Impeachment Trump lijkt over: ‘Hij zat fout, maar niet fout genoeg’

De soap rondom een mogelijk impeachment van de president Trump lijkt alweer zijn einde te naderen. Partijgenoten van Trump – die de meerderheid in handen hebben in de Senaat – erkennen dat Trump een fout heeft gemaakt. Maar de fout is bij lange na niet ernstig genoeg om hem hiervoor af te zetten. Daarmee lijkt een eind te komen aan de heksenjacht gestart door de Democraten. 

Naar alle waarschijnlijkheid zal Trump komende week worden vrijgesproken. Dan kan iedereen weer bezig met belangrijkere zaken. Enkele Democratische kandidaten kunnen zich dan ook weer focussen op de campagnes.

Toch was het impeachment-proces voor sommige Republikeinen het geschikte moment om ‘af te rekenen’ met de president. Zij hadden kans om schoon schip te maken en te laten zien dat ze als Republikein zeker niet altijd pro-Trump zijn.

,,Het feit dat iets voldoet aan de voorwaarden voor impeachment wil nog niet zeggen dat het in het belang van het land is om de president uit zijn ambt te zetten.”

Toch is Trump de grote winnaar in dit impeachment-circus. Biden – als belangrijkste tegenkandidaat van The Don – heeft een flinke deuk opgelopen qua reputatie. Hij gaat namelijk de boeken in als politicus die zijn zoon een baantje gaf door middel van politieke druk.

De grote vraag is of de Democraten een effectieve stok hebben om Trump mee te slaan. Dat zullen we de komende tijd gaan zien!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Cycle25

  Een zware nekslag voor globalisten / Bilderbergers.

 2. Scheve Tinus

  Zal mij benieuwen waar ze nu straks weer mee komen.

  1. Kretoloog

   Over 9 maanden presidentsverkiezingen in de VS. Trump gaat zijn 1e termijn dus uitzitten. En op naar de 2e. Alles gaat nu in het kader van de campagne voor de kandidaatstelling. Daarin gaan de Democraten elkaar afmaken totdat …wie?…overblijft om het tegen Trump op te nemen.

   1. ZiggyStardust

    En daarna wordt Ivanka de eerste vrouwelijke president. Ik ga er alvast op inzetten bij de bookmakers. Ze heeft harde pluspunten die de democraten ook niet onberoerd hebben gelaten.

  2. Lex

   Juist die gedachte had ik ook.

 3. Ron

  Hadden onze linkse gasten hier niet wat anders voorspelt?

 4. Fonz

  Dit heb ik al gezegd..het is voor de bunhe

 5. Bolkestein

  CNN grijpt zelfs het corona virus aan om Trump te beschuldigen van rasisme.

  Afbeelding
  h**ps://zh-prod-1cc738ca-7d3b-4a72-b792-20bd8d8fa069.storage.googleapis.com/s3fs-public/inline-images/310119cnn.jpg

  Er zitten teveel blanken aan die tafel en dat mag niet.

  Nu wil het geval dat de WHO geleid wordt door een Ethiopiër (die eerder een malaria uitbraak in zijn eigen land in de doofpot probeerde te stoppen, maar dat geheel terzijde) en kritiek op de manier waarop hij hiermee om gaat zal ook wel racisme zijn volgens CNN. Je kunt het zo gek niet verzinnen.

  Het impeachment circus eindigt in een groot fiasco voor de democraten, dus ze moeten weer wat anders verzinnen.

  Eerder deze week kwam CNN in het nieuws omdat een van hun anchors een hysterische lachbui kreeg nadat een gast Trump supporters nadeed en uitmaakte voor achterlijke hillbillies. De CNN fakenews clown van dienst kwam niet meer bij van het lachen en moest daarna zijn excuses on air maken.

  h**ps://www.youtube.com/watch?v=Puwn-DNGj9g

  Vooral doorgaan CNN, dan daalt het aantal kijkers en luisteraars vanzelf door!

 6. Hard

  Op voorhand was duidelijk dat dit kansloos was, Trump wist dat.

  Trump 2020

  1. Rammstein

   Er was er maar 1 die werkelijk in een Trump-impeachment geloofde en dat was Rosasolis. Maar die is dan ook hoog opgeleid.

   1. Kretoloog

    Mevr. Rosa kan de hoge C loepzuiver zingen. En dat is ook een kwaliteit.

    1. Rosasolis

     @Kretoloog en Rammstein. Bedankt voor al jullie aandacht! Maar helaas hebben jullie trollen het alweer mis!. Zoals gewoonlijk zijn jullie meester in het verdraaien van wat andere abonnees op deze site hebben geschreven! Ik heb nooit geschreven dat ik geloofde in de Trump’s impeachment. Ik heb wel geschreven dat hij waarschijnlijk vrij gesproken zal worden door enkele republicanen in het Senate, hoewel er ook in de Senate wel veel verzet tegen Trump is. Maar tegen de kiezers kan je niet liegen. Volgende maand wordt
     de net gepubliceerde boek van Rep. John Bolton uitgegeven. Waarschijnlijk
     wordt het een bestseller.
     Kretoloog, hoe is het met je hoofdpijn, en oogpijn? Je moet beter op je gezondheid letten! Of ophouden met je gezeur. Zoals ik je eerder had verteld, heb ik wel een zuiver stem…maar als ALT. Wij lagere stemmen zingen nooit hoge C’s. Misschien heb jij me ooit als soliste in een concert gehoord. Hou je niet van lagere stemmen? Heb je ooit gehoord van de wereld-beroemde Nederlandse ALT vocalist Aafje Heynis?

     1. Seneca

      @rosasolis
      inderdaad ik heb van de wereldberoemde mevrouw Aafje Heynis gehoord. zij is toch overleden? goed voorbeeld voor ingebeelde zangeressen die menen zich te kunnen meten met mevrouw Heynis.

 7. Bolkestein

  De Dems zijn de wanhoop nabij. De Dems willen nu ook voor hun eigen land een grotere totale contrôle zoals dat nu al in China plaatsvindt. Sociale media mogen alzo geen podium meer bieden voor foute meningen. In de drie jaren van frustratie en rancune over het niet kunnen verkroppen dat Hillary Clinton bij landslide door de Amerikaanse kiezers werd afgeserveerd zijn de Dems de tot naar totalitair extreem links gedegenereerd.

  1. Bolkestein

   HOUSE DEMOCRATS APPROVE SOCIAL CREDIT SCORE FOR AMERICANS
   h**ps://tinyurl.com/vrrf75u

   1. Bolkestein

    Congress Requests Google to End Free Speech
    h**ps://www.armstrongeconomics.com/world-news/corruption/congress-requests-google-to-end-free-speech/

 8. Ritter

  Geen enkel bewijs is geleverd voor de aanklacht van de Democraten. Zelfs niet na 17 getuigen.

  Trump heeft veel voor elkaar gekregen de afgelopen drie jaar. Van belastinghervorming tot gevangenis hervorming. Van deregulatie tot een sterke afname van de illegale migratie aan de Zuidgrens. Van een goede economie tot benoeming van veel rechters. Enzovoorts.

  Aan de andere kant zijn er de democraten die vanaf het moment dat Trump werd gekozen als President een ware heksenjacht op hem hebben gevoerd. Allerlei onzinnige beschuldigen met als doel Trump zwart te maken.

  Geen enkele Democratische kandidaat maakt kans tegen Trump. Veel kandidaten zijn extreem links met onzinnige plannen. En Biden is veel te oud. Die weet zelfs soms niet waar hij is en maakt constant blunders. Daarbij heeft Biden en zijn familie zich verrijkt tijdens zijn politieke loopbaan. Daar zal Trump zeker gebruik van maken.

  Lees het boek: “Profiles in Corruption: Abuse of Power by America’s Progressive Elite.”

  Het boek is pas verschenen en bevat o.a. een uitgebreid onderzoek naar de Biden’s.

 9. Meriadoc Brandebok

  Als Trump morgen een man doodschiet zullen de Republikeinen hem nóg laten zitten, zolang het hen maar de macht oplevert. Want het gaat om macht: een bijzonder goed president is Trump niet. Vooral geopolitiek heeft hij alles in de soep gedraaid. Dat ze toegeven dat Trump “een fout” heeft gemaakt, klinkt komisch als het niet zo triest was.

  1. nu ik

   ach gossie , hier nog zo een adept met een defecte glazen bol. Hel en verdoemenis preekte de brandende bok maar alles loopt met een sisserje af .

   tja , het is wat het is en dat is dat de democraten en het anti trump blok hun geloofwaardigheid volledig te grabbel hebben gegooid

   1. Kretoloog

    Triest ventje toch, die Guus. Kan het niet verkroppen dat van al zijn ‘voorspellingen‘ (Brexit, Trump) niets maar dan ook helemaal terecht is gekomen. Hij kreeg voorheen nog wel wat steun van Beuk, Kok en Noppen aka Mezzadra aka Wesley. Maar nu die DDS zijn ontvallen (dank redactie!), staat Brandebok helemaal alleen.

    1. Rosasolis

     @Kretoloog. Kijk uit met al jouw trol-uitingen op wel-bekende DDS abonees. Want er zal een keer komen, dat de redactie te veel klachten hebben gekregen,
     en dan besluiten ze jou te verbannen. Iedereen heeft recht op eigen mening op deze site. En dat kan ook anders zijn van die van jou. Vergeet niet dat DDS een nieuws-site is voor iedereen. Het gaat jullie extreem-rechts trollen niet lukken om DDS tot een reclamebureau voor jullie politieke doelen, op te eisen.
     Vooral niet met jullie pogingen om anders-denkende abonnees te beledigen.
     Het zal een keer averechts tegen je werken.

  2. Seneca

   @brandebok
   klopt met wat je zegt. als hij jou nu maar doodschiet zijn wij van jou verlost…

 10. Anti Idioten

  De Democraten hadden geen been om op te staan. Ze hebben zelf erkent dat Trump de wet niet heeft gebroken. Dit was de eerste Impeachment zonder criminele aanklacht. Dat alleen al laat zien dat de democraten corrupt zijn.

  Toen Joe Biden vice president werkte zijn zoon Hunter in Oekraïne in een aardgas bedrijf en kreeg bijna een miljoen dollar per jaar betaald. Hij had 0 ervaring in dit vak. Toen er een onderzoek werd gestart dreigde Joe Biden dat Oekraïne geen financiële steun meer zo krijgen van de VS ( 1 miljard dollar ) tenzij de aanklager ontslagen werd. De aanklager kreeg zijn ontslag.

  Trump wilde hier onderzoek over en onderzoek of er tijdens de 2016 verkiezingen Oekraïne geprobeerd heeft de Trump campagne te saboteren. Waar nu blijkbaar bewijs voor is. Uiteindelijk zijn deze onderzoeken niet van start gegaan maar is Trump voor deze redenen geimpeached want de Democraten verdachten Trump van zijn machtspositie te hebben misbruikt om zijn politieke rivaal te onderzoeken. Terwijl de democraten hierzelf op meerdere gevallen schuldig van zijn ( Biden, Obama, Schiff ).

  Iedereen weet dat de democraten dit doen als laatste poging om Trump te verwijderen en zijn naam te beschadigen want ze hebben geen kans in de verkiezingen. De economie op record hoogte en nu ook de Stock Market, nieuwe tradedeal met China, de Nafta deal is deze week ondertekend. De 2 grootste terroristen uitgeschakeld zonder onschuldigen doden. Poging tot vrede tussen Israel en Palestijn. En de democraten doen niks anders dan een nutteloze heksenjacht.

  1. Piet51

   @Anti Idioten
   Je maakt een heel andere tijdlijn, dan overal is te lezen en dat bepaalt sterk het verloop en interpetatie van het hele proces. Om even de feiten op een rijtje te krijgen, zie:
   trouw.nl/buitenland/wat-was-de-rol-van-vader-en-zoon-biden-in-oekraine~bc5b490e/

   1. Seneca

    @piet51
    tja als men Trouw als referentiepunt aanhaalt, dan krijgt men inderdaad een andere tijdlijn. tip: probeer zelf eens iets uit te zoeken dan blijkt het dikwijls anders en men leert ervan.

    1. Piet51

     @Seneca
     Ik geloof, dat ik begrijp wat je wilt zeggen. Ik heb zelf gezocht en kwam op een aantal sites, waaronder die van Trouw. Omdat ik die vertrouw, gebruik ik dus die data.
     Maar geef dan eens aan welke feiten in dat Trouw-artikel dan niet kloppen? Ze zijn uit den treure in allerlei media uitgekauwd. En als die tijdslijn van Trouw klopt, deugt er van de hele redenering van Trump helemaal niets meer. Dan heeft Biden z.g. iets proberen te regelen, namelijk ontslag van een hoge ambtenaar, wat op dit laatste zetje na al lang geregeld was op verzoek van o.m. de EU, het IMF en dus ook Biden. Bovendien ging het over iets heel anders dan nu door Trump wordt beweerd. Die ambtenaar moest namelijk geen onderzoek naar corruptie staken, maar juist eindelijk eens starten. Omdat hij dat niet deed was ontslag volgens EU, IMF en Biden de logische volgende stap.
     Ik ben benieuwd hoe jij dat ziet.

    2. Rosasolis

     @ Seneca. Geweldig dat je nog steeds Aafje Heynis herinnert. Wat ik schreef was voor je geliefde Extreem Rechts collega, dat ik NIET een sopraan ben, en dat er vrouwen met lagere stemmen ook mooi kunnen zingen. Aafje Heynis is mijn voorbeeld. Maar hoe kom er over dat ik wil het van haar overnemen!!!
     De wereld van Klassieke Muziek is HEEL anders dan de corrupte wereld van de
     pop “muziek”.

     1. Rammstein

      Rosasolis houdt niet van Rammstein, dat is duidelijk. Toch kan ik je aanraden om een keer de videoclip ‘Deutschland’ te ondergaan. Voor mij het nieuwe en alleszins acceptabele volkslied van -inderdaad- Duitsland.

  2. Beukman

   Dit was de eerste Impeachment zonder criminele aanklacht.

   Wat was precies de criminele aanklacht van de Deug-Republikeinen tegen Clinton: dat hij zijn lul in de mond van een stagiaire had gestopt? Is dat verboden of zo?

   De rest van je verhaal is hier de laatste tijd wel afdoende weerlegd.

   1. Hard

    Zeugman?

   2. Piet51

    @Beukman
    Bij Clinton draaide het om meineed, inderdaad een misdrijf. Bij Trump draait het om inzetten van zijn bevoegdheden voor persoonlijk gewin, namelijk herverkiezing. Bij corruptie gaat het om iets vergelijkbaars, namelijk je bevoegdheden misbruiken voor persoonlijk gewin. Dat is ook een misdrijf.

    1. Beukman

     @Piet
     Das waar. Hij heeft meineed gepleegd over een privé-zaak. Misschien moeten ze Trump ook eens onder ede laten getuigen over zijn slippertjes.
     Daar komt dan de verkrachting bij van E. Jean Carroll, 23 jaar geleden, de vrouw van wie Trump steeds beweerd heeft dat hij haar niet kent, maar op wier jurk wel interessant DNA is aangetroffen.

     1. Piet51

      @Beukman
      Kijk, dat is precies wat ik bedoelde met mijn opmerking, dat het voor Trump juist nu, na vrijspraak, nog lang niet voorbij is. Hij wordt vrijgesproken, zonder dat zijn voorgeschiedenis uitgebreid is doorgesproken. Die aantijgingen blijven dus gewoon onderwerp van gesprek en campagne. En dan moet Boltons boek nog verschijnen.

      Bij Clinton werd alles wel uitgebreid uitgekauwd, tot op het gênante af, en welke partij won vervolgens de verkiezingen? De Democraten dus, met Obama. Trump zal nog veel voor zijn voeten geworpen krijgen en zijn aanhang zal steeds weer nieuwe uitvluchten, procedureel zoals nu of inhoudelijk, moeten verzinnen.

     2. Rammstein

      Het theekransje ‘Deugvrouw & Petra51’ heeft een genoeglijk onderonsje waarin ze het roerend met elkaar eens zijn. Dat zie je wel vaker bij salonsocialisten die de wereldproblematiek -met een lekker koekje erbij- doornemen.

     3. Piet51

      @Rammstein
      Ik verbaas me steeds weer om je inhoudelijk ijzersterke bijdragen. Het lijkt werkelijk alsof je geen idee hebt waarover het gaat en dan maar iets onbenulligs te berde brengt. Dat moet je vooral blijven doen hoor, mijn zegen heb je.

      Anderen vinden het natuurlijk fantastisch wat je hier doet. Maar als ik jou was, zou ik me afvragen of er geen nuttiger vormen van tijdsbesteding zijn. Een paar goedbedoelde suggesties: je postzegelverzameling bijwerken, met de hond wandelen, bingo in het buurthuis, klaverjassen in de kroeg, TV kijken of een streekroman lezen. Dat biedt echt heel veel meer plezier dan die zure stukjes van je op DDS en veel minder ergernis hier bij mij.

     4. Beukman

      @Piet
      Het Witte Huis zal proberen publikatie van Boltons boek tegen te houden. Zoals je weet moet het nog door een of andere commissie die kijkt of er geen staatsgeheimen in staan. En dat is een rekkelijk begrip.

      De Impeachment-procedure heeft inderdaad veel munitie gegeven aan de Democraten. In her verleden is echter gebleken dat Trump steeds in staat is gebleken om de grenzen van de moraliteit verder op te rekken, waardoor hij er juist sterker van wordt.
      Inmiddels is de gewezen Liberaal ook bezig de Americaanse christenen stroop om de mond te smeren met zalvende praatjes over de rechten van het ongeboren kind.
      We moeten er ernstig rekening mee houden dat de wereld nog vier jaar langer opgescheept zit met deze levensgevaarlijke narcist.

     5. Beukman

      Voel je je buitengesloten, @Ramsteen? Een paar dagen geleden waren jij en ik het ook ergens over eens in een gezellig onderonsje. Wanhoop niet: een dergelijke mogelijkheid doet zich vast nog wel eens voor.

     6. Piet51

      @Beukman
      Als het Witte Huis dit boek tegenhoudt, is dat koren op de molen van de Democraten en zullen ze dat tot de verkiezingen in november blijven uitdragen.

      Wat betreft de herverkiezing van Trump kun je best gelijk hebben. Maar kiezers zijn ook moeilijk peilbaar. Dat zie je in Nederland ook onder de populistische aanhang: hoog in de peilingen en toch weer tegenvallend in de verkiezingen. En ook de verkiezing van Trump was in 2016 een onverwachte verrassing, zelfs voor veel Republikeinen.

   3. Seneca

    @beuk
    neen, niet dat hij zijn geslachtsdeel in de mond van deze Monica stopte, daarvoor werd hij niet aangeklaagd. hij werd aangeklaagd omdat hij glashard tegenover iedereen die er toe deed, zijn vrouw voorop, stond te liegen. dat weet jij ook nog wel of ben je aan het dementeren dat je je dat niet meer herinnert? het zal wel een selectieve herinnering zijn net zoals je meeste reacties zeer selectief zijn.

 11. fusilier

  De hoogste tijd dat onze vriend Trump vol in de tegen aanval gaat.

 12. JFU

  De linkse fascisten, ook in de U.S.A, zijn tot alles in staat. Ze zijn een levens gevaarlijk virus. Gelukkig kan Trump gewoon doorgaan, en hopelijk ook nog een 2e termijn.

 13. nu ik

  Te zielig voor woorden dit circus. Wie neemt die democraten nog serieus ?

  Links verliest gelukkig wereld wijd heel snel terrein.

  Stem sociaal , stem PVV

 14. Ab Infinitum

  Donald heeft zware averij opgelopen en wat niet wegneemt is dat hij nu uiterst behoedzaam moet manouvreren. Zoiets blijft hangen. Dat de man met Kim Jong Un nog geen haar is opgeschoten wordt voor lief genomen. Poetin kietelt hem en heeft hem ook in de zak. Wat iedereen zo’n beetje schijnt te vergeten is dat Trump over de raket inslag op de basis in Iraq terug moet komen op het aantal slachtoffers wat hij wereldkundig maakte. Het zijn er treurig genoeg, wel wat meer geworden. Wordt vervolgd.

 15. Henk Albarda

  Bart Reijmerink heeft kennelijk de afgelopen maanden in een bubble geleefd en zorgvuldig vermeden welgeinformeerde bronnen te lezen.
  Trump heeft naar de Ukraine precies datgene gedaan wat ik rutte met marokko en vele andere landen zou willen zien doen, nl voor wat hoort wat.
  De ene republikein die meer getuigen wilde horen, was Mitt Romney, die baalt dat Trump wel en hij niet president werd. De ander was een zeer oude dame die principieel voor horen van meer getuigen was, had NIETS met Trump te maken.
  Barts’ opmerking over republikeinse afrekening met Trump slaat nergens op.
  In tegendeel, 4 democraten hebben tot het laatste moment getwijfeld of ze voor meer getuigen zouden stemmen, maar de intimidatie door pelosi, nadler en schumer heeft gewerkt.

 16. Veteraan

  Trump lacht iedereen uit en gaat gewoon voor zijn 2e termijn.
  Te gekke kerel en ik ben trots op hem en vooral op zijn beleid.
  Elke dag dat hij de wereld in goede banen leid en tegenstand bied daar waar Laf Europa het niet durft is een goede dag.
  En dan GB eindelijk een Brexit, het kan niet beter.
  Heerlijk om zo mijn zondag te beginnen.
  Trump you go mate, America first.
  Goede tip voor NL om dat ook eens te doen en op weg naar een Nexit al is NL dan wel al bankroet van al het weggegooide geld naar de EU.

 17. Piet51

  Deze uitslag is voor niemand verrassend. Maar ik vraag me nu wel af wie de winnaars zijn. Het ligt voor om de Republikeinen als winnaar uit te roepen. Maar zijn ze dat ook werkelijk? Ik denk, dat met de waarschijnlijke uitslag van de stemming de Democraten heel veel stof hebben om de komende maanden in de campagnes te gebruiken. Trump is er nog lang niet van af. Vooral niet, omdat een paar van zijn partijgenoten zich kritisch getoond hebben en anderen toegeven dat Trump wel fouten heeft gemaakt, alleen niet ernstig genoeg. En die getuigen die niet opgeroepen werden, zullen ook zeker hun mond niet houden.
  M.i. had het Trump-kamp beter de confrontatie met die getuigen kunnen aangaan om vervolgens Trump in de stemming niet af te zetten. Dan was die discussie tenminste voor een groot deel voorbij. Nu gaat iedereen in Amerika en ver daarbuiten dat boek van Bolton kopen en andere getuigen geïnteresseerd volgen.
  Ik vraag me zelfs af of dit niet vanaf het begin de strategie van de Democraten is geweest.

  Oh ja, ik lees graag serieus commentaar op deze bijdrage. Liever geen schelden en tieren; dan liever helemaal geen reactie.

  1. Hard

   Trump 2020 inderdaad!

   1. Piet51

    @Hard
    Ik sluit dat zeker niet uit, maar vanzelfsprekend is het nog helemaal niet.

 18. Kristalix

  Ook ik ben benieuwd wat er nu komt. Want het zal nog niet over zijn na de beslissing.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.