Het is al februari, tijd voor een zwartepietendiscussie! Kick Out Zwarte Piet gaat elk kwartaal actievoeren

Het is weer tijd om aandacht te vragen voor discriminatie, racisme, ongelijkheid, slavernij, tolerantie en al die andere belangrijke termen. Althans, zo denkt Kick Out Zwarte Piet-voorman Jerry Afriyie erover. Hij gaat met z’n clubje ieder kwartaal meerdere acties voeren. Heeft u er ook zo’n zin in?

Afriyie zelf meent dat de acties constructief moeten zijn en ‘ons dichter bij ons doel’ moeten brengen. En met ‘doel’ bedoelt de Zwarte Piet-hater het volgende:

“Om een eind te maken aan de onrechtvaardigheid die zwarte mensen moeten ondergaan.”

De vraag is natuurlijk of die acties ook daadwerkelijk constructief zullen zijn, want laten we wel wezen: wie vóór november of ná medio januari over Zwarte Piet begon, kreeg niet veel bijval. Bij KOZP kwamen ze op dit idee na met zo’n tachtig mensen bijeen (haha) te zijn gekomen. Maar zeg nou eerlijk, daar heeft toch helemaal niemand zin in? Kun je straks in je korte broek, op weg naar het vliegveld voor je vakantiereis, getuige zijn van jank-acties om Zwarte Piet ergens in juli of zo… Bloedirritant!

Maar ja, dit krijg je als mensen zó overtuigd zijn van hun eigen gelijk. Kritiek en andere denkbeelden komen niet meer binnen of zijn verkeerd. Lekker in het eigen bubbeltje, schreeuwen en het slachtoffer uithangen.

En wat dat betreft hoop ik dat ik ongelijk heb en een verkeerd beeld bij die geplande acties heb. Mochten ze namelijk écht constructief willen zijn met hun acties, dan zou dat moeten betekenen dat ze open, eerlijk en rationeel in debat gaan, zonder elkaar te proberen te diskwalificeren. Helaas ben ik niet zo naïef om dit te kunnen geloven.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Blitzkrieg

  KOZP, een uit de hand gelopen subsidie project van de overheid.

 2. Rud56

  Ach, dat zooitje gesjeesde parasieten weet zich volledig gesteund door een overheid die hen onder andere ruim voorziet van tienduizenden euro’s aan subsidie.
  Een overheid die zich er niet mee zou bemoeien, weet u nog?
  En laten we vooral de rol van de staatsmedia in dezen niet vergeten.

  Maar ja, dat alles valt onder de noemer ‘inclusie en diversiteit’. Staat héél hoog in het vaandel bij onze overheid, heeft de hoogste prioriteit, want de weg moet worden geplaveid voor de uitvoering van ‘Brussels’ gedachtegoed.

  1. Sabreur

   Kleine tip voor onze overheid dan. Wat er namelijk nu gebeurt is het volgende: Door diversiteit na te streven moet iedereen gelijk zijn en de deugmensjes zijn zo inclusief dat iedereen met een andere mening uitgesloten moet worden.

   En dan durven ze rechtse mensen nog dom te noemen…

 3. Limburgse Separatist

  Als ze 4 maal per jaar gelynched willen worden mag dat van mij.

 4. Bullshit15

  Laten die idioten toch gaan werken voor hun geld in anders opdonderen naar hun eigen zware pietenland waar ze wel gewoon zwarte Piet kunnen zijn
  Ze storen zich zo aan onze waarden in normen cultuur dat ik mij afvraag wil dat volk hier nog wel wonen na dat doen ze dus toch wel al is het alleen maar om nog meer haat te zaaien in om gratis geld te krijgen van de belastingbetalers anders doen ze geen flliker
  Dus ik zal zeggen pas je aan bij ons Nederlands waarden in normen in cultuur wij bemoeien ons ook niet met Julie waarden in normen in tradities in jullie apenland dus voor de laatste keer hou jullie rot smoel in val ons Nederlanders er niet meer mee lastig wand we worden dood ziek van jullie zielige figuren bvd
  Stem fvd of PVV uit de eu

 5. Jack Flash

  Hebben ze die lul nog niet doodgemept?

 6. Lex

  wanneer word deze agressieve actiegroep nu eens verboden.

  Het zal niet lang meer duren voordat de nederlanders het niet meer pikken en er een knokploeg word samen gesteld met alle gevolgen van dien.

  Als ze dit gaan doen kunnen ze wel eens snel represaille verwachten met kans op een ziekenhuis traktatie.

  1. Bullshit15

   Lex liever vandaag dan morgen nog doodziek word van deze handjevol raddraaiers die het voor misschien wel 95 procent van de Nederlanders kapot maken dat dit bij onze traditie hoord

 7. Heras

  Wie gaf-ook alweer- al ons belastinggeld aan dat soort tuig?
  Was dat niet Ollongren?
  Via een zelfbedachte constructie: buitenlands milieubeleid, heet dat volgens mij?
  Tenslotte is het de overheid zelf, die dit soort demonstraties in stand houdt.

 8. Rogerio

  Die veroordeelde criminele zwartjoekel Airfryer zal de subsidiestroom wel willen continueren of wellicht zelfs vergroten door méér aktie te voeren. Dat is tenslotte zijn inkomensmodel. Die zwarte hufter is niet meer dan genetisch afval ! Ik prijs de dag dat hij bij kop en komt dit land uitgeschopt wordt, richting Ghana. The Rebel; laat ie dat lekker in zijn eigen land gaan zijn…wedden dat ie meteen de bak indraait.. The Poet; zijn ” gedichten” zijn zum kotzen maar dat past bij zijn persoonlijkheid!

 9. Robert van der Noordaa

  Het is bijzonder jammer dat we in Nederland de vervelende discussie over Zwarte Piet maar niet kunnen afsluiten.
  Het recht op demonstratie van KOZP staat uiteraard niet ter discussie, de noodzaak dit probleem te blijven agenderen wat mij betreft ook niet.

  1. Hard

   Robert van der Noordaa Op Koers?

  2. Hard

   Wesley Code Graatsma heeft ontelbaar veel nicks Ben!

  3. Grote Trek

   Het grootste genot is dat wij op deze site elkaar kunnen beschimpen over het nut van Sinterklaas en de kosten die daarmee gemoeid zijn.

   1. Hard

    Grote Trek Grote Bek Op Koers?

 10. Duckday

  Stop die onzin subsidie!!!!!!!

  De huidige politiek is de grootste boosdoener die maar subsidie blijft geven van ons belasting geld
  Dus VVD CDA Groenlinks D66 CU doe hir eens wat aan .
  Weer verbaast verrast ongeloof kamer vragen hoeft niet meer stop al dat zakken vuller gedoe!!!

  Stem PVV of FvD daarna snel nl Exit

 11. Hatseflats

  Kick Out Zwarte Parasieten!

 12. Brenda Welsh

  Ik kan mij niet voorstellen dat een boot met vluchtelingen uit Afrika geweigerd wordt, en die ene Piet een onthaal van jewelste krijgt. Dat werkt discriminatie in de hand. Een fanfare orkest staat klaar bij het ontschepen.

 13. nu ik

  Ik mag hopen dat elke demonstratie aangevraagd word en dat elk B&W een wel overwogen beslissing neemt over de openbare veiligheid. Ik hoop namelijk dat het burgerlijk verzet zo groot wordt dat ze nergens hun gezicht meer kunnen laten zien.

  Van mij mogen die paar maklappers publiekelijk aan de schandpaal genageld worden zodat ze binnen een paar maanden demonstratie moe zijn en tijdens de intochten uitgeblust zijn om nog verder een kinderfeest te verzieken.

  U mag gewoon openlijk wat vinden van deze idioten zonder uitgemaakt te worden voor racist door de deugmenschen

  stem sociaal , stem PVV

 14. Vrijedenkert

  Waar is mijn reactie gebleven?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.