Transgender eist excuses van de overheid! ‘Om vrouw te worden, moest ik me laten steriliseren!’

Hedendaagse transgenders hebben het maar makkelijk, wie zich vroeger wilde laten ombouwen had een zwaardere toekomstperspectief dan de huidige generatie. Tot 2014 moesten transgenders zich laten steriliseren van de overheid voordat de operaties begonnen. Nu strijdt Willemijn van Kempen voor erkenning; want de overheid heeft haar leed aangedaan!

Uiteraard is Van Kempen blij dat de moderne generatie van transgenders het een stuk makkelijker heeft dan vroeger. Ook wil ze niet per se een zieligheidsverhaal ophangen, ze wil dat mensen in Nederland weten wat voor onrecht transgenders vroeger is aangedaan. Verplichte sterilisatie onder transgenders is onder veel Nederlanders een onbekend fenomeen.

Van Kempen is van mening dat de overheid transgenders in het verleden veel leed heeft aangedaan, het idee van niet voortplanten als transgender-zijnde is een achterhaald concept aldus Van Kempen.

‘Het is net als met misbruik: je voelt jezelf medeverantwoordelijk. Het duurde lang voordat ik inzag dat het niks met mij te maken had. Het is mij toch echt overkomen.’

Zelf was ze niet liever niet naar buiten gekomen met haar verhaal, toch zag ze het als het plicht. Zeker nu die hele aandachtshype met Nikkie Tutorials nog gaande is, is er flink wat momentum, dus qua timing heeft ze een goed moment gekozen.

‘Het liefst schik ik het in der minne met de staat. Maar ik doe wat nodig is. Ik ben geen opgever.’

In deze tijd van intersectionaliteit, waarin alles wordt verdeeld in hokjes van slachtoffers en daders – zie het slavernij-debat of het mannen-  vs. vrouwen-debat – is er een grote kans dat de overheid het boetekleed moet aantrekken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. ikweetwatikwil

  Kan ik nog de kinderbijslag beuren over de tijd dat middenstanders geen kinderbijslag kregen?

 2. Ron

  Weet je hoeveel onrecht er andere wordt aangedaan?
  De blanke in het algemeen krijgt die excuses van de (r)overheid?
  Ik héb een overgeerfd trauma want de Duitsers hebben mijn opa en oma hun auto, fiets en zelfs paard afgenomen. Daardoor kon opa niet bezorgen en ja nu trauma.
  Krijg ik excuses van Duitsland en een zak met geld aub?

  En als je geen zielig verhaal wil ophangen, ben dan gewoon stil.

  Er is meer begrip als je je niet steeds ongevraagd opdringt aan andere met je afwijkend gedrag.
  Ik vind het goed dat mensen dit willen en dat het mogelijk is als ze daar gelukkig van worden, maar natuurlijk gedrag vind ik het niet.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   De mens en vooral de uitverkoren mens kent geen normaal gedrag. De mens is een mislukt product van buitenaardse experimenten. Met het oorspronkelijke DNA ( de rib van Adam) is zolang geknoeid met de huidige mens als erbarmelijk resultaat. Etc. etc. etc. …

 3. Bullshit16

  Niks geen excuses het is was hun eigen keus ze hoefde het niet te doen waar houd dit onzin op excuses hier voor excuses daar voor als mensen zelf niet kunnen denken dan moeten ze maar in bescherming genomen worden in dan komt er bij als de overheid excuses maakt.dan willen ze weer schadevergoeding donder straal op
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Eigen keus ?
   Jij snapt het ?!

  2. Blitzkrieg

   Caesar Lion Cachet :
   Transgender zijn is een afwijking, een ziekte zo je wilt. Transgenders moeten – op wat voor manier dan ook – worden behandeld, zelfdoding onder deze groep is heel erg groot. Ook de maatschappij is ziek, word ziek gemaakt door politici alla D66. Laten we transgender zijn vooral benoemen voor wat het is “een vervelende ziekte”. En ja, ook zieke mensen moeten op een normale manier behandeld worden.

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Leg even uit waarom je mij aanspreekt !?
    Mag hoor …

    1. Blitzkrieg

     Caesar Lion Cachet :
     Quote : “Leg even uit waarom je mij aanspreekt !?”
     Niet echt een bijzondere reden. Je lijkt je bijna aangevallen te voelen, zo was mijn reactie zeker niet bedoeld.

     1. Caesar Lion Cachet

      LS…

      Voel mij niet aangevallen …

 4. Blitzkrieg

  Mijn reactie is opeens verdwenen, gewoon werken had er al op gereageerd. Waarom?

  Nogmaals :
  Transgender zijn is een ziekte, ik adviseer medische hulp.

  1. Brenda Welsh

   Heeft u dat op de krijgsschool geleerd ?

   1. M. Brandenburg

    Waarschijnlijk gewoonn op de hoogte vanhet onderzoek gedaan eind jaren zeventig tot eind jaren tachtig aan de John Hopkins Universiteit. Daar zijn al deze afwijkingen al uitgebreid onderzocht, en waar zij in eerste instantie dezelfde mening waren toegedaan om deze geestesziek mensen vooral niet dwars te zitten kwam men na onderzoek van tienduizenden mensen erachter dat het een geestesziekte is die niet gestimuleerd en gefaciliteerd zou moeten worden,aar maar behandeld, zoals we dat zouden doen bij iemand die zich als invalide ziet en gezonde lichaamsdelen wil amputeren.

    1. Ron

     Ik weet niet of het waar is en echt gedegen onderzocht maar ik las een tijdje geleden dat er een verband was tussen de explosieve groei van homo’s en eenoudergezinnen waar de man als rolmodel weg is gevallen. Ook zou het overgrote deel vrouwelijke leraren hierin bijdragen.
     Nogmaals ik weet het niet ik las het ergens.

 5. Veteraan

  Ze zijn over het algemeen gewoon zwaar gestoord en roepen dan maar wat over gendergedoe om aandacht te krijgen.
  Wat een land en wat een tijd dat dit gewoon allemaal maar kan.

  1. Brenda Welsh

   Wat u betreft, ik werd al gewaarschuwd, ‘zwaar gestoord’ over het algemeen . Dus niet in alle gevallen.

   1. ome

    Brenda Benbow?

 6. FreeThinker

  Transgenders hebben een mentale aandoening. Iedereen die met een xy of xx chomosoom geboren is (dus uitgezonderd klinfelter syndroom etc.) is biologisch man of vrouw. Tenzij alle cellen in het menselijk lichaam genetisch gemodificeerd zijn blijft diegene na welke operatie dan ook ofwel man of vrouw afhankelijk van de chromosomen.

 7. Sabreur

  Wat een gezeik weer. Ten eerste bestaan transgenders als geslacht niet. Je was man of vrouw en wordt vrouw of man. Dus nog steeds twee geslachten: man en vrouw. Als je als man een vrouw wilt worden dan verlies je dus je zaadleiders en als je als vrouw een man wilt worden, dan verlies je dus je eileiders.
  Volgens mij is de medische wereld nog niet zover om het nieuwe vrouwtje functionerende eileiders en baarmoeder te geven, net als een nieuw mannetje werkende zaadproductiemiddelen. dus je weet dat je bij een geslachtsverandering je mogelijkheden tot reproductie vaarwel zegt. Dan moet je achteraf niet miepen.

 8. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Die Veteraan toch ! Zich Veteraan noemen en zelf afgekeurd met S5 ! Nooit in dienst geweest en een ander zwaar gestoord noemen… Hoe gestoord is dat !

 9. SubTec

  Het begint nu toch echt wel idioot te worden. Ik ben nu wel een beetje klaar met die transgender onzin. Ga maar bij je moeder klagen, die heeft slecht werk afgeleverd.

 10. Broodnuchter

  Een ombouw van man naar vrouw heeft sowieso toch verlies van de manlijke delen tot gevolg. En daardoor al gesteriliseerd. Ze had haar zaad kunnen laten invriezen.

  1. Politiek Profeet

   Als men in reincarnatie geloofd zou het beter zijn om voor je je als transgender uitgeef, er een eind aan te maken en het opnieuw te proberen?

 11. RvdBe

  Dat transgender gezannik begint me redelijk ver uit de strot te hangen, al die verongelijkte mislukkelingen die altijd de schuld bij een ander leggen, niks geen eccuses.
  En Als jij een hekel aan je snikkel hebt val mij er dan niet mee lastig en laat dat ding er af snijden op eigen kosten ipv een ander op kosten te jagen.

 12. Broodnuchter

  Ja idd, gewoon op eigen kosten. De overheid mist de gezonde logica die de zorg nodig heeft. Ook de patent-loze magistrale bereidingen worden door de overheid geboycot, op het moment dat een farmaceut ze gaat leveren, die gek genoeg dan ook nog duurder is. Als je marktwerking wil doe het dan goed.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.