Column Ozair Hamid – Paradoxaal en beschamend: Greta Thunberg nogmaals genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede

Greta Thunberg, de 17-jarige klimaatactivist, is door twee radicaal-linkse Zweedse politici – politici die Zweden hebben verwaarloosd door massa immigratie – genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede.  Dit is een schande voor deze prestigieuze prijs, aangezien Thunberg juist polarisatie aanwakkert. 

Hoe zijn wij ooit hier beland? We begeven ons in een tijdperk waar meisjes, die met leden van de terroristische groep Antifa socialiseren, genomineerd worden voor de Nobelprijs voor de Vrede, wat direct de waarde van deze nominatie ondermijnt. De vorige genomineerde en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, de Ethiopische premier, contrasteert namelijk enorm met Thunberg.  Terwijl Abiy Ahmed zorgde voor een afname aan conflicten, zaaide Thunberg verdeeldheid, destabiliseerde zij en haar ideologie natiestaten en zorgde zij voor afbrokkeling van de al beperkte sociale cohesie. Staten verkeerden zich zelden in zo’n elementaire disharmonie, die mede is veroorzaakt door het klimaatdebat.

Thunberg stelt regulaties en vermindering van koolstofdioxide-emissies voor die leiden tot economische terugval, terwijl Abiy Ahmed’s Ethiopië floreert onder zijn premierschap. Economische groei viel bijvoorbeeld in 2018 en 2019 uit op 7,9% en 9,0%, waarmee het de snelgroeiende economie wereldwijd is. En toen de economie van Ethiopië geprivatiseerd en geliberaliseerd werd, pleitte Thunberg voor een nog grotere rol voor nationale en intergouvernementele overheden!

Overheden die steeds minder legitiem worden geacht, die steeds meer kritiek te verduren krijgen en die de samenleving ten onder zien gaan. Is er überhaupt sprake van een samenleving als men niet met elkaar wil en kan samenleven? Het Nederlandse politieke landschap is immers nog nooit zo versplinterd geraakt sinds het klimaatdebat losbarstte, het vertrouwen in de regering nog nooit zo laag geweest en de sociale cohesie nog nooit zo afwezig geweest. De collega stemt immers GroenLinks en wil een windmolen in mijn achtertuin bouwen. De kinderen stemmen SP en willen mij forceren om een warmteboiler aan te schaffen die niet te betalen is, gezien de inflatie zo hoog is en de rente zó laag is.

De giftige ideologie van deze klimaatactiviste verzuurt en verstoort het leven van talloze mensen en zet groepen tegenover elkaar, terwijl wij ons op een moment bevinden waar verbintenis en constructieve samenwerking nog nooit zo belangrijk is geweest. Het zou het Noors Nobelcomité deugen om in plaats van Thunberg bijvoorbeeld Donald Trump te verkiezen. Een man die de rassenverhouding in de VS heeft bevorderd, de Amerikaanse veiligheid waarborgt en die keihard optreedt tegen (islamitisch) terrorisme, maar of de klimaatsoldaten en de linkse moraalridders dat accepteren is nog maar de vraag.

Volg mij op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Hendrie1963

  NOBELPRIJS VOOR DE VREDE !!!!! Een grotere onruststookster wordt er niet meer geboren. Hoeft deze kleine heks niet naar school. Wat een corruptie. Het is ook geen wonder dat Trump deze onderkruipsel negeert.

 2. M. Brandenburg

  Die prijs stelde al niets meer voor toen Arafat hem kreeg, waarna de prijs toch verder werd afgewaardeerd toen Al Gore hem kreeg, en kon absoluut niet meer serieus worden genomen toen men hem aan Obama gaf, de man die letterlijk niets had gedaan of gepresteerd, buiten dat hij zich kandidaat had gesteld om president te worden en met zijn blanke familie die hem had opgevoed heel hard riep “yes we can”. Nobel zou zich in zijn graf hebben omgedraaid indien dit mogelijk had geweest.

 3. Jack Flash

  Het wordt alleen maar gekker.

 4. JFU

  Extreem links fascisme wordt beloond!

 5. Seneca

  rupsje nooit genoeg wil een extra zakcentje, boven de door haar bijeen gesprokkelde vermogen van 75 miljoen dollar…

 6. Ab Infinitum

  Lees eerst eens wat Greta heeft geschreven alvorens een oordeel over Greta te vellen. Als columnist, stukjesschrijver zou ik dat eerst doen…Ozair Hamid !

  1. Fonz

   Dit is het failliet van de nobelprijs natuurlijk..

  2. R. Echts

   Dat door gebrek aan gewicht boven komende drijvende wicht schrijft zelfs niks op sociale media, dat doet haar geesteszieke vader.

   Links gedrocht dat je bent, niet alles verdraaien zoals altijd flapdrol.

  3. nu ik

   Ab Infinitum , HOW DARE YOU !

 7. Hendrie1963

  Dan ben je 17 jaar en de hele wereld heeft een hekel aan je. Behalve dan die klimaatsukkels. Bedankt je ouders maar voor deze opvoeding en je verloren kindheid.

 8. Vliegenvanger

  Hebben de mensen nou niet door dat ze gehersenspoeld is, en dat haar ouders haar gebruiken om geld binnen te harken.
  Het is niet voor niks dat ze al 75 miljoen dollar bij elkaar geharkt heeft. En ze zal doorgaan omdat haar ouders nog meer moeten hebben. Haar vader heeft vele oldtimers, met een groot vermogen. Allemaal dankzij zijn dochter. En al die linkse knurften trappen er met open ogen in. We met die dwaze thunberg, als je ziet hoe ze uit haar ogen kijkt weet je al genoeg.

 9. ReneR

  Ozair Hamid, prachtig geschreven en o zo waar. Je slaat de Spijker op zijn kop. Top stukje.

 10. jorisxl

  Zo zie je maar als geestelijke gestoorde kom je in aanmerking voor een Nobelprijs.

 11. Domtoren52

  Gewoon een pak slag geven, dat ze de eerste weken niet kan zitten, verwend nest
  Wanneer gaat Chucky’s Bride weer naar school
  De klimaatopwarming is al miljoenen jaren bezig, daar veranderd die lelijke schreeuwlelijkerd niets aan, niemand trouwens

  1. Onno Zel

   @Domtoren52__ Kind is een autist. Haar ouders moeten naar het gevang, maar in ieder geval hun ouderlijke rechten kwijtraken. Kind wordt met chemische troep [ geen medicijnen, die zijn voor genezing ] gemanipuleerd. Zal mij niets verbazen als ze over 5 jaar voor de trein springt als er niets uitgekomen is en ze wereldwijd voor iedereen voor schut staat, ook voor haar eigen aanhang. Vergeet niet dat Soros er achter zit, met als doel de hele westerse wereld (economie) omver te werpen. In Nederland hebben we daar Soros niet voor nodig : Rutte doet dat al in zijn uppie met de D666 rechters.

 12. Caesar Lion Cachet

  LS…

  De dolende mens heeft nog steeds een Messias nodig in zijn of haar leven waar hij of zij nies van begrijpt en die alles oplost… Sinds mensenheugenis maakt de uitverkoren mens aka het uitverkoren volk aka de elite satan aanbidders hier schaamteloos misbruik van… Oud verhaal !

  1. Caesar Lion Cachet

   Niets van begrijpt… foutje !

 13. Sharktyricon

  Weet je wat ook paradoxaal is?
  Een 17jarig studentje die roept dat een ander 17jarig leeftijdsgenootje haar mening openbaar verkondigd en daarmee (mede) verantwoordelijk zou zijn voor ’t ontwrichten van hele landen. Terwijl hij zelf op internet openbaar verkondigd hoe stompzinnig dat is.
  Misschien een beetje afgunst naar greta’ ’s grotere podium??

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.