Column Jan Roos – Coronacrisis toont: zwakkelingen Bruno Bruins en Kajsa Ollongren moeten zich thuis gaan schamen

De coronacrisis is behalve een grote ramp ook een mogelijkheid om een waterscheiding aan te brengen in dit land. “Want niet alleen komen in zware tijden de helden in zicht,” schrijft Jan Roos: “maar ook de slampampers.” Hij noemt minister Ollongren en ex-minister Bruins daarbij als voorbeelden.

Ik ga iets doen dat alle deuggleuven, juich-BN’ers en applausmachines niet leuk zullen vinden. Maar dat doet me weinig, daar zij mij al sowieso niet leuk vinden en ik verre van een allemansvriend ben. Ik twitterde vijf dagen geleden: ‘In crisistijd komen ware leiders boven drijven.’ Dat is, naast een open deur, ook tweeledig bedoeld. Want niet alleen komen in zware tijden de helden in zicht, maar ook de slampampers. En van mensen met een ruggengraat als een tuinslang hebben we er in dit gefeminiseerde land meer dan genoeg.

Neem nou de gisteren afgetreden zorgminister Bruno Bruins. Op social media stonden ze van links tot rechts weer te gillen dat hij een uitstekend minister van medische zorg is geweest. Dat we hem danken zijn voor zijn tomeloze inzet en fantastisch werk. Dat we trots op hem zijn en dat we hem beterschap wensen en rust om bij te komen van zijn verschrikkelijk moeilijke taak, nadat hij zijn ontslag indiende omdat hij het allemaal niet meer aankon.

Bruins poepte geen bloed, Bruins lag niet aan de beademing vanwege corona, Bruins was moe. Oververmoeid. De eerste vraag die door mijn brein ging toen ik het nieuws van zijn ontslag nam: waarom zit zo’n slappe hap op zo’n positie? We zijn pas een paar weken in crisis. De zware tijden moeten nog komen. En meneer zakt nu al door zijn hoeven. Wat doet zo’n zwakke broeder daar? En nog wat, wat is dit voor voorbeeld voor al dat medische personeel dat dag en nacht mensenlevens probeert te redden? Hun grote baas stopt na een paar weken wegens oververmoeidheid. Zullen zij niet allang oververmoeid zijn, denk je? Moeten zij dat voorbeeld volgen? De gevolgen zouden desastreus zijn.

En hoe zit het eigenlijk met Kajsa Ollongren? De Minister van Binnenlandse Zaken, die  – geheel ongrondwettelijk – in functie ziek thuis zit terwijl iemand anders ook Minister van Binnenlandse Zaken is geworden. Mevrouw had complicaties na een holte-operatie. Heel vervelend. Ik kan het weten. Ik ben twee keer aan mijn holtes geopereerd, waarvan één keer met complicaties. Heel pijnlijk en vervelend. Alleen: dat duurt geen half jaar. Hoogstens een paar weken. Mag nu eens duidelijk worden wat mevrouw echt mankeert of mankeerde? Want straks weer een uitvaller kunnen we echt niet gebruiken.

In dit land, waar kracht als gevaarlijk wordt gezien en zwakte wordt ontvangen met applaus, zou het fijn zijn als de sterke mensen nu komen bovendrijven en zwakkelingen zich thuis op de bank gaan zitten schamen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. henkie

  Beste Jan Roos,

  Begrijp jij dan niet dat deze man de verantwoordelijkheid, de angsten en zorgen en de pijn van alle zorgmedewerkers cumulatief op zijn brede schouders moest torsen?
  alleen een Atlas kan zulk een last dragen. De heer Bruins is geen God, geen halfgod, neen, hij is slechts een mens van vlees en bloed.
  Laten wij hopen dat hij deze tragedie, persoonlijke ramp te bovenkomt.
  Het kabinet zou een speciaal Bruins recovery fonds moeten opzetten, er moet een inzamelingsactie voor hem opgezet worden.
  Zijn wachtgeld regeling moet rianter opgezet worden, de arme man moet met enige comfort naar zijn pensionering.

  1. Willem Bever

   Gekke Henkie

  2. Vliegenvanger

   Henkie, ook al weer zo’n linkse trol die het allemaal beter weten.
   Vandaag 43 doden in Nederland, omdat die slappelingen in Den Haag niet op tijd hebben ingegrepen. Ze verschuilen zich achter een onbetrouwbaar RIVM.
   Zodat zij d’r handen in onschuld kunnen wassen.
   Hoe een regering Nederland naar de kloten helpt.

 2. Ztjes

  De 1e twee ratten verlaten het zinkende schip.

 3. Bullshit16

  Ik denk dat bruins de leugens niet meer waar kan maken in ja wat gebeurd er als je elke dag leugen op leugen moet verdedigen.daar word je dood moe van
  Dan kom ik toch weer terug op jensen.nl hij heeft gelijk onze overheid verbergt iets
  Vroeg of laat vallen ze door de mand
  Stem fvd of PVV uit de eu

 4. Kretoloog

  Bruno Bruins: aardige man, harde werker, bescheiden, alleen pech dat Corona op zijn pad kwam. Anders had hij moeiteloos het einde van de kabinetsperiode gehaald. De beste man was ook niet geselecteerd op crisismanagement-capaciteiten. Hij diende als sluitstuk om het ingewikkelde plaatje van een evenredige verdeling van kabinetsposten over 4 partijen mogelijk te maken. Speciaal daarvoor is er een aparte minister voor medische zorg gecreëerd.

  Karin Ollongren is een ander verhaal. Een kwaadaardige feeks die van haar vroegere baas (Rutte) de opdracht kreeg het referendum om zeep te helpen. Bleek totaal ongeschikt voor het debat. En greep daarom een betrekkelijke onschuldige medische ingreep aan om maandenlang thuis te zitten. Al sluit ik niet uit dat dat onder (zachte) dwang van Rutte tot stand kwam. En wat Jan zegt: wanneer krijgen we het ware verhaal rond het ziekteverlof van KO te horen?

  1. Kretoloog

   En ja hoor, daar kon je op wachten:

   “Terugkeer minister Ollongren uitgesteld vanwege coronacrisis”

   Ollongren zou eind deze maand weer beginnen. Maar dat gaat dus niet door, want er is een nieuw argument gevonden om haar weg te houden uit Den Haag, het Coronavirus. Nu blijft Corona hier nog wel even. Dus wat let Rutte om Ollongren definitief met wachtgeld te sturen? Biedt duidelijkheid en is het land eindelijk verlost van de idiote ongrondwettelijke constructie van 2 minister van Binnenlandse Zaken.

  2. Seneca

   @kretoloog
   hoezo harde werker? na zijn rechtenstudie heeft hij bij HTM en vervoersmaatschappij Westnederland gewerkt. daar hield hij het niet lang vol en ging van arre moede de politiek in. van 1994 (hij is in 1963 geboren) dus hij was nauwelijks 30 en elk normaal mens is dan volop bezig met zijn/haar carrière, tot 2000 was hij lid van de gemeenteraad den Haag. vanaf 2000 tot 2004 wethouder verkeer, binnenstad en beschermde stadsgezichten. in 2004 werd hij ook loco burgemeester. na de gemeeteraadsverkiezingen 2006 stapte hij over naar de landelijke politiek. hij werd staatssecretaris van OWC en toen het kabinet was gevallen werd hij tot waarnemend burgemeester van Leidschendam-Voorburg benoemd.

   1. Seneca

    in 2007 werd een ander in zijn plaats benoemd en toen kreeg hij het baantje (interim) directeur van het ROI. in 2008 probeerde hij het nogmaals in het vervoer, ditmaal Connexxion. van 1 januari 2012 tot 25 oktober 2017 voorzitter raad van bestuur UWV en wij allen weten welk een puinhoop dat is geworden. op 25 oktober 2017 werd hij minister van VWenS. de man is niets gewend en zoals Roos dit schrijft, het is een kneusje. alleen door zijn contacten bij de VVD kreeg hij te hooi en te gras een baantje met dit als resultaat. overigens toen hij in elkaar zakte, was dat letterlijk wegduiken en anders niets. schandalig dat zulke figuren op zulke belangrijke posten worden benoemd.

  3. Tismewat

   Blij dat Jan Roos in deze zware tijden nog altijd zijn vinger op zwakke plekken weet te leggen. Mijn inschatting is dat zijn holtes van enorme omvang zijn maar ondanks zijn aanwezige leegtes krijgt hij zijn belangwekkende teksten weer voor elkaar.
   Geweldig

 5. m.van.rosmalen

  Al die thuiswerkers zijn complete homo’s
  De echte mannen en vrouwen werken gewoon door en worden helaas zwaar onderbetaald
  Heel het boloningssysteem deugt niet

  1. Willem Bever

   @ rosmalen …..in Noord Korea is echt alles beter hoor

   1. m.van.rosmalen

    Tja als je het zelf maar goed hebt zeker?
    Lekker blèren op de bank en ondertussen gewoon door blijven vangen.
    Makkelijk hoor

    1. m.van.rosmalen

     En ondertussen nog even gauw naar buiten rennen voor een hypocriet applausje waardoor 3 kwart van Ned weer een goed gevoel en een stijf leutertje krijgt en dan hoppa lekker vlug weer terug naar binnen

    2. Dropje

     Succes is een keuze weet u

     1. m.van.rosmalen

      Veel succes dan.
      Hoop dat je meteen de Corona krijgt zodra je je fok buiten laat zien

  2. Julian

   Het moet niet makkelijk zijn om jou te zijn… Succes met je zelf en je frustraties.

   1. m.van.rosmalen

    Zelf zul je idd weinig last hebben van frustraties 😂😂😂
    ipv een applausje kun je beter een voorstel indienen om als de situatie het toelaat de mensen die gewoon doorgewerkt hebben al die tijd een gratis vakantie aan te bieden.
    De rest van Ned heeft tenslotte zijn/haar vakantie al gehad en te ontzien om op te draaien voor al die gekkigheid van jullie waardoor Ned economische schade heeft geleden
    Lijkt me echt op z’n plaats

 6. Lambieck

  Jan Roos, grossier in mislukte carrières, vertelt even of iemand voor een functie geschikt is.
  En dat met een betonplaat voor zijn harsens waar de bunker van paasloo jaloers op is.
  En DDS trots op is.

  1. Willem Bever

   Aha de zwetser die grossiert in mislukte commentaren

   1. Lambieck

    Bedolven onder deze lawine van steekhoudende argumenten geef ik mij gewonnen.
    Hoop deze mentale mokerslag voor het einde van de corona crisis te boven te komen.

  2. Veteraan

   Ach gossie toch

 7. Marija

  Oei Jan dit gaat je weer een emmer s.t.r.o.n.t opleveren.
  De baan was voor hem kennelijk te zwaar en te hoog gegrepen.
  Wat ik echt stom vind is dat gezang, geklepper, geklap en getoeter voor mensen in de zorg, ja zwaar werk, maar dat doet een bouwvakker ook, jaar in jaar uit.
  Politie moet ook gewoon de straat op, altijd.
  Nog erger is het egoistische gedrag van jonge mensen die denken dat zij geen risico lopen en niet denken aan risico groepen, zoals chronisch zieken w.o. Ook kinderen en oude mensen.
  Schijt aan de mensen als wij maar onze feesies en zuippartijen kunnen hebben.

  1. m.van.rosmalen

   Precies ook zij verdienen een fikse bonus
   Niet alleen omdat er nu crisis is
   Dit had al veel eerder gemoeten.
   Laat al die overschatte overtollige mafklaperbaantjes die nu thuiswerken maar geen klap uitvoeren maar wat loon inleveren of nog beter buitenstampen zoals ze toendertijd met veel collega’s van mij hebben gedaan en die nu weer als een stuk stront opgeroepen worden voor de zorg.
   Dat was beter geweest ipv zo’n achterlijk nageaapt toneelstukje in de vorm van applaus
   Het verschil alleen is wel dat bij een totale Lockdown down de zorg als enige gewoon moet door sjouwen

 8. Meriadoc Brandebok

  Jan danst nog even op het graf van Bruins. Typisch. Zelf kon hij de zetel niet scoren, maar wel bagger uitstorten over bestuurders die voor enorm moeilijke keuzes sfan.

  Maar in Jans redernatie moet Rutte dan wel een held zijn. Goed dat we dat even weten.

  1. Veteraan

   Ach gossie toch

   1. Meriadoc Brandebok

    Ja, precies.

 9. Julian

  Misselijkmakende Column! Maar wat wil je ook van dit mislukte Sujet. Het zit diep Jan al die mislukkingen. Gelukkig maar dat bijna niemand dit commentaar hoeft te lezen. Beschamend en ver onder de gordel.

  1. Bullshit16

   Jul
   Huilbaby

  2. Veteraan

   Ach gossie toch

 10. Lex

  Ik den dat Bruins het niet meer aan kom horen en dat hij het helemaal gehad heeft.

  Je kom merken dat hij zich constant aan het verdedigen was.
  het was meer dan duidelijk dat deze man

  Geen ambitie, heeft
  Geen echte medeverantwoordelijkheid gevoel heeft.
  Geen notie van de huidige ontwikkeling hij keek niet verder dan zijn neus lang was.
  Ondanks herhalende verzoeken van Thierry Baudet geen Corona debat.
  De laatste tijd straalde hij geen verantwoordelijkheids-gevoel uit.

  Ik wil niet zeggen dat hij achter de schermen druk bezig was maar de uitstraling en communicatie dat was niet een van zijn sterkste punten.

  Kortom ik hoop dat Minister Hugo de Jonge het beter aan gaat pakken. Hij heeft een hele zware taak, hij gaat over leven en dood.

  1. Julian

   Ik heb liever iemand die op de achtergrond goed werk verricht dan iemand die voor de camera uitblinkt…

   1. Bullshit16

    Jul
    Huilbaby

 11. plakband

  Het klootjes volk moet niet zeuren.
  Bek houden en doorwerken
  Ex minister Bruins verdient een standbeeld.
  Groter dan dat van Saddam Hoessein.
  Kan het standbeeld van Joop den Uijl in Zaandam vervangen.
  Dat standbeeld kan worden verplaatst naar Groningen.
  Joop den Uijl, de eerste en grootste verspiller van aardgasbaten.

 12. Lex

  Wanneer stapt de volgende minister op die er totaal niets van bakt. Broekers-Knol staatssecretaris asiel en migratie.

 13. Beukman

  Roos, was dat niet die slampamper die onlangs van iemand een tikkie kreeg, vervolgens zijn blauwe plek wekenlang online uitventte, en al die tijd niet kon deelnemen aan het arbeidsproces?
  En dan nu een minister aanvallen die niet meer op zijn benen kan staan van oververmoeidheid?

  Onsmakelijk stukkie, Roos. Wie probeer je deze keer naar de mond te praten?

  1. Fortiori

   Opdracht, opdracht van de redactie om clicks te genereren. Een stekelig artikel produceren waarop gereageerd moet worden. En dat levert geld op. Of het waar is speelt geen rol.

 14. RvdBe

  Ik heb ook niets op met die 2, vooral Ollongren niet.
  Neemt niet weg dat iedereen geveld kan worden door wat voor ziekte dan ook.
  Je hebt ook aanstellers die denken dat ze een hersenbloeding hebben en zich naar een ziekenhuis laten brengen…..

  1. Fortiori

   Mevr. Ollongren is er de persoon niet naar om een ziekte te veinzen. Ze is een innemende persoonlijkheid die haar taken vervult met de beste voornemens. Ziek is ziek. Ik hoop dat zij snel terugkeert. Zeer zeker geen theatervrouw.

 15. Mrs. Robinson

  Vanochtend nog in het nieuws: veel berichtgeving, vaak niet op correctheid gecontroleerd maar met een bedoeling om mensen te beschadigen uit politieke motieven…

 16. inert

  Inderdaad, Ollongren en ex-minister Bruins zijn treffende voorbeelden van geestelijke instabiliteit, ze raken al zwaar in psychische nood vanwege bij wijze van spreken `een dood vogeltje’!

 17. Meriadoc Brandebok

  Martin van Rijn (PvdA) nieuwe minister Medische Zorg voor drie maanden.

  1. Beukman

   Opmerkelijk, en een sterke zet. Geeft weer aan dat Rutte op dit dossier echt niet aan partijpolitiek doet.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ja, fantastisch dat er bij deze crisis over partijkleur wordt heengekeken. In een andere tijd was dit niet zo gegaan.

 18. Piet Klein

  Wat precies de redenen zijn van Bruins is raden. Zijn resultaten waren onvoldoende. Er waren te weinig beschermingsmiddelen, mondkapjes en dat terwijl de het virus zich in december aankondigde. Mijn indruk is ook dat de coalitie onvoldoende de effecten van de gereguleerde verspreiding had begrepen. En dat ofwel Bruins zich misschien vooraf zonder succes verzet heeft, of achteraf de aanpak niet voor zijn rekening wilde nemen. Dat hij zich met goede intenties en mogelijk hard werken heeft ingezet daar valt niet aan te twijfelen. Dat hij de consequenties neemt van de fouten of de huidige aanpak niet meer voor zijn rekening wil nemen (als dat het geval is), verdient respect. Meer zorgen maak ik me over hoe de coalitie verder wil. De benoeming van van Rijn is wederom een benoeming die vraagtekens oproept. De man die de zorg heeft afgebroken de administratief proces onnodig ingewikkeld heeft gemaakt. De totaal uitgeklede zorg die nu extra zwaar er inhakt hebben we te danken aan van Rijn. Uitermate bijzonder ook dat de coalitie een PvdA-er benoemt is er zoveel kaalslag aan kwaliteit binnen de bestaande coalitie partijen. Misschien is Bruins de minister die tenminste nog begreep dat het niet goed ging en daar consequenties aan verbond, mogelijk ook dat het zwaar emotioneel bij hem ging wegen. Dat vanavond de koning wordt ingezet, ik hoop dat hij niet het foute evangelie van de coalitie gaat prediken van de gereguleerde verspreiding dan scoort hij binnen korte tijd zijn tweede blunder. Het enige wat hij kan roepen is dat we respect moeten hebben voor verschillende opvattingen, naar elkaar gaan luisteren en respecteren dat er verschillende opvattingen bestaan waarover in de politiek debat mag worden gevoerd die uiteindelijk leiden tot beslissingen die wanneer nodig in de toekomst worden opgevolgd door nieuwe beslissingen.

  1. Piet51

   @Piet Klein
   De aanstelling van Van Rijn, voorlopig voor drie maanden, is een actie die heel duidelijk de leiderschapskwaliteiten van Rutte aantoont. Hij vergeet even de partijtegenstellingen en coalitieafspraken om vooral de virusbestrijding niet in de wielen te rijden. Waar Bruins zo druk mee bezig was en tegen alle verdrukking in al veel bereikt had. Misschien is het wel het begin van een nieuwe indeling van het politieke speelveld, met nieuwe spelregels. Iets waarvoor ik al vaak, hier en elders, gepleit heb.

   1. Kretoloog

    De benoeming van Van Rijn is duidelijk een vriendendienst van Rutte. Voor 3 maanden, meldt het persbericht. Doe er nog 1 week bij, en Van Rijn krijgt 2 jaar wachtgeld. Na die periode is hij 66 en 4 maanden en (hoe toevallig!) pensioengerechtigd.

    Verder wat Piet Klein zegt: Van Rijn heeft als staatssecretaris in Rutte 2 de zorg afgebroken. Het is heel wrang dat juist deze sloper weer wordt binnen gehaald als Minister voor Medische Zorg.

    1. Meriadoc Brandebok

     Dat is onzin, Van Rijn had een plek in een of andere raad van bestuur waar hij het comfortabel had kunnen uitzitten en wordt nu naar Den Haag gehaald tijdens een zware crisissituatie. Men heeft gewoon iemand nodig die de zaken daar kent en zo aan de slag kan.

    2. Piet51

     @Kretoloog
     Je kunt vast ook aangeven wat Rutte dan tot die vriendendienst bracht. Wat schiet Rutte ermee op? En Van Rijn had een goede baan. Of hij terug kan is mij niet duidelijk.

     1. Duckday

      Krijg NU meer steun van de PVDA om het door te drukken en met de verkiezing in het zicht je weet maar nooit

     2. Piet51

      @Duckday
      Jaaaah, natuurlijk. Dat ik daar zelf niet opkom. Voor een baantje van drie maanden, plus natuurlijk die ene week van Kretoloog, verkoopt Rutte zijn ziel en zaligheid aan Asscher. En Asscher denkt dat klusje zo maar even te doen en in die paar maanden politiek te scoren, alsof er in Nederland niets aan de hand is.

      Wat voor beeld heb jij van politiek en landsbestuur??? Is dat volgens jou iets wat je op een achternamiddag er gewoon even bij doet? Wat iedereen met minstens VMBO gewoon kan, met alle respect overigens voor VMBO-ers.

      Kun je je voorstellen, dat Rutte gewoon een hele portefeuille met op het eerste gezicht onoplosbare problemen. En dat hij in Van Rijn een vakman ziet, die meteen kan beginnen aan oplossingen. Voor het uitvechten van politieke visieverschillen hebben ze niet eens tijd, als ze dat al zouden willen.

  2. toetssteen

   @Piet Klein
   Helemaal met u eens.

   1. Marija

    @Toets, Ik ook, maar helaas wij vergeten snel als het zo uitkomt.

    1. toetssteen

     @Marija
     Wat u zegt. Maar gelukkig zijn er velen die een beter geheugen hebben. Helaas worden die vaak uitgelachen.
     Mja, dat duurt tot de gifslang bijt.

 19. plakband

  Wat steken Bruins, Ollongren en al die andere politiekelingen met hun riante wachtgeld schril af tegen de dapperen in de zorg die zich massaal aanmelden als hulpverlener. Terwijl ze een paar jaar geleden door dezelfde politieke wanbestuurders waren afgedankt als zijnde overbodig. Hulde aan deze vrijwulligers.

 20. macsjang

  Mooi verwoord, Jan. Géén letter overdreven.

 21. ReneR

  Mooi stuk weer Jan, en o zo waar.
  Er zitten zo veel ruggengraat loze waardeloze natte lappen in dit kabinet. Alles opdoeken en echte leiders neerzetten. Of nog beter, een interim management, geleid door een referendum partij. Oftewel, power to the people. Weg met deze scherts vertoning van een democratie. Dit is gewoon verkapte dictatuur vermengd net communisme waar we nu onder leven. Walgelijk.

  Stem FVD en asap NEXIT. Weg uit het die verrotte EU. Ook wil niet dat figuren als een Guy Verhofstad ook maar 1 pico% te vertrekken heeft over mij, mijn land, min medemensen en degene waar ik van houdt.
  NEXIT Nu!

 22. P.Sisterons

  Het is een hele kneuzenploeg en ze vissen constant uit een kneuzenvijver. Gek eigenlijk dat zo’n nsb’er Rutte en jodenvervolger Asscher zonder meer nog in de politiek zitten. Ze zijn horig aan de politiek van demografische veranderingen van dat walgelijke mannetje Timmermans. Bruins is slim, veinst een burn out en kan lekker in zijn hangmatje gaan liggen koekeloeren. Over die Karin Ollongren hoeven we het verder niet te hebben. Die kan vrijwilligerswerk op Lesbos gaan doen. Haha ze bekijken het maar die viezeriken.

  1. Boudewijn Hummelinck

   “nsb’er Rutte en jodenvervolger Asscher”

   DDS blijft de vertrouwde pleisterplaats van gestoorde zielen.

  2. Piet51

   @P.Sisterons
   Die metafoor van nsb-er voor Rutte kan ik begrijpen. Je zult doelen op “landverrader”. Hoe dat dan past bij zijn waardering bij veel Nederlanders en politieke partijen, begrijp dan weer niet zo. Het is ook niet bijster origineel, maar o.k., ieder zijn eigen mening, hoe ridicuul ook. Maar Asscher als jodenvervolger neerzetten, daar kan ik niet bij. Hij heeft zelf nota bene Joodse roots. Wat doet hij dan tegen Joden om hem vervolging in de schoenen te kunnen schuiven. Ik denk, dat een jurist niet veel moeite zal hebben om laster te bewijzen.

 23. Hendrik_Groen

  Volgens mij is het allemaal de schuld van de moslims. Wanneer alle moslims kopvoddentax gaan betalen en de Koran gaan verscheuren verdwijnt het corona virus. Ik, GroteSterkeLeider ben dan ook voor minder Marokkanen, maar de schoothondjes in de Tweede Kamer en die knettergekke minister, hoe heette dat mens ook al weer, hadden naar mij, GroteSterkeLeider moeten luisteren, dan hadden we inderdaad een prachtland die we zouden beschermen als een teer vaasje. Ik GroteterkeLeider zou graag willen samenwerken met de heer Baudet, maar ja, als die doorlopend aan het zwembad ligt en hij mij weigert te erkennen als GroteSterkeLeider, maar juist vindt dat ik hem moet erkennen als GroteSterkeLeider dan is samenwerken uitgesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.