shutterstock 1647350797

Nederland nu 5 nieuwe doden! Chaos op scholen door halfbakken maatregel: lege klassen en onduidelijkheid

Geen categoriemrt 13 2020, 15:00
Door halfbakken maatregelen voor scholen is op diverse plekken chaos ontstaan. Al lijkt het sowieso al too little, too late. Het dodental door het coronavirus in Nederland staat inmiddels op 10. Er zijn 5 nieuwe doden en 190 nieuwe besmettingen vastgesteld. Het totaal aantal besmettingen staat op 804.
De overheid en het RIVM lijken er alles aan te doen om maar geen échte maatregelen te hoeven nemen. Dan krijg je dit soort geouwehoer: scholen worden niet gesloten maar men moet zoveel mogelijk thuis werken. Maar kinderen hoeven ook niet perse naar school en er komt geen boete als je je kind thuis houdt.
Het resultaat is volkomen logisch. Onnodig naar school komen, halflege klassen en lessen die alsnog uitvallen. Allemaal het resultaat van beleid om verdere besmetting te voorkomen, terwijl men dus wel nog steeds het risico op contact en dus besmettingsgevaar heeft.
Diverse landen hebben hun scholen al dichtgedaan, waaronder Frankrijk. President Macrón lichtte dit besluit toe door te zeggen dat kinderen weliswaar geen risicogroep vormen, maar wél anderen gemakkelijk kunnen besmetten. Het openhouden van scholen heeft dus als mogelijk effect dat het aantal besmettingen flink op kan lopen.
En dat is een enorm risico! In 0,9 t/m 7 procent van de gevallen is besmetting dodelijk. Ouderen lopen het grootste risico en grofweg 20 procent van de (totale) besmette gevallen komt op de eerste hulp terecht. Is men er op tijd bij, dan is die 0,9 procent het meest waarschijnlijk. Raakt het zorgsysteem overbelast? Dan is die 7 procent eerder de uitkomst. En Nederland komt niet verder dan 'strenge adviezen'...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten