Column Jan Roos: Niet Thierry Baudet, maar Jetten en Klaver verspreiden racistisch nepnieuws op Twitter

In zijn column van deze week grijpt Jan Roos nog eens terug op het incident met Thierry Baudet en de zogeheten ‘trein-Marokkanen’ op Twitter. Daarvoor werd hem het vel over de oren getrokken door Rob Jetten (D66) en Jesse Klaver (GroenLinks). Maar de twee heren blijken zich zelf ook schadelijk fake news te hebben verspreid op het medium, zo onthult Jan.

Een politiek leider die een tweet stuurt over een situatie dat in werkelijkheid net even anders is gegaan dan hij schetst. Het gebeurde Thierry Baudet met zijn beruchte treintweet. Loog hij? Nee. Maar de details waren niet helemaal kloppend. Zo waren de lastige Marokkanen lastige NS-medewerkers. Maar verder staat het verhaal nog steeds overeind.

Zoals bekend was dit Twitterbericht een handvat voor de mainstream media en politici om massaal erop te duiken en Baudet als leugenaar en ophitser te framen. Thierry vertelde racistische onzin en daarmee toonde hij zijn ware gezicht, was het verhaal. Maar wat nou als politieke kopstukken over een nieuwsfeit twitteren dat zeer goed mogelijk helemaal niet heeft plaatsgevonden? Dat het geen nieuwsfeit is geweest, maar nieuwsfictie? En wat als die politiek leiders nu Rob Jetten en Jesse Klaver heten en dus naar aller waarschijnlijkheid fake news verspreiden?

Wat is het geval? In februari kwam er een verhaal in de media dat een Chinees-Nederlandse vrouw tijdens carnaval was aangevallen in een lift in Tilburg. Een groep Nederlandse mannen zouden het Corona-lied hebben gezongen. Dit nummer ‘Voorkomen is beter dan Chinezen‘ van een dj van Radio 10 zorgde voor heel wat ophef aangezien het racistisch zou zijn. Nadat de 24-jarige dame aan de mannen had gevraagd om te stoppen met het liedje te zingen werd ze door de groep zo zwaar mishandeld dat ze buiten bewust zijn raakte. Nadat de Aziatische vrouw was bijgekomen bleek dat ze ook nog eens met een mes te zijn bewerkt. Op haar buik en borst waren snijwonden te zien. Van het voorval wist ze zich verder nauwelijks iets te herinneren.

Dat is ook niet zo vreemd want het heeft vrijwel zeker niet plaatsgevonden. De politie sluit een valse aangifte dan ook niet uit. Het onderzoek naar het voorval is in ieder geval gesloten. Er zijn geen enkele aanknopingspunten om mogelijke daders te zoeken. Een buurtonderzoek met maar liefst 200 brieven heeft niets opgeleverd. Het bestuderen van camerabeelden van de flat gaf hetzelfde resultaat. De vrouw kan ook niet verklaren wat er precies is gebeurd en heeft ook geen duidelijk signalement kunnen geven van de mannen.

Het ziet ernaar uit dat het hele voorval dus nooit heeft plaatsgevonden. Het lijkt een combinatie van de verzonnen aanvallen van Jules Croiset en Jussie Smollett. De Nederlandse acteur zei ontvoerd te zijn door extreemrechtse mannen, de Amerikaanse acteur gemolesteerd door blanke mannen omdat hij homo en donker is. Beide verhalen kwamen uiteindelijk uit de duim van de zelfverklaarde slachtoffers.

Rob Jetten van D66 en Jesse Klaver van GroenLinks hebben dat fake news via Twitter gedeeld.

De immer deugende heren waren er als de kippen bij om dit geval van discriminatie te claimen voor hun eigen agenda. Jetten schreef op twitter: ‘Wat een zieke en debiele actie. Een moedige vrouw spreekt jongens aan op racisme en bekoopt haar daad met mishandeling. Ik hoop dat Nederland luistert naar Cindy. Denk na wat je zegt of zingt. Woorden doen ertoe.’ Zijn collega Klaver: ‘Wat verschrikkelijk. Cindy werd mishandeld met een hersenschudding en snijwonden tot gevolg. Zulk rascistisch (sic) geweld maakt iets kapot in onze samenleving en ons vertrouwen in elkaar. We moeten ons keer op keer tegen racisme en discriminatie uitspreken.’

Over de treintweet van Baudet schreef Jetten: “Een verhaal uit je duim zuigen is natuurlijk volstrekt zinloos.” Klaver reageerde op Twitter: “Baudet plugt zijn politieke agenda over de rug van Marokkaanse Nederlanders. En nu ook nog zwijgen. Waar blijven zijn excuses?” Nou heren, het verhaal dat jullie gebruikten, voor jullie politieke agenda, is ook uit de duim gezogen. Waar blijven jullie excuses?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

89 reacties

 1. Hendrie1963

  Dat had ik ook niet anders verwacht van deze geestelijke gestoorden.

 2. Bijenzwerm

  Jan roos heeft zoals vaker ook hier weer gelijk.
  Thierry beschuldigen van fakenews, maar zelf de grootste verspreider er van zijn.
  Maar het was wel deug fakenews… Dat dan weer wel..

 3. Meriadoc Brandebok

  “Maar verder staat het verhaal nog steeds overeind.”

  Dit is al een leugen op zichzelf.

  Na deze leugen ben ik dan ook gestopt met lezen.

  1. Peetjoh

   We hadden jaren geleden al een een moslim meisje die een bepaald kruis op haar hoofd kerfde. Hadden de zogenaamde skin heads gedaan. Ach ja we weten wat voor rot vlees we in de kuip hebben.

  2. Rammstein

   We hebben het gisteren uitgebreid over de Baudet-tweet gehad Meriadoc en je moest in het stof bijten: al je leugens hielpen niet en liepen dood. Begrijpelijk dat je nu zo gefrustreerd bent dat je de waarheid niet onder ogen wilt zien en Jan Roos niet verder kunt lezen.

   Kent u de uitdrukking cognitieve dissonantie?

   1. Meriadoc Brandebok

    @Rammstein

    Jij moest in het stof bijten en was met je staart tussen de benen verdwenen na mijn laatste bericht.

    Gisteren haalde je trouwens ook nog een zeperd wat betreft het “cynisme” met betrekking tot het RIVM.

    Je bent niet bepaald op dreef deze week.

    1. Rammstein

     Meriadoc mag nu evenals zijn grote voorbeeld en baasje ‘Mikael’ tot de notoire en pathologische leugenaars gerekend worden. Malle Meria ging bijk de treintweet van Baudet uit van verdachtmakingen, vooronderstellingen en leugens die hij op geen moment waar wist te maken. Ik nodig een ieder uit om nog even onze discussie van gisteren door te lezen en zijn eigen oordeel te vellen.

     Wat het ‘cynisme’ betreft schreef Maria ‘kritiek op het RIVM kan en mag’. Waarop ik antwoordde ‘cynisme is ook een vorm van kritiek’. En weg was de grefo.

     Iedereen nam Meriadoc al met een kilo zout, vanaf nu is hij iedere geloofwaardigheid kwijt en is hij officieel gedegradeerd tot smerige trol.

     Je doet niet meer mee in het debat domme jongen.

  3. evil knievel

   U kunt beter stoppen met leven!

   1. Thierry Trollinator

    evil-knievel?

    1. -Bo-Realist

     Thierry-Trollinator?

  4. Bijenzwerm

   Als de huistr@l nu onder @meriadocbrandewijntrol nou eens stopt met ademen, is dat veel plezanter voor alle mensen op dds.

  5. Seneca

   @brandebok
   je bent gestopt met lezen? waarom stop je niet met je afgrijselijke reacties op dit forum?

 4. Lambieck

  De volgende DDS viroloog en nationaal opererende beleidsmanager is aan het woord.

 5. Cycle25

  Dit duo speurt de hele media af naar dit soort voorvallen om politiek mee te slaan, het is het ware geluid van links, altijd weer framen en situaties misbruiken voor politiek gewin.

 6. Robert75

  Zo waren de lastige Marokkanen lastige NS-medewerkers. Maar verder staat het verhaal nog steeds overeind.

  ——————————————–

  Natuurlijk. Nee Jan Roos het waren geen lastige NS medewerkers maar lastige reizigers.

  1. Rammstein

   Dat was pas later bekend. Op het moment dat Baudet zijn eerste tweet lanceerde was dit bij hem onbekend.

   1. Lambieck

    Voor degene met gevoel voor humor:
    Visie Rammstein :Op het moment van tweeten kon hij alleen afgaan op de beschikbare informatie, die hij dus gebruikte.
    Conclusie Rammstein : Daarmee is liegen uitgesloten.
    Excuus Rammstein : Dat de feiten naderhand anders lagen is Baudet niet aan te rekenen.

    1. Rammstein

     Je verwoordt het perfect, Lamlul. Alleen ben je te dom om het te begrijpen.

     1. Lambieck

      Rammstein is een kinderverkrachtende p*dofiele necrofiel.
      Dat de feiten naderhand anders liggen is mij niet aan te rekenen.

    2. CLoVis

     @lamme biek

     Liegen is bewust onwaarheid spreken;
     Baudet vertelde door wat hèm verteld was.

     Hij kan altijd nog een Ruttetje doen:
     “Met de kennis van nu…”

     1. Rammstein

      Exact CloVis. Maar de trollen hier op DDS zijn te achterlijk om dat te begrijpen.

   2. Robert75

    Wat was bij hem onbekend dat het om NS medewerkers ging?

    1. Rammstein

     Robert, ik ga er van uit dat Baudet de tweet van zijn vriendinnen retweette, althans de kern ervan. En dus ook dat die meiden hun beklag deden dat het om vier Marokkanen ging. Dat nam Baudet over. Op dat moment kon hij niet weten dat het anders lag. Dat bleek pas naderhand toen de NS met meer informatie over het incident kwam.

     Baudet was te snel en dat is ontzettend dom. Maar zijn eerste tweet baseerde hij op de op dat moment beschikbaar zijnde informatie, dat is volstrekt duidelijk.

   3. Beukman

    Nee @Rammstein, Baudet sprak met dubbele tong. @Meriadoc heeft dit helder verwoord. Ik citeer hem met instemming:

    Je hebt kennelijk een rotstvast vertrouwen dat Baudet letterlijk weergeeft hetgeen hem ter ore komt. Maar je blijft er gewoon domweg omheen draaien: NAAR EIGEN ZEGGEN IS HEM DESTIJDS EEN ANDER VERHAAL VERTELT DAN HIJ IN DE TWEET HEEFT VERMELD.
    Of liegt hij nu weer in de verklaring? Dat zou in theorie kunnen, maar daarmee belast hij louter zichzelf, dus dat is niet waarschijnlijk. Je zit hopeloos vast in het moeras van bedrog dat Thierry heeft uitgerold. Je weet het zelf ook niet meer en zegt maar wat.

    1. Rammstein

     Beukman, je kunt het wel in het vet zetten of in HOOFDLETTERS uitschreeuwen, daarmee is het nog niet waar. Het maakt alleen een machteloze indruk.

     Je brult: “NAAR EIGEN ZEGGEN IS HEM DESTIJDS EEN ANDER VERHAAL VERTELT DAN HIJ IN DE TWEET HEEFT VERMELD.”

     Al eerder vroeg ik Maria naar een bron van deze quote, maar die kreeg ik niet. Misschien kun jij hem aanreiken?

     1. Beukman

      @Rammstein, óf de dierbare vriendinnen hebben gelogen, óf Baudet, óf allemaal. Zolang Baudet zijn kaarten niet op tafel legt, te wetenhet bericht van de vriendinnen, heeft hij de schijn tegen zich en ga ik er vanuit dat hij de boel flest.

     2. Rammstein

      Het is duidelijk: Beukman lult de leugen van Meriadoc na en is niet in staat om de bron van de quote te leveren.

      Je wordt pathetisch en zielig Beuk, besef je dat wel?

     3. Beukman

      Je hebt gelijk, @Rammelman. We moeten de mogelijkheid openhouden dat het oorspronkelijke bericht van de dierbare vriendinnen gelogen was, maar dat Baudet hierover vervolgens loog toen duidelijk werd dat er niets van klopte, hetzij om de vriendinnen te dekken, hetzij omdat hij er nogal moeite mee heeft om zijn ongelijk ondubbelzinnig te erkennen.

      Baudets terugtrekkende uitspraak “Maar het had gebeurd kunnen zijn” zal hem nog vele jaren worden nagedragen, en terecht.

     4. Rammstein

      Beukman geeft volmondig toe: “Je hebt gelijk, @Rammelman.” Waarmee hij tevens toegeeft dat hij de bron van de door de leugenachtige Meriadoc geuite quotes niet kon achterhalen en leveren, en dus als warhoofdige meeloper zonder eigen mening geboekstaafd mag worden,

      De kwestie is simpel Beuk: ik ga uit van de goede trouw van Baudet, maar een grote onnozelheid inzake het besef van publicitaire actieradius; jij gaat uit van de kwade trouw van Baudet omdat je hem als een gevaar met extreemrechtse trekjes ziet. Daarmee is denk ik wel alles gezegd.

     5. Beukman

      jij gaat uit van de kwade trouw van Baudet omdat je hem als een gevaar met extreemrechtse trekjes ziet.

      Onzin, @Ramm. De man is gewoon een flapdrol. Hij heeft óf in eerste instantie staan liegen, óf in tweede instantie.
      Interessant aan hem is hoe zijn aanhangers alle kanten met hem mee-opwapperen. Op een forum als DDS geeft dat viel Spaß.

     6. Rammstein

      Beuk, zoals je hebt kunnen lezen interesseert de FvD-aanhang deze hele kwestie geen ene zier. Ze zijn het al lang weer vergeten en het heeft Baudet zelfs geen kwart zeteltje gekost.

      Allen wij hier op DDS -jij, Meriadoc en ik, maken ons er nog druk om. Tijd om op een nieuw item -dat een even lange adem heeft- over te stappen.

     7. Rammstein

      Beukman, ik vind Baudet ook een flapdrol, daarin ga ik met je mee. Maar hij heeft wel aanleg en is nog jong. Goede kans dat hij over 10 jaar een bekwame politicus is en rijp voor het premierschap. Maar nu nog niet: eerst drie kabinetten Wilders.

     8. Beukman

      Ja @Rammstein, drie kabinetten: Geert I, Geert II en Geert III. Het land zal bloeien als nooit tevoren. Er zal welvaart zijn voor iedereen. We zijn uit de EU. We mogen met ons 65 weer met pensioen. We hebben de islam alleen nog omdat die zulke goeie schoonmakers levert. Moskeeën zijn omgebouwd tot tapijthallen. Onze vrouwen worden alleen nog nagefloten door echte Hollandse mannen. We mogen 150 op de snelweg. Nederland is weer voor de Nederlanders. We betalen weer met guldens. Krasnapolsky heeft plaatsgemaakt voor een Trump Tower. De oppositie is afgeschaft.
      Het wordt flink aan- en doorpakken voor Geert, maar in twaalf jaar moet het lukken.

      En Thierry? Die mag blij zijn als hij al die jaren Geerts schoenen mag laten glimmen.

     9. Rammstein

      Natuurlijk zijn we dan uit de EU, Beuk. Door onze ideale ligging, innovativiteit en hoog opgeleide beroepsbevolking met werklust en discipline, blijven we de aanvoerhaven voor heel Europa en een plek waar multinationals zich graag vestigen. Daar hebben we Brussel niet voor nodig.

      Met alle andere punten die je noemt ben ik het ook van harte eens. Overigens mogen die moskeeen gewoon blijven hoor, maar de islam (en alle andere godsdiensten) mogen geen eisen stellen en krijgen een status die gelijk staat aan de postduiven- of postzegelvereniging: legaal en toegestaan, maar uitsluitend binnen het particuliere domein.

     10. Beukman

      Misschien gaan we zelfs de gouden tijden herbeleven dat er gewoon boter werd gesmokkeld over de grens met België.
      Geert zou trouwens in navolging van zijn idool Putin ook een contructie kunnen bedenken waarin hij nog een paar extra termijnen premier kan zijn. Tegen de tijd dat hij dan terugtreedt, is Thierry begin 60 en kan die ook nog even een paar termijnen aan de bak.

 7. Piet51

  Jan heeft wel eens sterker stukjes geschreven. Jetten en Klaver hebben blijkbaar iets wat ze gehoord of gelezen hebben – niet zelf verzonnen dus – van commentaar voorzien. RTL Nieuws, AD, Telegraaf, HartvanNederland, De Stentor en veel andere bronnen hadden het eerder al verspreid. Inderdaad, als het waar is wat Roos schrijft, hebben ze ongewild nep-nieuws verspreid. Van de tweet van Baudet betwijfel ik of het onbewust was.
  Bovendien had deze dame blijkbaar een hersenschudding, krassen die mogelijk van een mes komen en heeft de politie e.e.a. bekeken, gefotografeerd en een aangifte opgenomen.
  Ik heb serieus gezocht, maart kan geen enkele verwijzing vinden naar een valse aangifte. Ik sluit niet uit dat die er wel geweest is, maar zou graag de bron willen zien. Want nep-nieuws en vals aangiften moeten we hier niet.

  1. CLoVis

   @Piet51

   “Van de tweet van Baudet betwijfel ik of het onbewust was.”
        Onbewust?
        Slaapwandelend soms?  Of twittermanisch?

   “Bovendien had deze dame blijkbaar een hersenschudding…”
        De politie sluit een valse aangifte dan ook niet uit.
        Het onderzoek naar het voorval is in ieder geval gesloten.

 8. Marija

  Jetten en klaver worden geacht te regeren, maar daarvoor zijn ze gezakt.
  Dat al die linkse sukkels achter verzinsels aanlopen zegt genoeg.
  Hebben ze niets beters te doen?

 9. AlBundy

  Je kan niet van kinderen verwachten dat ze volwassen beslissingen nemen…. 😉

 10. Peetjoh

  Trouwens weten jullie nog dat zielige kind. Dood op het strand, verschrikkelijke beelden. En allemaal door Europa en het vluchten. Drie mannen zijn deze week veroordeeld voor de moord op dat kindje. Ja alles om Europa in te komen hoor. En al die arme linkse vrouwtjes trapten erin.

  1. Piet51

   @Peetjoh
   Welk zielige kind dat dood op het strand lag, bedoel je precies? Ik heb nooit iets gelezen of gehoord over moord. Er zijn wat twijfels bij het verhaal van de vader van de Syrische Alan Kurdi geweest, maar dat ging niet om iets strafbaars.
   Laat je ons je bron weten?

   1. Piet51

    @Peetjoh
    Ik herinner me wel, dat er al snel in 2016 twee mannen veroordeeld zijn voor mensensmokkel, maar werden vrijgesproken van dood van het jongetje door nalatigheid. Van moord heb ik nooit gehoord.

    1. Peetjoh

     In het ad Piet . Ja ergens verwacht maar je hoopt toch dat mensen niet tot zoiets in staat zijn. Waar mot dat heen.

     1. Piet51

      @Peetjoh
      Wat bedoel je precies? Het ging om mensensmokkelaars en niet om moord en ook niet dit jaar en ook niet drie mannen. Nepnieuws dus, zoals zo vaak hier.

    2. Peetjoh

     Drie mannen voor 125 jaar gevangenisstraf gisteren in de Turkse rechtbank Piet. Voor de moord op het drie jarige kind. Die 2 andere zijn al veroordeeld. Nu in totaal 5 man. Gelukkig straft Turkije wel. Kinderen vermoorden is echt triest. Maar jammer dat zulke genen bestaan op de wereld.

     1. Piet51

      @Peetjoh
      Dank, ik had het nog niet gelezen, nu wel. Mensensmokkelaars verdienen veel aan de ellende van anderen en de gevolgen van hun acties interesseert ze blijkbaar niets. Ik hoor diezelfde verhalen van “mijn” vluchtelingen die ik coach.
      Turkije lijkt het enige land, dat smokkelaars straft, maar is ook één van de weinig landen die in contact kan komen met smokkelaars en ze kan oppakken.

 11. Beukman

  @Jan roost:
  Het gebeurde Thierry Baudet met zijn beruchte treintweet. Loog hij? Nee. Maar de details waren niet helemaal kloppend. Zo waren de lastige Marokkanen lastige NS-medewerkers. Maar verder staat het verhaal nog steeds overeind.

  Huh? Dat verhaal staat helemaal niet overeind.
  Ten eerste niet omdat het feit dat het om kaartjescontroleurs ging niet bepaald een onbelangrijk detail was.

  Ten tweede niet omdat Baudet het verdomt om de bron van zijn bericht met ons te delen: wij weten nog steeds niet wat zijn dierbare vriendinnen hem hebben geschreven.

  Waarom zou Baudet dat niet doen? Heel moeilijk te raden is dat niet: omdat hij anders definitief door de mand valt als een leugenaar.

  Hierbij roep ik de dierbare vriendinnen op om openbaar te maken wat zij Baudet die avond precies hebben bericht. In het belang van de waarheid.

  1. Rammstein

   Je gezwam gaat knap irritant worden Beukman. Het feit dat het kaartjescontroleurs waren was nu juist ONBEKEND omdat ze in burger liepen en een allochtoon uiterlijk hadden. Je kan het bevooroordeeld noemen, maar die meiden vonden dat ze door hen lastig gevallen werden, iets wat vrijwel dagelijks in vele treinen in het land gebeurt. Dat tweetten ze aan Baudet. Volstrekt verklaarbare gang van van zaken.

   Met je laatste oproep ben ik het geheel eens: laat die dierbare vriendinnen maar met hun tweet komen. Je verdachtmakingen aan deze tekst voorafgaand zijn geheel voor je eigen rekening, en zijn louter gebaseerd op spinsels en je afkeer van Baudet.

   1. Lambieck

    Blijven roeren Rammstein, blijven roeren.

 12. Meriadoc Brandebok

  Met betrekking tot de Marokkanentweet is het zeker nuttig om de zaken nog eens te reconstrueren, want dat men nu nog steeds volhardt in het eigen (on)gelijk begint een beetje te frustreren.

  Op die bewuste avond werd er in de trein omgeroepen dat er een controle zou worden gehouden. Twee controleurs liepen met hun controle-apparatuur door de trein en vroegen de passagiers om hun kaartje. Men was in burger, om het zwartrijden effectief tegen te gaan. De passagiers leverden keurig het vervoersbewijs af, dus verder niets aan de hand. Totdat men aankwam bij twee balorige vrouwen.

  De vrouwen weigerden aanvankelijk het kaartje aan de mannen te laten zien (ondanks dat de informatie was omgeroepen en de controleurs waarschijnlijk apparaatjes bezaten, en ondanks dat men de treincontroleurs passagiers had kunnen zien aanspreken). Toen de controleurs hen het legitimatiebewijs toonden, weigerden de vrouwen dit te accepteren (wederom, ondanks dat de controle was omgeroepen). De controleurs haalden de politie erbij die de vrouwen maanden een vervoersbewijs te tonen en daar bleef het bij.

  Ware het niet, dat Thierry Baudet het enkele dagen later noodzakelijk achtte een Tweet over de vrouwen te plaatsen en een door de vrouwen gemaakt fotootje op Instagram te zetten. Zijn bericht: “Vanavond zijn twee dierbare vriendinnen ernstig lastig gevallen door 4 Marokkanen in de trein. Aangifte doen natuurlijk volstrekt zinloos.” Oplettende verslaggevers – die weten dat alles wat Baudet zegt met een grote bak zout moet worden genomen – gingen het verhaal factchecken. Wat bleek: het verhaal van Baudet was niet juist, het betrof twee opstandige reizigsters die de controleurs hadden getrold.

  Dus toen bleef het een tijdje stil. Thierry had buikgriep, was op een conferentie, of iets dergelijks, terwijl Baudettianen zich terugtrokken om zich te beraden over een nieuwe verdedigingslinie. In dat stadium waren er twee verklaringen mogelijk: (1) Baudet was onjuist geïnformeerd en was zo dom geweest een eenzijdig verhaaltje op Internet te gooien, (2) hij had op dat moment de beschikking over de informatie, maar informeerde zijn achterban onjuist in de Tweet.

  En toen de stilte eindelijk doorbroken werd in een Facebook-verklaring, bleek dat tweede juist te zijn. Baudet schreef:”Afgelopen vrijdagavond heeft zich in mijn naaste omgeving een vervelend incident voorgedaan. Twee jonge vrouwen die goede bekenden van mij zijn, vertelden me dat zij in de trein hoogst onaangenaam zijn bejegend door een groep mannen. Dit waren controleurs, maar dat was voor de vrouwen onduidelijk.” Hij was er dus van op de hoogte dat het om een kaartjescontrole ging, door mannelijke controleurs en zoog de etnische achtergrond uit de duim (vermoedelijk gebaseerd op het fotootje dat de vrouwen hadden gemaakt). Dat is althans op te maken uit die verklaring. En die etnische achtergrond bleek later ook niet juist, want die politieman was gewoon Nederlands.

  Ondanks Baudets eigen verklaring blijft een klein gedeelte Baudettianen – waaronder Roos – nog steeds volhouden dat Baudet helemaal niet fout zat. Dat doen ze tegen beter weten in. En daarmee vallen ze eigenlijk zelf door de mand.

  1. J.C.

   @Meriadoc Brandebok

   Zo grappig geschreven, dat ik het bijna zou gaan geloven.

   De echte waarheid komt vroeg of laat boven tafel. En dan zal hoogstwaarschijnlijk blijken, dat Thierry Baudet, weliswaar te snel en te heftig gereageerd heeft in z’n tweet, maar dat hij wel degelijk in de kern gelijk had. Er zijn nog tal van vragen onbeantwoord, ofwel het verhaal staat nog overeind………

   1. Piet51

    @J.C.

    Wat is in vredesnaam “in de kern gelijk hebben”. Is dat, dat die dames inderdaad in de trein zaten, of is dat ze inderdaad gecontroleerd werden door twee mannen, of is dat …… Allemaal belangrijke gegevens, maar niet de kern. De kern is dat Baudet gewoon zijn onderbuikgevoel ongeverifieerd op Twitter zette, want het paste perfect bij zijn mens- en wereldbeeld.

    1. J.C.

     @Piet51

     “Wat is in vredesnaam “in de kern gelijk hebben”. De kern is dat Baudet gewoon zijn onderbuikgevoel ongeverifieerd op Twitter zette, want het paste perfect bij zijn mens- en wereldbeeld”.

     In jouw geval is de kern, dat je nogal wat aannames gebruikt om je gelijk te halen.

     De kern zit ‘m in de vragen over dit pijnlijke incident (voor alle betrokkenen), die na al die tijd nog steeds onbeantwoord zijn gebleven. En kennen we de volledige kern tot de tijd, waarop wel de juiste en eerlijke antwoorden komen, nog niet. We weten inderdaad wel dat de twee dames in de trein zaten, we weten ook dat de omroep van de NS bijna nooit goed te verstaan is, we weten ook dat de controleurs van de NS gewoonlijk in een NS uniform lopen, we weten ook heel veel niet…………

     1. Piet51

      @J.C.
      Nee hoor, we weten meer dan genoeg. Er kunnen nog heel veel vragen gesteld worden die belangrijk zouden kunnen lijken, maar alleen afleidingsmanoeuvres zijn. Ik noem een paar voorbeelden:
      * Weten we zeker, dat de broer van één van deze controleurs niet ooit verdacht is van een bankoverval?
      * Woonde de andere controleur niet een tijdje naast het geheime adres van Holleeder en deed hij wel eens boodschappen voor hem?
      * Hebben beide heren niet een fractie van een seconde dreigend naar de dames gekeken?
      * Lijkt één van beide controleurs sterk op de gewelddadige ex van één van de dames, waardoor zij in een kramp schoot?
      * Etc.
      * Etc.

      Kortom, er moet nog heel veel uitgezocht worden, voor met 100% zekerheid is vastgesteld, dat Baudet fout zat. Maar het is mij helemaal duidelijk.

     2. Beukman

      @J.C.
      Het zou beslist helpen als de dames zich melden met hun verhaal én met het bericht dat zij Baudet destijds stuurden. Daarmee kunnen zij immers in één klap een einde maken aan de verdenking dat Thierry gewoon heeft zitten liegen.

      Enig idee waarom ze zich muisstil houden? Wellicht juist omdat het “dierbare vriendinnen” zijn?

   2. Piet51

    Ik wacht nog steeds op de bron van dit verhaal van valse aangifte. dat moet toch ergens gezegd of geschreven zijn. Ik kan het nergens vinden. Kan iem,and me helpen of hlot iedereen gewoon maar weer achter een oprisping van Jan Roos aan. Ik sluit helemaal niet uit, dat hij deze keer eens gelijk heeft, maar dat moet toch met meer onderbouwing gebracht worden dan zoals nu.
    Ik heb inmiddels wel begrepen, dat er geen camerabeelden zijn, omdat er geen camera’s hingen. Hoe die bestudeerd kunnen zijn, zoals Jan beweert, is mij dan ook niet helemaal duidelijk. Dat een buurtonderzoek niets oplevert komt heel veel vaker voor. En dat de vrouw zich niets herinnert zegt me ook niets. Ze had blijkbaar een hersenschudding, dus dan kan ik me dat voorstellen. Onherkenbare gezichten is ook al niet zo abnormaal. Mij bekruipt steeds meer de gedachte, dat Jan’s fantasie hier aan het werk is geweest. Die gedachte wordt ondersteund door het verwijzen naar Jules Croiset en Jussie Smollett: ik begrijp het verband niet, noch de bewijskracht.

  2. Rammstein

   Je gevolgtrekkingen zijn onnavolgbaar Maria. Je kletst: ”Afgelopen vrijdagavond heeft zich in mijn naaste omgeving een vervelend incident voorgedaan. Twee jonge vrouwen die goede bekenden van mij zijn, vertelden me dat zij in de trein hoogst onaangenaam zijn bejegend door een groep mannen. Dit waren controleurs, maar dat was voor de vrouwen onduidelijk.”

   Dit bewijst dus precies het tegenovergestelde van wat jij beweert. Baudet zegt in deze verklaring (achteraf/na het incident) dat de vrouwen NIET WISTEN DAT HET CONTROLEURS WAREN. Dus hebben zij dat ook niet in die eerste tweet naar Baudet vermeldt. DUS KON HIJ DAT OOK NIET WETEN!!!

   En jij maakt er van: “Hij was er DUS van op de hoogte dat het om een kaartjescontrole ging.”

   Ik denk dat je echt zo stom bent dat je zelf de tegenstrijdigheden in je eigen geklets niet in de gaten hebt.

   1. Lambieck

    dat de vrouwen NIET WISTEN DAT HET CONTROLEURS WAREN
    .
    Oh, het waren Duitse vriendinnen.
    Dat verklaart alles.

   2. Beukman

    “… Dit waren controleurs, maar dat was voor de vrouwen onduidelijk.”

    Ah. De mannen (twee, niet vier) vroegen om plaatsbewijzen, maar de dierbare vriendinnen snapten niet dat het controleurs waren?
    Zijn alle vriendinnen van Baudet zo achterlijk?

    1. Rammstein

     Luister Beuk, het is wel duidelijk allemaal: de vriendinnen werden in de trein benaderd door twee allochtoon uitziende mannen waardoor ze zich geintimideerd en bedreigd voelden. Dat het controleurs in burger waren was onduidelijk. Dit voorval appten ze direct door aan Baudet. Kort daarop ontdekten de meiden dat ze het fout hadden toen de politie erbij werd gehaald. Maar toen was het kwaad al geschied – de app was verzonden.

     Baudet liet er ook geen gras over groeien en maakte op basis van die informatie gelijk een tweet en plaatste die. De volgende dag merkte de meiden dat die treintweet aardig wat reacties opriep bij het linkse deugvolk en ze schrokken zich kapot.

     Ook Baudet realiseerde zich dat hij overhaast had gehandeld en probeerde op grond van de nieuwe NS-informatie halfslachtige en onhandige excuses te maken waarin hij nauwelijks slaagde.

     De linkse deugers eisten echter zijn hoofd en gaan daar tot op de dag van vandaag mee door, hier op DDS.

     De meiden en Baudet valt kwalijk te nemen dat zij zo overhaast en vanuit hun onderbuik reageerden – erg onvolwassen. Maar van leugen is nergens sprake.

     1. Meriadoc Brandebok

      @Rammstein

      Dat is nadrukkelijk niet het geval. Baudet verklaart dat hij zich heeft geuit op social media, nadat het gehele verslag hem was toegekomen. Je bewering dat de vrouwen Baudet direct hebben ge-appt toen er aanvankelijk twee controleurs de vrouwen om een vervoersbewijs vroegen is bizar: Baudet sprak over vier Marokkanen. Em dat moet dan wel heel snel gebeurd zijn, dat appen.

      “De wijze waarop zij werden aangesproken was voor de vrouwen zeer intimiderend. Ze gaven mij aan dat er openlijk en meermalen wapengerei werd getoond, dat er sprake was van intimiderend verbaal en non-verbaal gedrag en dat de mannen op agressieve wijze hun ‘legitimatie’ toonden. Die legitimatie bevreemdde de vrouwen, omdat zij in vorm en stijl (lettertype) afwijkende geplastificeerde papiertjes te zien kregen. Dat gaf de vrouwen weinig vertrouwen en een onaangenaam gevoel. Toen de vrouwen dat kenbaar maakten, werd gedreigd hen ‘mee te nemen’. Van de-escalatie van de zijde van het personeel, was volgens hen geen sprake. Ook nadat zij geldige vervoersbewijzen toonden bleef de groep mannen de rest van de reis op een voor de vrouwen intimiderende manier om hen heen hangen.

      De vrouwen in kwestie hebben zich zowel tijdens het restant van de treinreis, als na het uitstappen en tijdens de wandeling terug naar hun huis zeer onveilig gevoeld. Ernstig overstuur hebben ze mij over de kwestie verteld en dat heeft me geraakt. Ik heb me daar vervolgens over geuit op social media – te snel, en te stevig. “

   3. Meriadoc Brandebok

    @Rammstein

    Uit de verklaring van Baudet blijkt dat hij wist dat het om controleurs ging: “(…) zij gaven mij aan dat er openlijk en meermalen met wapengerei gedreigd was (…) Ernstig overstuur hebben ze mij over de kwestie verteld (…) Ik heb me daar vervolgens over geuit op social media (…)” Zoek vooral de hele verklaring nog eens op, op het internet.

    Men heeft Baudet dus geïnformeerd dát het om treincontroleurs ging, die zogezegd met wapengerei zouden hebben gezwaaid. Baudet was op dat ogenblik van de situatie op de hoogte.

    1. Rammstein

     “Men heeft Baudet dus geïnformeerd dát het om treincontroleurs ging, die zogezegd met wapengerei zouden hebben gezwaaid.”

     Achteraf, stomme idioot, ACHTERAF. Op het moment dat Baudet zijn eerste tweet plaatste was dat ONBEKEND.

     Je blijft volharden in zelfverzonnen verdachtmakingen en volle leugens, domme Meriadoc. Je gaat af als een gieter, net zoals gisteren.

     1. Meriadoc Brandebok

      @Rammstein

      Nee, toen was dat niet onbekend. Er voegden zich aanvankelijk twee controleurs bij de vrouwen – het tijdstip waarop jij zegt dat de app en tweet is verstuurd. Maar Baudet sprak in zijn tweet over VIER Marokkanen. Later kwamen er politiemensen bij, toen de controleurs zich al hadden gelegitimeerd (en de vrouwen druk bezig waren te trollen). En toen kwam het aantal hoger uit.

      Ten tweede, verklaart Baudet nadrukkelijk dat hij VERVOLGENS heeft getweet, dus volgend op het volledige relaas van de vrouwen.

      Waarom blijf je zo hardnekkig volhouden?

     2. Rammstein

      Meriadoc: ‘vervolgens’ zegt niets over het tijdstip. Het kan betekenen een uur, een paar uur of een dag na het voorafgaande voorval.

      Omdat jij Baudet haat, zie jij ‘vervolgens’ als direct volgend op de voorgaande actie. Omdat dit jou goed uitkomt en je daarmee Baudet verdacht kunt maken. Ik zie ‘vervolgens’ als naderhand, toen zaken door aanvullende informatie in een andere licht en context kwamen te staan.

      Zoals ik al naar Beukman communiceerde: jij gaat uit van de kwade trouw van Baudet en ik van de goede trouw. Daarmee is alles wel gezegd.

     3. Meriadoc Brandebok

      @Rammstein

      Ik heb de Tweet aanvankelijk niet hoofdzakelijk in twijfel getrokken, dus ik ging al uit van goeder trouw. Maar de Tweet klopt eenvoudig niet met de feiten en dan is het een leugen. Ik kan er ook niet meer van maken.

     4. Blitzkrieg

      Rammstein :
      Quote : “Omdat jij Baudet haat”
      Meriadoc Brandebok is een principeloze euro trol. Haat impliceert gevoel, dat is bij dit “mens” niet het geval.

  3. Veteraan

   Zo saai en fout. Val eens dood en doe jezelf en ons een plezier.
   Hulp nodig ?
   Geef me een gil hé, ik doe wel wat voor mijn medemens.

 13. Julian

  Jan Roos? Oh dat is die man die door Jinek vakkundig uit positie werd geluld toch?

  Frustie Jan…. past prima bij Frustie Jensen… 2 gevalletjes zielig in een hoekje zitten mokken/……

  1. Bullshit16

   Jul Huilbaby

   1. Thierry Trollinator

    Bullshit16 ?

 14. Duckday

  Juist weergegeven Hr. Roos .Die twee zijn een gevaar voor de Nederlander

  Stem PVV of FvD daarna Nl exit

 15. Kretoloog

  Beukman en Brandebok (B&B) zijn al weken aan het oh-en over de treintweet van TB. Ben er wel helemaal klaar mee.

  Vraag aan de redactie van DDS: kunt u niet een apart hoekje reserveren waar de kleuters B&B zichzelf kunnen vermaken? Dan hoeve de andere reageerders niet meer lastig gevallen te worden met hun prietpraat. Mijn dank is groot!

  1. Julian

   Gaan we het dan ook nooit meer over het kwartje van Kok hebben of de 1000 euro van Rutte en geen geld naar Griekenland .

   Je kan prima mee in dat hoekje Kreto

  2. Beukman

   Lullig voor je @Kreetman, dat je meer last hebt van de ontkrachting van de leugen van Baudet dan van de leugen zelf die hier keer op keer wordt herhaald.
   Sterkte man!

   1. J.C.

    @Beukman

    “van de ontkrachting van de leugen van Baudet”. Dit is jouw leugen, die je koestert in je eigen bubbeltje……

    Baudet heeft geen leugen in z’n tweet vermeld, jammer voor je.

    1. Beukman

     @J.C.
     Baudet had het over vier Marokkanen, terwijl het ging om twee controleurs, waarvan we niet eens de nationaliteit weten. Kaartjes controleren vervangen door “lastig vallen” wringt ook nogal, zacht gezegd.
     Óf Thierry heeft zitten liegen óf die vriendinnen, terwijl Baudet hen dekt. Meer smaken zijn er niet.

     1. J.C.

      @Beukman

      “Óf Thierry heeft zitten liegen óf die vriendinnen, terwijl Baudet hen dekt. Meer smaken zijn er niet”.

      Het is nou net de vraag of er misschien nog meer smaken zijn.

    2. Blitzkrieg

     Beukman :
     Quote : “Baudet had het over vier Marokkanen, terwijl het ging om twee controleurs, waarvan we niet eens de nationaliteit weten.”
     Het zouden dus prima Marokkanen kunnen zijn, misschien toch maar je toon matigen!

  3. Lambieck

   Beste redactie.
   Wilt u een apart hoekje voor Kreetje creëren om zijn Pavlov reacties op Merijn te plaatsen.
   Geeft veel rust voor de overige reaganten.

 16. Bullshit16

  Die lelijke kwallen van jetten in klaver die denken dat ze zich alles kunnen permitteren ook dit verhaal werd stil gehouden door die vuile linkse ratten als het fvd of pvv was geweest dan hadden ze het er nu nog over zefde met die trein tweet komt ook geen einde aan door die linkse smeerlappen stem dit tuig weg
  STEM FVD OF PVV UIT DE

  1. Te Salutant

   Die lelijke kwallen van Jetten en klaver denken dat ze zich alles kunnen permitteren. Ook dit verhaal werd stilgehouden door die vuile linkse ratten.
   Als het politici van FvD of PVV waren geweest dan hadden ze het er nu nog over. Hetzelfde geldt voor die trein-tweet, daar komt ook geen einde aan omdat die linkse smeerlappen erover blijven doorgaan.
   Stem dit tuig weg!

   STEM FVD OF PVV UIT DE EU.

   ————————————

   Zo wordt het toch een stuk begrijpelijker?

   1. Bullshit16

    Te
    Huilbaby

  2. Julian

   Hey Bullshit hoe lang zit je al hier op het forum. Als ik deze reactie zo lees vind je het vast ook heel erg dat de ‘fouten’ van Rutte steeds weer worden gebruikt hier….

   1. Bullshit16

    Jull
    Huilbaby

 17. Bullshit16

  Voor die linkse ratten is de waarheid moeilijk te verkroppen
  Wat een walgelijk volk

 18. Maxks

  Voorkomen is beter dan Chinezen, is grappig verzonnen. Overgevoelige weekdiertjes kunnen dat niet aan.
  Als Jetten verdronken is dan pas dempen we de put.
  Klaver 4 brengt geen geluk.
  Beter een bidet dan een Baudet.
  Beter lui en laks dan een Maxks.

 19. Veteraan

  Als ik toch eens mocht beslissen wie er mocht blijven leven en wie niet.
  Wat zou het dan goed gaan met NL.
  En we hadden dan ook geen laffe Linkse Trollen meer.
  En Jetten en Klaver hoorde je dan ook niet meer.
  Rechts moet NL redden maar ik vrees dat het Linkse Virus te wijd verspreid is.

 20. Michael M

  Als er twee personen een valse negatieve virus verspreidt over Nederland dan is dat partij 66 Robocop Jetten, buikspreekpop van Alexander Pechtold en GL leider Jettu Klaver. Extreem linkse woorden gebruiken is fout. Niet voor niets is er een politicus vermoord in 2002 door extreem linkse virus uitspraken welke ze zelf destijds verzonnen hadden wat wel een mensenleven heeft gekost. De kogel kwam van extreem links. Links is fascistisch bezig, niet andersom, met hun valse beschuldigingen om zo via hun eigen leugens anderen te indoctrineren om zo aan zieltjes te winnen voor de volgende verkiezingen maar wel op een oneerlijke gemene manier waardoor met valse beschuldigingen anderen in gevaar kunnen lopen. Links leert niets, nul komma nul van het verleden. En dat maakt ze tot minder gewilde partijen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.