Kabinet vestigt alle hoop op nieuw aso-azc, maar blijft bij hetzelfde absurde faalbeleid

Morgen opent het nieuwe aso-azc in Hoogeveen haar deuren. Criminele asielzoekers worden daar op een hoopje gepropt en mogen er niet weg. Maar we noemen het geen gevangenis. Toch is het kabinet bang dat het niet gaat helpen. Eigenlijk omdat het kabinet niet lijkt te wíllen dat het gaat helpen.

Criminele asielzoekers die de boel op stelten zetten en waar men niet van af komt. Figuren die meestal uit Marokko, Algerije, Tunesië of uit vergelijkbare ‘veilige landen’ komen, en waar de politie in 2018 maar liefst 4600 keer voor moest uitrukken. Het lijkt elk jaar weer erger te worden. En de hoeveelheid onwil bij het kabinet om er wat aan te doen, stijgt net zo hard mee.

Uit een evaluatie eind vorig jaar valt te lezen hóé ver men daar in is gegaan. Zo werden eerdere aso-azc’s, die dus een oplossing moesten zijn voor de hierboven genoemde doelgroep, juist bijna niet bezet door precies die doelgroep! Precies die soort asielzoekers kwamen ‘in beginsel niet in aanmerking’ voor die azc’s…

Ook het doel van het azc: ‘gedragsverandering’, kwam niet van de grond. De ‘strafplaatsing’ mocht namelijk eerst maar drie, en later zes, maanden duren. En dan was er ook nog eens véél te weinig personeel. Daardoor kan er geen dossier worden opgebouwd en dus kan er geen strafmaatregel worden opgelegd. Politieke onwil door bureaucratische nonsens.

En met het nieuwe aso-azc zal het niet beter gaan. Ja, wie er terechtkomt mag het terrein niet meer af. Daar staat wel tegenover dat plaatsing van Marokkaanse of Algerijnse asielzoekers, wat nu dus wél mag, hun uitzetting niet in de weg mag staan. En wie gaat er nou Marokkaanse asielzoekers in zo’n afgesloten aso-azc plaatsen, als je eindelijk een kans hebt op een terugkeerafspraak met Marokko? Oh en dat probleem van die onderbezetting blijft nog steeds. Gaat dus echt geen succes worden, ben ik bang.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Jack Flash

  Quote” Het lijkt elk jaar weer erger te worden”
  Wèh.
  Hoe kan dat nou?

 2. Baron von Munchhausen

  Uiteindelijk mogen de Noord-Afrikanen blijven! Met behulp van de Linkse machtige asiel-industrie en……..in opdracht van Groen-Links, middels Goeroe Klaver!

 3. Kretoloog

  De armoe binnen de VVD kon niet beter worden geïllustreerd dan met de aanstelling vorig jaar van Ankie Knol als staatssecretaris voor asielzaken. Deze hoogbejaarde vrouw zou allang van haar pensioen behoren te genieten. Maar de VVD had niks beters in huis en dus moest ouwe Knol weer opdraven. Dat ze er niks van bakt, is allang duidelijk. Maar tot ergens halverwege 2021 moet zij haar lijdensweg vervolgen. Alleen voor Ankie al zou een kabinetsval een zegen zijn. En voor miljoenen burgers in ons land ook!

  1. Hendrie1963

   Dat wijf is dement.

 4. Sabreur

  Immigratiebeleid in dit huidige NL zal nooit werken omdat we altijd poltiek correct moeten blijven, waardoor er nooit ruimte zal zijn voor écht werkende oplossingen.
  Ongewensten en illegalen dienen onverwijld uitgezet te worden. Primair naar het land van herkomst en lukt dit niet, dan naar het land van waaruit ze NL zijn binnen gekomen. Land van herkomst dient dan wel gestraft te worden door inhouding financiële steun en/of andere economische sancties.

 5. Hendrie1963

  Ik denk dat het Nederlandse volk Nederland zelf maar moet schoonvegen.

 6. Heras

  En dan de vraag; wat doe je met die lui over een jaar? verblijfsvergunning aanbieden? Zoals gewoonlijk wordt het probleem weer vooruitgeschoven. Geef minder geld aan Marokko als ze het tuig weigeren.

 7. Heinrich

  Het ultieme wapen en toverwoord van Rutte 3 mbt illegalen en gelukszoekers?
  “mensenrechten”.
  Deze zielige mensen belasten met “plichten” is iets uit de koker van fascisten en racisten!

 8. Bullshit15

  Blaa blaaaaa gasten die hier 30 jaar wonen met kinderen van 15 in 18 jaar uit die geïntegreerd zijn die werken die belasting betalen die kunnen ze wel uitzetten
  Maar dit tuig dat kunnen ze niet uitzetten stelletje slappelingen
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. AS210854

   Bullshit15, helemaal mee eens, duizend ++++++++

 9. Hard

  Natuurlijk gaat het geen succes worden, het asielsysteem is allang failliet.

 10. nu ik

  minder minder minder

  stem sociaal , stem PVV

 11. Michael M

  Broekers Knol, het lijkt wel een grap. Twee vandaag, prachtige woorden op tv, wij zetten asielzoekers dat zich misdragen op de zwarte lijst. Hoe vaak hebben wij de afgelopen jaren deze leugens gehoord, keer op keer op keer op keer. Zoek even terug in je dossiers van de afgelopen jaren en je vindt massa’s video’s, krantenkoppen en nog veel meer nieuws waarin het al 25 jaar geleden werdt geroepen en 25 jaar later nog iet is uitgevoerd. Het enige wat wel gebeurd in Nederland is zakken vullen, zakken vullen, dikke salarissen. Verders verandert er niets. Het land loopt steeds verder achteruit, en nu zetten ze een thee dame Broek Knol op de zaak. We blijven lachen in Nederland.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.