LEUGENAARS: enorme ‘rekenfout’ gemaakt in klimaatplan. Kosten voor huiseigenaren VEEL hoger

Dit kabinet is werkelijk verrot tot op het bot. Als er ergens over gelogen kán worden doen Rutte en kornuiten dat. Ze zijn gewoon niet in staat om de waarheid te vertellen; zeker niet over onderwerpen die de kiezer aan het hart (of de portemonnee) gaan.

Het nieuwste voorbeeld wordt vandaag bekend gemaakt door het Algemeen Dagblad. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) is, aldus de krant, gedwongen toe te geven dat huiseigenaren en woningcorporaties “fors meer geld” kwijt zijn om de idiote klimaatplannen van het kabinet uit te voeren. “Het gaat,” aldus het PBL, “om grote bedragen.”

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 135 DDS-lezers gingen u al voor!

Vorig jaar rekende het PBL uit wat de kosten van het Klimaatakkoord zouden zijn. Eén van de maatregelen van het onzalige plan is dat maar liefst 1.5 miljoen huizen in tien jaar tijd “beter geïsoleerd” moeten worden… en van het gas af moeten gaan. Woningcorporaties moeten daarin de leiding nemen.

Screen Shot 2020-02-13 at 11.08.07

Diezelfde corporaties hebben naar de berekening van het PBL gekeken en concludeerden al heel snel dat er niets van klopte. Hele kostenposten waren niet meegenomen.

Nu zegt het PBL dus dat de woningcorporaties gelijk hebben. Zo is er bijvoorbeeld “geen rekening gehouden met de extra kosten die aannemers bij een verbouwing in rekening brengen voor winst en risico.” Zoals PBL-onderzoeker Nico Hoogervorst stelt, “Een aannemer wil winst maken en brengt daarvoor vaak een vast percentage in rekening. Dat hebben we niet meegenomen terwijl het wel relevant is.”

Goh, zou je denken? Je bedoelt dus dat aannemers tot jullie grote verrassing winst willen maken? Dat het for profits zijn, niet charitatieve instellingen?

Oh, en dan zijn we er nog niet. Het PBL ontdekte ook dat — hier zult u van schrikken — “architecten, constructeurs en installatieadviseurs” een hoger bedrag zullen vragen als geplande renovaties worden uitgebreid vanwege het Klimaatakkoord.

Dus, hoeveel hoger kost het onzinnige plan dan? Volgens woningcorporaties vallen de kosten 40 tot 50 procent hoger uit. Hoogervorst zegt dat dit niet klopt. Echt niet! Hoeveel hoger dan wel? Hij weet het niet. Hij kan geen percentages noemen… maar geeft wel toe dat het om “forse bedragen” gaat.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 135 DDS-lezers gingen u al voor!

Dit is werkelijk ongelooflijk… en het ergste is dat iedereen met verstand van zaken al meteen aangaf dat de kosten hoger zouden zijn. Het kabinet vond dat echter totaal niet interessant. Want het klimaat! Wat maakt het uit hoeveel woningcorporaties en gewone huiseigenaren moeten betalen om die plannen uit te voeren? HAHAHA, hadden ze zelf maar de politiek in moeten gaan zodat ze zich geen zorgen hoefden te maken over hun persoonlijke financiën. LOSERS.

Het is officieel: Rutte III is veruit het meest kwaadaardige kabinet uit de moderne geschiedenis.

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Blitzkrieg

  #StemZeWeg en #NEXIT nu

 2. Bijenzwerm

  Oud nieuws… Iedereen met gezond verstand wist dit al…
  Als je je goed laat informeren tenminste en het mediakartel links laat liggen

 3. plakband

  Hoogervorst, is hij niet het mislukte genie dat de kosten van onze gezondheidszorg torenhoog heeft opgeblazen. Visieloze brabbelaar zonder een greintje gezond verstand.
  En die advisereert onze regering.
  Stemzeweg.
  Stem PVV of FvD en Nexit.

 4. ikweetwatikwil

  Het was te voorzien dat het veel duurder zou uitvallen. Dat is bij elk project zo. Maar hier gebeurd het met dommigheid want anders kun je het niet noemen . Of toch, bewust bedonderen? Gewoon wat getallen niet noemen? En de Huizenbezitters tuimelen er wel in. t’Ja dat krijg je als je, je van alles laat wijsmaken door een regering van halve zolen.
  Stem PVV of FVD. Dan krijg je waar voor je geld.

 5. Cootje

  Ik snap niet dat in een rechtsstaat politici en of bestuurders niet strafrechtelijk vervolgd kunnen.worden voor hun daden , hoe word ondermijning gevoed ??

 6. Hendrie1963

  De FvD en pvv worden alleen maar groter en groter door deze leugens. De pvv en FvD krijgen met alles steeds meer gelijk. En ondertussen krijgt die corrupte stelende jankende homo van rutte 2/3 meer loonsverhoging.

  1. Julian

   Jouw leugens worden zeker niet kleiner…. 2/3 loonsverhoging? Waar haalt u die onzin vandaan?

 7. C.A.Barstow

  Waarom verbaast dit bericht mij niet?
  Er wordt al zolang met keiharde bewijzen door Baudet en Wilders voor dit land en volksverraders kabinet gewaarschuwd, wanneer wordt ons volk wakker, dat is de vraag.

  Stem tegen die land en volksverraders bende in Den Haag,
  Stem FvD/PVV.

 8. Forza

  Aannemers, advokaten, accountants, autohandelaren, adviseurs, allemaal kunnen ze rekenen. Maar aannemers het meest !

 9. Fuster

  Wie denkt dat hij met dit kabinet niet besodemieterd wordt kan wat mij betreft naar de psychiater.

  1. Abigaille

   Dat maak ik liever zelf wel even uit bij wie ik te rade ga.

   1. Fuster

    Mooi dat je bevestigt dat je wordt besodemieterd.

   2. Fonz

    abikneel laat zich liever structureel naaien uiteraard bij iemand die hij zelf kiest natuurlijk…

 10. Wim Vreeswijk

  Sinds de laatste verkiezingen is die smeerlapperij al zichtbaar geworden en voorlopig blijven de meeste partijen op hun handen zitten.

 11. Wim Vreeswijk

  Die smeerlapperij is al zichtbaar geworden sinds de laatste provinciale Statenverkiezingen, doch de meeste partijen blijven apathisch op hun handen zitten.

 12. Fonz

  Nou ze kijken natuurlijk gewoon hoe ze de burger nog meer uit kunnen knijpen zonder dat Nederland in opstand komt….

 13. JFU

  Iedereen met een normaal stel hersens wist dit al lang. Geeft weer aan, dat onze ‘volksvertegenwoordigers’ totaal ontoerekeningsvatbaar zijn. Werkelijk niet te bevatten dat dit alsmaar zo doorgaat, en geen enkele regering partij de handdoek in de ring gooit en nu eens voor de bevolking opkomt.

 14. Jack Flash

  En nog steeds linkse debielen hier die tegen de waarheid in gaan.
  Stem PVV/FVD.

 15. Piet51

  We moeten deze misrekening natuurlijk wel in het juiste perspectief zien. Een verhoging van de noodzakelijke investeringen van enkele honderden miljoenen met veel minder dan 40 à 50% (volgens Hoogervorst) op een totaal van honderden miljarden. Dat ligt in de orde van grootte van promilles of zelfs nog minder. Dat kan worden opgelost met de nog niet bekende vormen van financiering. Niets om je zo druk over te maken. Behalve misschien dat het PBL weer niet sterk overkomt, al zou ik die oude en nieuwe berekeningen wel eens willen zien, gewoon uit interesse.

  1. Fonz

   tuurlijk pietje jij als nuanceneuker praat als geen ander de boel recht, je praat over noodzakelijke investeringen voor een probleem die er niet is daar ga jij al fout, jij praat vanuit leugenachtige referentiekaders

   1. Piet51

    @Fonz
    Feiten, Fonz, feiten graag.

  2. Blitzkrieg

   Piet51 :
   Uit het artikel :
   Dus, hoeveel hoger kost het onzinnige plan dan? Volgens woningcorporaties vallen de kosten 40 tot 50 procent hoger uit. Hoogervorst zegt dat dit niet klopt. Echt niet! Hoeveel hoger dan wel? Hij weet het niet. Hij kan geen percentages noemen… maar geeft wel toe dat het om “forse bedragen” gaat.
   Dit is slechts het begin, we hebben het hier slechts over woningcoorporaties. Het hele land ombouwen, alles tegen de vlakte voor zonnepanelen en windmolens (ja ook het uitkopen van boeren), vloot aanpassen, wagenpark vernieuwen gaat een veelvoud kosten van de 1000.000.000.000 die door het FvD is berekent.

   De oude en de nieuwe berekeningen ga jij echt niet te zien krijgen, zo transparant is de overheid nu ook weer niet.

   Mijn grootste zorg over klimaatbeleid is wel dat de doelstellingen niet haalbaar zijn. Er komt een tijd dat alle kolen centrales zijn gesloten en we geen zonnepanelen en windmolens meer kunnen plaatsen omdat LETTERLIJK het hele land is volgebouwd. Het meest optimistische scenario gaat ervan uit dat we 20%-25% van de behoefte “duurzaam” kunnen opwekken. Waar gaat de overige 75% vandaan komen? Deze 75% gaat voor een deel uit het buitenland komen waar de centrales vele malen vervuilender zijn dan degene die wie in Nederland hadden, verontrustender is het dat we niet meer aan de energievraag zullen kunnen voldoen. Waarschijnlijk zal er iets van een rechtensysteem komen zoals dat nu ook al tussen landen geld, waarmee rechten kunnen worden gekocht. Uiteindelijk zullen veel Nederlanders geen energie meer kunnen betalen en gaan LETTERLIJK in de kou gezet worden.

   1. ts_tle

    Plus dat ze in andere landen niet te beroerd zijn om keihard te frauderen over het geleverde. Dus die gaan gewoon grijze stroom bij de groene mengen en ons de hoge groene prijs laten betalen.

 16. FJ

  Ik kan mij geen kabinet Rutte herinneren, dat ooit niet gelogen heeft.
  Alle kartelpartijen doen eraan mee en de ambtenarij steekt de Nederlanders de gek aan.

  Wordt tijd voor een rigoureuze aanpak. Topambtenaren die de boel belazeren eruit, geen poule voor een nieuw baantje, geen advies voor de regering en geen uitkering meer.
  Net als een crimineel behandelen.

 17. RvdBe

  Is Klaver weer aan het rekenen geweest?

  1. FJ

   Ik ken alleen Marokkanen die stelen, ja, die kunnen rekenen, maar alleen in hun voordeel. Onder die categorie zal Klaver ook wel vallen.

 18. RvdBe

  Het zal toch niet zo zijn dat Rutte gelogen heeft?

 19. ts_tle

  Ieder plannetje van de overheid valt duurder uit. Het is gewoon te makkelijk als het om het geld van een ander gaat…

  Maar het is de keuze van het volk. Die blijven blind geloven.

  Wat kan je doen? Probeer eraan te verdienen. Er zijn legio installateurs nodig dus of je nu zelf vuile handen gaat maken of koppelbaasje wordt, er valt genoeg te verdienen aan die klimaathysterie.

  Verder dalen de oudere huizen in waarde(of ze stijgen minder extreem). Mooi moment dus om een vrijstaand huisje met wat ruimte er omheen te kopen. Dan kan je gewoon lekker de houtkachel stoken en de rest van het land succes wensen.

 20. ReneR

  Thierry Baudet, waarschuwde het hele kabinet al. Toen werd hij uitgelachen. Gaan ze nu hun excuses aan Mr. baudet geven. Waarschijnlijk niet. Stem FVD, en daarna asap NEXIT

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.