Ongelooflijk! ‘Roverheid’ in volle glorie: ‘Binnenkort moeten burgers gaan betalen voor hun eigen belastingaangifte’

Nee, het is geen satire. Minister Knops had waarschijnlijk verloren met steen-papier-schaar en moest dit lullige nieuws maar naar buiten brengen. De boodschap: het is goed mogelijk dat we binnenkort moeten gaan betalen om onze belastingaangifte in te vullen. Het systeem, DUO, is namelijk niet gratis. Het wordt gemaakt en geleverd door private bedrijven. Er hangt dus een prijskaartje aan, een prijskaartje dat wij binnenkort mogen gaan betalen. 

De dienst komt met een prijzenkaartje, bedrijven moeten nu al betalen. Het zou goed kunnen dat wij in de nabije toekomst dus ook moeten gaan betalen. Want gratis bestaat immers niet. Wel jammer dat de overheid ons niet iets cadeau doet, gezien het feit dat de belastingdruk enorm is in dit land.

 “Gratis bestaat niet”, aldus de minister. “Er moet nu al betaald worden voor bepaalde middelen.”

Ondernemers zijn al niet blij dat ze sinds deze maand moeten betalen, maar ook ‘normale’ burgers moeten er aan geloven. Wanneer dat is nog onduidelijk, zelf denkt Knops dat het nog niet zo’n vaart zal lopen. Maar als het nog niet zo vaart zal lopen, waarom dan nu al deze negatieve boodschap naar buiten brengen?

 “Gratis bestaat niet”, aldus de minister. “Er moet nu al betaald worden voor bepaalde middelen.”

We kunnen vroeger of later dus weer onze portemonnee gaan trekken mensen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Kidogo

  Onze (R)overheid laat zich weer van hun ware kant zien dus belastingen betalen en betalen om verplicht aangifte te doen.
  Stem FVD om deze onzin te stoppen !

 2. Kidogo

  Onze (R)overheid laat zich weer van hun ware kant zien dus belastingen betalen en betalen om verplicht aangifte te doen.

  1. hans-e-pans

   Dit riekt naar het prijsverhoging van het verplichte identiteitsbewijs.

   Burgers een forse prijs laten betalen voor iets dat verplicht moet worden aangeschaft.

   1. nu ik

    het monopolie van het partijkartel

   2. Fonz

    Dat is ook zo…

 3. Ralnov

  Kunnen ook gewoon massaal geen aangifte meer doen , kijken hoe ze dat gaan vinden in Den Haag stelletje mafklappers. Vinden altijd wel een debiel iets om ons steeds verder uit te kleden.

 4. Zweedse kok

  ‘Binnenkort moeten burgers gaan betalen voor hun eigen belastingaangifte’
  Het zou goed kunnen dat wij in de nabije toekomst dus ook moeten gaan betalen
  .
  Zoek de verschillen.

 5. Jack Flash

  We moeten dus betalen om te moeten betalen….

 6. nu ik

  yep , bedrijven betalen al braaf , K N E T T E R G E K.

  betalen om belasting te mogen betalen, Toch lijken we het te slikken kijk naar de 9 euro administratiekosten die het cjib berekent in het staatssysteem.

  stem sOciaal , stem PVV

  eerst betalen om te mogen betalen. Hoe bedenk je het. Straks nog de europese belasting er overheen uiteraard ook tegen betaling

 7. Rammstein

  Het touw betalen waaraan je opgeknoopt wordt.
  De kogel betalen waarmee je neergeschoten wordt.
  Het mes betalen waarmee je uitgebeend wordt.
  De pil betalen waarmee je vergiftigd wordt.
  De knevel betalen waarmee je monddood gemaakt wordt.

  De overheid is georganiseerde misdaad – een crimineel syndicaat met een godfather gespeeld door Pinokkio Trutte.

  Arm land.

  1. nu ik

   mooi gesproken

 8. Piet51

  Moeten we dit bericht echt serieus nemen? Wie anders dan burgers en bedrijven (uiteindelijk dus ook de burgers) zouden zulke modernisering anders moeten betalen??? Maar wat zegt Knops nu eigenlijk. Dat aangiftemiddelen geld kosten. Een wijder open deur heb ik nog nooit gezien. De overheid betaalt dat in eerste instantie. Maar waar halen ze dat geld vandaan? Drie keer raden.
  Bovendien zegt Knops: “Ik ga niet zeggen dat er tarieven in rekening worden gebracht voor burgers. Ik zie dat niet op korte termijn.” Maar wel of geen tarief, het geld komt van buiten, sinds er op het Plein geen geldbomen staan.

  Ik ben trouwens zelf ondernemer, maar kan gewoon op de oude manier aangifte doen, zonder extra betaling. Ik kan me voorstellen, dat moderner aangeven ondernemers ook voordelen oplevert, waar best een kleine vergoeding tegenover mag staan.

  1. Rammstein

   Als nederige en slaafse overheidsdienaar, ziet Pierre SoixanteNeuf de glijdende schaal alsmede de volslagen idiotie niet van de plannen van de overheid om de burger te laten betalen om belasting te betalen. De dwaasheid dringt niet tot hem door: “alles kost geld, dus is een kleine bijdrage om belasting te mogen betalen normaal.” Zo geperverteerd is zijn kleine ziel.

   1. Piet51

    @Rammstein
    Ik heb de indruk, dat je je niet realiseert, dat iedere belastingbetaler zijn eigen aangifte en ook aanslag betaalt. In feite betalen burgers en bedrijven ALLES wat er in Nederland gebeurt. Waar haalt de overheid anders die centen vandaan. Je weet toch, neem ik tenminste aan, hoe de overheid functioneert? Heel simpel als volgt: je haalt een boel geld bij burgers en bedrijven op en verdeelt dat vervolgens over alle voorzieningen doe door een meerderheid nuttig geacht worden. Als er iets nieuws wordt gemaakt, bijvoorbeeld zo’n moderne voorziening voor belastingaangifte, miet dat betaald worden. Dat kan uit een verhoging van belastingen, dat kan ook via tarieven.

    1. nu ik

     QUOTE Ik heb de indruk, dat je je niet realiseert, dat iedere belastingbetaler zijn eigen aangifte en ook aanslag betaalt. In feite betalen burgers en bedrijven ALLES wat er in Nederland gebeurt. END

     goh wordt je nu pas wakker mafklapper. Daarom ageren velen tegen de kosten van jouw geliefde COA. Daarom ageren mensen tegen de energietransitie. Daarom ageren mensen tegen de migratie stromen. Daarom ageren mensen tegen het uitdelen aan gelukszoekers. Daarom ageren mensen tegen een generaal pardon.

     malle pietje ontwaakt enkel een jaar of 30 te laat

    2. Rammstein

     Dat begrijp ik donders goed, achterlijke idioot. Ik ben mijn beroepsleven lang zelfstandig ondernemer geweest en weet wellicht beter dan jij wat de kosten en baten voor de overheid zijn.

     Waar het om gaat is dat jij zo’n slaafse en geperverteerde mindset hebt, dat je het normaal vindt dat je moet betalen om toegang te verkrijgen om belasting te moeten betalen. Dit is een brutaliteit in de overtreffende trap. Het touw betalen waarmee je opgeknoopt wordt, enz.

     Het is buitengewoon treurig dat jij dit soort ontwikkelingen normaal vindt. Ze zijn NIET NORMAAL. Het is hetzelfde normaal als de negatieve bankrente, waarmee op termijn het complete private bezit overgeheveld wordt naar de banken.

     Het is NIET normaal, het is misdaad in zijn meest sarcastische vorm.

     1. Zweedse kok

      Het is hetzelfde normaal als de negatieve bankrente, waarmee op termijn het complete private bezit overgeheveld wordt naar de banken.
      .
      Arme Rampie snapt niet dat geld momenteel slechte handel is.
      Dat banken “bewaarprovisie” berekenen voor iets waar ze geen behoefte aan hebben lijkt mij logisch.

     2. Rammstein

      Dat geld waardeloos is geworden is te danken aan die Italiaanse maffiosi Draghi. Omdat dit langzaam vorm is gegeven (over 8 jaar met opkopen van junk bonds ter waarde van 60 miljard per maand) betekent nog niet dat dat normaal is. Alleen in jouw doodzieke harses is het normaal, mongoloide cock.

      Juist omdat dit soort absurditeiten via de achterdeur worden ingevoerd, hebben de grootste sukkels -zoals jij- dat niet in de gaten of vinden het ‘normaal’. Een negatieve rente is per definitie een ongezonde zaak: dat de omstandigheden daartoe leiden is een zeer ongezonde situatie en geen gezonde situatie. Maar daar zul jij als patatbakker nooit een bal van begrijpen, danwel het altijd goed lullen. Idioot.

     3. nu ik

      QUOTE Zweedse kok 9 minuten ago
      Arme Rampie snapt niet dat geld momenteel slechte handel is.
      Dat banken “bewaarprovisie” berekenen voor iets waar ze geen behoefte aan hebben lijkt mij logisch. END

      Het arme cockje snapt nog niet dat de negatieve rente puur bedoeld is om de pensioenen uit te kleden. Als overheden hun financiering tekort kunnen wegwerken door obligaties te verkopen aan pensioenfondsen met een negatieve rente betalen de deelnemers van dat pensioenfonds de staatsschuld. Pensioenfondsen zijn namelijk wettelijk verplicht te beleggen in vast renderende fondsen.

      Een vieze truc van rutte en zijn verrotte EU.

     4. Zweedse kok

      Arm Rammpie.
      En daar laat ik het voor vandaag bij.

     5. Zweedse kok

      Zou “straks jij” denken dat de Eu en Rutte ook verantwoordelijk zijn voor de geld/rentemarkt in China en de USA.

     6. nu ik

      heb liever dat je inhoudelijk reageert dom cockje maar dan moet je de verplichtingen van een pensioenfonds kennen en begrijpen hoe de obligatie stromen in elkaar steken.

      Ik snap dat je niet te bieden hebt cockje, goodbye , je bent de zwakste schakel

     7. Fonz

      EU zweet kokje snap het zelf natuurlijk niet..

     8. Piet51

      @Rammstein
      “…. achterlijke idioot …..”???
      Let je een beetje op jezelf? Je bent de jongste immers niet meer.

      Ik wilde alleen zeggen, dat de kosten van de overheid uit de lengte of uit de breedte moeten komen. Je moffelt het weg in het één of ander potje, zoals de algemene voorzieningen of de begroting van Financiën, of je laat het betalen door diegene die er gebruik van maakt. In het eerste geval betaalt ook de bijstandsmoeder of de oudere met alleen een AOW-tje. Ik vind het niet zo gek om eens na te denken over “de gebruiker betaalt”. Maar zoals al vaker is gezegd, hetr is nog lang niet rond.

    3. Fonz

     Ja pietje dit is een serieus verhaal, “In feite betalen burgers en bedrijven ALLES wat er in Nederland gebeurt.” betekent dat we dus dubbel gaan betalen, bedoel je dat?
     Daar zijn leugenclown Rutte en co heel goed, belasting op belasting..

     Jij bent echt een absolute mafklapper…

  2. Zweedse kok

   Het gaat hier niet om een juiste en volledige berichtgeving maar om het creëren van negatief sentiment.

  3. nu ik

   HAHAHAHA , malle pietje is de enige ondernemer die niet “mijnbelastingdienst zakelijk ” hoeft te gebruiken en die geen inlogcode hoefde te kopen. malle pietje is vrij gesteld als compensatie voor zijn onzin op dds.

   hoe denkt mafklapper pietje er dan over dat je op uitnodiging van de belastingdienst aangifte doet , de aanslag vervolgens nihil is , en dat je dan toch de inlogcode hebt moeten kopen. Krijg ik nu me centjes terug ?

   betalen om je belasting te mogen betalen. Het moet echt niet gekker worden. Als ik niet beter had geweten zou ik inzetten op een vroege 1-april grap.

   1. Piet51

    @nu ik
    Ik heb eind januari aangifte gedaan en geen kosten betaald. Ik log gewoon in op de oude manier met login en wachtwoord. Geen enkel probleem. Ik heb ook nog geen brief gehad over e-Herkenning.

    1. nu ik

     DAT IS ONMOGELIJK . Het kan niet of je hebt aangifte 2019 gecorrigeerd. Voor 2020 kan NIEMAND meer anders aangifte doen. Gewoon netjes je inlogcode kopen zoals aangegeven op de site van de belastingdienst.

     Ga verder niet in discussie met een leugenachtige trol uit het coa

     1. Piet51

      @nu ik
      “DAT IS ONMOGELIJK . Het kan niet …..”

      Je heb werkelijk geen idee van de wereld om je heen en raaskalt maar wat in het wilde weg. Ga nu eerst eens na of je het wel goed ziet. Meestal zul je dan ontdekken, dat het inderdaad anders is dan je in krachtige woorden beweert.

      Van de site van de Belastingdienst, vandaag, die je blijkbaar miet gezien hebt: “Alle ondernemers kunnen nu nog met gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Maar op termijn vervangt Mijn Belastingdienst Zakelijk het oude portaal. We geven ruim van tevoren aan wanneer dat is.” (gekopiëerd van belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/ondernemers/content/inloggen-voor-ondernemers)

      Niet alleen particulieren, maar ook ondernemers kunnen nog gewoon gratis aangifte doen. Als ze wel betalen zien ze er blijkbaar voordelen in.

 9. Beukman

  Vergis ik me, of betalen we sowieso niet al voor onze aangifte, en wel via de belasting? Het zijn per slot ambtenaren die onze aangiftes verwerken.

  1. nu ik

   Wat begrijp je nu weer niet bekmannetje ?
   Ben je werkelijk zo een dom stuk vreten dat je de simpele tekst niet begrijpt ?

   Je mag straks een inlog abonnement KOPEN om je wettelijk verplichte aangifte te kunnen doen !

   Heb je het nu zuigtrol ?

  2. Rammstein

   Beuksukkel, betalen voor de salarissen voor de administratieve uitvoering is iets totaal anders dan moeten betalen om überhaupt toegang te verkrijgen om belasting te mogen betalen.

   Dat jij dat niet ziet bewijst overtuigend dat je dood- en doodziek bent in je hoofd.

   1. Beukman

    Klopt @Ramm, ik heb kopkanker. Dat vreet mijn hersenen aan totdat alles weg is.
    Ik ben zo blij om hier op DDS nog adviezen te mogen ontvangen van zulke vriendelijke behupzame mensen als jij. Dank, vriend!

    1. Rammstein

     Hoe lang heb je nog Beuk? Dan kunnen we daar rekening mee houden en je uitzwaaien.

    2. nu ik

     QUOTE Beukman 5 minuten ago Beantwoorden
     Klopt @Ramm, ik heb kopkanker. Dat vreet mijn hersenen aan totdat alles weg is. end

     Tekenend voor het niveau van het bekmannetje , heb net een goede vriend weggebracht met die ziekte . Ik mag de hoop uitspreken dat je hem snel volgt als je de spot durft te drijven met deze ziekte.

     Je bent echt te walgelijk voor woorden bekmannetje

     1. Beukman

      Jij bent wel de laatste die me terecht mag wijzen, @nu ik. Je dacht toch niet dat jij een goeie invloed hebt op mijn kopkanker, met je continue gescheld?

     2. nu ik

      je bent een buitengewoon minderwaardig gedrocht bekmannetje

 10. Hendrie1963

  Dan sturen ze maar weer de blauwe envelop thuis.

  1. nu ik

   PRECIES , geef dan maar keuzes voor GRATIS aangifte in plaats van EXTRA kosten. De roverheid betalen we al gezamenlijk. Dit is volledig krankzinnig.

  2. Robert van der Noordaa

   Voor zover mij bekend is gekozen voor digitale aangifte omdat dit goedkoper en efficiënter is dan de oude papieren werkwijze.
   Dit lijkt me in het belang van de belastingbetaler.
   Het betalen voor het doen van aangifte in ruil voor een snelle en efficiënte procedure lijkt me niet onzinnig.
   Zoals hier al eerder is opgemerkt zal een duurdere werkwijze ook ten laste komen van de belastingbetaler en op deze manier vooral bij degenen die aangifteplicht zijn.
   Dat lijkt me eerlijker dan iedereen daarvoor te laten opdraaien.

   1. Rammstein

    W i m H u t t e n, krijg ongezien de tyfustering.

    1. Robert van der Noordaa

     Ik hoop van harte dat deze akelige doodswens niet tot mij is gericht. Ik adviseer u wel hulp te zoeken.

     Ik vind de sfeer op deze site onaangenaam. Ik adviseer de redactie daar op in te grijpen.

     1. nu ik

      meneer h u t t e n speelt weer zijn rol met account 30

    2. Zweedse kok

     Quote : W i m H u t t e n, krijg ongezien de tyfustering.
     .
     Rammpie is door zijn argumenten heen.
     Dan rest hem alleen nog achterbuurtgedrag.
     Jammer.

    3. Rammstein

     De reactie van Robert van der Noordaa is 100% die van Wesley Brouwenstein tot Dopper. Qua woordkeus, zinsbouw en feitelijke formulering.

     Dus nogmaals: krijg ongezien de teringtyfus W i m H u t t en.

     1. Zweedse kok

      Qua woordkeus, zinsbouw en feitelijke formulering lijkt u verdacht veel op Holland, Oudshoorn, Groeneveld.
      Toch wens ik u een genoeglijke voortzetting van uw leven.

     2. Robert van der Noordaa

      Ik weet niet waarover je het hebt, Rammstein, maar ik ga dat ook niet met je uitzoeken. Als je bedoeling is dat ik hier niet meer reageer dan krijg je je zin.

      Sterkte verder.

     3. Rammstein

      Van Robert van der Noordaa zijn we nu net zo af als eerder van Wesley Benbow, Dopper, Tengo Kawana en al die 73 andere nicks van W i m H u t t en. Niet dus.

      De megalomane psychopaat zal altijd proberen onder een andere, nieuwe nick weer binnen te komen. Helaas voor hem is hij zo eenzijdig en gemankeerd ontwikkeld dat hij na drie woorden al door de mand valt.

     4. Ben Venuti

      Robert van der Noorda is een journalist voor de Volkskrant, dit is de tweede identiteit die W i m-H u t t e n gebruikt om hier zijn ban te ontlopen, Kim de Roder zijn identiteit heeft hij ook al gestolen, W i m is een smeerlap van de bovenste plank.

   2. nu ik

    onze w i m denkt dat het normaal is dat een overheid een rekening gaat sturen als men eindelijk besluit effectief te gaan werken.

    onze w i m snapt nog niet dat iedereen een aangifte plicht heeft en dat bij een aanslag nihil men voor niets betaald heeft

    onze w i m snapt nog niet dat de belastingdienst een maatschappelijk benodigde organisatie is die gewoon onder uitvoeringskosten van de roverheid valt

    meneer h u t t e n probeert zich altijd geleerd voor te doen maar de basis principes van een maatschappij zijn hem volledig vreemd. onze w i m is dan ook vervent pvda stemmer. Dat alleen al is tekenend voor zijn verknipte brein. Loopt achter vergane glorie aan.

    stem sociaal , stem PVV

 11. Blitzkrieg

  Collectief geen aangifte meer doen, is de onzin snel afgelopen.

  1. Zweedse kok

   Dan ontvangt u een opgelegde, onherroepelijke aanslag.
   Goede oplossing “slimmerik “.

 12. plakband

  Gratis bestaat niet, zegt de minister.
  Wat is dan de tegenprestatie van die tienduizenden gelukszoekers die hier profiteren van nederlandse belastingopbrengsten?

  O ja, ze brengen hier de Islam.
  Leuker kan het niet worden, wel duurder.

 13. J.Rademaker

  Je werkt ( uitzondering ) je verdient en betaalt belasting, dan spaar je en betaalt nogmaals over dat geld belasting, dan ga je dood en betaalt over je bezittingen nogmaals belasting.
  PS
  Maar goed dat het geld zuinig wordt besteed.

 14. JFU

  Gaat goed zo…betalen om je spaargeld op de bank te zetten….Nog steeds 4% vermogensbelasting betalen terwijl de rente 0 is…en dan nog betalen om belasting aangifte te mogen doen. Ziek..Ziek!

  1. Piet51

   @JFU
   Je hebt blijkbaar geen vermogen en hebt geen idee, dat de vermogensbelasting geen 4% is, maar bijna 20 jaar geleden al werd afgeschaft. Sinds die afschaffing wordt over het (fictieve) rendement van het netto-vermogen een belasting geheven van 30%. Het is een ingewikkeld sommetje, maar komt nu neer op een maximale belasting van 1,6% voor de vermogens van meer dan ongeveer 1 miljoen. Lagere vermogens betalen minder.

 15. Kretoloog

  Minister Knops, die het tot nu toe best aardig deed, heeft met deze oliedomme uitspraak in 1 klap zijn gezag verspeeld. Helemaal omdat hij daarna tweette dat wat hem betreft de aangifte voor particulieren altijd gratis blijft (alsof aangifte doen een gunst is…).

  Knops kan zich scharen in het rijtje falende CDA collega-ministers: Bijleveld, Grapperhaus, Hoekstra, de Jonge. Alleen staatssecretaris Mona Keizer houdt zich nog staande. Die mag voor mijn part het CDA gaan leiden.

  1. Politiek Profeet

   Die monatoet kan het licht uitdoen als de laatste farisee-er de pil van drion opgevreten heeft….

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.