DAAR GAAN WE! CORONAVIRUS ARRIVEERT IN NEDERLAND: Man in Tilburg besmet

Het viel te verwachten dat het vandaag ging gebeuren. Hoe dan ook, geen prettig nieuws. Wel iets om rekening mee te houden. Houd u taai, vooral in de buurt van Tilburg en de rest van Noord-Brabant!

De eerste coronapatiënt in Nederland is opgedoken. In Tilburg. Een man ligt daar ernstig ziek in het ziekenhuis. Hij is positief getest op het virus:

“Bij een patiënt in Nederland is donderdag het nieuwe coronavirus (COVID-19) geconstateerd. Dat heeft het RIVM donderdag bekendgemaakt. De patiënt ligt in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, zo zei minister Bruins van Volksgezondheid donderdagavond bij de NOS in een speciale televisie-uitzending rond het coronavirus. Het is de eerste besmetting in Nederland.

De patiënt is kortgeleden in de regio Lombardije in Italië geweest. Met labonderzoek is donderdag vastgesteld dat de patiënt het coronavirus heeft. Hij zit in isolatie. De GGD brengt contacten van de patiënt in kaart door middel van contactonderzoek.”

Het lijkt erop dat de komende dagen meer gevallen zullen opduiken. In Tilburg, maar vermoedelijk ook in de rest van Nederland. Sterkte, iedereen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Gebande Kok

  Gelukkig hadden ze in Tilburg al een complete quarantaine afdeling klaarstaan .
  Zoals die stand-by staan in meerdere ziekenhuizen.

  1. ZiggyStardust

   Ten tijde van Sars waren er wel 7 longmachines beschikbaar in Noord-Brabant. En dat weet ik van iemand die ten tijde in het ziekenhuis in Tilburg werkte. Zou het nu veel beter zijn? Is er zoveel geïnvesteerd in de zorg? En is dat wel realistisch, om zoveel capaciteit te hebben die niet benut wordt? Ik denk dat het antwoord op alle vragen ‘nee’ is.

   1. Gebande Kok

    Indien er veel patiënten zijn, wordt hier gezeurd dat de overheid slecht voorbereid is.
    Zijn er weinig patiënten , wordt hier gezeurd dat er geld over de bekende balk gesmeten wordt, bejaarden in volle luiers lopen enz.
    Kies uw eigen antwoord zowel voor als na de crisis.

    1. ZiggyStardust

     Je kunt je niet overal op voorbereiden, dat is gewoon onmogelijk. De capaciteit om iedereen te behandelen mocht het hier goed uitbreken kan er gewoon niet zijn als je realistisch bent. Maar ik vraag me af of de overheid in Nederland voorbereid is en rigoreuze maatregelen zoals bv in China of Italië durft te nemen om verdere verspreiding te voorkomen. Maatregelen zoals voedselvoorziening en medicatie zijn toch eerste levensbehoeften, en ik vraag me af of onze regering die zaken voldoende onder controle heeft.

 2. Cootje

  MEES kom er maar in ??

 3. Cootje

  De recessie en de werkeloosheid vliegt naar een hoogtepunt binnen een maand of 5/6 . Een waar Europa niet meer van geneest en uit elkaar gaat vallen , de solidariteit gaat om zeep met ze alle naar de uitgang , en de financiële markten doen hun werk nog erger dan het coronavirus . Ursela von der leyen kan haar militaire macht vergeten en diabetische Timmermans zijn green deal , allemaal weer zelf je broek ophalen . Wel in een arm Europa

  1. ZiggyStardust

   De exits zouden elkaar nog wel eens in rap tempo op kunnen gaan volgen. De EU heeft geen antwoorden en is te traag.

 4. ZiggyStardust

  Nou, dan ga ik maar veilig naar Claudia de Breij denk ik.

  1. Cootje

   Of onder de hoede van Rob Jetten . Die heeft waarschijnlijk goede zeep

   1. ZiggyStardust

    HAha, die zit lekker in Curaçao. Die heeft alvast een ‘safe space’ opgezocht.

    1. Cootje

     Ja naar Curaçao terwijl hij zijn mond vol Heeft van dat mooie Europa had ik verwacht dat hij samen met zijn vriend een weekje Warschau in Polen had gedaan en een romantische wandeling in het centrum hand in hand , had hij daarna bij kunnen komen in Curaçao . Maar hij zit daar nu bij zijn vrienden onder de palmbomen . Maar met zeep bij zich

 5. Broodnuchter

  Ik maak me meer zorgen om de maatregelen dan de coronacrisis / het griepje. Onze overheid is goed in het creëren van een nepcrisis, en de boel op slot gooien.

  1. ZiggyStardust

   Het zal niet lang duren voordat Timmermans Corona aan het klimaat verbindt waarschijnlijk, zo is ie wel.

   1. Cootje

    Timmermans kan het hebben die kan nog wel wat kilootjes missen , en het is wel een eerlijk virus het kijkt niet naar zakkenvullers

 6. Kretoloog

  Heerlijk, nu kan het grote paniekzaaien in ons land ook echt gaan beginnen. De VVD is er al helemaal klaar voor: minister Bruins leest op TV briefjes voor en premier Rutte heeft zich ook al gemeld.

  1. Cootje

   Paniek was er al Als de beurzen in 3 dagen 10% zakken , maar ik schreef al een maand geleden Corona en een harde brexit gaat het einde van het ondemocratische gedrocht Europa betekenen , met als eerste slachtoffer Italië , daar gaan de financiële markten overheen walsen , en dat is het begin van de dominosteen , solidariteit gaat over als de Fransen de volgende zijn , dan is de eenwording Europa ten einde , met een zware recessie niet meer op te brengen water naar de zee te brengen , zo virus brengt toch nog wat te weeg

   1. Gebande Kok

    Quote: Corona en een harde brexit gaat het einde van het ondemocratische gedrocht Europa betekenen.
    .
    Europa bestaat al duizenden jaren en zal nog duizenden jaren blijven bestaan.

    1. Cootje

     Daar heb je gelijk in maar buiten de oorlogen in die 1000 de jaren bedoel ik die vrij onzinnige samenwerking tussen die landen en vooral de zuiderlijken landen aan de middellandse zee , die tot ze mee mochten doen aan de euro hun munt wegens luiheid van personen om de twee jaar hun munt moesten devalueren , en deze landen zijn nog steeds arbeid ongeschikt wat productiviteit betreft , en let maar op het virus gaat een recessie veroorzaken en dan komen de tegenstellingen naar voren , en de rest doen de financiële markten , mensen moeten het eerst slecht hebben willen ze veranderen , nu er. Harde brexit en een recessie beïnvloed de mensen in hun keuzen en die ligt niet in een europa

   2. Mikael Blomkvist

    De epidemie dwingt tot intensieve Europese samenwerking en zal dus de EU versterken.

    1. ZiggyStardust

     Vanuit de EU waren er al morrende geluiden wat betreft de afgrendeling van dorpen in Italië door de Italiaanse overheid. De EU vond dat hier Eu beleid bij betrokken zou moeten zijn. Zie je het al voor je? Eerst alle parlementariërs terug roepen van vakantie om vervolgens te gaan stemmen om eventueel actie te ondernemen, wat die ook maar zou kunnen zijn? De Eu zit ons alleen maar in de weg. Het is een log gedrocht op alle gebieden. De EEG was meer dan genoeg, en laat de rest aan de natiestaten over, dan kan er veel sneller en flexibeler actie ondernomen worden.

     1. Mikael Blomkvist

      Dit soort globale problemen maakt duidelijk dat een versnipperde lappendeken van kleine staten nooit tot een effectieve aanpak kan komen, het vergt een sterke multinationale coördinatie en sturing. De EU biedt een kader voor een dergelijke gemeenschappelijke aanpak.

     2. ZiggyStardust

      Mikael, uit jouw antwoord kan ik alleen maar begrijpen dat je het met mij eens bent. Er zit geen snelheid in de EU die nodig is voor het oplossen van cruciale zaken. Veel wollige taal en daar blijft het dan ook bij. Dank!

     3. Mikael Blomkvist

      Het gaat niet om snelheid op uitvoeringsniveau maar om de ontwikkeling van grensoverschrijdende protocollen en wetgeving.
      Politici hebben geen functie in de directe bestrijding van dit soort problemen maar moeten een Europese aanpak mogelijk maken.

     4. ZiggyStardust

      Mikael, de EU staat een nationale snelle aanpak ter voorkoming van uitbreiding van de problemen dus alleen maar in de weg, dat is wat je ongeveer zegt. Snelheid in beslissingen nemen is juist cruciaal als je levens wil redden.

     5. Stiek

      Mikael Blomkvist Benbow, mede mogelijk gemaakt door ZiggyStardust!

    2. ZiggyStardust

     Ja Stiek, je hebt gelijk. Beter negeren deze kindervriend, die over de rug van corona slachtoffers ook nog eens de EU wil promoten. Veel viezer kun je het niet hebben Idd.

     1. Stiek

      @Ziggy: Iedere serieuze reactie aan het adres van Brenda Kawana Blomkvist is vergeefse moeite, die slijmzeug leeft op azijn en is duizenden keren geband.

 7. Westerling 1

  @Cootje

  Hopelijk wel naar linkse zakkenvullers.

 8. Freewheeler

  DE WAARHEID OVER CORONAVIRUS DE JENSEN SHOW.
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=fLZ_0jcbEtQ

 9. Cootje

  Niets aan de hand in het leuke Europa onderleiding van 27 Mongolen in het feestvierende Brussel . Het handhaven van de solidariteit is in Brussel goed en brokkelt af in de provincies van dat gedrocht , wie gaat het dadelijk betalen de Turken open de grenzen , de brexit wordt een harde , en de beurzen open zo weer met een verlies van zeg 3/4% . Gaat er nog meer monopoli geld gedrukt worden komt er binnen twee maanden na het Corona virus , de asielzoekers ons een bezoekje brengen , dat gaat niet lukken , die Engelse lachen zich rot , en die krijgen het ook 4/5 jaar moeilijk , maar Europa valt uit elkaar en in het noorden er van mogen ze blijvend betalen voor het zuiden . Fijn hè zo monopoli munt

 10. perry

  Het beste jongetje van de klas is alweer Trump, maar 18 besmettingen in de hele VS!
  Dankzij de perfecte voorbereidingen van Pence, de VS heeft onnoemelijk veel internationale vluchten en reisverkeer, en dan deze prestatie!
  Pelosi vindt dat Trump te weinig doet aan het Coronavirus, in haar ongebreidelde haat jegens Trump begint ze wartaal uit te slaan!

  1. Cootje

   Wordt er in november voor beloond

 11. Freewheeler

  Alleen al aan een griepje gaan er 650.000 dood in de wereld daar hoor je niemand over.

 12. RvdBe

  Jaarlijks 870.000 geregistreerde griepgevallen in NL met 200 a 2000 doden per jaar.
  Daar is die opgeblazen Corona voorlopig nog een lachertje bij.

 13. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Daar gaan we: Tjilpte hij blij !

 14. Cycle25

  Gaat lekker media, nog meer putopties ? Hysterische beurzen, graaiende media, lang leve de paniek !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.