Coffeeshops dicht betekent hoogtijdagen voor straatdealers! Criminaliteit zal komende weken toenemen!

Allemaal leuk en aardig – en ergens ook wel te begrijpen – dat horeca-gelegenheden moeten sluiten, maar er ontstaat een ongewenst effect. In plaats van dat mensen hun wiet halen bij coffeeshops verplaatst de verkoop zich nu naar de straat. En daar wordt niemand vrolijk van, want voor je het weet staan er dealers bij jou in de straat. Fijne gedachte wel!

De beelden spreken voor zich, ten eerste trieste lui die niet even zonder wiet of hasj kunnen. Ten tweede zijn dealers en ander gespuis hartstikke blij met deze crisis. Zij zullen een dikke boterham verdienen aan deze crisis.

Ondertussen blijkt dat criminelen al langer profiteren van deze crisis, cybercrime neemt al toe. Mensen moeten uitkijken voor nepprogramma’s of phishing. Nu al worden mensen overspoel met spammailtjes die hun een link sturen naar ‘intranet’ zodat zij zogenaamd makkelijk kunnen thuiswerken.

Ondertussen overweegt de politie om te stoppen met alcoholcontroles tijdens deze crisis. Ondertussen kan men afvragen wat de volgende stap zal zijn, want als men steeds minder contact mag maken met andere mensen, waar zal men dan ook politiediensten gaan schrappen?

Wanneer dit zal gebeuren zal je zien dat het straattuig de leukste tijd van het jaar gaat beleven. Dit zijn de negatieve gevolgen van een lockdown waar mensen helaas nog niet bij stilstaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Piet51

  Wat zou er gebeuren, als de overheid besluit het roken onmogelijk te maken, dus niet alleen van wiet, maar van alle rookwaren? Dat levert pas gezondheidsvoordelen op. Nu 20.000 doden per jaar. Die in verhouding paar wietrokers schieten niet op.
  Bovendien horen rokers tot de risicogroepen.

  1. Vraagtekentje

   Ja Piet, dat zou wat zijn voor alle GGZ klanten die rustig worden van roken, ik denk dat ze vanuit onrust rare dingen gaan doen Pietje.

   1. Piet51

    @Vraagtekentje
    Je zou gelijk kunnen hebben, maar dat lossen we dan wel weer op. Het scheelt in ieder geval 20.000 doden, elk jaar weer. Daar vallen de Corona-slachoffers bij weg in de afronding.

 2. Morgan4321

  Straatdealer: pssst, wil je een rol wcpapier kopen? Of handgel?

  1. JeMoerigeHoeder

   Land van de NSB’ers weer, gewoon je bek houden net zoals je publiekelijk ook altijd doet..pussies.

 3. yellow thread street

  De straathandel zal de komende periode welig tieren en er zullen de nodige rib-deals gepleegd worden.
  Zelf heb ik echter nooit begrepen waarom het normale roken ontmoedigd wordt en het verboden is om in de kroeg te roken.
  Coffeeshops worden daarnaast gelegaliseerd, het gebruik van staatswiet wordt aangemoedigd, en het binnen opsteken van een joint is geen enkel probleem.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.