongool, waarbij ik mij heel goed voor zou kunnen stellen dat er mensen zijn die jouw achterlijke harses eens zouden willen verbouwen…

   1. Op Koers

    Belachelijk antwoord. Als dit geen rode kaart waard is weet ik het niet meer.

 3. toetssteen

  Hoe haal je een ‘bom’ in huis……..

 4. fusilier

  Je kunt een kind wel uit een oorlog halen,maar de oorlog niet uit een kind. In het verleden zag je hetzelfde met de geïndoctrineerde hitler jugend. Lekker daar laten bij hun moeder. Die zijn verantwoordelijk .

 5. claus

  ” 42 ISIS-kinderen terug halen naar België”?
  Dat is een Mengelitisch probleem, de kinderen hebben slechte genen en daarbij slechte invloeden ondergaan in de prille jeugd, niet bevorderlijk voor een geordende en Christelijke samenleving!

 6. musicmaniac

  Niemand terug halen is nog veel beter. Ook de kinderen die op hun vierde verjaardag al een mitrailleur krijgen zijn al zover verziekt en geïndoctrineerd dat zij hun wapen als speelgoed zien in vergelijking met in Nederland een autootje of Lego.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.