Kamer-onderzoek naar financiering moskeeën maakt flinke progressie! ‘Marokkaanse moskeeën geven AIVD gelijk, orthodoxie is gevaarlijk!’

Deze week draait het voornamelijk om het Kamer-onderzoek naar de financiering van moskeeën. Ook in Den Haag zijn ze wakker geworden, de buitenlandse financiering is levensgevaarlijke voor toekomstige – en huidige – generaties. Radicalisering viert hoogtij dagen namelijk. De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland geeft de AIVD helemaal gelijk, financiering van buitenaf is levensgevaarlijk!

Vicevoorzitter Saïd Bouharrou roept dan ook op dat ouders beter gaan controleren wat hun kinderen te horen en zien krijgen op scholen en moskeeën. De druk is namelijk enorm, orthodoxen hebben inmiddels zo’n prominente rol binnen de gemeenschap dat gematigden gewoon buiten worden gesloten.

Bouharrou meent dat er zo’n 20 moskeeën zijn die ultra-orthodox zijn en een gigantische invloed hebben. Aan de media en sociale media de taak om keihard tegen deze haatpredikers in te gaan. Volgens Bouharrou kan de overheid dit niet omdat je dan al snel de grondwet overtreedt – namelijk vrijheid van godsdienst.

Dit is een goed punt dat Bouharrou aankaart, de overheid kan vrij weinig doen zonder de grondwet te overtreden. Dus of de grondwet moet worden gewijzigd of de media moeten haar verantwoordelijkheden oppakken. Dit laatste zullen we niet snel zien van vele linkse wegkijk-krantjes.

Enig smetje op het verhaal van Bouharrou: hij kwam weer met het broodje aap verhaal op de proppen dat moslims hebben meegeholpen aan de bevrijding van Nederland. Dit verhaal is helaas voor hem al tientallen keren ontkracht, maar ja een hardnekkig mythe verdwijnt niet zomaar.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. DidiMadloba

  Nu zijn de moslimvreters compleet in verwarring. Hun doctrine is dat geen gematigde islam bestaat. Zouden moslims die tegen hun radicale geloofsgenoten waarschuwen tegen zichzelf waarschuwen?

  De kwaliteitsjournalisten van DDS halen meer door elkaar. Ik denk dat er niet zozeer bezwaar is tegen orthodoxie maar wel tegen radicale orthodoxie.

  Financiering uit het buitenland? Dat wordt pas bedenkelijk als daar voorwaarden aan verbonden zijn. Anders zou je consequent moeten zijn en bijv. ook steun uit Rome aan katholieken moeten afwijzen.

  Daar zeg ik wat. Is de invloed van de paus niet eigenlijk ook veel te groot? Nederland ontstond uit een opstand tegen een Roomse despoot, maar Roomsen streven van oudsher naar een omvolking van het protestantse Nederland.

  Ik denk dat vooral de Limburgers moeten oppassen, anders trappen we die geldverslindende provincie Nederland uit. Dat zou wel een unicum in de geschiedenis zijn: in de loop der eeuwen veroverden landen meestal buurlanden, maar nu zou dus een deel va het land worden afgestoten.

  En dan mag Wilders natuurlijk niet zijn Nederlandse pas houden naast zijn Limburgse. Opgeruimd staat netjes.

  1. Stanly2000

   Daar is hij weer! Fritsje de Papenhater!

  2. evil knievel

   Volgens mij heeft u nu toch echt van de paddo’s geproeft!?
   Heb met u te doen!;)

 2. Heras

  Weer een onderzoek voor de buhne.
  Financiering uit het buitenland was bij de overheid allang bekend.
  Gevolg? De overheid deed/doet niets.
  En de koran is dezelfde. Het is een gevaar voor de democratie. Gematigde islam bestaat niet. Ook dat weten ze.

 3. Meriadoc Brandebok

  Hieruit blijkt overduidelijk, glashelder, kristal clear, dat gematigde gelovigen de ultra-conservatieve vorm van de islam als een stoorzender beschouwen. En dat is een goede zaak. Het grote probleem is radicalisme, salafisme en islamisme, maar niet de moslims.

  1. Rompui

   Als jij nou eens gewoon aan 1 of ander kanaaltje gaat zitten vissen .
   Kun je mooi nadenken over wat je er hier allemaal uit blabbert. Jij moet niet zoveel wierook snuiven dat tast de hersenen aan .

   1. Meriadoc Brandebok

    @Rompui

    Nooit begrepen wat men daar nu zo leuk aan vindt. Zit je uren te staren naar een dobber, en als je dan eindelijk beet hebt, gooi je de vis weer terug in het water. Nee, dan pak ik toch liever een goed boek in een luie leunstoel.

 4. inert

  In de grondwet is vastgelegd `vrijheid van godsdienst’.
  Deze wet moet gewijzigd worden in `vrijheid van godsdienst in de privésfeer en ruimten’.

  1. Robert75

   Gewoon erkennen dat islam geen religie maar een ideologie is. Probleem opgelost daarvoor hoef je geen wetswijziging door te voeren

   1. Fiori

    Bouharrou verkondigde vanmorgen doodleuk tegen de commissie dat moslims ons mede hebben bevrijd in de Tweede Wereldoorlog, die dwaas heeft zeker nog nooit gehoord van Marocchinate, en zo’n dwaas wordt dan ook nog serieus genomen.

    1. Fortiori

     Niet in de slag om Arnhem. Ik heb het bij mijn familie vaak nagevraagd.

 5. Brenda Welsh

  Een flinke stap in de goede richting zou zijn om de gematigde en tolerante Islam ruimte te geven in de media. TV bijvoorbeeld. Door hier aandacht aan te geven wordt de orthodoxie tegenstand geboden. Wat goed is dien je te omarmen.Bouharrou en DDS kunnen hierbij een voortrekkersrol vervullen. Meen ik.

  1. Fonz

   Noem 1 goed ding aan de islam?

   1. Brenda Welsh

    Familiezin, zorg voor ouderen in het algemeen. De slechte uitwassen buiten beschouwing gelaten. Ik ken Moslims als beleefde mensen. Maar net als met niet Moslims heb ik geen omgang met extremen van beiden.

 6. Baron von Munchhausen

  Islam Politiek!!!
  Geef een kleine groep de schuld, zodat de echte Haat-aan-Nederlanders hun gang kunnen gaan!
  Nu maar hopen dat de ondervraag-commissie niet in deze val trapt!
  In deze zaak kan Links niet serieus genoemd worden: leggen alles in hun voordeel uit! M.a.w. pro-Moslim.

  1. Fonz

   Een klein beetje toegeven is voor deze generatie “ondervragers” genoeg om ja te knikken..

   De islam is een systeem, een satanische ideologie met de volgende componenten:

   1 – religieus (koran) de religieuze component is niet los verkrijgbaar..
   2 – justitieel (sharia, wetgeving)
   3 – militair (jihad)
   4 – economisch (uitlenen zonder rente) deze hebben ze net een beetje toegegeven

 7. Fonz

  Gelijk dé volgende stap, stoppen die zooi, want toegeven is niet genoeg, stoppen en keihard aanpakken, maar ik denk dat dit een soort foeigesprekje gaat worden, de tegenwoordige generatie is al tevreden als ze een klein beetje gelijk krijgen…
  De satanische ideologie islam is een gevaar voor onze maatschappij, overigens bestaat er geen gematigde islam…

 8. P. Breetveld

  In WW2 zijn inderdaad noord-afrikaanse troepen ingezet. Echter waren deze door de geallieerden moeilijk in toom te houden vwb plunderingen, verkrachtingen en negeren van orders. Aan de andere kant waren deze slecht gemotiveerde troepen absoluut geen partij tegen de Duitsers die nog steeds erg sterk waren. Later werd de sterkte teruggebracht in ingezet voor taken waar ze zonder wapens toe konden. In Nederland misschien een verdwaalde marokkaan maar niet meer als een peloton.

  1. Steiner

   Zoals in Freudenstadt,de plaats waar in 1945 Noord-Afrikaanse troepen onder Frans bevel als beesten hadden huisgehouden.In de hel van Freudenstadt verkrachtten (vooral) Marokkaanse soldaten dagenlang meer dan duizend vrouwen (het stadje had in 1945 iets meer 10.000 inwoners).De slachtoffers waren tienermeisjes, bejaarde oma’s en alles ertussenin.Velen werden door groepen soldaten verkracht,er is een geval bekend waarin een vrouw in één nacht 128 maal werd misbruikt.Ongeveer 10 procent raakte zwanger, de overgrote meerderheid liet abortus plegen.Bovendien bleek Freudenstadt geen incident,in verschillende dorpen in Italië hadden Noord-Afrikaanse militairen zich aan vergelijkbare gruwelijkheden schuldig gemaakt.

 9. P. Breetveld

  De Fransen waren echter toentertijd wel dol op de enorme oogsten van grondstoffen voor opiaten in Marokko.

 10. Rud56

  Die hele Kamercommissie is één grote bak vol lucht!
  Kost alleen wéér een paar miljoen aan belastgeld, geld dat net zo goed gelijk in de beerput kan worden gegooid waarna de deksel er weer op kan.

  Nee, wat had en alsnog m o e t gebeuren is a l l e uitdragingen van de islam hier verbieden, van school tot moskee, van hoofddoek tot hallal-producten!

  Want de islam is geen religie, maar een volstrekt intolerante, achterbakse, wrede, dominante en alles willen overheersende duistere ideologie, met vele, te vele labiele en gesjeesde aanhang.

  Want ja, waar de islam verschijnt is het de vrijheid, vrede en veiligheid die verdwijnt!
  Daarom had een Pim Fortuyn en nu een Geert Wilders het gelijk van het gehele universum aan hun zijde met hun uitspraak dat de islam hier niet thuishoort!

  Maar ja, dit is deug-Nederland, met zijn deugwetten en idem regelgeving, deug dat zich graag telkenmale laat belazeren en indien het fout gaat ontzettend geschokt is!

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.