Bizar! Gedachtenpolitie treft nu ook de Gay Pride: ‘COC eist vertrek voorzitter Pride vanwege kritiek op migranten’

Organisaties rondom de Pride zijn zeker niet allemaal even inclusief als zij zich voordoen. Wijk je af van de heersende, linkse mening dan moet je wieberen. Dit gebeurt nu ook bij voorzitter Frits Huffnagel, die kritiek uitte op de vluchtelingenproblematiek. Dit schoot in het verkeerde keelgat van enkele identitaire linkse zeloten, want je mag schijnbaar niet je eigen mening hebben als Pride-voorzitter. 

Het is opmerkelijk dat het COC, een belangenorganisatie voor de LHBT-gemeenschap, het vertrek eist van de voorzitter van de Pride nadat hij een kritische noot uitte richting de vluchtelingenproblematiek bij de Turks-Griekse grens. Schijnbaar mag je volgens het COC alleen voorzitter zijn van de Pride als je alle linkse dogma’s omarmd.

Het COC schreef er een brief over waarom zij vinden dat Huffnagel geen persoonlijke mening mag hebben over een onderwerp dat niks te maken heeft met de Pride/LHBT-gemeenschap.

Hierin schrijven ze het volgende:

Op 3 maart heeft uw voorzitter, Frits Huffnagel, in het radioprogramma “Spraakmakers” van NPO Radio 1 de volgende uitspraak gedaan:  “Nee, geen nieuwe vluchtelingen […] die mensen moeten hier niet naartoe […] wij zien een kind en denken dan ‘oh wat zielig’, terwijl we zien niet die vader die daarachter staat die misschien oorlogsmisdaden heeft gepleegd en een moeder die daarachter staat die dat heeft gefaciliteerd”. Vanuit COC Amsterdam e.o. zijn wij het volstrekt oneens met deze zeer ongenuanceerde en kwetsende uitspraken over vluchtelingen en migranten. Ook vinden we dat uw statement als reactie hierop zich onvoldoende distantieert van de uitspraken. Wwillen u aanraden om serieuze maatregelen te nemen, waaronder minimaal het doen aftreden van de voorzitterOp basis van uw eigen “Guiding Principles” denken we dat dit zeker van toepassing is. 

Er wordt geen reden gegeven waarom deze – wellicht onhandige – uitspraak niet zou mogen, en waarom deze uitspraak ervoor zorgt dat Huffnagel niet instaat zou zijn om een goede voorzitter van de Pride te zijn.

De COC gedraagt zich als de gedachtenpolitie, wat enorm kwalijk is. Hopelijk krijgt Huffnagel nog wel steun vanuit de LHBT-gemeenschap, want de mening van het COC is zeker niet de heersende mening!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Peter Loosduinen

  Ik heb niets met homo’s en niets met het COC.
  Dat gezegd hebbende : Frits Huffnagel heeft gelijk !!

  1. Mees

   Aha, u bent homofoob en extreemrechts. 🙂 🙂 🙂

   1. inert

    mees!
    Dus als iemand níets heeft met h*mo’s is hij h*mofoob?
    Bedenkelijke stellingname!
    Die mening impliceert dat een h*mo die niets heeft met vrouwen, een vrouwenhater is?

 2. Julien Sorel

  Dit was inderdaad een zeer ongelukkige uitspraak. Ik begrijp wel dat men liever een voorzitter wil die zich niet op deze wijze uitlaat in de media.

  1. Julien Sorel

   De term ‘gedachtenpolitie’ is overigens heel vreemd. Het betreft hier een zelfstandige vereniging die zelf beslist over de positie van haar voorzitter. Met politie heeft dat niets te maken.

   1. 777

    Julien Sorel Breekijzer?

    1. 1234vijf

     Al weer lekker aan het trollen, simpele ziel?

     1. 777

      Julien Sorel Breekijzer 5?

     2. Thierry Trollinator

      777?

 3. perry

  Leden van COC houden wel van bruin/zwarte cocks, daarom moet deze groep zeer vriendelijk benaderd worden, en qua aantal vooral groter worden!

 4. Rammstein

  Huffnagel heeft natuurlijk volledig gelijk: wat hij beweert is al vele malen in en door de praktijk feitelijk aangetoond. Dat valt onmogelijk te ontkennen.

  Het woord gedachtepolitie is ook juist gekozen: doordat op diverse uitspraken een taboe rust, ontstaat een soort nieuwe onderdrukking, in een hyperbool ook wel ‘gedachtepolitie’ genoemd. (aldus Wiki). De politieke correctheid in ons land is verstikkend: het is niet meer toegestaan om een persoonlijke mening te hebben of ventileren. Het Politbureau van de linkse homo’s bepaalt wat u mag zeggen.

  1. 1234vijf

   Het verbaast me niet dat veel reageerders op dit blogje het helemaal eens zijn met Huffnagel. En zeker verbaast dat niet voor iemand die zich Rammstein noemt.

   1. 777

    Julien Sorel Breekijzer 5?

    1. 777

     aka eeuwige gabande!

     1. 1234vijf

      ‘eeuwige gabande’

      Trollen zijn dom.

      Gelukkig maar.

     2. 777

      1234vijf?

      Eeuwig gebande én taalnazi, binnen twee zinnen!

   2. Rammstein

    Het interesseert niemand hier op DDS wat jou wel of niet verbaast, 1234vijf. Probeer het de volgende keer eens inhoudelijk.

  2. Bullshit16

   Ramstei
   Dank zei die linkse ratten word het hier een dictatuur

   1. 1234vijf

    Dankzij

    Mijn hemel wat een niveau weer.

 5. inert

  Jaja, nederland moet genderneutraal, multicultureel, stikstof/CO2 neutraal worden!
  Vele Nederlanders moeten gaan adverteren: ” hersenen te koop, amper gebruikt, zo goed als nieuw!

 6. Bijenzwerm

  Juist het coc moet weten dat onder immigranten moslims zijn 99.8% ongeveer.
  Islamieten houden NIET van homo’s, tenminste openlijk.
  Dagelijks worden homo’s lastiggevallen of mishandeld door die groep.
  Islam brengt niks Andes als ellende

  1. 1234vijf

   ‘Islam brengt niks Andes als ellende’

   Is er hier nog iemand die een normale zin kan typen?

 7. Rompui

  Zou de redactie zo vriendelijk willen zijn om er hier een stuk af wat af te gooien .
  Te beginnen met 1234vijf .MIJN DANK IS GROOT

  1. 1234vijf

   ‘om er hier een stuk af wat af te gooien .’

   Sukkel.

   1. Rammstein

    Je maakt het er zelf naar.

 8. Bullshit16

  Ik heb ook niks met homo’s maar hoef nagel heeft gelijk zo word je door die linkse ratten de mond gesnoerd je moet tegenwoordig zeggen wat die linkse ratten willen horen anders lig je er uit het moet niet gekker worden stem fvd of PVV zo dat dit onzin stopt baat het niet schaadt het niet
  Stem fvd of PVV uit de eu

 9. Bullshit16

  Kan de redactie 1234v er even af halen die idioot is ontsnapt uit het gesticht

 10. Duckday

  Stop de Subsidie Gaat van zelf weer over

 11. Beukman

  We zien graag een ontwikkeling van uw organisatie die inclusiever is en verder strekt dan alleen het toepassen van tokenisme door het plaatsen van ambassadeurs van kleur.

  aldus de brief van het COC.

  Brrrrr.
  Ik ben het hier niet zo met Huffnagel eens, maar het is wel van de pot gerukt dat het COC meent dat de man niet het recht heeft om zijn meningen op persoonlijke titel te ventileren.

  Helaas vindt er overal in de maatschappij een soort van nieuwe Verzuiling plaats. Een lid van een zuil wordt geacht een heel stelsel van meningen aan te hangen. Als hij over een onderwerp anders denkt, dan ligt ie eruit.

  Internet geeft de mogelijkheid om in een “bubble” te leven, waarvan de bewoners amper nog worden geconfronteerd met de meningen van mensen in andere bubbles. Dit staat de pluriformiteit en de dialoog ernstig in de weg.

  Laat het COC eens gauw de mond gaan spoelen met zeep, want deze organisatie werkt keihard mee aan deze bedenkelijke ontwikkeling.

  1. 1234vijf

   ‘het is wel van de pot gerukt dat het COC meent dat de man niet het recht heeft om zijn meningen op persoonlijke titel te ventileren.’

   Dat recht wordt hem niet ontzegd maar ik kan wel begrijpen dat je zo’n rechtse bitterballenvreter dan liever niet als voorzitter ziet.

   1. Beukman

    Het COC eist dat de man ontslag neemt, en schort voorlopig de samenwerking met Gay Pride op.
    What’s next? Blijkt Huffnagel ook nog eens geen veganist te zijn en een auto te hebben.

    1. 1234vijf

     Veganisme en autobezit is niet aan de orde. Dit als argument opvoeren is dus demagogische onzin.

     1. Beukman

      Van de voorzitter van het COC eisen dat hij opstapt omdat hij niet de juiste mening heeft over asielzoekers, is net zulke flauwe kul als eisen dat de man veganist is of geen auto rijdt.

     2. 1234vijf

      De kern van de zaak is dat dit niet het geval is, althans niet in de redenering van degenen die beslissen of hij een goed boegbeeld voor de COC is. Voor die redenering heb ik begrip.

     3. 1234vijf

      @Beukman,

      Ik wil je overigens wel een beetje tegemoet treden. Ik zie ook wel dat de redenering van het COC een enigszins associatief karakter draagt en duidt op een mentaliteit van Hufnagels waarvan ze meent dat die een voorzitter van Pride niet past. Een organisatie die opgericht is om de discriminatie van een minderheidsgroep te bestrijden kan zich beter niet presenteren met een voorzitter die in zijn uitlatingen zich stigmatiserend uitlaat over een andere minderheidsgroep.
      Het is een kwestie van smaak in hoeverre je daarin een strijdigheid ontwaart. Ik zie die wel en jij, naar ik begrijp, in elk geval in letterlijke zin niet.

    2. Beukman

     Het is wmb een principezaak. Zolang de man zich niet schuldig maakt aan gescheld of racistische en discriminerende uitspraken, moet hij vrij zijn om zijn mening te uiten over wat dan ook.

     Verder lijkt de boel weer eens uit zijn verband te zijn gerukt:

     Huffnagel zegt tegen Omroep West dat hij begrijpt dat mensen boos worden als ze deze uitspraak zonder context horen. Hij zegt dan ook niet tegen vluchtelingenopvang in het algemeen te zijn, maar vindt dat er geen vluchtelingen naar Europa moet komen en dat bijvoorbeeld Syriërs zo veel mogelijk in hun eigen land moeten worden geholpen. ‘In de kritiek worden mijn uitspraken uit hun verband gerukt.’

     omroepwest.nl/nieuws/4007482/Frits-Huffnagel-over-ophef-rond-mening-over-vluchtelingen-Uitspraken-zijn-uit-hun-verband-gerukt

     1. 1234vijf

      Je haalt volgens het een en ander door elkaar. Niemand vindt, ook het COC niet, dat Huffnagel zijn borreltafelmeninkjes niet mag uiten.
      Het COC vindt hem met die meninkjes echter niet een geschikte voorzitter voor Pride. Die opinie snap ik maar daar kun je uiteraard over van mening verschillen.

      Maar, Beukman, stel je eens voor dat je in de benoemingscommissie van een nieuwe voorzitter voor Pride wordt benoemd, zou je dan Huffnagel met zijn meninkjes geschikt achten voor die functie?

     2. Beukman

      @12345
      Hij mag zijn mening over vluchtelingen uiten, althans als die mening in het straatje van Gay Pride ligt. Ik vind dat zeer bedenkelijk.

      Als ik in de benoemingscommissie zat, zou ik naar heel andere dingen kijken dan naar zijn ideeën over hoe en waar vluchtelingen moeten worden opgevangen. Die zijn immers totaal niet relevant. Bovendien zullen ze worden gedeeld door een aanzienlijk deel van de leden van het COC.
      Lhbt-ers zijn immers net gewone mensen, zo divers als de pest.

     3. 1234vijf

      @Beukman,

      Het kan je niet zijn ontgaan dat de gewraakte uitspraak niet de vraag betrof waar vluchtelingen bij voorkeur moeten worden opgevangen.

     4. Beukman

      @12345
      Is waar, dat zegt hij in zijn nadere uitleg:
      omroepwest.nl/nieuws/4007482/Frits-Huffnagel-over-ophef-om-vluchtelingenmening-Uitspraken-zijn-uit-hun-verband-gerukt

      Luister je naar het gewraakte argument, dan kan het zijn dat je het er niet mee eens bent, maar is dat nou een reden om op te roepen tot het opstappen van de man?

      twitter.com/SpraakmakersOp1/status/1234762420159229952

     5. 1234vijf

      Volgens mij zijn de standpunten wel gewisseld, we zijn het oneens hoewel voor beide standpunten naar mijn idee wat is te zeggen.

     6. Rammstein

      Het is en blijft bizar dat iemand om een mening die niet past binnen de Kulturkammer van het fascistische COC, ontslagen zou kunnen worden.

      1234vijf is voor het COC-fascisme omdat het direct appelleert aan zijn goede deugmensengevoel. Beukman bezit goddank nog een beetje gezond verstand en is op grond van uitstekende argumenten faliekant tegen.

      Beukman wint overduidelijk op punten.

 12. Maxks

  Daar zit geen woord Chinees bij.
  Als je uit de kast komt met een realistische mening dan wordt je gemuilkorfd en verbannen.
  Zij die het meest te vrezen hebben, van culturen die niets met homoseksualiteit van doen willen hebben, komen op voor hun potentiële haters.

  Jezelf in gevaar brengen is het toppunt van tolerantie en getuigd van oerdomme deug-mentaliteit.

  1. 1234vijf

   word en getuigt

   Verzorgd Nederlands maakt je geloofwaardiger.

   1. 777

    Eeuwig gebande én taalnazi, binnen twee zinnen!

 13. Baron von Munchhausen

  Nou lieve Homo’s, als jullie zo eens zijn met Moslim vluchtelingen: (Die jullie je kop afhakken als ze kans krijgen) ga vrijdag, door heel Nederland, naar de Moskee, om “vrede brengende” moslims te omarmen!
  Weet elke reageerder wat er dan gebeurt?
  PS
  Wat is er toch aan de hand met Links, inclusiviteit denken etc,.?
  Vult u maar in!

 14. 777

  COC eist?

  Pleur op met je homoklets, ik ben 100% hetero!

 15. Michael M

  Het is gewoon kolder dat je geen eigen mening meer mag hebben terwijl het niets met rasisme of wat dan ook te maken heeft. We kunnen toch moeilijk eeuwigheid door blijven gaan met de complete wereld naar hier te halen? En ja, je neemt niet alléén de mensen hier naartoe maar ook hun gewoonten. En nee, in Syrië bestaan geen homo’s want die hebben we daar niet, dus dan hebben we ook geen last van ze. Ik zie dus dat jullie in Nederland dus een probleem hebben. Dat zei een Syriër dat hier in Nederland asiel kreeg en van de gemeente een wandeling door de stad kreeg en een Syriër een reclamebord tegen kwam van steun voor homo’s. Ik heb het zelf zitten lezen in de krant. Dan bedoel ik eigenlijk te zeggen dat die idioten dat het vertrek eist van de voorzitter COC zelf boter op het hoofd hebben. Ze zijn voornamelijk jong, onervaren, onschuldig, worstelen nog met hun eigen gevoelens en zijn prikkelbaar op elke scheet van geluid als je zegt dat je de complete wereld niet kunt opvangen hier. Ooit is er het einde van die grens, maar ze zijn jong en bevatten het nog niet. Jong, naïef, lief en dom. Zo was ik ook vroeger, totdat je ouder wordt en alles anders ziet.

 16. Michael M

  Hey 777, pleur op met je COC? Ik ben 100% Hetero? Nou ik niet. Maar ik sta wel voor de FVD, en ik ben niet links. Dus hou je in!

 17. Michael M

  Maxks, helemaal 100% met je eens!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.