Verrassing! VVD wéér partij met meeste integriteitsschendingen

Uit de Politieke Integriteitsindex blijkt dat de VVD alwéér de partij is met de meeste integriteitsschendingen. Van de 42 schendingen die zij hebben geconstateerd, zijn er maar liefst 10 voor de VVD! En het CDA kan er ook wat van!

De onderzoeker en emeritus-hoogleraar van de Vrije Universiteit, Leo Huberts, weet dit goed te verklaren. Bij de VVD zitten namelijk meer mensen die banden hebben met het bedrijfsleven. Ook hebben ze vaak portefeuilles als financiën en vastgoed, waardoor het al snel een potentiële ‘integriteit schendende cocktail’ van belangenverstrengelingen wordt.

En buiten dat is er ook een gebrek aan moreel besef. Denk aan Klaas Dijkhoff met z’n wachtgeld en reiskostenvergoeding ‘want ik heb daar recht op’. Kan zijn, maar dat betekent niet dat je het ook moet doen!

Ergens wisten we dit eigenlijk allemaal al. Het probleem is alleen dat er verrekt weinig aan gedaan is om dit tegen te gaan. Ja, een VVD-integriteitscommissie die een beetje peutert, rondneust en dat ‘onderzoek doen’ noemt. Die kan dan niks vinden en geeft z’n stempel van goedkeuring, klaar! En dan kijkt diezelfde commissie een jaar later een beetje dom uit de ogen als één van de door hun goedgekeurde politici een paar ton achterover drukt, of ergens in de top van het bedrijfsleven is beland, toevallig in de sector waar hij profiteert van z’n eigen wetgeving. En de samenleving blijft die schade maar incasseren, keer op keer weer…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Michael

  Dit nieuws hoor je vers van de pers alleen bij DDS. Het pro-partij-kartel media kartel van bijvoorbeeld één vandaag zou hier nooit iets over berichten.

  Oh wacht…

 2. fusilier

  Graaier Dijkhoff wil ook een duitje terug in het zakje doen. Carnaval staat voor de deur, hij hebt zijn feestneus al op.

 3. Cycle25

  De oranje kleur van VVD staat voor….sinaasappels, en wat doe je met deze : Uitpersen.

 4. Fuster

  De VVD met die geweldige staatsman, leugenaar, volksfukker en eurofiel.

 5. JeMoerigeHoeder

  Verassing, VVD straks gewoon weer de grootste partij.

 6. Kretoloog

  Dit bericht over intregiteitsschendingen door VVD (en andere partijen) veroorzaakt nauwelijks een rimpel in de mediavijver. Een onhandige tweet van Baudet daarentegen…die beheerst nu al ruim een week de columns in de MSM.

 7. Fonz

  NEE geen verrassing, wel zeer ernstig natuurlijk dat er nog steeds op deze integriteit schendende partij wordt gestemd..
  Stem PVV/FvD als je vóór Nederland bent

 8. Rosasolis

  Ik heb deze uitgebreide bericht twee keer in het ochtend nieuws gevolgd. De grootste aantal schendingen werden door de VVD gemaakt, daarna door D66. Maar over de CDA werd er geen meldingen van schendingen, of van problemen binnen onze partij doorgegeven. Blijkbaar zijn onze CDA ministers, staats-secretarissen, en medewerkers tevreden binnen onze partij. Kortom: als de Politiek Integriteitsindex iets noemenswaardig over de CDA had gevonden, dan hadden ze het kunnen melden.

 9. Duckday

  De VVD zorgt alleen dat de rijken rijker worden en zorgen goed voor zich zelf Door alle gaatjes vullen ze hun zakken voor de normale man verboden Maar voor de VVD toegestaan Dit kabinet moet vallen
  Breek het KARTEL en stem PVV of FvD

 10. Filthje

  Nou ze hebben nog een jaar om precies te doen wat Nederland graag wil zodat het lijkt dat zij de redders zijn van dit land en dom Nederland gewoon weer op ze zullen stemmen zodat ze daarna gewoon weer verder zullen gaan met het verraden van de Nederlanders

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.