shutterstock 1519989305

Autocraat Vladimir Poetin lijdt enorm gezichtsverlies. Van corona-ontkenner tot corona-deskundige in één week tijd: 'Rusland ziet haar grootste crisis in jaren tegemoet'

Geen categoriemrt 25 2020, 20:37
Een week geleden keek heel de wereld nog jaloers naar Rusland. Verdomd, dacht men, die Russen hebben dat goed voor elkaar. Bij de eerste tekenen van het coronavirus in China gooide Rusland haar grens dicht, bij de uitbraak in Italië deed Rusland hetzelfde met haar grenzen aan de Europese kant. Vol trots en bravoure vertelde Vladimir het volk dat Rusland niks heeft te vrezen, de coronacrisis zal Rusland niet bereiken. Dit was een grove inschattingsfout.
Tuurlijk, veel mensen hadden zo hun twijfels bij de cijfers van de Russische overheid, hetzelfde geldt voor China - gelooft iemand de cijfers van China die ze openbaar hebben gemaakt?
Maar Poetin maakt wel een erg pijnlijke smakkerd. Vorige week wist hij nog vol trots te zeggen dat Rusland niks te vrezen had voor het virus. Het Kremlin had alles onder controle. Maar schijn bedroog, het Kremlin juichte te vroeg - of ze verborgen de waarheid à la Sovjetstijl.
Van het weekend stuurde Rusland - oprecht heel nobel en goed - tal van wetenschappers en zelfs een deel van het leger naar Italië om de Italianen te helpen met de lockdown en direct medische hulp te verschaffen. Uiteraard fantastisch dat de Russen dit doen! Toch zit er een grote 'maar' achter, want de Russen kampen nu met hun eigen grote problemen.
https://twitter.com/sahouraxo/status/1241768493537771522?ref_src=twsrc%5Etfw
Gisteren erkende Poetin dan toch dat ook Rusland gevaar liep voor het coronavirus, het virus viel dan ook niet meer te negeren. Het aantal besmettingen steeg zo explosief de afgelopen dagen. Het Kremlin moest dan ook wel ingrijpen!
Vanmiddag sprak Poetin dan ook het land toe dat ook in Rusland de crisis is uitgebroken. Voorlopig worden de grondwetswijziging-verkiezingen uitgesteld, dit omdat Rusland mogelijk op een lockdown gaat.
Poetin lijdt hiermee gezichtsverlies, want de Russen zijn zeker niet dom.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten