Beloofde afvlakking blijft voorlopig uit! 80 (!) nieuwe doden en 852 nieuwe besmettingen erbij

Zojuist kwam het RIVM met de dagelijkse update. Eerder vandaag meldde het RIVM nog optimistisch dat er geen sprake meer was een ongecontroleerde uitbraak. We zullen nu langzaamaan positievere cijfers zien aldus het RIVM. Helaas is dit niet waar en hebben we weer een negatief dodenrecord. 

 

Opmerkelijk genoeg probeert het RIVM de hoge piek van vandaag te relativeren door te melden dat ziekenhuizen niet altijd even snel zijn in het registreren/doorgeven. Hierdoor wordt het wel lastig om te bepalen of we nu op de ‘goede’ weg zijn of dat het huidige beleid totaal niet werkt. Maar inachtneming wat het RIVM ons vertelt zullen we dus binnenkort wel een daling moeten zien. De piek van vandaag en gisteren zijn dan te verklaren door het vertraagd melden van overleden personen.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Jack Flash

  Goed zo Mezzadrama,houd je kop maar.
  Hahaha!

 2. Kretoloog

  Moed houden! Bij die ruim 800 nieuwe besmettingen zitten ook hele lichte gevallen. Beter is te kijken naar aantal ziekenhuisopnamen, en dat vlakt wel af.

  1. Kretoloog

   In Italië vandaag een significante afname van aantallen doden en nieuwe besmettingen t.o.v. gisteren. Ook zijn er meer besmette mensen genezen verklaard. Opvallend is dat dit beeld in Wuhan, China ook 6 weken nadat de eerste doden werden gemeld, zich manifesteerde.

   In Nederland is het even afwachten of er al een kanteling plaats gaat vinden. In Duitsland, Spanje, VK en USA is de lijn nog steeds scherp stijgend.

 3. Adriaen van Bergen

  Gelukkig geven ze de griepcijfers niet door, ander zou de paniek in Nederland tot het kookpunt komen en het wc-papier en aspirientjes de komende decennia uitverkocht.

  1. Maurits Dekker

   @Adriaen van Bergen: Gelukkig geven ze de griepcijfers niet door, ander…………

   Ik heb het mijn jarenlang in de ziekenhuizen werkende familieleden gevraagd, maar niemand had de laatste maanden grieppatiënten op de ic zien liggen welke aan de beademing lagen.
   Wel waren ze allemaal zeer aangeslagen en verontrust door de onbeschrijfelijke ellende die ze nu dagelijks tijdens hun werk meemaken.

   Houdt dus uw ontzettend domme opmerkingen voor u !!!

   1. Bockbeer

    “” Ik heb het mijn jarenlang in de ziekenhuizen werkende familieleden gevraagd, maar niemand had de laatste maanden grieppatiënten op de ic zien liggen welke aan de beademing lagen.””

    Verklaar u nader voor de vele griep doden in 2018?

    1. Maurits Dekker

     Ik schreef ‘laatste maanden’. Dat is iets anders dan ‘2018’.
     Lezen is moeilijk hè? Teveel bockbier gezopen?

     1. Bockbeer

      Mijn punt is, dat er nu ook gewoon griep is waar mensen dood aan gaan, het is niet allee Corona wat de klok slaat.

   2. Bolland

    Nederland is op 3 na koploper in het aantal doden per 1.000.000 inwoners, dus we horen bij de slechtste 4 landen vd wereld.

    Dat uw familieleden nog nooit grieppatienten op de ic hebben zien liggen is logisch, want als je bij de dokter komt met zware griepklachten is het altijd weekje uitzieken en onder de wol.

    In Corona tijdperk wordt je direct met ambulance opgehaald en naar ziekenhuis gebracht.

    Bekijk de site gezondheidszorg.info dan kunt u dodenaantallen vinden vd griep, en die zijn veel hoger

    Ook op de site griepalert.nl vooor het aantal besmettingen zal alvast verklappen over de laatste 31 dagen 12.910 tov 6410 corona

    Ik zou dus even wachten met iemand dom te noemen en u wat beschaafder opstellen

 4. kees cup

  Bart, en met hem overigens ook de de rest van de redactie van dds, wekken de indruk dat zij diep teleurgesteld zullen zijn als over een paar dagen de toename van het aantal zieken en overlijdensgevallen gaat afnemen, en enige tijd later de crisis als geheel.
  Want oooh wat willen zij graag een lockdown, in navolging van de drammende, grote profeten van een totale lockdown de heren Wilders en Baudet.

  De overheid maakt allerlei fouten in deze crisis, maar stop aub eens met het tot vervelens toe pleiten voor een totale lockdown, de meeste Nederlanders willen geen politiestaat.

  1. Thierry Trollinator

   “Wij geloven in een eerlijk verslag van het nieuws, en wij zijn onafhankelijk.

   Maar wij verwarren deze twee kernwaarden niet met politieke neutraliteit. Vele nieuwsmedia hebben geprobeerd om van neutrale berichtgeving hun handelsmerk te maken, en evenzoveel nieuwsmedia zijn hiermee de mist ingegaan. Want je kan het in je erecode laten opschrijven, maar uiteindelijk wordt het nieuws gemaakt door journalisten – door mensen.”

   Wellicht kan de redactie in de nabije toekomst in overweging nemen om de eerste zin van van de formulering van hun kernwaarden te herschrijven.

 5. Bockbeer

  99% van de Coronadoden, hadden andere ziektes.

  1. Maurits Dekker

   Dat kan zo zijn Bockbeer, maar ze gaan wèl allemaal dood door het corona-virus.

   1. Bockbeer

    Nee niet allemaal.

    1. Maurits Dekker

     @Bockbeer:
     Nee niet allemaal.

     Jawel. Alle coronadoden overlijden door het coronavirus

     1. Bockbeer

      Kijk naar Jensen. Je loopt achter, je zit nog in fase 1 Maurits.

  2. Cycle25

   Niet allemaal, tientallen artsen in Italië zijn overleden.

  3. 777

   @Bockbeer:

   Nederland is daadwerkelijk onder hypnose!

   Aantal inwoners = 17.200.000 Aantal corona-doden = 213*

   Totaal = 0,001%

   * Dit cijfer is gebaseerd op doden waarbij het virus is gevonden. Van sommigen was bekend dat ze al ziek waren en van sommigen was bekend welliswaar niet bekend of ze ziek waren maar ook niet of ze dat wel waren. Van dit cijfer blijven slechts 11 daadwerkelijk besmette mensen over die uiteindelijk zijn overleden.

   11 mensen = 0.00006% van de Nederlandse bevolking.

   Daarmee is het middel daadwerkelijk véél ernstiger dan de kwaal!

   Wakker worden en zelf nadenken!

 6. Boudewijn Hummelinck

  De kans is erg groot dat Nederland de komende dagen een effectievere afname van het aantal besmettingen laat zien dan de landen die een draconisch lockdown afkondigden.

  1. 777

   Eeuwige gebande!

 7. 777

  Nederland is onder hypnose!

  Aantal inwoners = 17.200.000 Aantal corona-doden = 213*

  Totaal = 0,001%

  * Dit cijfer is gebaseerd op doden waarbij het virus is gevonden. Van sommigen was bekend dat ze al ziek waren en van sommigen was bekend welliswaar niet bekend of ze ziek waren maar ook niet of ze dat wel waren. Van dit cijfer blijven slechts 11 daadwerkelijk besmette mensen over die uiteindelijk zijn overleden.

  11 mensen = 0.00006% van de Nederlandse bevolking.

  Daarmee is het middel daadwerkelijk véél ernstiger dan de kwaal!

  Wakker worden en zelf nadenken!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.