shutterstock 1432863887

Bloedbad in Duits waterpijpcafé: Minstens elf doden, dader zou rechtsradicaal zijn

Geen categoriefeb 20 2020, 8:00
In het Duitse Hanau zijn minstens elf mensen om het leven gekomen bij meerdere schietpartijen, waaronder in een waterpijpcafé. De dader zou volgens Duitse media een rechtsradicaal zijn en in zijn eentje hebben gehandeld.
Rond 22 uur kreeg de politie in Hanau, in de Duitse deelstaat Hessen, de eerste melding binnen over een schietpartij in een shishalounge. De dader zou in de rookruimte van het café wild om zich heen hebben geschoten. Vijf jonge mensen, waaronder een vrouw, kwamen daarbij om het leven. Volgens de Duitse krant BILD waren de slachtoffers van Koerdische komaf.
Twee kilometer van de plek waar de dader een bloedbad aanrichtte, zou hij vervolgens weer hebben geschoten. Ook daarbij zijn dodelijke slachtoffers gevallen. Uiteindelijk wist de politie de verdachte van de schietpartijen, Tobias R., te vinden in zijn woning.
Volgens berichtgeving in de Duitse media heeft de vermoedelijke dader een bekentenis en een video achtergelaten. In de bekentenis zegt Tobias R. dat 'bepaalde volkeren vernietigd moeten worden'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten