Oei! CDA en Farmers Defence Force gaan elkaar verbaal te lijf: ‘Jullie taalgebruik is ongepast!’

Zojuist tijdens het Boerenprotest in Den Haag hebben het CDA en FDF openlijk een confrontatie met elkaar gehad. CDA is van oorsprong een partij met veel steun vanuit de boerensector, maar de actiegroepen moeten helemaal niks meer hebben van het CDA. Dit zorgde voor een verhitte discussie. CDA lijkt definitief haar stempel als boerenpartij te gaan verliezen! 

Onder de boeren verliest het CDA rap veel steun. Liever vandaag dan morgen nog zien veel boeren dat het CDA – en de CU – de stekker uit het Kabinet trekt. Een lastige keuze voor het CDA, aangezien zij maar al te graag de macht willen behouden.

„Willen jullie dat het CDA de stekker uit het kabinet trekt?” De boeren reageerden met gejuich. „Als ze dat doen, gaan jullie dan weer op ze stemmen?”, vroeg Van den Oever vervolgens, waarop de boeren weer juichten. Daarna stelde hij de vraag: „En als ze dat niet doen, zeggen we dan ons lidmaatschap op?”

FDF is van mening dat het CDA zich niet hard genoeg inzet voor het belang van de boeren. Volgens het CDA onterecht, zij zien zichzelf nog steeds als een rasechte boerenpartij. Toch zien de boeren liever acties die hun helpen dan keer op keer loze beloftes.

„Wij zijn nog steeds jullie bondgenoten. We gaan onze inzet verdubbelen om dingen gedaan te krijgen.” FDF-voorman Van den Oever antwoordde: „We twijfelen niet aan jullie boerenhart, maar wel of jullie het hard genoeg gebruiken. We geven jullie nu een kans, maar maak het waar. We schudden jullie nu de hand, maar we geven hem maar een keer.”

Ook Thierry Baudet was uiteraard aanwezig om de boeren een hart onder de riem te steken. FvD profileert zich namelijk wél als boerenpartij. Want die hele stikstofcrisis is één en al nonsens aldus Baudet. Het is een puur administratief probleem, dat gemakkelijk kan worden opgelost!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Bullshit16

  Na boeren pak jullie kans stem CDA weg die liegen in bedriegen ook alles aan elkaar stem fvd of PVV wand die maken zich wel hard voor Nederland
  STEM FVD OF PVV uit de eu

 2. Cootje

  Zolang de boeren zich op een zachte manier laten ondersneeuwen , zijn ze het kind van de rekening , en de vieze oude politiek is hard bezig om een wig te drijven tussen de solidariteit onder de boeren waar je altijd van die zwakke broeders tussen zitten die denken aan een diplomatische oplossing , bewezen is dat Fransen stakingen meer opleveren dan een Roosje kransje bidden , zachte heelmeesters lust de politiek wel pap van , dus is tegen de harde kern het demoniseren begonnen

 3. Cootje

  Ik zit te kijken naar de PFAS debat , je zal buiten boer je vreten verdienen in de bagger en zand en de bouw , ook helemaal uit elkaar gespeeld en zoek het maar uit , geweldig gaaf land zeg onze premier in deze bananen republiek

 4. Cootje

  Zolang bouwers en boeren op de oude politici stemmen mag het voor mij nog een graadje erger worden, bij Nederlanders moet het is privé zeer doen anders denken ze de buurman knapt het wel op , geef gewoon Wilders of baudet een kans slechter kan het niet worden

 5. Ralnov

  CDA zal z’n krediet verspelen bij de boeren , hoop dat ook zij volgend jaar flink op hun klote gaan krijgen met de verkiezingen…als men het “nog” niet vergeten is.

 6. Baron von Munchhausen

  Van boeren wordt de juiste toonzetting niet geaccepteerd!
  Vindt u het gek?
  Het walgelijke smerige taalgebruik van “onze” Medelanders wordt wel geaccepteerd. En wat te denken van SS, KOZP en de zwaar gesubsidieerde maffioso milieuclubjes? Dat mag wel?
  Boeren moeten hun haar laten verven, snor laten staan en hun naam veranderen in Achmed: krijgen ze alles voor elkaar!

 7. Broodnuchter

  Ik sta achter de boeren. Ze hadden de eerste keer meteen hard door moeten pakken. Het gaat nu veel te soft. De organisatoren zijn verzwakt door de regering en geven te veel toe. De regering krijgt alles helaas weer onder controle (zoals het in de geschiedenis van boeren protesten altijd ging). Boeren krijgen boetes van de politie op de snelwegen en worden verhinderd. Het leger staat dit keer ook paraat. Kenteken platen op landbouwvoertuigen zal niet lang op zich laten wachten. Totale controle op het volk is het doel. Neo-comunisme is in de maak.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 8. Kretoloog

  De liefde tussen de boeren en het CDA is nu definitief over. Ook met de ChristenUnie, en haar minister Schouten in het bijzonder, hebben de agrariërs het helemaal gehad. Niet alleen vanwege het stikstofbeleid, maar ook vanwege de instemming van CDA en CU met het CETA-verdrag met Canada.

  De SGP spint er goed garen bij. En de seculiere boeren stappen over naar FvD en PVV. Er is trouwens een nieuwe Boerenpartij in oprichting, die waarschijnlijk mee gaat doen met de Verkiezingen in 2021.

 9. Cycle25

  Gevestigde partijen laten zich gijzelen door hysterisch links, deze anti alles beweging krijgt eindelijk z’n gewilde “macht” en deze richt zich tegen de mensheid.

 10. Hendrie1963

  De boeren moeten zich als asielzoekers gaan gedragen dan krijgen ze alles voor elkaar. Eigenlijk moet alle bewoners van Nederland dat doen. Wat hebben wij een stelletje onbetrouwbare laffe landverraders in Den Haag zitten. Voor dit soort idioten moet je de doodstraf weer voor invoeren.

 11. Paardenmiddel

  Ik hoop dat de boeren blijven doorgaan met hun protesten. Nederland staat achter jullie.

 12. Michael M

  Ik vindt de steun aan de boeren terecht. Hoe zou u het vinden als je baan wordt afgepakt? Tot slot vindt ik het vreselijk krom, dat wij nu massaal vlees importeren uit Duitsland terwijl de boeren hier mogen verekken? Schande, grote schande. Stem op verfrissende nieuwe partijen.

  1. Mikael Blomkvist

   De boeren worden ook met miljoenen gesteund, ondanks het feit dat het vrije ondernemers zijn die geacht worden een ondernemersrisico te aanvaarden.
   De steun bestaat al decennia in de vorm van enorme subsidies en nu het niet anders kan in de vorm van riante uitkooopregelingen.
   De ‘verfrissende’ nieuwe partijen zullen aan de situatie van nu weinig kunnen veranderen. Hoogstens kunnen ze de uitkoopregelingen nog rianter maken.

   1. ome

    Mikael Blomkvist etc?

   2. Beukman

    Inderdaad. Sterker nog: die steun komt voor een groot deel van de EU.

    1. ome

     Zuigman sluit zich aan bij Mikael Blomkvist, het aloude patroon?

     1. Original NL

      Idd zuigman is in deze relatie de parasiet.

     2. ome

      Wederkerig Original, ze hebben elkaars aars alweer gevonden.

     3. Rogul

      De homo Ome leeft zich uit.

    2. Original NL

     Idd en die steun is maar een klein gedeelte van het nederlandse belastinggeld dat onze fijne regering ieder jaar naar de eu overmaakt…toch beukmans?

   3. Limburgse Separatist

    Grote steden krijgen jaarlijks 1.7 miljard subsidie van de EU voor COHESIE… COHESIE HAHAHAHAHAHAHAHA.

    Effin, even door.

    Tel daar nog 4 miljard per 7 jaar voor de universiteiten bij op voor ontwikkeling. 4 miljard voor mentale ontwikkeling van die radicaal linkse idioten is bij lange na niet genoeg.

 13. Michael M

  Nu nog wachten dat de VVD verder volledig afbrokkelt en verder uit elkaar valt, laat de verkiezingscampagne maar snel van start gaan !!!

 14. Rammstein

  De overheid wil van de boeren af en het bestand tot maximaal 30% terugbrengen. Daarvoor hanteren ze het oneigenlijke en leugenachtige stikstof-doemscenario.

  Als ze niet zouden liegen maar er eerlijk voor uit komen, zou de weerstand veel minder zijn en de steun groter.

  1. ome

   En vergeet de vissers niet. Ze willen de Noordzee voor 30% volplempen met windturbines. Ze zetten die dingen ook op de visgronden, en vissen leven niet zomaar in zee, ze leven in de nabijheid van, of op de visgronden. Denk aan de Doggersbank, de Klaverbank, Duitse bocht, etc. Dit Kabinet is met een stralende snelheid helemaal knettergek geworden, en ze hebben haast want de volgende verkiezingen komen eraan en ze gaan helemaal voor Pampus!

  2. Fiori

   Er gaan nu al stemmen op dat de grond die vrijkomt wanneer boeren worden uitgekocht bestemd dient te worden voor woningbouw, dus in plaats van koeien krijgt men daar nu apen!

   1. Original NL

    Waren het maar apen Fiori…die kun je tenminste nog een kunstje leren.
    Nee..lopende brievenbussen uit eritrea.

 15. Cootje

  Rutte weet ook wel nog een keer last van die lieve boertjes en ze gaan weer aan het werk, goedkope arbeidskrachten uit het oosten van Europa , en weer produceren onder de kost prijs . Want ze zijn armoe gewend . Stikstof probleem is opgelost als de banken hun financiën bij de boeren in orde maken en de stekker er uit haalt bij onrendabel bedrijfsvoering .

 16. Lefty

  Tja, die boeren krijgen enorm veel subsidie en riante uitloopregelingen van de op het DDS forum zo gehate EU. Tevens zien we dat veel boeren organisaties zich ver houden van het FDF, in mijn optiek grotendeels een stelletje extreem rechtse RedNecks in schaapskleren.

  1. Peetjoh

   Ja maar jou optiek is gelijk aan die van een downy. Vandaar dat de andere 17 miljoen mensen zich daar niet voor interesseren.

  2. Politiek Profeet

   Mongooltje…wie denk je wie die riante eu-ssoepsiedieszzz betalen dan….?
   De gier naar geld is in brussel van duivelse graagte.
   De enigste gezonde remedie is uit de eu en uit de euro.
   Stem daarom op enigste en echte volkspartij die opkomt voor de echte(!) nederlanders…..de PVV

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.