Gaskamer-praalwagen, nazi-officieren en joodse gevangenen: holocaustgroep in Spaanse carnvalsoptocht

Als je wilt weten hoe totaal gestoord onze katholieke vrienden in Spanje kunnen zijn hoef je alleen maar even naar onderstaande beelden te kijken van een carnavalsoptocht in Campo de Criptana. Zieker dan dit wordt het niet.

Wat je daar ziet is een “holocaustgroep.” De praalwagen is uitgedost als een gaskamer, en de mensen die meelopen zijn verkleed als a) nazi-officieren en b) joodse gevangenen. Er werd zelfs met Israëlische vlaggen gezwaaid om even duidelijk te maken dat het toch echt om joden ging. Oh, en er waren zelfs minderjarige meelopers die een davidster droegen. Want, haha! ANNE FRANK! LEUK MAN!

Screen Shot 2020-02-27 at 11.10.07

De Israëlische ambassade in Madrid heeft terecht woedend gereageerd op deze beelden. Als reactie heeft de organiserende groep “excuses” aangeboden hebben. Want, zegt de organisatie van de optocht, het was niet de bedoeling om iemand te beledigen. Echt niet! Sterker nog, het was bedoeld om de slachtoffers van de holocaust juist “met maximaal respect” te herdenken!

Jaja. Juist ja.

Screen Shot 2020-02-27 at 11.09.23

En kijk eens naar de reacties van de mensen die erom heen staan. Zie je ook maar iemand geschokt reageren? Is er ook maar één persoon die de handen verbaasd voor het gezicht slaat en duidelijk maakt dat dit écht niet kan?

Screen Shot 2020-02-27 at 11.09.58

Nope. Helemaal niemand. Ze staan erbij en kijken ernaar… en vinden het blijkbaar volkomen normaal.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 143 DDS-lezers gingen u al voor!

Spanje: eens het land van Franco, altijd het land van Franco — een extremistische katholieke dictator die, laten we dat vooral niet vergeten, met behulp van de nazi’s aan de macht kwam. Of mogen we dat tegenwoordig niet meer hardop zeggen omdat het zo politiek incorrect is en Spanje zogenaamd een belangrijk deel uitmaakt van de Europese Unie ofzo?

Screen Shot 2020-02-27 at 11.10.15

Steun mij op BackMe en Volg mij op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Seneca

  nog niet zo lang geleden was dit realiteit. nu is het een bron van plezier. overmorgen (overdrachtelijk bedoeld) is het weer realiteit. wat ben ik toch hardleers! van diverse figuren op dit forum waaronder mar en cs mag dit niet gezegd worden.

 2. Fiori

  Veel zieker dan dit kan helaas niet.

  1. hans-e-pans

   Schaamte kent geen tijd/grenzen.

 3. claus

  Dom, dom!
  Hadden ze inplaats van joodse gevangenen, Moslims als slachtoffers genomen, had deze praalwagen geen media aandacht gekregen.
  Hoogstens applaus!

  1. Shadow1100

   Moslims zijn nooit slachtoffer geweest, maar daders……

 4. Jezus van Nazareth

  Spanje: eens het land van Franco, altijd het land van Franco — een extremistische katholieke dictator die, laten we dat vooral niet vergeten, met behulp van de nazi’s aan de macht kwam.
  .
  Afvallige moslim Michael.
  Ik verzoek u de geschiedenis het het door u gekozen nieuwe vaderland Turkije eens goed te bestuderen.
  Gaat u schamen.

 5. Heinrich

  De Holocaust mag nóóit vergeten worden, dat is/was toch de insteek van de dictatoriale EU politiek?
  Nou dan, de praalwagen was met deze empathische grondgedachte gebouwd!
  Het is ook nooit goed!
  Zeikberen alom!
  Over 50jaar rijdt dezelfde praalwagen, op Islamitische leest geschoeid!

  1. inert

   hein-
   ” op Islamitische leest geschoeid!”
   Bedoel je nu dat Moslims danwel autochtone Europeanen de gevangenen op/om de praalwagen moeten voorstellen?

   1. perry

    inert!
    Het zou best mogelijk kunnen zijn dat in de toekomst, afhankelijk van de in Brussel genomen EU keuze’s en doelstellingen, Nationalistische dissidenten de gevangenen moeten voorstellen!

  2. Julian

   Echt…. Ik dacht altijd nog dommer kan niet… Nou het kan wel dus!

 6. Stiek

  Het Belgische Aalst blijkt niet het alleenrecht te hebben op uitingen van Jodenhaat tijdens carnaval. Ook in Spanje was het raak met een optocht waaraan werd deelgenomen door mensen verkleed als nazi’s. Een van de praalwagens zag er zelfs uit als een gaskamer, terwijl carnavalsvierders waren uitgedost als gevangenen in een concentratiekamp.

  Na Aalst opnieuw een misselijkmakend dieptepunt. Terwijl de Belgen zich niets aantrokken van eerdere kritiek en dit jaar nog idioter voor de dag kwamen door orthodoxe Joden uit te beelden als ongedierte, zou de organisatie in Spanje inmiddels excuses hebben aangeboden.

  Deze bizarre vertoningen tarten iedere verbeelding en doen sterk vermoeden dat hier sprake is van het opzettelijk kwetsen van Joden. En dat in een tijd dat het antisemitisme overal in Europa toeneemt.

  Reden genoeg om gehoor te geven aan de oproep van de European Jewish Association, die erop aandringt meer werk te maken van de bestrijding van antisemitisme, onder andere door het verbieden van nazisymbolen zoals bij de carnavalsoptochten.

  „Wij kunnen de strijd niet alleen aan”, aldus de voorman van de Joodse organisatie die terecht stelt dat het gevecht tegen antisemitisme ook behoort tot de verantwoordelijkheid van Europese regeringen.

  Telegraaf 27-2-2020

  1. claus

   stiek,
   Antisemitisme is inderdaad erg verwerpelijk!
   Laten we het hebben over het weloverwogen en vóóral gerechtvaardigde antimoslim/illegalen sentiment in de EU!

 7. Joshuak

  Is het niet het idee van carnaval on de spot met alles te drijven..

  Karikaturen en stereotypes maken het juist leuk dat soort dingen.. DIE holocaust is ondertussen 80 jaar geleden..

  Beetje aanstellen kan ook wel.. Heb niks met dat iskamaphobie en antisemitisme geschreeuw zo gauw het om Moslims of joden gaat.

  Laten we al die wagens er eens bij pakken en kijken of er niks “beledigend” voor ons bij zit.. ongetwijfeld, maar daar hoor je niemand over

  1. Stiek

   @Joshuak: Carnaval is inderdaad een rariteitenfeest. Maar vind je ook niet dat er grezen zijn? Wat denk je bijvoorbeeld van een pe͘dopraalwagen, of een praalwagen waar Geert Wilders wordt onthoofd?

   1. Heinz

    @Stiek, Het is bijzonder dat je jezelf terecht wijst met deze absurde post. Maar mijn advies is: “zoek een psychiater” Gooi er alles uit wat benauwt!

    1. Stiek

     “Maar mijn advies is…”

     Ik heb jouw advies natuurlijk helemaal niet nodig Adolf.

   2. Joshuak

    Een wagen met naakte jonge kinderen is niet een “grens” dat is gewoon verboden..

    En een wagen waarom leen politicus wordt onthoofd is geen satire en ook geen karikatuur maar aanzetten tot geweld..

    Als ze die joden nu op de knieen met een pistool op het hoofd hadden gezet was het wat anders geweest..

    Maar wat ze nu deden is het rediculiseren van een historische gebeurtenis.. Dat is iets anders dan de 2 dingen die jij beschreef

    1. Stiek

     @Joshuak: Smaken verschillen Joshua, ik heb sowieso helemaal niets met carnaval. Een praalwagen met de Killingfields, een praalwagen met verwijzingen naar gifgasaanvallen, een praalwagen met een telekraan waaraan homo’s worden opgehangen, een praalwagen met gevangenen in oranje overalls die in een kooi opgesloten zitten, wetende dat ze in de fik worden gestoken?

     Nee beste Joshua, het rijden met praalwagens hoort grenzen te hebben, en ik zeg niet dat de kindertjes naakt zijn en ik zeg ook niet dat Wilders onthoofd is, met een praalwagen is dat niet nodig om het alleen al te suggereren. Een praalwagen met ss-officieren en gasovens, dat noem ik zo’n grens.

     1. Joshuak

      Meningen verschillen daarover dan..

      Ik zie zelf rediculisatie, satire en rediculiseren als 1 van de beste medicijnen om pijn te verwerken.. Want als je er altijd maar zo’n gevoel van ellende bij blijft houden blijft het pijn doen en genezen de wonden natuurlijk nooit.

      En dan blijft her zo’n pijnlijk onderwerp als het nu is..

     2. Stiek

      @Joshuak: Dat snap ik ook wel, en ik denk dat het Joodse volk zelf ook heel goed in staat is geweest om zichzelf te relativeren met humor en satire, Sampie & Mosie zijn niet voor niets zo bekend. Maar inderdaad, smaken en meningen verschillen, en dat mag.

     3. Joshuak

      Nou dan snap je dus ook waarom ik het maar gejammer vindt..

      Vindt het hetzelfde politiek correcte gelul als waar mevrouw SS mee komt, want satire en dat soort dingen staan mijn recht tegenover het politiek correcte..

      En daarnaast dat het beledigend is, kan je ook zeggen dat dat subjectief is aan de oren en ogen die het zien of horen

  2. Seneca

   @joshuak
   tuurlijk. duidelijk punt. laten wij het als goedmoedige satire en spot zien; bovendien is het AL 80 – neen 75 – jaar geleden. niet meer zeiken en laten wij de Joden zien zoals ze zijn. volgens de Belgen insecten en volgens de Spanjaarden dienen de resterende Joden dus ook maar vergast en verbrand worden. Ook jij bent zo’n verfoeilijk figuur die denkt dat als het maar 80 jaar geleden is gebeurd, iedereen z’n smoel erover dient te houden. ook jij denkt – evenals diverse andere figuren op dit forum – dat de resterende Joden of moeten oprotten naar Israël of dankbaar moeten zijn dat zij in dit land wonen. niets houdt jou tegen om je vuige ideeën hier te plempen; dat is het recht van VVMU maar die werkt ook naar de andere kant. als je dan zo anti joods bent en dat ben je en ook dat is je goed recht, smijt dan die cellphone van je in de afvalemmer want het grootste deel van die cellphone is bedacht en geconstrueerd door Joden. als je een geneesmiddel tegen kanker nodig hebt – wat ik je niet toewens – wijs dan alle middelen af want tussen de 70 en 80% is uitgevonden of bedacht door Joden. de niet joodse wereld moet het Jodendom op haar blote knietjesdanken voor al het positieve dat Joden de wereld gebracht heeft.

   1. Joshuak

    Flinke conclusies die jij trok uit mijn reactie.. Maarja waar is het niet

    1. Seneca

     @joshuak
     wat van mijn betoog is niet waar?

     1. Joshuak

      Vrijwel niks, want heb nooit gezegd dat joden ofzo weg moeten of uitvinden van de joden in twijfel getrokken.. Of gezegd dat ik anti joods ben of iers idioots als dat.

      Dus alles wat je zegt is 1 grote stroman die je zelf hebt gecreëerd en daarna mee aan de wandel bent gegaan om daarna op mij af te smeren

    2. Jannes46

     @Joshuak
     Afgezien van je smakeloze mening(en), let eens een beetje op je Nederlands.
     Voobeelden?
     Nou dan snap je dus ook waarom ik het maar gejammer vindt..
     Ik vindt, ja ja.
     En zo ja, geld dat ook voor moslims, christen, buddhisten, hindus en niet gelovigen?
     Geld dat, ach ach. Meervoud en enkelvoud door elkaar gebruiken. de oe’s vervangen door u’s.
     Treurigheid troef!

   2. Joshuak

    Trouwens lees je reactie even goed maar wat een rare reactie zeg.

    Vertel me is het verboden joden te rediculiseren? En zo ja, geld dat ook voor moslims, christen, buddhisten, hindus en niet gelovigen?

    Of is die immuniteit op het gebied van rediculisatie een exclusief recht van de joden?

    1. Stiek

     “Vertel me is het verboden joden te ridiculiseren?”

     Jouw vraag was gericht aan Senica, maar ik wil daarop reageren.

     Het is natuurlijk niet verboden om joden te ridiculiseren, maar het onnoemelijke leed, inclusief ss-officieren en gaskamers kan daar toch buiten worden gehouden?

     1. Joshuak

      Prima, je kan zeggen dat dit erg ver ging. En als ik eerlijk ben kan ik dat begrijpen natuurlijk en ben ik het er enigszins mee eens.

      Maar als je paar dagen terug keek had je een soortgelijke artikel over België en daar deden ze wel “enkel” aan stereotypes als dat ze gierig zijn en grote neus hebben en rond goud.

      En toen zaten dezelfde mensen hier te jammeren over hoe verschrikkelijk ook dat was..

      Merk gewoon dat mensen vaak een hele andere meetpalen hebben als het om Joden gaat en dat vindt ik extreem hypocriet en ben ik het niet mee eens

     2. Seneca

      @stiek
      dank voor je reactie!

    2. omniscius

     Man, man, je bent zeker vergeten wat er in Parijs is gebeurd bij Charlie Hebdo? Of wat de Deense cartoonist is overkomen toen hij een spotprent maakte van ene Mohammed? Of wat Geert Wilders is overkomen met zijn film Fitna?

     Het is niet alleen streng verboden om moslims te ridiculiseren maar er staat tegelijkertijd de doodstraf op.

     Vergelijk dat eens met het incasseringsvermogen van Christenen, Joden, Boeddhisten of Hindoeïsten. De moslims hebben het incasseringsvermogen van een dreinend klein kind, echter wel een klein kind met een kapmes.

  3. garfield

   Tenminste iemand die weet wat carnaval is.
   De rest van jullie zijn besmet met het PC virus. Alaaf alaaf alaaf

 8. perry

  Door alcohol benevelde carnavalisten hebben vaak last van islamofobie aan antisemitisme, bij nuchterheid zijn het weer gewoon GL of D66 stemmers!

 9. Heinz

  Het Nazi regime heeft nauw samengewerkt met Franco. Dus niet zo verwonderlijk dat enkele zieke geesten hierop terugvallen. De Moren hebben hun sporen in zd. Spanje nagelaten in architectuur. Ook weer niet zo vreemd dat de Islam in Spanje hoger gewaardeerd wordt dan het Jodendom wanneer je hierop terugkijkt.

  1. Seneca

   @heinz
   klopt! het waren beide linkse stromingen.

   1. Stiek

    Ultralinks, net als GroenLinks. O ja, satan Rosenmöller loopt nog steeds vrij rond, net als de moordenaar van Pim Fortuyn.

 10. fusilier

  Er is niks nieuws onder de zon,zelfs voormalig lid van het koninklijk huis prins Harry van Engeland liep op een feestje rond met een nazi uniform,en rode armband met hakenkruis.

 11. josemoonen@70

  Het menselijk ras is diep gezonken.!

 12. Canta

  Ik lees: eens het land van Franco, altijd het land van Franco.
  Franco regeerde van 1939 tot 1975. Dat is dus in het verleden.
  Als ik verwijs naar ons gedrag in Indonesië, tot 27 dec, 1949, dan komt er commentaar dat ik in het verleden leef.
  Wat er vandaag gebeurt, is het gevolg van wat er gisteren gebeurde. Wat er gisteren gebeurde, is het gevolg van wat er eergisteren gebeurde enz enz.
  Als je af en toe naar het verleden kijkt dan zou je er misschien iets van kunnen leren.
  Als ik hier lees hoe men hele groepen mensen wegzet, dan is dat zeker niet het geval.

 13. Rud56

  Zulks satire is ronduit walgelijk, heeft niets meer met carnaval te maken.

  En ja, het is een feit dat de nazi’s macht hadden in dat katholieke Spanje. Naast macht kregen ze ook ondersteuning vanuit het Vacticaan en zeker toen de oorlog op zijn einde liep en hooggeplaatste nazi’s een uitweg zochten om het recht te ontlopen!
  Dat fijn katholieke bolwerk dus, het Vaticaan!

 14. fusilier

  Canta. Dat vorig jaar oudere Catalanen, mannen en vrouwen afgeranseld werden door de Guardia Civil zegt meer dan genoeg.

 15. JFU

  Walgelijk vertoning…maar ons toekomst beeld zodra de moslims aan de macht komen..en dan in een andere uitvoering….in de politiek zitten ze al….

 16. Rosasolis

  Er zou strikt controle over praalwagens moeten komen. Eerst moet een formulier met een duidelijk beschrijving van de plannen voor een praalwagen, aan een selectie commissie opgestuurd worden. Daarna moet de commissie maanden voor carnaval de plannen bespreken en goedkeuren, of helemaal niet. En ook enkele keren de opbouw controleren. Omdat overal racisme groeit, moet IEDER vorm van racisme en discriminatie verbannen worden.
  Gisteren werd ik verbaasd met een persoonlijke telefoontje van een bestuurslid van
  Open Doors, (een bekende Nederlands-Internationale christelijk organisatie die ik al jarenlang steun). De dame die me belde vertelde dat discriminatie tegen christenen neemt toe…ook in Europa en andere westerse landen. Hoewel ik ieder paar weken het blad van Open Doors krijgt, belde ze me op om de nieuwste cijfers van discriminatie tegen christenen door te geven: vorige jaar was dat 8% (inclusief westerse landen),
  en nu is het 11.5 %! Vele christenen in Oost-Europa worden discrimineert door
  radicale Extreem-rechts groepen. Dat vele christenen in het Midden-Oost en Afrikaanse landen worden discrimineert is al lang bekend, maar dat het nu in westerse landen gebeurd, door Extreem-rechts groepen, is zorgwekkend.

  1. Blitzkrieg

   Rosasolis :
   Europa: record-aantal aanvallen op Christenen in 2019
   h**ps://nl.gatestoneinstitute.org/15417/europa-aanvallen-op-christenen

   GA JE DIEP SCHAMEN!!!

   Quote : “In Frankrijk en Duitsland valt de stortvloed aan antichristelijke aanvallen samen met de recente massale immigratie uit de moslimwereld. Het ontbreken van officiële statistieken over daders en motieven maakt het onmogelijk om precies te achterhalen hoeveel aanvallen kunnen worden toegeschreven aan antichristelijke moslims of jihadis.”

   Quote : “In Spanje worden aanvallen op kerken en kruisen daarentegen overwegend uitgevoerd door anarchisten, radicale feministen en andere extreem-linkse activisten, die ernaar streven dat het christendom permanent uit de openbare ruimte wordt verwijderd.”

   Quote : “Politiek. Sommige aanvallen, vooral die tegen het rooms-katholicisme, dat door sommige radicale feministen en radicale secularisten als een symbool van patriarchale macht en autoriteit wordt beschouwd, zijn politiek van aard. Zulke aanslagen zijn onder meer het bekladden van kerken en religieuze symbolen met politieke graffiti, veelal anarchistisch of feministisch van aard. In Genève, Zwitserland, werd bijvoorbeeld het iconische Internationale Monument voor de Protestantse Reformatie, ook bekend als de Muur van de Reformatie, vernield met veelkleurige verf die een regenboog vormt, een symbool van de LHBT-groepen.”

   1. Rosasolis

    @Blitzkrieg. Het zijn de Extreem-rechts groepen, die steeds meer neo-nazi leden krijgen. Wist u niet dat Hitler had plannen om alle christenen te vermoorden, na de joden en zigeuners? Het was al begonnen met de executie en gevangennemen van vele christenen tijdens de oorlog. En kom a.u.b. niet met al de huidige onzin van
    Extreem-rechts, dan Hitler een “linkse socialist” was. Deze maniak wou de heerser van de hele wereld zijn. De huidige Nederlandse Extreem-rechts partijen:
    PVV en FvD, gaan dezelfde richting uit: wel een leider, maar geen bestuursleden,
    (of in het geval van PVV, geen leden). De “leider” van de partij staat HELEMAAL
    boven, en de rest zijn alleen maar medewerkers (schapen) die al de werk voor de grote leider doen, of eruit stappen. Zo gaat dat nu al 11 jaar met de PVV societeit, en 3 jaar met de FvD.

    1. Kretoloog

     Het aantal vertegenwoordigers van extreem-rechts wordt in Nederland geschat op 100 à 200. Maar volgens mevr. Rosa zijn alle 43.000 leden van Forum voor Democratie extreem-rechts.

     Inderdaad, deze bejaarde miss Tingeling uit N-H is behoorlijk van het padje. Vroeger konden we nog zeggen: “Busje komt zo”. Maar helaas, die is wegbezuinigd. Nu lopen deze gestoorden zomaar op straat. En ze laten zich horen via internet.

    2. Blitzkrieg

     Rosasolis : Degene die christenen onderdrukken zijn dus extreem-linkse deugkneuzen en feministen.

 17. ko vadis

  We mogen nog blij zijn dat het joodse volk nog niet de schuld krijgt van het corona virus, wat wel gebeurde in 1374 , met de pest epidemie. Met desastreuze gevolgen voor het joodse volk, die massaal door volksgericht stierven en niet door de pest!

 18. Drollevanger

  Ik weet niet of dit voor de holocaust gedachte negatief uitpakt, en ook niet of dat de bedoeling was.
  Het helpt wel om die moordpartijen door de nazi,s te herdenken.
  Maar het is nu wel zover dat de gevleugelde woorden van Churchill aan het uitkomen zijn, “straks zullen de zich anti fascisten, de volgende beulen zijn”.

 19. Hamer Sikkel

  25 februari was herdenking van de Februaristalking 1941.
  Er werd geen topic over gestart.
  Uiting van fascisme tijdens Carnaval is blijkbaar nieuwswaardiger dan communistisch verzet.

  1. Kretoloog

   Zo, waren ze in 1941 ook al aan het stalken?
   Lijkt mij inderdaad geen topic waard.

 20. ko vadis

  Je kan je ook afvragen hoe de reacties zouden zijn, als er een praalwagen met een baal katoen zou rondrijden, gevolgd door een stoet zwarten met ball and chain.

 21. Cycle25

  Slachtoffers ? Welke? Grotendeels is er niet meer, wel nabestaanden.

 22. fanof43

  Inderdaad niet best. Maar wat heeft dat met het katholicisme te maken? Als lui in Noord-Duitsland dit hadden geflikt, zou dan gesproken zijn over “onze protestantse vrienden”?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.