Knetter! Niet-bestaande stikstofcrisis kost levens: maximumsnelheid omlaag voor HULPDIENSTEN

De groene lobby gaat letterlijk over lijken. De komende verlaging van de maximumsnelheid gaat vrijwel zeker levens kosten: de limiet voor hulpdiensten met zwaailichten en sirenes gaat tegelijkertijd namelijk ook om laag van 170 naar 140. Dit betekent dat het minuten langer kan duren voordat een ambulance bij een noodgeval aankomt.

Directeur Hans Janssen van de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid slaat dan ook alarm. Hij legt uit dat noodvoertuigen maximaal 40 kilometer pur eer harder mogen rijden dan andere auto’s. “Dus mogen we nu nog 170 rijden. Dat doen we niet heel vaak, maar het gebeurt. Als je bijvoorbeeld naar een reanimatie gaat, telt elke seconde. Dan wil je je niet in hoeven houden.”

Dat lijkt me een understatement van formaat, inderdaad. Het gevolg van deze idiote verlaging — die totaal geen nut heeft omdat andere landen ons voorbeeld totaal niet volgen! — is dat de aanrijtijden (significant) langer kunnen worden.

Kun je je voorstellen hoe dat voelt? Je partner heeft een hartaanval, en jij zit letterlijk 2 of 3 minuten langer met je handen in het haar omdat GroenLinks en D66 vonden dat er iets gedaan moest worden aan een totaal neppe “stikstofcrisis”?

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 143 DDS-lezers gingen u al voor!

Het ergste van dit alles is dat Janssen hoogstwaarschijnlijk gelijk heeft wanneer hij stelt dat de idioten in de Tweede Kamer en het kabinet hier waarschijnlijk niet eens over nagedacht hebben toen ze deze afspraak met elkaar maakten.

D66 én GroenLinks houden heel het land in gijzeling en zijn bereid om over lijken te gaan om hun Grote Groene Droom te verwezenlijken. Het is een gróf schandaal.

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Gebande Kok

  Nu kom ik nog maar zelden in Zuid Holland Zuid, maar waar kan men daar nu nog 130 rijden en is een snelheid van 170 verantwoord zonder gevaarlijke verkeerssituaties te veroorzaken.
  En heeft Hans Janssen reeds bericht ontvangen wat hun nieuwe maximale snelheid gaat worden of heeft hij zelf deze conclusie getrokken op basis van nu geldende regels?

  1. JochemX

   Ben het met Kok eens. De reacties zijn voorbarig. Te grote snelheidsverschillen zijn altijd gevaarlijk. Er worden ook nogal wat ongelukken veroorzaakt door roekeloos rijgedrag van hulpverleners. Je zal maar te lang op een ambulance moeten wachten omdat de chauffeur ergens tegenaan knalt.

   1. Ron

    Roekeloos rijgedrag van hulpverlening??

    Jij bedoelt die idioten die hulpverlening er niet door laten omdat ze van mening zijn dat 2 seconden later hun aardappelen koud zijn.

    De hulpverlening krijgt gevaarlijke situaties door mensen die over vluchtstrook racen langs files enzovoort.
    Hulpverlening moet soms erdoor manoeuvreren omdat er zo’n s#kkel niet op zit te letten maar te bellen of te appen.

    Zit jij ook soms achter het stuur of de weg van jou is een hulpdiensten moeten wijken want meneer jochem is belangrijker?

  2. Scheve Tinus

   Laten we hopen dat jij dadelijk de eerste bent waarbij de hulpdiensten net iets te laat arriveren.

   1. annagien

    Huisreglement voor reacties

    Hetzelde geldt natuurlijk ook voor geweld. Het kan mij niet schelen of het een doodsdreigement is, of u alleen maar zit te mijmeren over het leveren van een flink plak slaag voor dezen of genen – waar geweld begint houdt de discussie op, en we willen juist doorgaan met die discussie. Handjes thuis dus. Ook uw virtuele handjes.

    1. ShaoKahn

     Ga fietsen op plat dak. Donder er lekker hard vanaf dat je met je botte hoofd flinkt tegen de grond bonkt. En wacht maar eens of die net te laat zijnde ambulance…

 2. Bullshit16

  Jetten in klaver zouden zelf een ambulance nodig dan hoop ik dat i 5 min te laat is opgeruimd staat netjes toch stem ze weg die landverraders
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. annagien

   Huisreglement voor reacties

   Hetzelde geldt natuurlijk ook voor geweld. Het kan mij niet schelen of het een doodsdreigement is, of u alleen maar zit te mijmeren over het leveren van een flink plak slaag voor dezen of genen – waar geweld begint houdt de discussie op, en we willen juist doorgaan met die discussie. Handjes thuis dus. Ook uw virtuele handjes.

 3. Hendrie1963

  Stelletje zieke honden. Jetten en klaver zijn de grootste randdebielen van de wereld en moeten vernietigd worden.

  1. annagien

   Huisreglement voor reacties

   Hetzelde geldt natuurlijk ook voor geweld. Het kan mij niet schelen of het een doodsdreigement is, of u alleen maar zit te mijmeren over het leveren van een flink plak slaag voor dezen of genen – waar geweld begint houdt de discussie op, en we willen juist doorgaan met die discussie. Handjes thuis dus. Ook uw virtuele handjes.

   1. Rammstein

    Annagien, als het je hier niet bevalt is het ’t overwegen waard om gewoon op te rotten.

    1. Lugor

     3. Behandel uw mede-commenters zoals ook u behandeld zou willen worden, dus niet met ad hominems

     dwarsliggers zijn het zuurdesem van iedere discussie. Mensen die er structureel afwijkende meningen op nahouden verdienen het ook gehoord te worden

     1. Rammstein

      Wesley Lugor heeft geen idee wat een ad hominem inhoudt.
      Tevens heeft hij niet in de gaten dat Annagien helemaal geen mening heeft: ze copypaste slechts drie keer dezelfde tekst.

    2. Hendrie1963

     Wie is annegien ????????

     1. Ron

      Een of andere trien

     2. Stiek

      Wesley Annegien Welsh?

   2. Hendrie1963

    Dus links mag iedereen wel dood wensen en kanker toewensen. Maar als hier wat gezegd wordt dan moet iedereen het netjes houden. Heel Nederland is blij als deze debielen weg zijn. Virtuele handjes. Ik raak die homo en die kutmarokkaan niet aan. Die zijn me te vies om aan te pakken.

    1. Mees

     ”Ik raak die homo en die kutmarokkaan niet aan”

     Foei, Kenneth en Tim kunnen dit niet waarderen.

     1. Cootje

      Een andere vraag aan u meneer mees hoe is het met het coronavirus alles onder controle ?? Of gaat de solidariteit in Europa er toch onder door

   3. Stiek

    Lugor Wesley Annegien?

 4. crimson1960

  Ik hoop dat deze kneuzen die dit bedacht hebben ooit voor de rechter staan en zich moeten verantwoorden. Maar wel een neutrale rechter en niet 1 van hun vriendjes. Schlemielen.

 5. claus

  Snelheidsverlaging voor hulpdiensten?
  Straks gaat de overheid zelfs de defibrillator en zuurstoftoediening in ambulance’s verbieden, meer overledenen betekent, minder zorgkosten, minder ziekte en arbeidsongeschiktten uitkeringen, minder AOW/pensioen uitbetalingen!
  Daarbij optellen een toekomstige wettelijke euthanasie goedkeuring mbt, een coronagriepje of een psychisch dipje!

  1. Heinrich

   claus/
   Dat sluit ook goed aan op de ideologie van de EU, een jong en krachtig Europa met een lage gemiddelde leeftijd,dus amper vergrijzing, en samenhangende onkosten!
   Daarbij niet te vergeten de vorderende omvolking dmv jonge illegale immigranten!
   Alleen jammer voor de denktank van de EU dat het jonge, krachtige volk voor het grootste deel bestaat bestaat uit, werkonwillige, domme, ongeschoolde moslims!
   Tja, een denktank valt of staat met de IQ score en bekwaamheid van de ter beschikking zijnde “denkers”.

 6. Mar

  Als je deze kaart bekijkt, vraag je je af waar en hoe vaak een ambulance 170 reed.

  h**p://publicaties.minienm.nl/download-bijlage/111802/wegenkaart-maximumumsnelheden-op-rijkswegen-in-nederland-per-1-oktober-2019-update-16-10-19.pdf

  En zou politie inderdaad een ambulance met toeters en bellen gaan bekeuren omdat er te snel gereden wordt?

  1. Ron

   Al is het maar 2 x per jaar nodig dan is het al terecht. Voor mijn part rijden ze 200.
   Moet jij eens daar liggen dan ben je blij dat ze gas geven.
   Moet jij eens praten met die mensen die op zo’n auto rijden.
   Als er reanimatie met een kind is wat een druk dat legt op zo’n medewerker, wat een paar seconde dan voor verschil kan maken.

   Je bent gewoon gestoord als je die verlaging goed praat.

 7. Beukman

  Daar staat dan weer tegenover dat een verlaging van de maximale snelheid voor personenauto’s zal leiden tot een verlaging van het aantal verkeersslachtoffers.

  Als we het zo belangrijk vinden dat er minder slachtoffers vallen, laten we dan overgaan tot een verdere verlaging.

  1. Rammstein

   Maximaal 30 km/u op de snelweg lijkt me het einde.

   1. Beukman

    Je snapt in ieder geval mijn punt.

    1. CLoVis

     En jij snapt uiteraard niet dat dit evidente ironie is.

     1. Beukman

      Dus jij maalt niet om een paar doden meer of minder in het verkeer?

     2. Stiek

      Zuigen, man?

     3. Beukman

      Draai er niet omheen, bloedzuiger.

  2. Shadow1100

   Duitsland heeft zojuist het voorstel weggewuifd de maximum snelheid op de Autobahn te verlagen van onbegrensd naar 130km/u. Oh NEEderland toch. Echt het braafste jingetje van de klas……….

   1. Vliegenvanger

    De Nederlandse regering is knettergek.

   2. Antihedo

    Als we naar het buitenland gaan kijken moeten we niet alleen naar Duitsland kijken. In veel landen is de maximum snelheid lager dan 130 km/uur. Voor de veiligheid is het beter de maximum snelheid te verlagen.

 8. ikweetwatikwil

  Hulpdiensten hebben bij mij altijd voorrang. 170 lijkt mij erg hard. Zie ik ze hier in het Noorden ook niet doen. Wel krijgen ze als het even kan , de vrije ruimte.

 9. Pijnstiller

  Als iedereen die nu klaagt, zou beseffen welke partijen hiervoor verantwoordelijk zijn, zijn stem verstandig uitbrengt. Dan kunnen PVV en FVD gezamenlijk volgend jaar ca. 100 zeteles in ons parlement tegemoet zien.

  Helaas is de werkelijkheid bitter van smaak. Het gros van de klagers is te dom om een dergelijk besef te ontwikkelen. De PVDA en het CDA zullen wel weer groeien en gaan samen werken met de groene khmer en er veranderd niets

 10. Stiek

  Fascistisch links is niet geïnteresseerd in mensenlevens, sterker nog, ze willen er juist vanaf. D66 is zo’n club en GroenLinks volgt als gedeelde eerste. VVD doet wat GL wil dus Rutte is geen haar beter.

 11. ikweetwatikwil

  Waar het om gaat is, dat GL en D66 in de korte periode (3/4 Jaar) die ze mee mogen regeren, alles naar hun hand willen zetten. De andere regeringspartijen laten zich over heersen en veel kamerleden doen mee. Bang om hun stoel te verliezen. Hopelijk worden deze partijen weggestemd want het is er niet beter op geworden maar wel minder

 12. RvdBe

  Het slaat nergens op, vergelijk de biodiversiteit in de omgeving van een 100 km eens met die van een 130 km weg, volgens mij is het verschil 0,0, zal wel geen onderzoek naar gedaan mogen worden.

 13. Dr. Knowswhy

  Storm in een glas water dit artikel.

  Het gaat hier over richtlijnen. Als men in schat dat meer haast noodzakelijk is, gaat men gewoon harder. Niet voor een kop-staart botsing in een file idd.

  Overigens is er een richtlijn met hoe lang het maximaal mag duren voordat de hulpdiensten aanwezig zijn, en weet ik uit ervaring dat bv een ritje utrecht arnhem met 120 of 190 nog geen 10 minuten oplevert.

  En aangezien brandweer, ambulance en politie nooit over zo een lange afstand hoeven te rijden….

 14. Jack Flash

  Hoe meer blanke doden vallen door trage ambulances hoe fijner dat de linkse racisten het vinden.

  Ze zijn nog te stom om te snappen dat men het allang door heeft.

 15. Pjotter

  Ziek word ik van dat groen links en D666 met hun on bewezen gedram, waar andere landen verbaasd naar kijken en U allen door de gevolgen ervan klauwen met geld gaat kosten.

 16. Vliegenvanger

  De twee grootste landverraders partijen GL en Dram66 moeten keihard afgerekend worden met de nieuwe verkiezingen.
  Waar zij mee bezig zijn is Nederland keihard de afgrond in trappen. Ik hoop dat die gasten een keer de verkeerde tegen komen. Zodat ze zelf afhankelijk zijn van hulpverleners. En hopelijk komen ze niet op tijd. Stelletje sukkels. Weg met GL en Dram 66.

 17. Edele heer

  Simpel op te lossen. Naar eigen in- en overzicht de snelheid bepalen.
  Geen bemoeienis van “deskundigen”.

 18. Joost mag het weten

  Een beetje voorbarige conclusie maar theoretisch kan het inderdaad een paar minuutjes en dus levens kosten. Anderzijds zal het aantal verkeerslachtoffers wel dalen als gevolg van een lagere maximumsnelheid.

 19. RvdBe

  Het gaat om de reden van het verlagen van de max snelheid, landen rondom ons verlagen de snelheid niet omdat dit niet of nauwlijks effect heeft.
  De uitstoot van NOX is in NL van 500 miljoen kg uitstoot in 1990 gedaald naar 190 miljoen kg nu.
  Het is een zelfgecreeerd probleem door de overheid met een oplossing die kant nog wal raakt, er is nl geen oplossing voor, simpel omdat er geen probleem is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.