Walgelijk! Graaiende lokale overheid verhoogt belastingen met draconische stijgingen: ‘Nodig voor dynamiek!’

Ziet u dat kleine beetje koopkrachtstijging waar Mark Rutte, de VVD en het gehele kabinet flink veel reclame hebben gemaakt dit jaar? Haha, die verdwijnt mooi weer hoor. De gemeentes komen die inpikken met hun draconische lastenverzwaringen, met namelijk aan de ozb – de belasting voor huizenbezit. De verhogingen worden doorgevoerd vanwege al het beleid dat de Rijksoverheid heeft afgestoten richting de gemeentes en hen daar ook meteen maar financieel verantwoordelijk voor gemaakt.

Ja, het gaat nog altijd economisch goed met Nederland. Maar desondanks: trek de broekriem maar weer aan, want we gaan met z’n allen lekker meer betalen aan de gemeentes. Op sommige plekken mogen mensen tot wel €220 meer dokken aan hun lokale overlords. Dus wat zeggen we dan tegen die door de eeuwig glimlachende Mark Rutte beloofde koopkrachtstijging? Poef! Verdwijnt als sneeuw voor de zon, omdat de gemeentes moeite hebben om zaken te betalen die het kabinet enkele jaren geleden heel slinks bij hen over de schutting kieperde:

“In 353 van de 374 gemeenten (telling 2019) gaan bewoners meer belasting betalen. De verhoging van 5,2 procent is vier keer hoger dan de verwachte inflatie (1,3 procent) én een stuk hoger dan vorig jaar: toen betaalden we gemiddeld 3,4 procent meer aan onze gemeente.

In de gemeente Laarbeek stijgen de lasten het sterkst: bewoners betalen dit jaar zo’n 220 euro meer. In een persbericht legt de gemeente uit dat dat nodig is ’om de dynamiek in onze Laarbeekse samenleving te waarborgen en het voorzieningenniveau te handhaven’.”

Het is een kwalijke trend: iedere promille economische groei wordt direct weer wegbelast. Nederlanders zitten al twintig jaar op exact hetzelfde inkomstenniveau, ondanks dat de economie sinds het begin van de eeuw wél gegroeid is. Grof schandaal? Jazeker. De overheid gooit en verkwist een hoop centen. Als het niet de ambtenaren van Mark Rutte zijn, dan wel die van de burgemeester. En dan ook weer dankzij Mark Rutte en z’n sneaky decentralisering.

Hoe dan ook: u bent de pineut en mag de poeplap trekken. Mooi, hè, leven in een land waar de VVD al tien jaar aan de macht is?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. DidiMadloba

  Die belastingverhoging is dus helemaal niet nodig voor “dynamiek”, zoals het artikel zegt, maar om kosten te dekken – die de gemeente moeten maken omdat ze meer taken hebben gekregen. Anders zouden ze óf failliet gaan óf hun taak niet naar behoren kunnen vervullen.

  Daarmee valt de bodem uit het hele verhaal.

  1. Ron

   Wat was er afgesproken over de kosten van die extra taken?
   Gemeentes zouden dat vergoed krijgen, alleen de overheid is niet toereikend hierin dus gaan ze het weer bij de burger halen.
   Dit had betaald kunnen worden met die miljarden naar Brussel.

  2. Fonz

   Gemeentes gaan blijkbaar onverantwoord om met geld..en plukken de burger…

   1. Che

    ”Gemeentes”

    1. ome

     Wesley Che Johnsen Graatsma, de uitgekotste en eeuwig gebande!

     1. Luu Gar

      Ome cock?

   2. Shadow1100

    Dit stukje (r)overheid heet niet voor niet GEMEEN-te. Uitgescheten minister, staats-secretarissen en kamerleden worden BURGERmeester. Dus roven ze gewoon op dezelfde manier, maar op een lager niveau, van dezelfde BURGERs. Stem in Gods- of allahsnaam op een rechtse partij……….

  3. Cycle25

   Dan gaan ze maar failliet, je praat alsof bureaucraten een heilig huisje is, zo lang falende bureaucraten in dit land beloond worden wegens mismanagement is dit corrupte ambtenarenland geen haar beter dan Venezuela.

  4. Adriaanv

   Jij houd waarschijnlijk je hand toch op..

 2. Rompui

  Again ik ben blij dat ik niet meer in Nederland woon .

 3. Ralnov

  Maar das toch algemeen bekend dat ieder meevallertje weer linksom of rechtsom wordt afgeroomd d.m.v. “vage belastingen”. Betalen zul je is het motto van politiek Nederland , om te kotsen.

 4. Fortiori

  Ik woon in een gaaf land en heb daar wat voor over. Meenemen gaat niet, dus maak ik alles op of geef het weg. Iedereen tevreden.

 5. Kretoloog

  Deze verhoging van de lokale belastingen is het directe gevolg van het draconische bezuinigingsbeleid van kabinet Rutte 2 (VVD + PvdA). Je kunt nu de gemeenten wel beschuldigen van graaien, maar dat is niet terecht.

  De ware schuldigen zijn de partijleiders van VVD (Mark Rutte, Klaas Dijkhoff) en PvdA (Lodewijk Asscher, Jeroen Dijsselbloem). Maar of de kiezers zich dat nog herinneren als er volgende jaar weer gestemd mag worden?

 6. Sando

  Als ik de gemeente dwars kan zitten dan doe ik dat .grijze container bak pleur de batterijen erin of andere containers ik werk niet meer voor de gemeente om afval te scheiden en zo zijn er nog wel meer leuke dingen!!

 7. Wim Vreeswijk

  Gemeenten zijn qua begroting voor 70 tot 80% afhankelijk van rijkssubsidie uit het gemeentefonds. Iets wat in het bedrijfsleven bij geen enkel bedrijf mogelijk is. Wellicht is het verstandig te beginnen met een kritische blik te kijken naar het uitgavengedrag van de ambtenaren op de 350 gemeentehuizen. Wellicht valt daar nog een hoop te verbeteren qua subsidietoewijzingen. Ook een onwillige gemeente als Amsterdam die de Nederlandse wet vaak aan haar laars lapt, doch tegelijkertijd miljarden incasseert, zou wellicht eens naar een hoop m.i. onzinnige zaken kunnen kijken.

 8. Bullshit16

  Zo lang als die linkse ratten maar op de kartel partijen stemmen heb ik geen medelijden met dat volk die iedere dag bij de voedselbank lopen in er zal met deze landverraders steeds meer worden
  Maar goed mensen met gezond verstand wisten dit al lang als Rutte zegt iedereen gaat er op vooruit dan gebeurd het tegenovergesteld
  Stem fvd of PVV uit de eu

 9. harte385

  Als de overheid veel taken heeft overgeheveld dan zouden zij ook het geld moeten overmaken, maar dat doen deze schoften niet en hierdoor zal de gemeente zelf moeten gaan graaien dus we betalen nu alles bijna alles dubbel omdat de rijks overheid alles heeft afgestoten naar gemeenten

 10. Cycle25

  Zo zie je dat Rutte met zijn anus wijd open staat voor Brussel, de grijns waarmee hij dit verkoopt gaat volgend jaar een prachtige vernietiging van de VVD tegemoet. ( of eerder mocht het klappen )

 11. perry

  Polen en Hongarije worden door de EU verwend!
  Waarom?
  Dat is toch duidelijk, de EU aversie die beide landen hebben, denkt Brussel op deze manier te om te buigen in een meer positieve EU houding!

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.