Wie had dit nu verwacht? ‘Proef met aardgasvrije wijken mislukt’

Het nobele streven van onze deug-coalitie om Nederland gasvrij te krijgen werd al vanaf het begin volop bekritiseerd. En terecht. Het is te radicaal, en het moet allemaal veel te snel. Nieuwe bouwprojecten die compleet aardgasvrij zijn vlotten ook nog niet zo. De kosten zijn gigantisch en niemand wil de huizen. Tsja, boontje komt om zijn loontje…

Een proefproject heeft tot nu toe absoluut niet geleverd wat de overheid had gehoopt. Het bouwen gaat gepaard met enorme kosten, vertraging – zoals bij alle grote bouwprojecten – en ook de tevredenheid is ver te zoeken.

Sommige projecten lopen op schema, maar er zijn tal van projecten die hopelijk achter lopen. Als dan eindelijk zo’n nieuwe, gasvrije wijk er staat zijn mensen nog steeds niet blij. Er is namelijk veel onduidelijkheid, men weet namelijk niet hoeveel je bespaart op je energierekening. Ook zijn de kosten van apparaten in de woningen ook vrij duur, iets wat tegenvalt voor kopers van deze huizen.

Bijkomend probleem is dat huizen die voor 1970 zijn gebouwd een kostenplaatje van zo’n 70.000 euro kunnen verwachten. Dit schrikt enorm veel mensen af, dus de vraag is hoe reëel de ‘verduurzaming’ zal zijn in de toekomst. Er moet flink wat subsidie tegenaan worden gegooid om iedereen een handje te helpen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. crimson1960

  Subsidie ja. En wie betaalt voor die subsidie denken jullie? Precies, WIJ.

  1. Hendrie1963

   En gelukkig die linkse onderontwikkelde idioten ook. Wat zijn die klimaatsukkels dom.

 2. P. Breetveld

  In de media wordt een beeld geschetst van dolgelukkige eigenaren die euforisch van geluk hun prachtige woning ophemelen. Tel daarbij die ideale vergezichten van installateurs en fabrikanten over de warmtepomp en het beeld is compleet. Waar heeft DDS het in godsnaam over! Alleen maar voordelen.

  1. Joshuak

   Warmtepomp is echt waardeloos. Ken wel van die installateurs die zeggen dat je die hele rommel niet moet hebben.

   Enige reden waarom die bedrijven niks publiekelijk zeggen is omdat ze er natuurlijk enorm veel geld aan verdienen zo wel door subsidies van fabrikanten als overheid en dan de installatie die betaald wordt door de klant zelf nog.

   Ik zie het gewoon als een schijnheilige manier om te mogen investeren in de economie.. WTO verbied in principe subsidies in de vrij sector tenzij onder specifieke omstandigheden..

   En dit is daar 1 van.. Anders mag je nooit duizenden miljarden investeren zoals ze nu willen

  2. Blitzkrieg

   P. Breetveld : Tijdje geleden zag ik toevallig het programma radar, wat een ellende die deug puinhoop. Mensen zitten in de kou, met een dieselgenerator in de achtertuin omdat die klerezooi niet werkt. Verder hebben ze vele duizende euro’s schade en is hun energierekening alleen maar hoger geworden.

   1. Joshuak

    Ligt eraan als het werkt is het in principe goedkoper, maar totdat over paar jaar de energie prijzen rap gaan stijgen en dan heb je een probleem.

    Zelfde als zonne-energie enzo, het kan alleen uit voor de burger als je het subsidieert en met lage energie prijzen.

    Die subsidies verdwijnen vroeg of laat toch wel en die energie prijzen zullen door de vraag naar “duurzame” energie rap stijgen

    1. Blitzkrieg

     Joshuak : In radar waren ze heel erg duidelijk, de energie rekening was gestegen, enorm gestegen zelfs.

     1. Trots Boreaal

      De fors hogere energieprijzen zijn in de cultuurmarxistische kerk geen probleem en zelfs gewenst: het opwarmen van de aarde is een zonde en de hogere energieprijzen zijn een aflaat om je schuld af te kopen.

   2. P. Breetveld

    @ Blitzkrieg;
    Inderdaad! Ergens bij een of ander tv programma de warmtepomp. Kast van een woonboerderij en gedeelte waar die troep staat (grote schuur) leek wel de binnenkant van een U-boot. Alleen de periscoop ontbrak nog. En natuurlijk dolblij en alleen maar vreugde en positieve ervaringen. Wacht maar tot die installatie wat ouder is. Dan begint de doffe ellende. En de politiek maar wazig doen. Het is een spel wat de burger veel geld gaat kosten, niets veranderd of oplevert en bepaalde fabrikanten en bedrijven in NL gierend rijk maakt. En wie zien we dan opduiken in bijv. raad van bestuur of ander dikbetaald en nietszeggend baantje van die multinationals?? Juist…

 3. Hendrie1963

  Hahahahaha hahahaha. Wat een stelletje linkse klimaatsukkels. Hahahaha krijgt een normaal denkend mens alweer gelijk. Nu zal je deze idioten eerst niet meer horen en gaan ze wat anders bedenken. En zo krijgen deze linkse idioten de ene nederlaag na de ander nederlaag te verwerken. Waarschijnlijk blijven ze dit ontkennen want erg slim zijn ze niet. Hahahaha wat zijn ze dom.

 4. Bijenzwerm

  In Duitsland krijg je subsidie als je op gas overgaat..
  Hier worden eraf gehaald en verplicht bizarre bedragen te betalen aan warmtepompen overdreven te isoleren binnen korte tijd, en alsof dat niet genoeg is krijgen we hogere energiebelastingen erbij en als klap de vuurpijl gaan de kosten buitenom die hogere energiebelasting ook nog eens meebetalen aan vervuilende windmolenparken en zonnepaneelparken.
  Zonnepanelen op daken prima heel goed, maar onderzoeken wijzen uit dat alles wat op de grond en onder de grond leeft waar zonnepanelen parken worden geplaatst uitsterft.

  1. Ron

   Maar zegt links dan, in Duitsland stoken ze nu bruinkool en hout dus gaan erop vooruit…… Wacht houtstoken is dus schadelijker.
   Uuuuh maar Duitsland heeft niet zijn grote co2 uitstoot. Duh..

   En wat maakt het uit dat er van alles uitsterft we deugen toch met onze vervuilende paneeltjes…

   Idioot links.

  2. Hendrie1963

   Ik las ook ergens dat ze in Belgie bezig zijn mensen aan te sluiten op gas.

 5. JFU

  Een normaal mens snapt hier niets meer van. Bomen helen de Co2 uit de lucht, en er worden hele wouden gekapt voor de stroom opwekking. Aardgas is de meest milieu vriendelijkste energiebron ooit. Onze buurlanden gaan aan het gas..en wij moeten er van af. Waterstof is zeer milieu vriendelijk en wordt terzijde geschoven als vervangende energiebron voor gas en auto’s. Kernenergie is verbannen, terwijl de techniek niet meer te vergelijken is met de oude centrales. En zo gaat het maar door. Wie snapt zoiets nu nog? Oh ja….natuurlijk de extreem linkse milieu gekkies begrijpen het wel, alleen ze kunnen het niet goed uitleggen..Dat is het.

 6. Abigaille

  Huizen die te koop staan, duidelijker kan de reclame niet zijn. Maar afgezien daarvan, wij zitten al jaren op stadsverwarming tot volle tevredenheid en koken electrisch tot volle tevredenheid.

  1. Bijenzwerm

   @abigaile wij ook, maar wel relatief veel verlies op stadsverwarming ik bedoel transport naar de huizen.
   En je hebt geen keuze in aanbieder… Ben nu wel gewend aan koken op Electra, maar toch liever gas..

 7. goedisfout

  Gewoon aardgas blijven gebruiken totdat er wèl een echt volwassen alternatief is.

 8. Heras

  Boontje komt om zn loontje?…de burger betaalt voor die onzin hoor.
  De simpele burger is de pineut, ook de mensen die al honderden euro’s geinvesteerd hebben door die pompen.

 9. Heras

  Wat ik hoop, is dat Gl pvda en d66 bij de verkiezingen inzakken. Tenslotte komen de meeste leugens bij hen vandaan.

 10. Heinrich

  Het gaat precies zoals met de electrische Tesla auto, de beter bemiddelden genieten de door jan modaal betaalde subsidie’s!
  Daarbij krijgen veel adspirant kopers amper een hyptheek afgesloten, indien de bijkomende kosten dermate onnodig hoog zijn, en het is ook nog afwachten of al die verzonnen klimaatdoelstellingen van Rutte3 zinvol zijn!

 11. RvdBe

  Ben benieuwd wanneer dit daverende succes van links door de npo wordt gepresenteerd.
  Kenniskabinet is gewoon nodig, doch dit is niet te leveren door links, bestaan uit afgestudeerde geschiedenisleraren, bestuurskundigen, sociologen etc etc.

  1. Baron von Munchhausen

   RvdBe
   NPO is zeer subjectief. Vermelden alleen MILJARDEN kostende “Linkse successen!”

 12. claus

  De klimaat onzin is een premature bezigheid, men doet maar wat!
  De klimaat-wetenschappers zijn niet verder gekomen dan het produceren van modellen die zelfs de toetsing aan het verleden niet doorstaan en een waaier aan rampen projecteren, die geen van alle zijn uitgekomen en die ook nooit anders dan door toeval zullen uitkomen door het ontbreken van inhoudelijk wetenschappelijke kennis.
  Dit is geen schande.
  Maar wordt het wel, wanneer de huidige beperkte klimaatkennis als bewezen en onwrikbare waarheid wordt gepresenteerd, zoals thans de politieke en ideologische klimaat-wetenschappers dat doen.
  Er zijn wetenschappers die zaken als bewezen achten en weer andere wetenschappers die het tegengestelde beweren.
  Het zijn enkel meningen en veronderstellingen, die wij allen via de media voorgeschoteld krijgen, het is peperduur giswerk!

 13. P. Breetveld

  Ook in de media hoort/leest men hoofdzakelijk in bijna elke zin de woorden belasting, miljarden, kosten, subsidies. Het gaat gewoon over geld bij de burgers wegtrekken om daarmee een banenmotor te bouwen die wordt gestart als al die geschiedenisleraren, sociologen, maatschappelijke werkers, kunstgeschiedenis, Bibliotheek- en informatiewetenschappers, politicologen, enz! hopelijk eruit gegooid worden in Den Haag!

 14. Vliegenvanger

  Weer een grote miskleun van Rutte en kornuiten. Is die regering niet aan te pakken via een rechter?
  Dit is toch niet normaal.
  Kapitaal vernietiging eerste klas.
  Stem ze weg dag graaiers volk.
  Stem PV. of FVD.

 15. StanleyC

  Ik wil niet zeiken, maar de slordigheid in de artikelen beginnen nu wel storend te worden en frequenter. Voorbeeld;
  Ook zijn de kosten van apparaten in de woningen ook vrij duur

 16. Filthje

  Echt typisch Nederlands eerst iedereen dingen verplichten en daarna pas gaan onderzoeken als het werkt want Jan l*l de burger betaald wel alleen vergeten ze dat uiteindelijk de macht weer terug bij de burger komt

 17. ReneR

  Dit kabinet bestaat uit een goed geselecteerde groep idioten. En de grootste idioot is Mark Rutte. Allemaal ontslaan, nieuw kabinet en meteen keiharde Nexit. Weg uit die EU. Dat satanistisch gedrocht van een nageslacht van het Dritte Reich.

 18. ShaoKahn

  Goh, fucking linkse klimaat-droeftoeters. Wat had je dan gedacht achtelijk stuk vreten van dat Rutte III zooitje.

  Maaaaarr neeee, dat boerenverstand gebruiken ho maar. Gewoon als een kip zonder kop rennen achter de cijfertjes en dan nog sprookjes geloven. D’at is het huidige kabinet! Succes met jullie doempraktijken idioten.

 19. J.Rademaker

  Al die grappen werken alleen met vloerverwarming dus dan moeten er wat oude panden en de legbatterijen tegen de vlakte.

 20. Bullshit16

  Allemaal bullshit die landverraders willen ons van het gas af hebben zodat ze straks de prijs kunnen bepalen zo word bij bij kassa de pellets kachels ontraden om dat die niet veilig in miljo onvriendelijk zijn bullshit wij hebben er een in het werkt uitstekend mits i maar goed is aangesloten in niet zo als in dat filmpje bij kassa waar je gewoon voor gelogen word ik kan je zeggen als iedereen van het gas is word stroom zo duur dat je in de kou mag zitten
  Nog even dit warmtepompen gaat in oude huizen niet werken laat je goed voorlichten er zijn een hoop oplichters
  Stem fvd of PVV uit de eu

 21. macsjang

  Tja, dat komt doordat dit geweldige links wegkijkend neuzelkabinet paniekvoetbal speelt. Verspilling van gemeenschapsgelden in optima forma onder druk van communistje klaver, de galbak.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.