Nigel Farage voorspelt: ‘Over tien jaar hebben we GEEN EU meer’

Laat Farage in vredesnaam, alsjeblieft, een profeet zijn. Want als hij gelijk krijgt, krijgt Nederland uiteindelijk zijn soevereiniteit terug. Dat zou ronduit geweldig zijn.

In mijn exclusieve column voor BackMe-sponsoren schreef ik gisteravond dat ik stinkend jaloers ben op onze Britse vrienden. Ik zag hoe ze gisteren feest vierden en hoe ongelooflijk blij ze waren dat ze hun soevereiniteit terug hadden. Al die filmpjes en foto’s… Ik werd er gewoon kotsmisselijk van. Niet omdat ik ze het niet gunde — in tegendeel — maar omdat ik zó graag wil dat wij hetzelfde gevoel zouden ervaren. Dat gisteren ook voor ons Onafhankelijkheidsdag was — Nexit Day!

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor zijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus!

Helaas, dat was niet zo. We konden alleen maar toekijken hoe Britten hun nationale trots terugvonden.

Nou, vandaag heb ik goed nieuws voor mede-Nexiteers: Nigel Farage is ervan overtuigd dat er over tien jaar helemaal niet zoiets is als een Europese Unie — niet als politieke eenheid, tenminste. Volgens hem — de man die aan de wieg stond van Brexit en daar maar liefst 27 jaar lang voor gestreden heeft — is Brexit de voorbode van het uiteindelijke uiteenvallen van de EU… Europa zal, zegt hij, uiteindelijk transformeren in een continent “van bevriende, soevereine landen die samenwerken.”

Kijk maar.

Tijdens een speciaal ingelaste Farage-show op LBC gisteravond herhaalde hij dat standpunt. Hij is ervan overtuigd dat Brexit slechts het eerste dominosteentje is. Hierna zullen er veel meer stenen vallen, tot de EU uiteindelijk helemaal uit elkaar spat.

Laten we het in vredesnaam hopen. Want wat gekken als Guy Verhofstadt van plan zijn is ronduit éng. Deze mafketels gaan steeds verder. Als zij hun zin krijgen hebben we over tien jaar geen “soevereine staten” meer op het continentale Europa, maar een nieuwe Sovjet Unie.

En nee, dat is geen overdrijving. Dat is werkelijk wat deze engnekken willen.

Steun mij op BackMe en volg mij op Twitter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

79 reacties

 1. Fonz

  Logisch want men pruimt de arrogantie van de EU niet meer..

 2. fusilier

  Nexit hoe eerder,hoe beter. De E.U brengt ons aan de bedelstaf.En laten wij dat vieze clubje van D66 ook maar verbieden. En de rest van de luitjes die ons land ten grabbel hebben gegooid alles afpakken ,waar zij geen recht op hebben. En nooit meer een baan in een bestuur functie.

 3. Ben Venuti

  De EU zal er alles aan doen om zo snel mogelijk een EU leger op te tuigen teneinde hun bevolking bij een opstand te kunnen neerslaan. Laat dat maar aan die EU fascisten over.

  1. Willem Bever

   Idd Ben

   Je ziet een klein voorspel in frankrijk…..oproerpolitie tegen de brandweer maw ze zullen er alles aan doen om op het pluche te blijven

  2. Marija

   Zijn ze al een tijd mee bezig, een leger dat opstanden kan en zal neerslaan, heb het maanden geleden al ergens gelezen en dan bedoel ik opstanden van de eigen bevolking neerslaan.

  3. Willem Bever

   En je hebt gelijk gekregen

 4. Meriadoc Brandebok

  Over tien jaar is er nog zeker wel in Europese Unie. Inmiddels heeft de EU tal van crississen doorstaan: de migrantencrisis, de eurocrisis, de Brexitcrisis. En elke maal krabbelde de Europese Unie weer overeind en reageerde op de gebeurtenissen. Het is niet waarschijnlijk dat de EU er over tien jaar niet meer is.

  De Brexit is ook maar bereikt onder leugens en bedrog, terwijl de stem van de Schotten wordt genegeerd en de Brexitstem geconcentreerd is op Engeland.

  Een minderheid houdt nog steeds vast aan het bizarre idee van een Nexit. Maar ze heeft alle debatten verloren en niet kunnen onderbouwen hoe een Nexit zou kunnen plaatsvinden. Ze zitten verstrikt in de eigen tunnelvisie.

  1. Fonz

   Nee hoor over 10 jaar is er geen EU meer.

   “De Brexit is ook maar bereikt onder leugens en bedrog, terwijl de stem van de Schotten wordt genegeerd en de Brexitstem geconcentreerd is op Engeland.”

   Dit is een leugen want het gaat niet om Schotland maar om GB en de meerderheid heeft gekozen om uit de EU te stappen.
   En je bent hierin hypocriet natuurlijk

  2. Joshuak

   Ja, ze hebben vele crisissen doorstaan maar de scheuren beginnen zich duidelijk te tonen.

   En daarnaast wordt in Nederland structureel de stemmen van Fvd en PVV genegeerd en zelfs geboycot dat weet je niet zo goed als ik.

   Maarja dat zal je wel weer normaal vinden.. Het niet luisteren is goed als het jou uitkomt, maar verschrikkelijk als het bij jou gebeurd

  3. JochemX

   Beste Bock, de migrantencrisis en de eurocrisis doorstaan? Jij hebt echt gevoel voor humor.

   1. Stanly2000

    Inderdaad! Guus heeft een echt gevoel voor humor en veel last van tunnelvisie en het Stockholm syndroom.

   2. Original NL

    Naiëf, naïever,naïefst, brandebock!

   3. Meriadoc Brandebok

    @JochemX

    Ik moet eerlijk zeggen dat ik een slecht gevoel voor humor heb, als het het welzijn van de decennialange Europese samenwerking aangaat. Of ik algemeen een gevoel voor humor heb moeten anderen uitmaken. Deze crississen heeft de EU succesvol doorstaan en is er zelfs sterker uitgekomen. Dat is een vaststaand feit.

    De recente geschiedenis toont derhalve aan dat de Europese Unie niet zo maar weg is. Daarvoor is deze te diep verankerd. Nee, ook over tien jaar is de EU niet weg.

    1. Stanly2000

     Nogmaals Guus, de Brexit was /is geen crisis, maar een zegen. En de andere twee criSissen zijn nog in volle gang en zullen ook niet worden opgelost!

    2. JochemX

     Bokkie, volgens mij word je betaald voor die onzin. Fake!

     1. Meriadoc Brandebok

      @JochemX

      Ik kan de feiten ook niet anders uitleggen dan ze zijn. Elke crisis kon de EU niet neerhalen. De bewering dat de EU er over tien jaar niet meer is kan als onwaarschijnlijk terzijde worden geschoven.

      Niemand kan daar wat tegenin brengen en je weet het.

     2. Blitzkrieg

      JochemX : Ik blijf het herhalen, Meriadoc Brandebok is een betaalde overheids trol. De overheid is ook op dit soort sites actief om te proberen de massa te beïnvloeden.

      MERIADOC BRANDEBOK WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR UW OVERHEID

     3. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Jij schrijft naar verhouding meer berichten dan mij en jij neemt het altijd op voor Forum voor Democratie. Van de “klimaatreligie” tot de hysterie over het “kartel”; het vloeit dagelijks uit je pen.

      We kunnen dus gevoeglijk concluderen dat je door Baudet wordt betaald om het FvD-gezinde evangelie uit te dragen. Otten heeft velerlei schimmige clubjes opgericht om dat kartelevangelie bij burgers door de strot te rammen, daar ga ik van uit.

     4. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : Zeg wat je wilt, maakt me geen ene rot moer uit. Je bent geen persoon, je hebt geen verhaal en reageert selectief. Ik maak mensen attent op het feit dat ze beïnvloed worden door de overheid. Meerdere mensen hebben je op dit forum al exposed en bij deze mijn bijdrage. Ik maak er geen geheim van, ik stem FvD voor Nederland en tegen de EU onze klimaat-dictator.

      Mensen kotsen op de EU en de leugens die je verteld.

      MERIADOC BRANDEBOK WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR UW OVERHEID

     5. Rammstein

      Meriadoc Brandebok is een door de overheid betaalde trol, as simple as that.

     6. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Als je meent dat ik geen verhaal hebt moet je je oren open zetten. Dagelijks verdedig ik mij tegen de constante stroom bagger, vele verwijten en de talloze woorden die mij in de mond worden gelegd. Niet omdat ik mensen wil beïnvloeden, maar uit respect voor politieke tegenstanders, want ik hoef het helemaal niet te doen en kan jullie ook allemaal de bagger over mij laten uitstorten zonder dat het me verder een zak scheelt.

      Evenzeer reageer ik op de snippertjes argumenten die ik soms uit de bagger kan distilleren. Niet omdat ik mensen placht te beïnvloeden, maar deels uit respect, en deels omdat het mijn hoop is dat er een discussie ontstaat (hoewel het meestal eondigt met: “jij bent een linkse NSB-er”).

      Dus, ik zou zeggen: hoepel op met die stompzinnige complottheorieën over overheidstrollen en dat geldt ook voor Rammstein. Ik ga jullie allebei negeren totdat dit gedoe is afgelopen.

     7. Fonz

      “Dagelijks verdedig ik mij tegen de constante stroom bagger,”

      Wat uit jou toetsenbord komt is bagger

     8. Hard

      “Dagelijks verdedig ik mij tegen de constante stroom bagger…”

      Ik lees het niet dus van mij mag je oplazeren!

     9. Rammstein

      Brandegeit: “Ik ga jullie allebei negeren totdat dit gedoe is afgelopen.”

      Hoi, hoi, hoi!

      Maria gaat dezelfde weg op als Wesley met zijn s c r i p t. En we weten allemaal hoe dat afgelopen is.

      Veel succes, betaalde overheidstrol!

     10. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : Je bent technisch en hebt vaak feiten kennis (google is je vriend). Een persoonlijk verhaal heb je niet, niks nada noppes. Vele reaguurders hebben op de artikelen een persoonlijke reactie en insteek. Als ik tegen jou spreek lijk je op een robot zonder persoonlijkheid, vlak, kil, koud zonder persoonlijkheid. Je reageert heel voorspelbaar en ontwijkt artikelen die je niet uit komen. Iedereen weet hier dat je een betaalde overheidstrol bent. Trol is wat mij betreft zuiver een technische term. Hoewel ik met je communiceer weet ik wat je bent en wat je doel is.

      Nee Meriadoc Brandebok, ik houd niet op… wij houden niet op. Wij willen ons land terug, het land dat ons is afgenomen. De strijd is aan het verharden, de revolutie is al begonnen en ik maak daar deel van uit. De boodschap verspreid zich over heel Nederland en Europa, vrijheid… verlossing van de euro dictatuur.

      Je zegt mensen voelen de voordelen, maar de werkelijkheid is dat mensen zich steeds verder onderdrukt voelen en uitgeknepen als een citroen.

      Dus hoepel zelf maar op, we hebben geen behoefte aan staatspropaganda. Voor staatpropaganda kijken we wel naar de NOS, NPO of talk-shows zoals Jinek.

      MERIADOC BRANDEBOK WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR UW OVERHIED

    3. Fonz

     “Deze crisissen heeft de EU succesvol doorstaan en is er zelfs sterker uitgekomen.”

     1 brexit is geen crisis
     2 de migratiecrisis is volle gang, er word niets doorstaan, de EU heeft geen idee hoe ze dit op moeten lossen, de rest van de wereld weet dat je de grenzen moet sluiten maar de EU doet dit niet, nee de EU blijft de grenzen open houden…
     3 de euro is ernstig gedevalueerd na de invoering domoor
     4 de EU zit er niet voor ons als burger…enz enz enz enz enz

     1. Hard

      “de EU heeft geen idee hoe ze dit op moeten lossen”

      In mijn optiek is de EU (Commissie en parlement) juist de oorzaak!

  4. Mycase

   Gelukkig heb jij er geen klo ten verstand van samen met je holmaatjes .
   Brexit zou er ook nooit komen weet je nog hahaahahaahahahaha.
   Laat jij je nou maar lekker van achteren pakken daar heb jij je handen wel vol aan .
   OVER 10 JAAR IS DE EU PASSEE

  5. Agios

   De door jou genoemde crises doorstaan? De EU zit midden allerlei crises. Ze hebben niets doorstaan. Ze strompelen van het ene pronleem naar het andere en hebben maar e e n niet werkende oplossing voor al deze problemen, namelijk de portemonee van een ander. Wat dat betreft is het business-as-usual bij de sociaal zwakkeren, ook wel deugers genoemd. Maar misschien ga je ons vandaag wel vertellen wat de oplossingen zijn geweest. Ik kan me er niets van herinneren, dus ik wacht op jouw voorlichtende rol in deze.

   1. Agios

    Overigens: Gisteren een fles Drambuie gekocht om de Brexit te vieren. Kent u deze heerlijke likeur niet? Een whiskey-likeurtje. Vanwege de napret drink er vanavond nog twee. Niet meer? Nee, ik wil helder blijven denken, een toestand die je bij de linksaffers weinig tegen komt.

  6. Seneca

   @brandebok
   de EU heeft tal van crisissen doorstaan. m.a.w. u bent van mening dat de EU al de doorbu genoemde crisissen heeft opgelost. de migrantencrisis, misschien heb ik iets gemist, maar deze crisis is absoluut niet opgelost integendeel, zij heeft zich verdiept. de eurocrisis opgelost? op welke manier dan? ook hier geldt: integendeel, ook deze crisis heeft zich verdiept. de Brexit crisis opgelost? die crisis is nu pas begonnen en ik ben van mening dat de EU deze crisis niet zal oplossen. integendeel, het zal een harde Brexit – met dien verstande, hard voor de EU – worden en het zal de desintegratie van de EU versnellen. overigens wat mij betreft, niet snel genoeg. als logisch gevolg zal er dan een Nederlands tribunaal moeten komen, om al die politici uit het verleden, heden en toekomst, voor het gerecht te dagen met als eis: de kapitale straf.

  7. Top

   Nee hoor Guusje het bipsriddertje. We hebben de grootste haven en beste vliegveld van Europa. Als we de EU uit gaan en de gulden weer invoeren, maken we van Nederland een “stad-staat”, naar het model van Singapore. Moet je eens opletten hoe snel het huishoudboekje weer in balans is. Dat idiote bangmakerij gezwets, we zijn handelaars en dit door de eeuwen heen. U denkt toch niet dat we dat niet kunnen klaren?
   Maar dan wel de grenzen dicht, voor gelukszoekers en een quota op asielzoekers en weg met linkse hobby’s!
   En vriendjes zijn met andere landen prima, maar niet als de slippendrager van megalomane leiders, die feesten en beesten en pot verteren. En als ze wat nodig hebben horen we het wel.

   1. Fonz

    @Top +++++++++++++++++++++++++++++++++

  8. Hard

   “Over tien jaar is er nog zeker wel in Europese Unie.”

   Nee hoor, er is geen draagvlak, jij als glibber uitgezonderd.

 5. Vit

  Vinden ze zelf niet erg want schaapjes al op het droge.

 6. rexm

  We hoeven alleen maar het draaiboek van Engeland te volgen, dan zijn we er ook uit.
  Het burger geloof in de EU is voorbij, de zogenaamde leiders, stasi tante uit Duitsland, dronkenlap uit Luxemburg, eng nek uit Belgie en hoogmoed waanzinnige uit Frankrijk.
  O ja, het carnaval staat voor de deur, kunnen ze mee dansen.!!

 7. claus

  De afwijzende en negatieve houding van de EU en sommige lidstaten mbt de Brexit zal snel verbleken, om plaats te maken voor bewondering en jaloezie, de voordelen zullen voor de Britten binnen één jaar merkbaar worden!
  De EU zal inderdaad mede hierdoor, naar de verdommenis gaan,het schrijnende probleem is echter, zolang het electoraat de komende 10 jaar blijft stemmen op Eurofielen, het dan te laat zal zijn!

  1. Marija

   Als de EU dan nog bestaat, zijn er geen Nederlanders meer.

 8. Rammstein

  Nigel Farage heeft 10 jaar geleden de Brexit voorspeld en gelijk gekregen. Met zijn voorspelling nu over de EU gaat hij ook gelijk krijgen. Hij zat dicht bij het vuur, kende alle ins en outs en weet wat er zowel in de wandelgangen als onder de bevolkingen leeft. Daarmee heeft hij een sterke antenne ontwikkeld waardoor zijn voorspellingen een sterk realiteitsgehalte hebben.

  Ik kan niet wachten.

 9. musicmaniac

  De Nexit zou voor Nederland een zegen zijn. Maar eerst moet er een verbod komen op het cordon-sanitaire die partijen uitsluit. Dat zou een begin kunnen zijn, waardoor de partijen van de PVV en FvD meer zeggenschap krijgen. Als dit zou lukken, zal Nederland weer in een referendum zich mogen uitspreken voor een Nexit. En naar mijn mening zal de Nexit-aanhangers in grote getale gaan stemmen voor een Nexit. Het overgrote deel van Nederland is de EU meer dan zat. Mede door het gedram uit Brussel voor meer vluchtelingen, open grenzen, hogere belastingen en uiteraard de betalingen aan de EU, die in de tientallen miljoenen loopt, waarvoor we er niets voor terug krijgen. Engeland heeft zijn soevereiniteit terug, en dar wil de gemiddelde Nederlander ook! En daar kan alleen de PVV en FvD voor gaan zorgen. Dus stem volgend jaar wijs, en niet op de eurofiele partijen.

 10. Agios

  Nigel Farage zal, naar ik hoop, volledig gelijk gaan krijgen. De deugers, u weet wel, dat zijn die lieden die alle Nederlanders in het stof willen laten bijten omdat hun voorouders slaven hielden. Dat ‘we’ slaven hielden, wil ik niet ontkennen. Maar als slavernij een enorm beladen begrip is, dan wil het er bij mij niet in dat ‘we’ ons blijkbaar wel willen laten gebruiken door de EU. Wij zijn slaven van de oligarchen in Brussel. Is dat de deuger nu echt niet aan zijn of haar verstand te brengen?

 11. Hendrie1963

  Mijn voorspelling is dat het nog eerder gebeurd. Volgend jaar gaan wij Nexit. Dan is de pinautomaat dicht en hebben ze helemaal geen geld meer.

 12. kees cup

  Bevriende soevereine landen dat waren we tijdens het interbellum ook.
  De huidige E.U is niet veel soeps, Brussel zal moeten veranderen, maar het huidige Nederland doet het ook niet denderend, en of den Haag wil veranderen ????
  Zelf schat ik de kans groter in dat over tien jaar Groot Brittannië is verandert in ”klein Brittannië ”, en dat Schotland en misschien ook Ulster zich bij de dan nog altijd bestaande E.U hebben gevoegd.

 13. nu ik

  Ik hoop dat zijn glazen bol betrouwbaarder is dan die van bekmannetje , malle pietje of de stront vlek.

  Wat zeker zal helpen ,
  stem sociaal , stem PVV

 14. Madretsma

  Dan is er geen EU meer! Dan is er het land Europa met autonome provincies zonder grenzen.

 15. C.A.Barstow

  Acht á Negen miljard euro verdwijnt er jaarlijks in de bodemloze put die EU heet, en dat gigantische bedrag zal in de toekomst nog hoger uitpakken.
  Weggegooid geld, o.a bestemd om armoedige zuidelijke landen op de been te houden, om het maar niet te hebben over het verkwanselen en verraden van onze soevereiniteit, onze Joods/Christelijke identiteit en onze cultuur.

  Onze zorg, ons onderwijs, onze veiligheid, enz, enz, enz zijn onderhand op een diepte punt beland.
  Dankzij het verraderswerk van politiek Den Haag belanden wij in de armoede en worden dom gehouden.

  Hoeveel erger moet het nog worden voor de Nederlandse bevolking wakker wordt?

  Stem
  FvD/PVV.

 16. Freewheeler

  Graag volgend jaar begin van NEXIT.

 17. Cycle25

  Nog eerder ook, je kunt bevolkingsgroepen van gezonde EU landen niet eeuwige facturen blijven sturen…, achterlijke Brussel.

 18. Piet51

  Farage vergeet, dat er in het VK meer aan de grondvesten wordt gemorreld dan in de EU. Schotland wil uit het VK en terug in de EU, in Noord Ierland is men ontevreden. En gisteren werd op TV het VK beschreven als een land met een schatrijk economisch centrum waar veel geld wordt verdiend en nauwelijks werkeloosheid is, namelijk Londen. Maar de rest van het land is straatarm, met hoge werkeloosheid. Londen is pro-EU, de rest van het land was en is anti-EU. Waarom? Omdat ze verwachten dat het na uittreding snel veel beter met hen zal gaan, want hun politici hebben steeds de EU des chuld van de malaise gegeven, terwijl de werkelijke oorzaak de houding van het VK, namelijk onbuigzaam en conservatief, was. Maar zelfs de pro-Brexit-politici zeggen nu, dat ze wel rekenen op een periode van economische malaise, volgens hen natuurlijk kort en goed te doorstaan en daarna gaat de hemel op aarde voor hen open. Buitenlandse economen denken daar wat genuanceerder over. Dat moet die straatarme Britten nog voorzichtig verteld worden, de komende maanden. En dan maar afwachten wat ze gaan doen.

  1. Rammstein

   Jaren geleden toerde ik door Engeland en zag voor me een oude Land Rover rijden met een sticker met daarop de tekst “All parts that fall from this car are made with the best English craftsmanship.”

   Engelse zelfreflectie en understatement at its best.

  2. Hard

   “Farage vergeet…”

   Blabla en blabla!

   Farage luistert wél naar het volk, dat zouden er meer moeten doen want het gaat gaat afrekenen!

 19. Rosasolis

  N. Farage is de grootste idioot van de VK. Voor wie bedoelt hij met “na 10 jaar hebben
  WE geen EU meer”. Wie is “WE”? Vandaag is de VK formeel uit de EU getreden. De samenwerking met de EU zal steeds minder gaan worden, gedurende de komende maanden. De VK zal helemaal alleen staan, dus er is geen “we” meer. Maar omdat ik de Engelse mentaliteit goed ken, (hoewel die vaak heel anders is in de andere landen van de VK), gaat deze oude denkbeeld van Engelse superioriteit helaas nog steeds door:
  “There will always be an England”… “Land of Hope and Glory”, “Britain rules de waves,
  en nog veel meer van deze onzin, (waarvan ik ben opgegroeid), dat niet meer in onze tijd past. Helaas zijn vele Engelsen, (maar niet veel burgers van de andere Britse VK landen) nog steeds overtuigd dat Zij van een zeer bevoorrecht land zijn! Terwijl de vreselijke armoede doorgaat, en binnenkort veel erger gaat worden, zullen die oude blauw-bloed Engelsen zoals Farage vertellen dat ” al die armoede is alleen voorlopig, en dat we doorheen zullen komen”!…. En weet je wat zo erg is: is dat sommige oude
  blauw-bloed Engelsen geloven dit,nog steeds…Terwijl onze EU bestuur steeds meer oplossingen zoekt voor huidige problemen in alle EU landen en voor de toekomst van Europa opkomt, en nu vorderingen maakt, gaat Engeland proberen hun macht over alle VK landen vast te houden, omdat zonder Schotland, Wales, Noord-Ierland, en enkele rond-liggende Britse eilanden de macht van de Britse regering het niet meer kan doorgaan. Ben benieuwd hoe het nu verder gaat met de Scottish National Party die besloten heeft dat als de VK uit de EU stapt, dat zij onafhankelijk gaan worden van de VK. 95 % van de burgers van Schotland wil niet uit de EU stappen. Zij zullen de eerste intiatief vormen om uit de VK te stappen, en doorgaan als onafhankelijk land, en lid van de EU blijven. En daarna zullen de andere Britse landen volgen.

  1. Seneca

   @rosasolis
   meewarig dit onsamenhangende reactie.

   1. Veteraan

    @ Seneca ++
    Het is denk ik een combinatie van flinke GGZ issues, veel alcohol en een Links virus. Inderdaad geen touw aan vast te knopen.
    Tip voor rosa
    Als je geen goed verhaal in het Nederlands kunt schrijven is het beter om dit in het Engels te doen.
    Nog beter is NIETS schrijven want het wordt echt niets.

    1. Rosasolis

     @Veteraan. Wie bent u om te beslissen wat goed schrijven is?!
     De meeste trollen, zoals u, kunnen niets bijzonders schrijven.

     1. Ben Venuti

      Nee jij trekt volle zalen oma Tingeling met dat koeterwaals van je.

  2. Blitzkrieg

   Rosasolis : Het IMF voorziet veel voorspoed voor het VK.
   h**ps://www.telegraph.co.uk/business/2020/01/20/imf-rebukes-trump-global-growth-gets-downgrade/

  3. Hard

   “N. Farage is de grootste idioot van de VK.”

   Says who? 🙂

 20. Jack Flash

  Ik denk dat eerder de “tyfus”uitbreekt in Europa dan dat het nog 10 jaar duurt.
  Met alle respect voor Nigel,dat wel natuurlijk.

  1. Kidogo

   als tyfus uitbreekt dan lost Europa zich zelf op.

 21. Jack Flash

  Google maar eens naar Bleu Tiger Studio,
  Rypke Zeilmaker opgepakt.
  Alvast een voorproefje op de EU.

  1. Hard

   “Rypke Zeilmaker opgepakt”

   Hij is gelukkig weer vrijgelaten maar het is zaak om dit met argusogen te volgen!

 22. Veteraan

  Brexit is het begin en met GB zal het heel goed gaan.
  Lachen dat al die Trollen hier beweerden dat het ze nooit zou lukken en als wel dat het Engeland dan in chaos zou storten. En zoals alles wat ze beweren was het onzin.
  GB pakt zijn visrechten terug, gaat orde in zijn nationale chaos maken en immigranten de deur uitwijzen, hoeft niet meer te voldoen dan idiote regels en miljarden verspillende EU kosten en heeft nu al lucratieve deals gesloten met veel landen en de VS.
  GB is booming en gaat voorop als EU verlatende natie.
  Laat de volgende maar komen.

 23. Dr. Knowswhy

  Dat is de wens van de gedachte, maar gaat niet gebeuren, tip voor iedereen, kijk over een jaartje ff naar hoe gezellig het is in het VK.

  Overall was er een wens voor brexit, maar schotten, noord ieren waren overall tegen de brexit.
  En daar vallen de hardste klappen.

  Ik kom 3x per week in Schotland, en de anti VK feeling groeit als kool

  1. Pronounce

   Laat Schotland maar onafhankelijk worden. Dan zijn ze meteen failliet en moeten ze het Britse Pond opgeven. En lid worden van de EU? Dat betekent dat ze moeten voldoen aan de toetredingsvoorwaarden. Doen ze dat? Schotland is het Wallonië van het VK.

 24. Kidogo

  Het is echt een heks als voorzitter daar bij de EU, game of thrones is er niets bij n!

 25. Hard

  ” Zo dreigen de Britten vanaf begin volgend jaar een ’volledige grens- en douanecontrole’ in te stellen.” (Telegraaf 1-2-2020)

  ‘Dreigen’ 😛

  Volgens mij is het volstrekt normaal dat je achterdeur op slot is, er zou zomaar EU-tuig naar binnen kunnen komen!

  1. Blitzkrieg

   Hard :
   Quote : “Volgens mij is het volstrekt normaal dat je achterdeur op slot is, er zou zomaar EU-tuig naar binnen kunnen komen!”

   🙂 🙂 🙂

  2. Op Koers

   Bij mij komen EU vrienden altijd achterom aan de keukendeur. Dat is hier gebruikelijk.

   1. Hard

    Grote Trek Grote Bek Op Koers?

   2. Fonz

    jij hebt geen vrienden

    1. Hard

     En wat hij heeft komt ‘achterlangs’

     1. Fonz

      precies, beukhol?

     2. Hard

      Klopt, Zeugmannetje

   3. Blitzkrieg

    Op Koers :
    Quote : “Bij mij komen EU vrienden altijd achterom aan de keukendeur. Dat is hier gebruikelijk.”

    Doe je daarna aangifte bij de politie of heeft dat geen zin vanwege de puinhoop in dit land.

 26. Marija

  De weiden vol met schapen en geiten?
  Nee denk ik, alle mooie weiden, waar eerder de boeren dorsten en die nu zijn vertrokken vanwege meesterlijke pesterijen van de overheid, zullen worden volgebouwd met huizen en nog eens huizen, bestemd voor de toestromende invasie van handophoudende gelukszoekers. U ziet volop de veranderingen voltrokken worden om ons land, ONS MOOIE NEDERLAND, in alle opzichten incl. de oorspronkelijke bewoners te ruimen voor uitschot.

 27. ReneR

  Yesssd, nexit. Goed van de Britten deze Brexit. Goed begin is het halve werk….

 28. JFU

  Ik hoop dat het eerder is, maar het zou ook zo maar kunnen dat Europa er dan nog steeds is, maar de autochtone bevolking is verdwenen, gevlucht of vermoord door het geloof van de ‘vrede.

 29. -Bo-Realist

  10 jaar? Nu Erdogan de poorten naar Europa openzet, vermoed ik dat 10 jaar wel heel optimistisch is. Ik denk dat de corona-angst en tweede vluchtelingencrisis de EU binnen 5 jaar zullen opbreken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.