Bizar! Dikke middelvinger van Buitenhof! Buitenhof weigert rectificatie: ‘Wij hebben Baudet juist geparafraseerd!’

Gisteren wilde Buitenhof in eerste instantie niet reageren op de ontstane ophef. Uiteindelijk kwamen ze laat op de avond met een statement. Dit statement liet zien dat Buitenhof absoluut niet van plan is om de gemaakte fout te rectificeren. Ze draaien eromheen en menen dat ze gelijk hebben. Gelukkig spant Baudet een kort geding aan, kijken of Buitenhof dan nog zo’n grote mond heeft. 

Het duurde even maar dan hebben we ook eindelijk een antwoord van Buitenhof, zij zien zoals verwacht geen enkel kwaad in wat ze hebben gedaan. Dat ze de woorden ‘ras’ en ‘cultuur’ met elkaar verwisseld hebben zien zij niet als grove blunder.

De woordkeuze bij die vraagstelling is een juiste parafrasering van zowel de uitspraken van Thierry Baudet (die in het publieke debat ook in het licht werden geplaatst van eerdere uitspraken van hem over dit onderwerp) als de wijze waarop deze uitspraken werden opgevat door enkele Tweede Kamerleden en Minister De Jonge.

Volgens mij moet Buitenhof nodig de definitie opzoeken van parafraseren, want dit was gewoon – een intentionele – fout.

Excuses krijgt Baudet dus niet, laten we hopen dat hij daadwerkelijk een kort geding start. Want Buitenhof heeft geblunderd, maar wil niet op de blaren zitten. Beetje kinderachtig dit van Buitenhof, wellicht hadden ze zich beter niet kunnen ontdoen van Jort Kelder.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

122 reacties

 1. AS210854

  Soms kun je aan een persoon zien dat er met haar of hem iets niet klopt . Zij is daar het levend bewijs van.

 2. Meriadoc Brandebok

  “Naar het opzetten van veerdiensten om immigranten vanuit Afrika over te zetten naar Europa om de nationale identiteit te verzwakken zodat er geen nationale staten meer zullen zijn,” aldus Baudet.

  “Thierry Baudet baarde deze week in de Tweede Kamer opzien door te zeggen dat hij denkt dat de EU een vooropgezet plan heeft om het blanke Europese ras te vervangen door Afrikaanse migranten,” aldus Righton.

  Wat de presentatrice van Buitenhof zei komt op hetzelfde neer als hetgeen Baudet in het debat poneerde. Baudet meende immers dat er opzettelijk migranten worden overgezet om de nationale identiteit te verzwakken. Omvolking: het blanke ras vervangen door Noord-Afrikanen en zo de identiteit van het land verzwakken. Dat komt op hetzelfde neer als Righton zegt.

  Baudet vraagt een rectificatie van iets wat hij zélf heeft gezegd.

  Overigens, waarom moeten Baudets tegenstanders het nauw nemen met de waarheid als Baudet zelf ook liegt – over Marokkanen.

  1. JochemX

   Bokkie, er zit een verschilletje tussen de echte uitspraak en de “parafrase”, maar voor jou kennelijk iets te subtiel.

  2. Dropje

   Dat is ook wat hij indirect hiermee bedoeld
   Dat ie “ras” niet direct benoemd komt omdat zoiets strafbaar is wegens racisme
   Maar een goed verstaander weet hoe het bedoeld is en je kunt het hier ook dagelijks lezen

   1. Ben-NIET-Groen-L

    Beste Dropje,

    Wacht effe………..
    Je bent toch geen neger omdat je jezelf “dropje” noemt en het woord “neger meer mag gebruiken voor een zwarte ?

    1. Dropje

     Nee ben zo wit als blanke vla en heb ook geen probleem met chocolade vla of karamel

     1. Original NL

      Q…Nee ben zo wit als blanke vla…..
      Net als de inhoud van uw hersenpan die blijkbaar uit licht getinte hopjesvla bestaat.

  3. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok :
   -=> TROLTECHNIEK <=-
   Trek motieven in twijfel. Verdraai of vergroot ieder detail waardoor je het laat lijken alsof je tegenstander handelt volgens een bepaalde agenda of motief.

   Quote : "Wat de presentatrice van Buitenhof zei komt op hetzelfde neer als hetgeen Baudet in het debat poneerde."
   Wat de NPO hier doet is niks anders als een lastercampagne tegen Thierry Baudet, framen, demoniseren en woorden in de mond leggen die hij nooit gebruikt heeft. Waarom hebben ze Otten uitgenodigd en niet Baudet zelf, dan kon het zichzelf tenminste verweren.

   Quote : "Overigens, waarom moeten Baudets tegenstanders het nauw nemen met de waarheid als Baudet zelf ook liegt – over Marokkanen."
   Dit is waar we tegen strijden, maar hoofdzakelijk tegen mensen zoals jij die maar blijven wegkijken.
   'Je hoort zijn kaak breken'
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=haTZ3HA9yWU

   1. Gebande Kok

    Kan onze FvD-Buikspreekpop niet even buitengaan spelen?

    1. Blitzkrieg

     Gebande Kok :
     -=> TROLTECHNIEK <=-
     Probeer zoveel mogelijk zaken op sociale media te laten censureren.

   2. Meriadoc Brandebok

    @Blitzkrieg

    Ik heb hier eerlijk gezegd wel schik in. Baudet besloot een kwaadaardige en onbewezen complottheorie op straat te gooien. Dat komt nu keihard als een boemerang terug in zijn gezicht. Net als die Marokkanen-leugen. En elke leugen die hij in de toekomst nog zal vertellen zal als een boemerang in zijn gezicht terugslaan.

    Hij heeft de EU ook zowat vergeleken met de Nazi’s, dus elke nazi-vergelijking door anderen zal me werkelijk ook worst wezen.

    1. Beukman

     Inderdaad. De parafrase is redelijk nauwkeurig.

     Stel dat Baudet het wél precies in die bewoordingen had gezegd – en dat had gekund, vraag maar aan zijn dierbare vriendinnen – dan had zijn voetvolk – waaronder soldaat Blitzkrieg – staan juichen.

     Baudets voetvolk heeft geen eigen mening, het is gehersenspoeld om iedere scheet die hun legeraanvoerder laat toe te juichen.

     1. Joshuak

      Ik ben beukman, en ik hou van kindertjes..

      Heb je niet gezegd, maar we weten dat jij het zo had kunnen zeggen he meneer Wesley AKA Mezzadra?

     2. Rammstein

      De parafrase is inderdaad geheel juist, Joshuak. Beukman heeft meermaals toegegeven dat hij dol is op kindertjes.

      Hij behoort tot het linkse voetvolk dat de ruime p*do-opvatting van GL trouw en zonder nadenken uitdraagt. Hij heeft verder geen eigen mening, behalve dat hij iedere windmolen-erectie van zijn Grote Held Yasser Ferras bejubeld.

     3. Beukman

      Afgezien dat jij me allerlei nicks in de schoenen schuift klopt dit, @Joshuak. Precies zoals Baudet zei na dat treinincident: “Het had waar geweest kunnen zijn.”

      Het aardige is dat de parafrase van Baudets uitspraak

      Naar het opzetten van veerdiensten om immigranten vanuit Afrika over te zetten naar Europa om de nationale identiteit te verzwakken zodat er geen nationale staten meer zullen zijn

      redelijk accuraat was. Je vraagt je af waar de man zich druk over maakt.
      Sterker nog: als hij precies de woorden van de parafrase had gebezigd, had zijn voetvolk staan juichen.

     4. Meriadoc Brandebok

      @Beukman

      Correct.

     5. Meriadoc Brandebok

      Rambam heeft zijn masker afgegooid en is definitief in de Baudet-religie vervallen.

     6. Piet51

      Dit is ook nog een boeiende stukje uit de speech van Baudet in zijn debat met Omtzigt:

      Baudet: “Ik ben ervan overtuigd, dat het idee om de natiestaten te verzwakken door massale migratie, door open grenzen, maar bijvoorbeeld ook door het Comité voor de Regio dat de EU heeft, waarmee eigenlijk allerlei vormen van sub-natiestaat-identiteiten worden versterkt, een vast onderdeel is van de Europese ideologie. De Europese ideologie, die is, van de Europese Unie dus, dat die natiestaten een historische vergissing zijn, dat die natiestaten tot oorlog leiden, dat is allemaal heel gevaarlijk. Dat moet je eigenlijk niet hebben. Dus we hebben regio’s en we hebben Europa. Dat is wat men gelooft. En dat wil men kracht bijzetten, omdat men ook gelooft, dat die Europese Unie de eerste stap is op weg naar eigenlijk nog een hoger stadium namelijk wereldburgerschap. Daarom dat men ook helemaal niet serieus die migratie uit totaal andere culturen wil inperken. Integendeel, dat die Europese Unie eigenlijk een soort immigratiemachine is gebleken, dat de Europese Unie via een pendeldienst voortdurend meer mensen naar Europa heeft getrokken, omdat men helemaal niet gelooft, dat er een structureel probleem is met migratie.”

      Het is bovendien een interessante gedachte in zijn betoog dat natiestaten geen oorlog zouden voeren en daar ook helemaal geen behoefte aan zouden hebben. In den ander deel van zijn betoog werkt hij dit idee wat verder uit. Toen de natiestaat zo ongeveer de enige staatsvorm was die er bestond, waren er meer oorlogen dan ooit. Het waren nota bene de Volkenbond en later de Verenigde Naties die bedoeld waren om voortaan oorlogen juist te voorkomen. Laat dat eens op de lezers inwerken: VERENIGDE NATIES, omdat de natiestaten er niet in slaagden om oorlogen te vermijden..

     7. Beukman

      @Piet
      De man is een warhoofd en een paranoïde geest, met zijn migratiemachine en met zijn wereldburgerschap. Een klassiek geval van een complotdenker.
      En zijn fanatiekste volgelingen copiëren zijn teksten kritiekloos: mijn vriend @Blitzkrieg had het zoëven nog over “pendeldiensten” om mensen van elders hierheen te halen; ik zie nu waar hij dat vandaan heeft.

      In FvD-kringen wordt Coudenhove-Kalergi beschouwd als een kwaad genius en het oerbrein achter een dictatoriaal verenigd Europa. In werkelijkheid trachtte hij juist uit alle macht een tweede wereldoorlog te voorkomen door landen te laten samenwerken.

      FvD: Umwertung aller Werte.

     8. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “De man is een warhoofd en een paranoïde geest”
      Kennelijk niet, er is geen ander item waar je zoveel tijd aan besteed als aan het FvD en Baudet. De EU is weldegelijk een migratie machine, doel is om zo snel mogelijk een federale staat te worden.

      Wilde je soms ontkennen dat de EU sinds in het begin het doel heeft gehad een federale staat te worden?

    2. Blitzkrieg

     Beukman :
     Quote : “Inderdaad. De parafrase is redelijk nauwkeurig.”
     En waarom niet exact? Inderdaad dan hadden ze hem niet kunnen framen en demoniseren!

     Waarom was Baudet niet uitgenodigd, maar Otten? Otten was bij het hele debat niet aanwezig. Was wel zo sportief geweest als ze Baudet hadden uitgenodigd dan had hij zich kunnen verdedigen en zijn woorden kunnen toelichten.

     Het doel was hier het opzettelijk zwartmaken en demoniseren van een politicus, en hier op DDS hebben we dan de trol(len) die dat mogen verdedigen.

     1. Beukman

      Klets, voetsoldaat @Blitzkrieg.

      1. Een parafrase is niet exact omdat het dan een citaat is.

      2. Baudet was niet uitgenodigd, omdat niemand was uitgenodigd behalve Baudet. In een journalistiek programma mag een politicus zomaar iets over een andere politicus zeggen zonder dat deze is uitgenodigd.

      3. Er bestaat een zeer oud recht, helaas onbekend bij de kindsoldaten van FvD, genaamd Het Recht Van Vrije Meningsuiting. Hoe oud dit recht ook is, het geldt nog onverkort. Met name journalisten wordt dit recht door de rechterlijke macht in ruime mate toegekend, om de onafhankelijke journalistiek te beschermen.

      Feit is dat als Legerleider Baudet het wél precies in die exacte bewoordingen had gezegd – en dat had gekund, vraag maar aan zijn dierbare vriendinnen – zijn voetvolk – waaronder jij, soldaat Blitzkrieg – had staan juichen. Geef het maar gewoon toe.

     2. Blitzkrieg

      1. Een parafrase is niet exact omdat het dan een citaat is.

      Duh, logisch! Waarom hebben ze Baudet niet geciteerd? Precies, Baudet moest worden zwartgemaakt.


      2. Baudet was niet uitgenodigd, omdat niemand was uitgenodigd behalve Baudet. In een journalistiek programma mag een politicus zomaar iets over een andere politicus zeggen zonder dat deze is uitgenodigd.

      Natuurlijk mag dat, in dit geval ging het om de presentatrice die Baudet woorden in de mond legde. Daar hij zelf niet aanwezig was heeft hij zich niet kunnen verdedigen en heeft hij terrecht rectificatie geeist.

      3. Er bestaat een zeer oud recht, helaas onbekend bij de kindsoldaten van FvD, genaamd Het Recht Van Vrije Meningsuiting. Hoe oud dit recht ook is, het geldt nog onverkort. Met name journalisten wordt dit recht door de rechterlijke macht in ruime mate toegekend, om de onafhankelijke journalistiek te beschermen.
      Ik ben een zeer groot voorstander van VVMU, maar vrijheid van demonisatie is iets anders. Als ik schrijf dat Jesse Klaver pas 4 kinderen heeft verkr@cht valt dat dan ook onder VVMU of is dat laster?

      4. Feit is dat als Legerleider Baudet het wél precies in die exacte bewoordingen had gezegd – en dat had gekund, vraag maar aan zijn dierbare vriendinnen – zijn voetvolk – waaronder jij, soldaat Blitzkrieg – had staan juichen. Geef het maar gewoon toe.
      Baudet heeft gezegd dat het OFFICIELE PLAN van de EU is om een FEDERALE STAAT te worden en dat het daarom pro-migratie is.

      Buitenhof probeert Baudet te framen als racist en daar ageer ik tegen. Dit is wat Baudet in de 2e kamer heeft gezegd en ik CITEER:

      “Ik neem afstand van deze bizarre kenschetsing door de heer Jetten van mijn standpunt. Wij zeggen keer op keer — ik ook — dat niemand op grond van welke afkomst of afstamming dan ook op een of andere manier minder is of buitengesloten zou kunnen worden in Nederland of in Europa. Wij staan voor de gelijke rechten van iedereen en de gelijke kansen voor iedereen, ongeacht afkomst, kleur, religie of wat dan ook. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ik vind het echt zo ongelofelijk triest dat blijkbaar het enige wat als argument, of als quasi-argument, als verwijt, kan worden ingebracht deze kinderachtige, kleuterachtige verwijten zijn, die nergens op gebaseerd zijn. Iedereen in Nederland die Nederlands staatsburger is en die meedoet met onze samenleving, heeft precies dezelfde rechten, precies dezelfde plichten en precies dezelfde kansen als ieder ander, en wij maken geen enkel onderscheid, op welk element van al die zaken die Jetten noemt dan ook. Dat zal ook nooit veranderen in onze partij.”

     3. Beukman

      Legerleider Baudet heeft zichzelf zwartgemaakt, voetsoldaat @Blitzkrieg. Het was de Legerleider die sprak:

      Naar het opzetten van veerdiensten om immigranten vanuit Afrika over te zetten naar Europa om de nationale identiteit te verzwakken zodat er geen nationale staten meer zullen zijn

      en in het verleden nog een paar uitspraken deed of de verdunning van het blanke ras.

      En jij had staan te juichen als Baudet precies zo had gesproken als hij werd geparafraseerd. Jij staat immers als trouwe voetsoldaat altijd te juichen bij alles wat jouw Legerleider zegt. Bespaar me dus je zielige verdedigingspoging. Deze parafrasering valt gewoon onder journalistieke vrijheid. Wedden dat de lichtgeraakte Legerleider inmiddels heeft afgezien van een proces, na rijp beeraad met de heer Hiddema?

      De EU is in de eerste plaats voor migratie binnen de EU. De EU is niet, zoals Legerleider Baudet ervan maakt, voor het binnenhalen van miljoenen zwarte mensen van buiten de EU.

      Legerleider Baudet spreekt structureel met een gespleten tong. Eerst een stevige uitspraak doen, over homoeopathische verdunning, over Marokkanen in een trein, over boreale identiteit, en als dan de poppen aan het dansen zijn, schielijk zijn uitspraken relativeren.
      Heeft hij eignelijk al de vergelijking tussen de EU en het Derde Rijk teruggenomen? Valt dit onder de VVMU óf is het pure laster?

     4. Beukman

      Goed nieuws trouwens, voetsoldaat @Blitzkrieg. Het extreem-linkse dagblad Trouw heeft inmiddels het culturele gedachtengoed van Legerleider Baudet omarmd:

      En zo gebeurde het, te elfder ure, dat het volk het juk van de politieke correctheid van zich afschudde en het land weer in ­eigen handen nam. Eindelijk konden we zijn wie we altijd al waren, de vrijheid keerde terug en de democratie kon haar ware gestalte aannemen.

      Lees verder:
      trouw.nl/opinie/eindelijk-nam-het-volk-het-land-weer-in-eigen-handen~b800ca28/

     5. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Naar het opzetten van veerdiensten om immigranten vanuit Afrika over te zetten naar Europa om de nationale identiteit te verzwakken zodat er geen nationale staten meer zullen zijn”

      Onder Rutte zijn er officieel 526.000 vluchtelingen naar Nederland gekomen, dus buiten de EU.

      Quote : “De EU is in de eerste plaats voor migratie binnen de EU.”
      Buiten de vluchtelingen van buiten de EU zijn er al ruim 300.000 Polen naar Nederland gekomen, en dan heb ik andere migratie nog niet meegeteld. De genoemde migratie telt al op tot 5% van de “Nederlandse” bevolking.

      De EU is in de eerste plaats voor migratie binnen de EU. Nee, Nederland is in eerste plaats voor Nederlanders.

      In plaats van te vallen over de woorden van Baudet kan je beter het beleid van juncker en verhofstadt aanvallen.

      #NEXIT

     6. Beukman

      Onder Rutte zijn er officieel 526.000 vluchtelingen naar Nederland gekomen, dus buiten de EU.

      En? Zijn die binnengehaald omdat ze in Syrië en elders tot gort werden gebombardeerd óf om onze nationale identiteit te verzwakken zodat er geen nationale staten meer zullen zijn?

      In plaats van te vallen over de woorden van Baudet kan je beter het beleid van juncker en verhofstadt aanvallen.

      We hebben het nu even over Legerleider Baudet, Blitzkrieg. Alles wat de genoemde heren verkeerd doen maakt de onzin niet goed die de Legerleider uitkraamt.

     7. Original NL

      Helaas voor righton deed otten niet mee met het zwartmaken van Baudet..hij was tot grote teleurstelling van de buitenhof presentatrice niet rancuneus genoeg tov Baudet..

     8. Blitzkrieg

      Beukman : Ik heb ook nieuws voor je!
      Rapport bevestigt bestaan activistische rechters
      h**ps://doorbraak.be/activistische-rechters/

     9. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “En? Zijn die binnengehaald omdat ze in Syrië en elders tot gort werden gebombardeerd óf om onze nationale identiteit te verzwakken zodat er geen nationale staten meer zullen zijn?”
      Ze zijn hier binnengehaald, de pendeldiensten noem je NGO’s. NGO’s die door onze overheid worden betaald en overal migranten de Europese unie binnen brengen, dit is gewoon NOS nieuws. 80% van alle “vluchtelingen” is economische vluchteling zoals bijvoorbeeld Afrikanen. Komt U maar binnen, europe is all about diversity; wir schaffen das en nu wir schaffen das 2.0. Ja Beukman, alles is in het werk gesteld om zoveel mogelijk vluchtelingen naar binnen te halen. Waarom denk je dat het Marrakesh immigratie pact is getekent? Het doel? To enhance immigration.

     10. Beukman

      Een overgrote meerderheid van het Duitse volk stond achter “Wir schaffen das”, @Krieg. Dat het niet goed mogelijk bleek om de toestroom te controleren en het kaf van het koren te scheiden, is kennis achteraf.

      Het doel van Marrakech is to prevent suffering and chaos.
      Of in andere woorden: a better approach to facilitating safe and orderly migration is the main focus of the agreement. It looks at protections for migrants, guidance on integration and returning them to their home countries.

      Logischerwijs is dit tegen het zere been van Legerleider Baudet. Die wil immers juist chaos in de EU, die wil dat de pleuris uitbreekt.

     11. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Een overgrote meerderheid van het Duitse volk stond achter “Wir schaffen das”, @Krieg. Dat het niet goed mogelijk bleek om de toestroom te controleren en het kaf van het koren te scheiden, is kennis achteraf.”
      Gelul, in Duitsland is er net zoveel weerstand tegen de massa-immigratie als hier in Nederland. Heel Nederland is tegen massa-immigratie, van links tot rechts en van allochtoon tot autochtoon, behalve D66 toegegeven. Niemand… maar dan echt helemaal niemand wil massa-immigratie behalve de europese leiders. Je moet stoppen om net te doen alsof dit een of andere rare wens van de bevolking is.

     12. Beukman

      Zo’n 80 procent van de Duitsers steunde in ’15 Merkels beleid, @Krieg. Dat kan ik ook niet helpen.

     13. Blitzkrieg

      Beukman :
      -=> TROLTECHNIEK <=-
      Verspreid zo veel mogelijk alternatieve feiten, vaak zal de valse informatie niet op waarheid gecontroleerd worden.

    3. Joshuak

     Prima, maar die vergelijkingen maak je het voor jezelf alleen maar moeilijker en voor de meest extreme figuren op extreem rechts ze er makkelijk.

     Want als iedereen en alles extreem rechts is, dan valt het vast wel mee toch? En op die manier legitimeert JIJ extreem rechts op een manier wat zij zelf nooit zouden kunnen doen..

     The boy who cried wolf.

     Extreem rechts was iets en dat was een zware beschuldiging met een enorme last daarachter..

     Tegenwoordig door extreem links is het geen zware beschuldiging meer en de betekenis van her woord is ook compleet vervaagd..

     Hoe erg jij extreem rechts ook haat, jou manier van activisme en censuur werkt ze alleen maar in de hand.

     1. Gebande Kok

      @Joshuak.
      Leuk dat ik u hier tref.
      Hoe is uw gesprek met de loonadministratie van uw werkgever verlopen?

    4. Rompui

     Bij mijn weten wordt er nog steeds een kort geding aangespannen ik weet niet welke boemerang jij bedoelt .
     Maar typisch trol kwaliteiten deponeer wat en weg wezen weer .
     brandlul is hier kampioen in .

     1. Blitzkrieg

      Rompui : Ze noemen dit de hit and run taktiek, ik waarschuw hier vaak voor. Het beste kan je er niet op reageren.

     2. Beukman

      Ik moet het nog zien.
      Merkwaardig trouwens: riep Baudet niet altijd dat de rechtspraak zich te veel bemoeit met de politiek?

  4. Stanly2000

   Wat hij meende, bedoelde of zou hebben kunnen gezegd doet niets ter zake. Het gaat om hetgeen hij gezegd heeft.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Stanly2000

    Ah, nu het om Baudet gaat is het ineens relevant of het de waarheid is, maar als het om de EU gaat is het dat niet?

    1. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok :
     Quote : “Ah, nu het om Baudet gaat is het ineens relevant of het de waarheid is, maar als het om de EU gaat is het dat niet?”
     De waarheid is altijd relevant! De bedoeling van de EU is om een federale staat te worden, en de EU is pro immigratie. Onder Rutte zijn er 526.000 vluchtelingen naar ons land gekomen. Frans Timmermans staat in de diversity repeat mode en Merkel schreeuuwt naar hartelust, wir schaffen das.

     1. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Ik geef toe dat de parafrase onjuist was, maar aangezien de uitlating waarop die was gebaseerd een valse complottheorie was kan ik er niet rouwig om wezen. Iets met boontje en een loontje.

     2. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok
      Quote : “Ik geef toe dat de parafrase onjuist was, maar aangezien de uitlating waarop die was gebaseerd een valse complottheorie was kan ik er niet rouwig om wezen.”
      Baudet heeft steeds herhaalt dat het woord complottheorie “semantisch meerduidig” is, als laatste heeft hij het woord plan gebruikt. Hij heeft uitentreuren herhaalt dat het een OPENBAAR PLAN is om een FEDERALE STAAT te bouwen en dat het helemaal NIKS met HANDEL te maken heeft. Ook heeft hij tegen Asscher dat hij moet ophouden met verstoppertje te spelen, HET PLAN IS OM EEN FEDERALE UNIE TE BOUWEN. Baudet heeft gezegd dat de EU pro-migratie is omdat de EU een hekel heeft aan natie-staten, in de ogen van de EUROPESE unie is dit een historische fout. Ook heeft Baudet gezegd dat de 2e wereld oorlog op een verschrikkelijke wijze verkeerd begrepen is, H!tler was ook bezig met een eenmakings project, zoals de EU ook nu aan het doen is.

     3. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Baudet gebruikte de andere flarden uit zijn betoog als rookgordijn om te verbloemen dat hij voor zijn kwaadaardige beschuldiging (dat de EU opzettelijk migranten zou overzetten) geen bewijs kon leveren.

      En dat gelul over Duitsland is zo bizar dat het pijn aan je ogen doet. De Nazi’s wilden Lebensraum veroveren. Men ging daarbij uit van de nationalistische premisse dat de Duitsers haar status als grootmacht moesten herstellen, verraden was door de linkse elite; de Slavische volkeren “untermenschen” waren en vervangen konden worden door “superieure Arische” Duitse kolonisten. Het imperialistische concept was gebaseerd op extremistisch nationalisme.

      Pas toen de Britten en Fransen deze waanzin niet meer tolereerden liepen de Nazi’s ook West-Europa onder de voet. H. had overigens niet verwacht dat de Britten en Fransen om Polen ten strijde zouden trekken.

     4. Stiek

      “De Nazi’s wilden Lebensraum veroveren.”

      En de EU doet precies hetzelfde maar dan met antidemocratische macht, en vooralsnog zonder wapens.

     5. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok :
      Quote : “dat de EU opzettelijk migranten zou overzetten”
      Dit is precies wat het doet. Onder het beleid van Rutte zijn er 526.000 vluchtelingen naar Nederland gekomen. Laatst las ik een artikel waarin stond beschreven dat er meer dan 300.000 Polen naar Nederland zijn gekomen. Dit alleen als brengt de teller op meer dan 826.000 mensen die in korte tijd naar Nederland gekomen zijn. In heel Europa is het precies hetzelfde, en alle west Europese leiders staan te juichen, jippie meer migratie. We worden vervangen, alles voor de federaltisatie. Wat wil je precies ontkennen?

     6. Piet51

      @Blitzkrieg
      Zo kan ik het ook. Je vervangt het begrip “immigrant” voor het gemak even door “vluchteling”.

      Het migratiesaldo was onder Rutte in totaal inderdaad meer dan 500.000. Daar waren ook niet-westerse vluchtelingen bij, vooral de laatste jaren. Maar het waren vooral EU-burgers die om de één of andere reden naar Nederland kwamen, Amerikanen, Canadezen, en alle andere landen van de wereld, kenniswerkers, gezinsleden, studenten en onderwijzend personeel, wetenschappers en personeelsleden van buitenlandse bedrijven. Er horen zelfs terugkerende Nederlanders bij.

     7. Blitzkrieg

      Piet51 :
      Quote : “Daar waren ook niet-westerse vluchtelingen bij, vooral de laatste jaren. Maar het waren vooral EU-burgers die om de één of andere reden naar Nederland kwamen, Amerikanen, Canadezen, en alle andere landen van de wereld…”

      niet-westerse vluchtelingen?
      Maar het waren vooral EU-burgers?
      Amerikanen, Canadezen, en alle andere landen van de wereld?

      Kijk je reactie nog eens na, dit is broddelwerk.

     8. Piet51

      @Blitzkrieg
      Dit is een flauwe opmerking. Je moet bij heel korte teksten (ik probeer me wat dat betreft te gedragen zoals sommigen hier wensen) wel de functie van komma’s kennen. Ik geef gewoon een opsomming; excuus voor de onduidelijkheid. Daarom nog eens:
      * vooral EU-burgers
      * Amerikanen
      * Canadezen
      * alle andere landen van de wereld
      * kenniswerkers
      * gezinsleden
      * studenten
      * onderwijzend personeel
      * wetenschappers
      * personeelsleden van buitenlandse bedrijven
      * en zelfs terugkerende Nederlanders

      Het migratiesaldo voor niet-westerse migranten (meeestal vluchtelingen) was de laatste jaren rond de 25.000 per jaar, in 2016 hoger, daarvoor lager. Ruim 500.000 haal je nooit met alleen vluchtelingen.

    2. Stanly2000

     Guus, de opmerking is nog te onnozel om op te reageren!

     1. Meriadoc Brandebok

      @stanly2000

      Dat is niet waar. Maar het had waar kunnen zijn. Net zoals de Marokkanentweet of de migrantentheorie.

  5. claus

   brandende bok,
   `Vervangen’ is iets heel anders dan `verzwakken’!
   Het is inderdaad de bedoeling van de EU, om het electoraat te wijzigen/verzwakken in Islamitische en/of Afrikaanse meertallen!
   Vervolgens kan Brussel na het verdwijnen van de Nationalistische culturen en regeringen, rustig zonder weerstand, verder bouwen aan een EU dictatuur!

   1. Meriadoc Brandebok

    @claus

    Dat is de onbewezen complottheorie.

    1. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok :
     -=> TROLTECHNIEK <=-
     Bescherm de rijken en de machtigen. Doe dit door iedere beschuldiging van criminele activiteiten af te doen als een complottheorie.

  6. Original NL

   Q….als Baudet zelf ook liegt – over Marokkanen……
   Ja hoe durft hij..in heel europa is men dol enthousiast over de inbreng van marokkanen…het is de snelst integrerende bevolkingsgroep…echt waar.
   Het percentage gedetineerden onder de marokkanen is verwaarloosbaar klein …vrouwen lastigvallen is in hun kultuur not done.
   Nee..niets kwaads over deze model burgers.

  7. Rosasolis

   @ Meriadoc B. Dank je wel dat jij bevestigd wat ik enkele dagen geleden heb geschreven,
   re. recente racistische uitlatingen van Baudet in het parlement. De regering hoeft geen excuses te maken. Terwijl deze uitingen van Baudet opgenomen zijn, weigeren nog steeds
   zijn volgelingen het te geloven. Of zoeken ze excuses om deze racistische uitingen te
   verdoezelen.

 3. struisvogelpolitiek

  Als je iemand wilt citeren dan moet je dat letterlijk doen. Ik denk dat als je gaat parafraseren (versimpelen) dat je dat erbij moet zeggen. Alhoewel, dan zelfs klopt het niet. Baudet maakt een goeie kans om gelijk te krijgen bij de rechter.

  1. Robert75

   Zo werkt het natuurlijk niet altijd. Als iemand die van kleine kindertjes houdt zegt dat die graag met kleine kinderen praat dan weet iedereen wat die er mee bedoelt. Daar hoef je geen professor voor te zijn.

   1. Blitzkrieg

    Robert75 :
    -=> TROLTECHNIEK <=-
    Wanneer overheden dingen doen die echt niet kunnen, bescherm ze dan door te doen voorkomen dat het in dit bepaalde geval echt niet anders kon.

    1. Robert75

     Leuk wat jij zegt. Maar het is natuurlijk een gegeven dat je niet altijd iets letterlijk hoeft te zeggen om iets te bedoelen. Buiten dat om Buitenhof zegt ook wat anders in hun statement.

     De woordkeuze bij die vraagstelling is een juiste parafrasering van zowel de uitspraken van Thierry Baudet (die in het publieke debat ook in het licht werden geplaatst van eerdere uitspraken van hem over dit onderwerp).

     Aldus Buitenhof. Welke eerdere uitspraken zullen ze nu bedoelen? De uitspraak dat Europa dominant blank blijft? Als je dan spreekt over Europese identiteit wat zal je dan bedoelen?

     En niet dat die dat niet mag zeggen van mij maar zo’n uitspraak kan door sommige mensen opgevat worden als racisme. Sterker nog ik denk zelfs dat een rechter daar in mee kan gaan. Wilders heb ik in ieder geval nog nooit een onderscheid horen maken tussen blank en niet blank.

     Weet je wat een probleem is dat we geen mensen meer zien maar kleurtjes. En dat gebeurd zowel aan de linkerzijde van het politieke spectrum maar ook aan de rechterzijde. En als je kleurtjes gaat zien dan bevind je je op een gladde helling.

     1. Blitzkrieg

      Robert75 :
      Quote : “Weet je wat een probleem is dat we geen mensen meer zien maar kleurtjes. En dat gebeurd zowel aan de linkerzijde van het politieke spectrum maar ook aan de rechterzijde.”
      Fout, dit gebeurd alleen aan de linkerzijde, ze noemen dat identiteitspolitiek. Alles en iedereen in kleurtjes, vakjes en hokjes stoppen teneinde ze uit elkaar te spelen.

      Vanochtend nog een artikel in DDS
      Ze worden met de dag gekker in Amsterdam! ‘Vrijmibo zorgt voor slechte sociale cohesie vanwege wit privilege’
      h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/02/ze-worden-met-de-dag-gekker-in-amsterdam-vrijmibo-zorgt-voor-slechte-sociale-cohesie-vanwege-wit-privilege/
      Uit het artikel :
      Van het dekoloniseren van zo ongeveer alles tot aan wit privilege, voor deze uiterst interessante en totaal niet relevante onderwerpen moet u bij de Amsterdamse raad zijn.

      Dit is wat Baudet in de 2e kamer heeft gezegd :
      “Ik neem afstand van deze bizarre kenschetsing door de heer Jetten van mijn standpunt. Wij zeggen keer op keer — ik ook — dat niemand op grond van welke afkomst of afstamming dan ook op een of andere manier minder is of buitengesloten zou kunnen worden in Nederland of in Europa. Wij staan voor de gelijke rechten van iedereen en de gelijke kansen voor iedereen, ongeacht afkomst, kleur, religie of wat dan ook. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ik vind het echt zo ongelofelijk triest dat blijkbaar het enige wat als argument, of als quasi-argument, als verwijt, kan worden ingebracht deze kinderachtige, kleuterachtige verwijten zijn, die nergens op gebaseerd zijn. Iedereen in Nederland die Nederlands staatsburger is en die meedoet met onze samenleving, heeft precies dezelfde rechten, precies dezelfde plichten en precies dezelfde kansen als ieder ander, en wij maken geen enkel onderscheid, op welk element van al die zaken die Jetten noemt dan ook. Dat zal ook nooit veranderen in onze partij.”

   2. struisvogelpolitiek

    @Robert75

    Appels en peren. Als iemand graag met kleine kinderen praat wil niet per definitie zeggen dat hij foute bedoelingen heeft. Wat Baudet betreft is dat men probeert op de nationale tv hem onterecht aan de schandpaal te nagelen dmv woorden verdraaien en hem te beschadigen.

    1. Robert75

     Nee hij beschadigd zichzelf. Want nu gaat het weer de hele week over Baudet en Buitenhof in de media. Daar kan je vergif op innemen want je moet niet denken dat een rechter even met spoed tot een uitspraak komt. En stel dat een rechter Buitenhof gelijk geeft. Wat dan? Dan gooit die helemaal zijn eigen ramen in dan kan die door de media helemaal geframed worden als racist dan heeft die geen poot meer om op te staan.

     Als die slim is dan trekt die gewoon zijn keutel in

     1. Rammstein

      Nee Robert75, Baudet beschadigT zichzelf niet. Toen Otten vertrok dacht iedereen ook dat het FvD zwaar zetels zou verliezen. Er gebeurde niets. Bij de trein-tweet idem dito. Ook nu zal blijken dat het FvD er alleen maar bij wint: ik schat 500 nieuwe leden erbij + 1 zetel.

      Politiek denken op de oude manier werkt niet meer, en de nieuwe manier heeft heel andere regels.

     2. Blitzkrieg

      Rammstein :
      SHOW #100! DE EU-GEVANGENIS
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=0WEMGYMmGZs&t=449

    2. struisvogelpolitiek

     Baudet heeft in het debat tegen Jetten gezegd dat FVD niemand uitsluit ongeacht zijn/haar afkomst, geloof en kleur, mits hij of zij meedoen in onze maatschappij (geparafraseerd). Buitenhof had dat gemakshalve niet gemeld.

     1. Gebande Kok

      Uw verhaal doet mij denken aan die man die zijn pistool op zijn vrouw leegschoot.
      Maar meneer de rechter, slecht 1 kogel heeft mijn vrouw geraakt.
      5 Keer heb ik haar NIET geraakt.
      Telt dat dan niet meer mee.

  2. Rosasolis

   @struisvogel. Als uitlatingen reeds door de parlement zijn opgenomen, en ook daarna openbaar gemaakt zijn door de media, dan is het voldoende geweest.

 4. Gebande Kok

  Baudet deed er 3 volle dagen over voordat hij met een reactie kwam.
  Buitenhof op dezelfde dag.
  En duidelijk, geen verzachtende woorden, geen “we waren misschien te snel of wat dan ook.
  Laat die rechtszaak maar komen, of was Baudet weer te snel en te zwaar ingezet?

  1. Blitzkrieg

   Gebande Kok :
   -=> TROLTECHNIEK <=-
   Zorg dat je zoveel mogelijk kloonidentiteiten gebruikt, ook wel sokpop genoemd, waardoor je zelf in staat bent om een heel leger van trollen te maken.

   Vermijdt discussie over echt belangrijke zaken en concentreer zoveel mogelijk om minder belangrijke dingen.

   ———-

   Vertel eens, wat vind jij van de lastercampagne van de NPO om Baudet te framen en te demoniseren?

   1. Gebande Kok

    @Buiikspreeekpop Blitsskriieg.

    Kunt u in uw eigen woorden, zonder herhaling van Baudet uitspraken, het verschil duiden tussen de woorden en bedoelingen van Baudet in de 2e Kamer en de weergave bij Buitenhof?

    1. Blitzkrieg

     Gebande Kok (Beukman) :
     -=> TROLTECHNIEK <=-
     Vermijdt discussie over echt belangrijke zaken en concentreer zoveel mogelijk om minder belangrijke dingen.

     Ik stel mijn vraag nogmaals opnieuw, wat vind jij van de lastercampagne van de NPO om Baudet te framen en te demoniseren?

     1. Gebande Kok

      Wat herhaalt u keurig de woorden van uw grote leider.
      Ik vind dat hij gewoon geconfronteerd wordt met zijn eigen uitspraken.

     2. Blitzkrieg

      Gebande Kok :
      Quote : “Ik vind dat hij gewoon geconfronteerd wordt met zijn eigen uitspraken.”
      Jij vind helemaal niks, je bent gewoon één van de zovele nicks in een broeierig trol account.

     3. Stiek

      “… je bent gewoon één van de zovele nicks in een broeierig trol account.”

      Exact!

     4. Gebande Kok

      @ Buikspreekpop Blitser.
      Dank voor het geven van het juiste antwoord.
      En nu je doos in tot het volgende optreden.

 5. Mees

  De liefde voor Baudet maakt de reaguurder blind.

  1. Blitzkrieg

   Mees :
   -=> TROLTECHNIEK <=-
   Zorg dat je zoveel mogelijk kloonidentiteiten gebruikt, ook wel sokpop genoemd, waardoor je zelf in staat bent om een heel leger van trollen te maken.

   Vermijdt discussie over echt belangrijke zaken en concentreer zoveel mogelijk om minder belangrijke dingen.

   ———-

   Quote : "De liefde voor Baudet maakt de reaguurder blind."
   De liefde voor Marrokanen kent ook geen grenzen.

   'Je hoort zijn kaak breken'
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=haTZ3HA9yWU

   1. Mees

    Ach Lugar zijn volgende poging tot het verzieken van DDS.

 6. Cootje

  Ik stem op Baudet en er stemmen heel veel mensen op Baudet , Baudet en Wilders gaan de komende verkiezingen winnen , en demoniseren mag van de linkse kant die mogen van belastinggeld illegalen in de watten leggen in Amsterdam , die hebben hele subsidiestromen ingericht voor onze gelukzoekers , en bij de minder minder uitspraak van Wilders was het toch ook een bevolkingsgroep of een ras , een goede verstaander heeft een half wordt nodig , en net als de imam bij zijn verhoor bij het nep parlement , bleef Baudet keurig tussen de lijntjes , maar als Wilders criminele Marokkanen had moeten zeggen, hadden ze bij Buitenhof Baudet ook juist moeten citeren

 7. Piet51

  We zullen het weten, als Baudet het aan de rechter voorlegt: parafraseert de presentatrice of verdraait ze woorden? Als Baudet het na ampel beraad toch niet aan de rechter voorlegt, weten we het meteen al: de presentatrice had blijkbaar gelijk.

  Parafraseren is overigens volgens een bekende definitie in je eigen woorden weergeven wat iemand anders gezegd of geschreven heeft. De parafrase moet altijd in de geest van de oorspronkelijke tekst zijn geformuleerd.

  1. Cootje

   En daarom gaan er zo hoop mensen op hem stemmen , dat kunnen de linkse kerken niet tegen houden

  2. Blitzkrieg

   Piet51 :
   Quote : “Parafraseren is overigens volgens een bekende definitie in je eigen woorden weergeven wat iemand anders gezegd of geschreven heeft.”
   En als je eigen woorden zo kiest om iemand bewust te framen en te demoniseren is dat een hele kwalijke zaak.

   1. Piet51

    @Blitzkrieg
    Stel, dat iemand een uitspraak doet, die in jouw oren verwerpelijk is. Dan mag je die die uitspraak herhalen, verspreiden, mits je dat eerlijk en naar waarheid doet. Anders dreigt laster of smaad. Parafraseren is een heel normale manier om iemands uitspraken in het kort te herhalen. Dat “in het kort herhalen” is bij Baudet heel noodzakelijk, anders moet je een heel actualiteitenprogramma vullen met Baudet.

    Ik heb niet gezien of gehoord, dat Baudet in Buitenhof werd gedemoniseerd. Zijn uitspraken werden geparafraseerd en aan Otten voorgelegd. Of dat parafraseren volgens de regels van het spel is gebeurd of moet worden beschouwd als smaad of laster zou in een kort geding kunnen worden voorgelegd. Als Baudet dit voornemen uitvoert zullen we het na een rechterlijke uitspraak weten. Als Baudet er toch van afziet, weten we het ook.

    Het vervelende van de hele sitiuatie is het volgende. Baudet zal altijd winnen. Als de rechter Buitenhof in het gelijk stelt, dat is m.i. te verwachten, is dat het allersterkste argument om te “bewijzen” dat de rechterlijke macht als D66-aanhang tegen FvD en Baudet is. Als Baudet wint, ………. nou dan wint hij gewoon.
    Baudet wordt hier dus nooit slechter van. Wilders krijgt via de rechterlijke macht gratis veel aandacht. Baudet nu waarschijnlijk ook.

    1. Rammstein

     Alles wat je aandacht geeft, groeit. Baudet is een meester in het creeren van aandacht. Vandaar dat deze move van hem opnieuw een toestroom van nieuwe leden betekent. Plus een zetel in de peilingen.

     Hahaha, en iedereen trapt er in – de domme NPO voorop.

     1. Mikael Blomkvist

      Het is goed denkbaar dat Baudet deze kwestie leugenachtig opspeelde met het oogmerk publiciteit voor zijn persoon te genereren.

      Helaas lijkt leugenachtigheid inmiddels zijn handelsmerk te zijn geworden.

    2. Blitzkrieg

     Piet51 :
     Quote : “Baudet wordt hier dus nooit slechter van.”
     De geschiedenis verteld een ander verhaal, dit spelletje is al eens eerder gespeeld.

     Als ik je dus goed begrijp mag de NPO volgens jou dus vrijelijk demoniseren en zwartmaken. Waarom hebben ze Baudet zelf niet uitgenodigd? Was dat niet zo eerlijk geweest? Nee natuurlijk niet, de spelletjes moeten wel vies, vuil en achterbaks gespeeld worden.

  3. Blitzkrieg

   Piet51 : Was sportief geweest als ze Baudet hadden uitgenodigd in plaats van Otten, dan had hij zich er tenminste tegen kunnen verweren.

   Wat vind jij er eigenlijk van dat de staatsomroep bewust een politicus zwart maakt en demoniseert, hadden ze immer niet ook zijn eigen woorden kunnen gebruiken?

 8. Cootje

  Baudet heeft het jaar 2020 geweldig mee , het coronavirus doet zijn werk om de Europese eenheid onder uit te halen , de recessie komt er aan en we gaan eens kijken hoe het met de solidariteit is als we moeten gaan betalen voor onze zuiderlijken broeders. Dat moeten we toch wel met onze garantstellingen . Maar dan houd het toch wel op . Daar gaat in Duitsland de AfD ook van profiteren

  1. Fenena

   Waarom profiteert AfD daarvan? Ik dacht gelezen te hebben dat de Groenen bijna verdubbeld zijn, @Cootje !

   1. Cootje

    Is toch nog geen recessie in Duitsland , als die er is krijgen allochtonen toch de schuld dat ze hun banen afpikken en dan komt milieu op de 6 de plaats

  2. Mikael Blomkvist

   het coronavirus doet zijn werk om de Europese eenheid onder uit te halen
   ——————————————————————————–

   Dit lijkt me een onjuiste constatering. Grensoverschrijdende problemen blijken in het recente verleden altijd tot versterking van de EU te hebben geleid. Ze tonen in de aanpak namelijk zowel het bestaansrecht als de noodzaak van de EU.

   1. Cootje

    We zullen zien als het geld gaat kosten , we leven in meer in de misbruik van de kerken tijd , of dat intellectuele socialisten de arbeiders nog wat op hun mouw konden spelden , de media is razend snel en daardoor vallen al de politieke leugenaars door de mand

    1. Cootje

     Niet meer

 9. Mikael Blomkvist

  Baudet heeft nog niet aangegeven dat hij zijn Kort Geding gaat doorzetten. Wellicht heeft zijn advocaat hem zulks dringend ontraden omdat hij dat zeker zal verliezen.

  Dit voorval toont Baudet overigens wel ten voeten uit. Hij sprak in het Kamerdebat onwaarheid na onwaarheid met bizarre complottheorieën over de EU om zich over een vermeende onwaarheid in de weergave ervan met veel opgewonden vertoon te wenden tot de Rechterlijke Macht waarvan hij niet ophoudt te beweren dat die volstrekt onbetrouwbaar is en zich uitspreekt over politieke onderwerpen waarover ze zich niet zou mogen uitspreken.

  Het heeft ook iets komisch.

  1. Blitzkrieg

   Mikael Blomkvist :
   -=> TROLTECHNIEK <=-
   Gebruik de hit and run taktiek. Voer een snelle aanval uit op je tegenstander of de oppositie en zorg dat je daarna weg bent.

   1. Dropje

    Heb je niets te doen of zo ?
    Je houdt hier iedereen constant in de gaten
    Wellicht is de nick “Gestapo” nog meer van toepassing dan “Blitzkrieg”
    Zie het als een promotie

    1. Heinrich

     droplul/
     Vooral jouw slappe inhoudsloze opmerkingen zijn op DDS te missen!
     Je droomt, wordt wakker uit je `heilewelt’ syndroom, gehypnotiseerd links konijn.

     1. Gebande Kok

      Voor Heinrich of Claus of Tman heeft het woord Gestapo een bepaalde waarde.
      Mag niet zomaar gebruikt worden, vindt de huis-Neo-Nazie.

     2. inert

      kok,
      Een politieapparaat als de SS of Gestapo heeft de EU hard nodig, vindt je niet?

     3. Gebande Kok

      Sorry Tman dat ik uw nieuwe naam inerT niet genoemd had.
      Bij deze dan alsnog.

  2. Fenena

   Baudet heeft niets geleerd van Geert Wilders. Zijn ingewikkelde woordkeuze is zijn struikelblok. De treintweet moest weer hersteld worden enz. Het is allemaal overgeacteerd. Houd het simpel, ga niet gebaren, spreek Hollands!

   1. Jannes46

    Inderdaad is Geert Wilders met zijn kernachtige uitspraken in één keer te begrijpen. Geen omslachtige woordenstroom maar direct ter zake doende; daar kunnen meer parlementariërs een voorbeeld aan nemen. De enige de Geert naar de kroon steekt is zijn kompaan Martin Bosma, die zijn betogen doorspekt met rake droge humor.

 10. Mikael Blomkvist

  De moeilijke situatie waar Baudet zich met zijn complottheorieën in gemaneuvreerd heeft wordt goed beschreven in bijgaande column.
  De Kamerdebat van de afgelopen week zou zijn neergang wel eens beslissend kunnen inzetten.

  htps://www.nporadio1.nl/opinie-commentaar/21865-baudet-is-een-complotdenker

  1. Rammstein

   Wesley Blompot schrijft al drie jaar over de naderende ondergang van het FvD. In die tijd is de partij alleen maar gegroeid en gegroeid.

   1. Fenena

    Het publiek is onder de indruk van de magie van Baudet. Magie, abacadabra die tot misverstanden leiden. Baudet is theater. Niemand heeft grip op hem, als hij achter zijn spreekstoel staat verliest hij zichzelf in woord gegoochel.

    1. Blitzkrieg

     Fenena :
     -=> TROLTECHNIEK <=-
     Zorg dat je zoveel mogelijk kloonidentiteiten gebruikt, ook wel sokpop genoemd, waardoor je zelf in staat bent om een heel leger van trollen te maken.

  2. Blitzkrieg

   Mikael Blomkvist :
   Quote : “De Kamerdebat van de afgelopen week zou zijn neergang wel eens beslissend kunnen inzetten.”
   INDERDAAD, STEEDS MEER MENSEN WORDEN WAKKER.
   NOS = Partijprogramma van D66
   Klimaat = Hoax, nodig vanwege wereld overkoepelende bevoegdheden
   EU = Officieel doel, federale staat oprichten (zie officiele documenten)
   Westerse EU leiders zijn allen pro migratie

   #NEXIT

 11. Maurits Dekker

  Bij ‘Het Buitenhof’ is men, net als bij de rest van de NPO, pas tevreden als Baudet op gruwelijke wijze wordt vermoord, net zoals ze dat bij Pim Fortuyn ook is gelukt.

  1. Beukman

   Nee @Maurits, jij bent pas tevreden als Baudet gruwelijk is afgeslacht.

 12. Original NL

  En weer een hysterische linkse doos die de publieke omroep misbruikt .
  Het houdt niet op..niet vanzelf.

 13. Roughwood

  Als de D66 rechter van dienst Buitenhof in het gelijk stelt krijgen we ook meteen de officiële bevestiging van de rechterlijke vooringenomen- en partijdigheid. Dus wat de uitkomst van het kort geding ook mag zijn, het wordt een win-win voor Thierry. Heel slim!

 14. Lefty

  Natuurlijk heeft Natalie Righton Baudet geciteerd “in a Nutshell”, zoals ik in heet vorige topic hier over schreef. Pas alleen op dat we niet eindigen op een eiland als Noord -Korea. Dat begrijpen veel DDS-mongolen niet.

 15. Jack Flash

  Dat mens op die foto.
  Misselijkmakende linkse deugkop.

 16. Drees

  Maar zijn leugens over “Marokkanen die zijn vriendinnetjes intimideerden” (leuke vriendinnen. Not!) wil hij niks zeggen dan een slappe reactie van ….eh…eeuuhh ja.. te snel gereageerd of iets dergelijks. Beetje excuses aanbieden en zijn vriendinnetjes erop wijzen voortaan wel de waarheid te spreken ho maar…..
  Ik wist wel dat een lafaard was en geen vent!

  Nu riepen ze op buitenhof iets. Ik zou niet weten wat, wil ik niet eens weten ook, misschien waren het wel grove leugens, kan allemaal, ik heb niks met buitenhof,
  Eist hij niet alleen excuses en rectificatie….Nee, nee. Meneertje dreigt meteen met een rechtszaak!!!
  Weet hij nu nog niet hoe het voelt als er in het openbaar leugens over je worden verteld? (Kaartjescontroleurs)

  Hij had ook kunnen bedenken dat hem hetzelfde kunstje door buitenhof is geflikt, net zoals hij deed met die controleurs en agent!

  Voor zijn leugen over de kaartjescontrole heeft niemand een gerechtelijke procedure gestart noch mee gedreigd. Hij natuurlijk wel meteen! Wie is hij?! Koning éénoog of zo!? Of toch kim jon oen?

  Ik stemde in het begin op deze mafkees, helaas, maar nu… nooit meer! Succes met je rechtszaken, stomme l ul

  1. Vliegenvanger

   Succes met je rechtszaken, stomme l ul, geachte Drees deze uitspraak van u geeft gelijk een goed beeld van u.
   Veel succes linkse rakker.

   1. Drees

    Geachte Vliegenvanger,
    ” deze uitspraak van u geeft gelijk een goed beeld van u.”

    Deze uitspraak van mij geeft aan dat ook ik weleens een mening kan hebben.

    Krijg ik nu ook een rechtszaak aan m’n broek?

 17. Vliegenvanger

  Dit is weer zo’n bewijs dat die hele
  NPO op de schop moet. Het loopt weer tegen de verkiezingen aan dus moeten bepaalde partijen om zeep geholpen worden. Notabene door omroepen die van uw belastinggeld gesubsidieerd worden. Het enigste wat ze bij de NPO kunnen is liegen, bedriegen, demoniseren. En grof belastinggeld uitgeven aan jihadisten die hun verhaal komen vertellen. Weg met die hele corrupte NPO.

 18. Lex

  Dat word dus een rechtszaak, denk maar niet dat Baudet het er bij laat zitten.

 19. Jannes46

  Die policor-smurfin van buitenhof dient gewoon haar nederige excuses aan te bieden.

 20. Stiek

  Baudet is een verfrissing in de vastgeroeste stoffige krochten van het Binnenhof. Vandaag nog legde Afshin Ellian (Telegraaf – ma. 24-2-2020)de vinger nog op de échte zere plek:

  Thans zijn we getuige van het einde van de embryonale fase van het salafisme in Nederland: Ahmed Salam (Tilburg) begon in een garageachtige ruimte zonder al te veel middelen en nu heeft zijn zoon Suhayb (Utrecht) met geld uit het buitenland een salafistisch imperium opgebouwd. Toen had salafisme een paar honderd aanhangers en nu tienduizenden. Wie is hiervoor verantwoordelijk?

  Vooral politici en topambtenaren zijn verantwoordelijk voor deze onheilspellende evolutie. Eigenlijk moet de Kamer (oud-)ministers en directeuren van de AIVD en andere veiligheidsdiensten verhoren over het kwaad dat ze in Nederland hebben toegelaten. Vergis je niet, salafisme is geen ondergrondse beweging. Het mocht zich onbelemmerd ontplooien. De poortwachters van Nederland, hoeders van de rechtsstaat, hebben salafisten geen strobreed in de weg gelegd.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.