Ronald Plasterk gaat los: ‘Guy Verhofstadt is verantwoordelijk voor Brexit, andere landen zullen volgen’

Zo, het is vandaag wel feest voor ons, Nexiteers zeg. Konden we eerder vandaag al berichten dat Nigel Farage voorspelt dat de Europese Unie over tien jaar niet meer bestaat, en dan komt PvdA’er Ronald Plasterk ook nog eens even met een tweet waarin hij duidelijk maakt dat meer landen het voor gezien houden. En dat komt allemaal, aldus Plassie, door Guy Verhofstadt.

De radicaal-linkse Europese megalomaan zorgt er met zijn dictatoriale strapatsen namelijk voor dat hele volken het niet meer zien zitten in de EU. Of, zoals Plasterk het verwoordt:

Screen Shot 2020-02-01 at 12.34.08

“Droevig genoeg is Guy Verhofstadt verantwoordelijk voor Brexit door zijn niet-aflatende streven naar een ‘steeds hechtere unie, die mensen helemaal niet willen (zoals ze duidelijk maakten in referenda in Frankrijk en Nederland),” schrijft Plasterk. “En hij gaat door net zolang tot andere naties de buik ook vol hebben van een “unie die je nooit kunt verlaten.”

Nou, nou, van Plasterks lippen naar Gods oren. Een onafhankelijk, soeverein Nederland? Ja, ja, JA. Het liefst vandaag nog, maar als we daar — net als Nigel Farage — 27 jaar lang voor moeten strijden is dat het ook prima waard.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor zijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus!

 

Alleen heb ik wel een vraag. Plasterk ontpopt zich steeds vaker tot realistische EU-criticus. Hartstikke mooi om te zien, daar niet van, maar waarom was hij niet half zo kritisch toen hij minister was? Waarom hield hij toen zijn mond over dit soort belangrijke vraagstukken, terwijl hij juist toen een enorme impact kon hebben?

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. C.A.Barstow

  Het is te hopen dat Plasterk gelijk heeft,
  de vernietiging van de EU van binnen uit, kan het mooier?

  Stem FvD/PVV.

  1. Pjotter

   Barstow, Ja zou mooi zijn, zeker als het standpunt door de PVDA breed wordt over genomen, maar ik vrees dat van plasje gezegd moet worden “zo de wind waait waait mijn jasje” en we gaan richting verkiezingen he.

   1. Victor83

    Speciaal ingelogd om op jou te reageren want jij ben scherp XD.
    Allerlei standpunten aannemen om de verkiezingen proberen te winnen en als die er dan zit is het van: Jaaaa maaaar
    Als we uit de EU willen zijn er maar 2 politici die we kunnen vertrouwen en daar zit Plassert niet bij. Ik hoop dat Nederland deze keer WEL verder kijkt dan het gezicht met de verkiezingen.
    Je heb 2 soorten Nexit, een volledige Nexit, en een schijn Nexit (misleiding met ”kleine lettertjes politiek” waardoor het LIJKT alsof we eruit zijn maar nog steeds verantwoording hebben af te dragen en vooral mogen/moeten,,,,,,BETALEN!) met andere woorden: Alles gaat gewoon onder tafel door, dus eigenlijk is dat NOG ERGER dan hoe het nu is want dan weten we helemaal niet meer wat ze uitspoken!
    Alleen FvD en PVV zijn voor een volledige Nexit, de rest liegt en bedriegd alleen maar of zijn in ieder geval tegen Nexit.
    Plasterk zal ongetwijfeld proberen om er gewassen uit te komen om te laten zien dat hij DE persoon is die het allemaal goed gaat maken! Nou, ik trap er niet in! D66, GL, VVD, CDA, PvdA, ze bestaan niet eens meer voor mij, liegen liegen liegen is wat ze doen! Ik heb nooit op deze partijen gestemd, mijn ouders niet, mijn grootouders niet, toen ik 14 of 17 was (ik weet het niet meer precies) wou ik al op CD stemmen (Jan Maat) maarja was geen 18, dit achterlijke plan was toen al in werking alleen ongelooflijk goed gemaskerd.
    Destabilisatie is al in de jaren 70 begonnen, stel je voor dat de dierentuin alle diersoorten bij mekaar zou gooien in 1 groot verblijf,,,, wat gebeurd er dan? Die Eurofielen voeren al meer dan 40 jaar een plan uit en dat gaan ze echt niet zomaar opgeven, kijk naar Pim Fortuyn! Kijk naar het Referendum! Grote succesvolle sectors aan banden leggen met een verzonnen stikstof crisis! Ze gaan letterlijk over lijken! Ze zullen ALLES eraan doen om dit te redden en het lijkt inderdaad dat Plasterk zich hier hard voor wil gaan maken!

 2. Hendrie1963

  Verhofstadt is een debiel. Maar kijk eerst eens naar ons eigen land waar rutte alles kapot gemaakt heeft en alles er door drukt waar het volk op tegen was. Rutte en zijn andere homo vriendjes hebben zelf voor gezorgd dat mensen steeds meer een hekel aan deze rovende bende kreeg in de EU. En steeds meer bezuinigen voor deze roversbende EU. Nederland de pinautomaat van de EU. Mensen zijn echt niet dom in dit land en rutte met al die andere landverraders leven in hun eigen eu bubbel. En dan die 2 schreeuwende geestelijke gehandicapten. De 1 schreeuwt over de imigratie en de ander over de stikstof. leugens en bedrog en dat 8 jaar lang. Daarom volgend jaar Nexit en de pinautomaat is gesloten.

  1. Hendrie1963

   Waarschijnlijk gaan ze er nu alles er aan doen om zieltjes te winnen voor volgend jaar. Mensen laat je niet weer 4 jaar voor de gek houden met dat gedrogt uit Den Haag met hun gelieg en bedrog. De vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken.

 3. Heinrich

  Wat doet Ronald Plasterk bij de PVDA?
  Zijn gedachtengoed ligt eerder bij het FvD, daar kan hij spijkers met koppen slaan, de PVDA elite zal hem afremmen en demotiveren!

 4. Original NL

  Verhofstadt..de smeerlap de belgische variant van Hitler, dus een domme dictator.
  Farage heeft in zijn vertrekrede nog even kort samengevat waarom de eu door steeds meer burgers wordt uitgekotst.
  En wat zegt verhofstadt…een nog dictatorialer europa waarin iedereen monddood wordt gemaakt is de oplossing.
  Nexit asap!!

 5. nu ik

  Uiteraard volgen er meer landen of denk je dat de Nederlandse belastingbetaler gek is om 13.000.000.000 euris nu af te storten ? We moeten alleen d666 voorblijven en eruit voordat een lidmaatschap per wet verplicht is.

  stem sociaal , stem PVV

 6. Bunky01

  Als ik dit soort berichten lees dan denk ik; belazer je ouwe moer. Beste mensen alle
  partijen die pro EU zijn zullen vanaf nu tot aan de verkiezingen “spijkerharde” beloften doen. Het is tijd voor verandering en wel NU. En dat betekent dat je met goed fatsoen als goed vaderlander die trots is op zijn land slechts uit een zeer beperkt aantal partijen kunt kiezen. Wilt u ons land nog verder verkwanselen geloof dan vooral Plasterk en de aanverwante dieven en rovers. Stem voor je onafhankelijke vaderland. Samenwerken; prima, overheersing door Timmermans en Verhofstad; nooit.

 7. Bullshit15

  Voor het eerst in zijn leven zegt Plasterk iets goed

 8. Hard

  Rutte is verantwoordelijk voor de Brexit én voor de Nexit.

 9. Original NL

  Verhofstadt..de belgische variant op Hitler, een domme dictator dus.
  Farage heeft hem nog even fijntjes toegevoegd waarom de britten dit geleischip hebben verlaten.
  En wat zegt de l*l verhofstadt..hij wil een nog totalitairdere eu..waarin de burgers geheel monddood gemaakt worden en waaruit ontsnappen onmogelijk gemaakt wordt.
  D66 doet hieraan mee door het in de grondwet te willen vastleggen.
  Democraten 66…Hans van Mierlo’s gedachtengoed verkwanseld.
  Dictatuur ’20 dekt de lading beter.

 10. Original NL

  2 berichten weg.
  ” Bedankt voor uw reaktie deze moet nog goedgekeurd worden”

  1. nu ik

   dan heb je een link geplaatst !

   Doe dus niet h t t p maar vervang 1 letter door een sterretje

   1. Original NL

    Neen..geen link gelaatst..ook geen schuttingtaal.

  2. Original NL

   En nu dubbel…

 11. Vrijedenkert

  Ik ben geen fan van Plasterk maar hij heeft 100% gelijk, sinds men de doelstelling samenwerking op een aantal gebieden tussen lidstaten heeft veranderd in eenwording en daarbij zoveel mogelijk bevoegdheden van de lidstaten wil overheffen naar de EU is het einde zoek!
  Guy Verhofstadt is hierbij het ultieme voorbeeld voor alles wat fout is aan de huidige EU…

 12. Cycle25

  Verhofstadt heeft de Oekraïne een oorlog in geduwd, logisch dat de halve wereld deze vent uitkotst.

  1. Willem Bever

   En dus indirect bloed aan zen handen; MH17, Krim
   van baalen houdt zich de laatst jaren wijselijk gedeisd.

   Ik zie ze nog staan op dat plein mafketels; Opruiers

 13. Cycle25

  Plaspop Ronald mag ook even kijken in eigen keuken, was het niet zo dat niet erkende referenda de doorslag was van de woede vanuit V.K en hiermee de Brexit lanceerde ?

  Balkenende heeft Nederland voor joker gezet, dus mag Ronald ook even ’t CDA bedanken.

  Je weet wel, die warrige expremier van toen & nu.

 14. Seneca

  @MvdG
  je vraagt je af waarom de heer Plasterk, inzake, de mond stijf gesloten hield terwijl hij toen als minister iets kon betekenen voor hen die de EU willen verlaten dan wel veranderen. de vraag stellen is haar beantwoorden.

 15. Cootje

  Volgens mij zei de democratische gedeelte van Nederland NEE tegen het verdrag van Lissabon en tegen enige vorm tegen aansluiting van het corrupte Oekraïne , met net als de ambtenaren van Rutte en consorten hun teksten aanpassen op de regering te believen , en eventueel hun bevindingen gewoon zwart lakken , zo deed Rutte het zelfde met de Nee stem Oekraïne daar deed hij een bijvel bij die de Nederlanders in hun hemd zetten . Want de NEE werd JA. Dus in onze /nep/ democratie wordt net zolang gesteggel dat wij bij een duidelijke nexit een zwarte gelakte brief waarin staat dat we dan pro Europa zijn . Dus een dictateur

 16. Wim Vreeswijk

  Je moet niet haatdragend blijven t.a.v. oud-socialisten. Geef de beste man een 2e kans en nodig hem uit om gezellig mee te denken met de NNers (Nederlandse Nexiteers). Wie van Nederland en de Nederlanders houdt is welkom, zou ik zeggen.

 17. Duckday

  Stem PVV of FvD daarna snel uiot de EU en Euro.
  Wat heeft dit monsterverbond de EU en Euro nu voor voordeel gebracht voor de normale man vrouw in Nederland!!!!!!!!!!! Wat zijn we er op vooruit gegaan .
  We worden bestuurd door een stel zakken vullers die er alleen op uit zijn macht hoogmoed en waanzin en zij trekken de gewone man in een derde wereld oorlog Dit land is vol grenzen dicht.Wat voor mafketels besturen de EU .Als je alleeen al kijkt wat er in de gemeente raad zit in diverse plaatsen alles vekopen zij zonder naa te denken Kijk eens wat de VVD kapot heeft gemaakt met de zg markwerking.

 18. JFU

  Hopelijk heeft hij gelijk…kan niet vlug genoeg gaan!

 19. Jack Flash

  Als Plasterk meent wat hij zegt zou hij zich geloofwaardiger maken door openlijk afstand te nemen van de PVDA.
  Anders heeft het weer met de verkiezingen te maken waar de labiele PVDA kiezer telkens maar weer instinkt.

 20. Pescador

  ook onze landverrader zorgt hier mede voor en de belachelijk hoge kosten die wij op tafel moeten leggen voor de zuidelijke landen. het geld waar wij hard voor werken en waar die eikels van de unie hun zakken me vullen

 21. Kidogo

  Voortschrijdend inzicht en het nooit te laat te bekeren , Plasterk voor FVD !

 22. Pronounce

  Blijft een typisch fenomeen: politici die pas durven te zeggen wat ze wérkelijk denken als ze eenmaal politicus-af zijn. Hij heeft in ieder geval wel gelijk dat types zoals Verhofstadt (een engnek eerste klas) de directe oorzaak voor de Brexit en de algehele onvrede over de EU zijn. Verhofstadt doet Europa-wijd wat overheden altijd doen; eerst een probleem creëren, en als het probleem er dan eenmaal is als oplossing bieden: méér overheid!

  En waarom nou helemaal? Volgens mij is het slechts omdat de EU nou eenmaal in Brussel zit, in het België van Guy Verhofstadt. En zonder dat stelt België internationaal gezien natuurlijk echt helemaal niets meer voor.

  Helaas hebben wij hier in Nederland een equivalent (eguyvalent?): Frans Timmermans. Geen engnek, maar een diknek. Die wil 1000 miljard euro (!) verkwanselen aan waardeloos klimaatbeleid. Niet omdat het helpt, maar omdat het zijn enorme ego streelt. Het moet hem een plaats in de geschiedenisboeken geven. Nou, dat zal het zeker doen – maar dan niet op de manier die hij voor ogen had. Het zal de geschiedenis ingaan als een schoolvoorbeeld van een volstrekt megalomaan overheidsproject dat (a) véél duurder wordt dan aangekondigd; (b) véél minder oplevert dan beloofd en (c) ook véél langer zal duren voor het opgeleverd wordt dan verwacht.

  Met dit soort ‘vrienden’ heeft de EU geen vijanden meer nodig. Voeg daarbij de eindeloze immigratie van kansloze laag-intelligenten uit Afrika en het Midden-Oosten en de grote economische verschillen tussen Noord en Zuid en het is duidelijk dat de EU deze eeuw niet gaat overleven.

 23. plakband

  De burgers van de rijke landen laten zich het langst voor de gek houden. Zij liggen krom voor de EU-grootheidswaanzin. De Oostblok-landen houden het voor gezien zodra het gratis geld uit Brussel is opgedroogd. De rijke landen zijn dan niet rijk meer maar Verhofstadt heeft zijn dikke pensioen dan allang veilig gesteld.
  Let op mijn woorden: Polen is de eerstvolgende uittreder. Nog 12 jaar te gaan, dan is Polen de grote vriend van Rusland. Alle Oostblokkers hebben een hekel aan Duitsers dus na Polen volgen er meer.

  1. DidiMadloba

   De feiten zijn anders. Als er één land blij is van de Russen verlost te zijn is dat Polen wel. Anders dan bijv. in de Baltische landen is er ook geen Russische minderheid in Polen.
   Hekel aan Duitsers? Massa’s Polen wonen en werken in Polen, al is dat land inmiddels zover opgeknapt dat het bijna zo welvarend is als Duitsland.

   1. DidiMadloba

    Die Polen wonen en werken in Duitsland, bedoelde ik.

 24. DidiMadloba

  Plasterk hoort ook bij die sneue oude mannen die nog op wat late roem hopen door te radicaliseren.

  Ooit een geniaal bioloog op nobelprijsniveau dacht Plasterk het ook wel even te maken in de politiek. Maar hij verprutste zijn ministerschap van wetenschap, en werd toen opgeborgen op Binnenlandse zaken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.