Column Ozair Hamid: De Europese Unie steelt weer Nederlands belastinggeld

Het begint haast triest te worden. Bijna elke week schrijf ik er een column over. En dit keer weer, want de Europese Unie handelt nog steeds op een onethische, immorele wijze. Nederlands belastinggeld wordt aangewend om de Italianen voor de zoveelste te redden. Te vergelijken met een ouder die zijn kind voor de 100ste keer redt, nadat hij dreigt te verdrinken. Zou het kind niet zelf moeten leren zwemmen, vraag je je af.

De Europese Commissie kondigde recent het Corona Response Investment Initiative aan. Een investeringsfonds – van ruim 37 miljard in liquide middelen – die de zwakke Europese (lees: Zuid-Europese) economie moet ondersteunen. Opvallend is echter de onevenredige verdeling van die gelden. Zoals Ronald Plasterk terecht stelt, maakt de Nederlandse bevolking 3,3% uit van de Europese Unie, maar ontvangt slechts 0,06% van het beschikbare geld, 55x minder dan een gelijke verdeling.

En juist wanneer het Europees Parlement dit destructieve plan goedkeurt, plaats Rob Jetten (D66) een tweet, waarin hij stelt dat Nederland ‘rijk’ is geworden van de EU. Dat Nederland al een rijk land was voor de oprichting van de Europese Unie hoor je Jetten dan weer niet zeggen.

Terug naar het plan, want dat mag niet ongezien en onbesproken worden geïmplementeerd. Jaar na jaar is Italië op de vingers getikt door de EU na het publiceren van de begroting, maar altijd bleef het bij waarschuwingen. Zoals Andries Knevel terecht stelt (inmiddels ingetrokken, want politiek incorrect) is het ridicuul en irrationeel om dit soort landen erbovenop te helpen. Het land voerde een basisinkomen in en een verlaging van de pensioenleeftijd, terwijl de staatsschuld meer 135% van het BBP bedraagt. Structurele bezuinigingen zijn voor de Italianen, net als voor de Fransen, taboe, en wie zulke standpunten durft in te nemen en te verkondigen, wordt keihard afgestraft in de nationale verkiezingen.

Het land wordt levend gehouden d.m.v. kunstmatige geldinjecties, zoals een drugsverslaafde niet kan zonder zijn drugs. Problematisch is alleen dat de drugs worden gefinancierd met Nederlands belastinggeld. Terwijl hier de pensioenleeftijd wordt verhoogd, de BTW-tarieven worden verhoogd en onze minimale staatsschuld wordt afgelost, leeft men in Rome alsof het de laatste dag op aarde is. Het moet eens afgelopen zijn met het feest. Niet alleen om de Nederlandse Rijksbegroting te beschermen, maar ook op de Italianen discipline aan te brengen. Een proces van afkicken moet aanbreken om zo de constante money transfer van Noord naar Zuid te stoppen, zoals conservatieve volksvertegenwoordigers in Nederland betogen.

Het Europese plan is immoreel, inefficiënt en economisch destructief. Het laat Jan Modaal, met een belastingdruk van 38,8%, betalen voor de schulden van een ander. Verder is het ook zeer inefficiënt, omdat consumentenaankopen niet worden gestimuleerd door dit pakket. Dat kan namelijk alleen worden gestimuleerd door het virus te verdrijven. Ten derde gaat het ten koste van onze economische groei, die volgens de meest pessimistische schattingen een krimp van 10% de komende 2 jaar moet behappen. En tot slot ontmoedigt het de huidige economische visie van de Italianen niet.

Volg mij op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Vrijedenkert

  We hebben in Nederland met heel veel bezuinigen, afknijpen en wegsaneren de staatschuld in ruim 5 jaar teruggebracht van bijna 500 Miljard naar nu 390 Miljard en nu komen die knoflookrepublieken samen met Brusselse EU-aasgieren bij de eerste de beste crisis gelijk om de hoek kijken om onze belastingpot en buffer weer uit te kunnen kleden die we zelf met veel bloed, zweet en tranen hebben opgebouwd…

 2. Boudewijn Hummelinck

  De Corona-crisis dwingt tot Europese solidariteit en zal daarom leiden tot een versterking van de EU.

  1. Vrijedenkert

   Solidariteit is totaal iets anders dan ruim 30 jaar maar blijven betalen en betalen voor zuidelijke landen die maar blijven weigeren om eigen zaken op orde te maken, te moderniseren en te hervormen om zo hun eigen financiële buffer te creëren voor slechtere tijden of crisis!

  2. Fonz

   Maar wij willen helemaal geen EU..

  3. Maurits Dekker

   Mag ik even hartelijk lachen om zoveel onbenul?
   Ja, dat mag ik!

  4. perry

   BH-
   “versterking van de EU?”
   De EU wordt volgens u versterkt omdat de economisch gedisciplineerde lidstaten ten gunste van de potverterende Zuid-Europese lidstaten, de begrotingstekorten laten oplopen!
   Zeer vreemde gevolgtrekking!!

   1. inert

    perry!
    Quispel heeft nu eenmaal een ernstig gemis aan realiteitsgevoel!

  5. Bullshit16

   Hummelpik
   Zo lang we al een europa zijn worden we al bestolen word wakker hummelpik

  6. RvdBe

   Hummelding,
   Ik hoef geen solidariteit met landen die continue de zaak belazeren en op onze zak teren en dan ook nog een grote bek geven als er niet snel genoeg nog meer geld naar die parasietstaten gaat: NEXIT!!

 3. P.Sisterons

  Ze maken gebruik van de massa corona hysterie.
  Rutte gaat écht wel weer geld geven want dat is opdracht van de Duitsers.
  Gebruik spotgoedkoop zuiveringszout en je hebt nergens last van.
  Wel mooi dat de rol van Big Pharma eens belicht wordt.

  1. Vrijedenkert

   Zuidelijke landen leveren veel meer dan alleen maar zuiveringszout, het is de mentaliteit wat het grote probleem is!

   1. AS210854

    Vrijedenkert, duizend x++++++++++

 4. van Urk

  Ik ga geen land steunen dat toeliet dat 200.000 Chinezen🎎 een Italiaanse paspoort konden kopen💰📚. 70.000 Chinezen zijn in Italië geregristreerde arbeiders buiten het feit om hoeveel illegale Chinezen in Italië werken. Zij werken en wonen toevallig in het veel besproken streek Bergamo dat het meest getroffen werd met corona. Deze Chinezen komen ook uit de streek in China waar de corona epedimie is uitgebroken🦇. Het kwartje is gevallen! Dus weg met de EU🇪🇺💣 en zijn open grenzen beleid✈️ voor buitenlandse arbeiders👷.

  1. LifeBuddy

   Presies zoals je het verwoord. Maar daarbij komt het ergste geval erbij om de hoek kijken , dat het meeste uit Kinderarbeid bestaat, net als in Noord korea.
   Het maakt die linkse helemaal geen donder uit, dat er zoveel geld verdiend wordt over de Rug van kinderen. sLinks is tot alles toe in staat.kots

  2. Peetjoh

   Her is ook maar een 5e van het aantal Chinezen die er woont. 4/5 heeft geneens een Italiaans paspoort. + de omhels een Chinees actie in het kader discriminatie tegen Chinezen. En daar is je corona uitbraak.

 5. Bolland

  Nog een voordeel Jetten is zich met zijn onwaarschijnlijke gestuntel ook aan t isoleren, idem klimaatdrammers Klaver en Samson om van de gekste van allemaal Fransje Timmermans nog maar te zwijgen.

  Gaat de goede kant uit

 6. Duckday

  STEM PVV of FvD daarna uit dit monsterverbond de EU .Wat is de normale man vrouw er nu op vooruitgegaan Wat zijn we er beter van geworden.

  Breek het KARTEL en stem PVV of FvD .

 7. van Urk

  De EU bracht 70 jaar vrede. Niemand die het door heeft dat er oorlog gevoerd wordt via geldstromen. Vroeger zouden Spanje 🇪🇸en Italië🇮🇹🇻🇦 inderdaad zijn troepen 💂weer sturen naar Nederland om de reden dat ons land 🇳🇱stopt met belastingen💰 te betalen aan de Spaanse koning 🤴en weigert zijn economie 📊met Spanje te delen. Gelukkig hebben Italië en Spanje nu Brussel🇪🇺🗡️ als wapen om Nederland uit te knijpen🤢.

 8. trollenvanger

  Het hele Europese project was vanaf het begin tot mislukken gedoemd. Wie gaat er nu in zee met knoflooklanden die nog nooit in staat zijn geweest om een sterke economie op te bouwen?

  Het stabiliteitspact dateert alweer van 1997 en de zwakke zuidelijke economieën zijn nog steeds zwak. Of zelfs nog zwakker.

  Het was te voorzien dat met name Nederland en Duitsland de kurk zouden zijn waar het hele rommeltje op drijft. En het gaat er steeds meer naar uitzien dat de zuidelijke drenkelingen die kurk mee zullen zuigen naar de bodem van de zee.

  In de jaren 90 was er sprake van een zelden vertoonde hausse en dat leidde tot het ongefundeerde optimisme dat een gezamenlijke munt met insolvabele landen een goed idee was.

  Inmiddels is wel gebleken dat het een kardinale fout is geweest.

  Nederland en Duitsland zijn de gekke Henkies van Europa en ze worden compleet leeggezogen. Niet alleen door de knoflooklanden, maar ook door allerlei gelukszoekers en profiteurs uit allerlei andere shitholes.

  En wat doet links? Pleiten voor nog meer “solidariteit”. Hoe halen ze het in hun met zaagsel gevulde kop!

  Een stem op links is een stem op de ondergang van Nederland, land der naïeve dwazen.

 9. C.A.Barstow

  Dat krijg als je zoals land en volksverrader Rutte kwijlend achter die machtsbeluste verachtelijk linkse ratten bende in Brussel aanhobbelt,
  dan stromen de miljarden euro’s ons land uit richting Brussel en je ziet er nooit meer iets van terug.

  Wilt u dat de miljarden stroom naar Brussel stopt of in ieder geval sterk verminderd?
  dan stemt u FvD/PVV.

 10. gargamel

  Nu ben ik benieuwd naar de chantage uit Italien, Spanien etc, omdat zij heben paar duizend doden door corona, wat zeker triest is, maar economie ” morto” vor uitbrak. Italien( Salvini) heeft all gedreigd met ” ciao eu” zonder ” bedankt” .

 11. peter450

  Bijna 20 jaar bestaat de Europese unie. In die 20 jaar heeft Italië zich niet aan hun begrotingen kunnen houden. 20 jaar is Italië een ontvanger van de EU. Italië die nog steeds jaren eerder met pensioen gaat t,o,v, Nederland. en WIJ moeten solidair zijn volgens Jetten. Wat heeft die vent tijdens zijn opleiding(en) zitten doen? Wanneer is Italië solidair geweest met Nederland? Ditzelfde geldt voor voor de meeste zuid Europese landen.

 12. Toverkol

  Wat is solidariteit, en hoe ver gaat solidariteit ?
  Je geeft een junk die elke week een geeltje komt lenen, en vervolgens je nooit maar dan ook nooit terug betaald toch ook geen geeltje van je zuur verdiende geld ?
  Er is eigenlijk niets veranderd, sedert jaar en dag liggen ze aan het monetaire infuus, nu ook ! Met als enig verschil dat ze willen dat wij ervoor opdraaien, net zo als het ging met Griekenland. Alles zou terug komen “met rente “, forget it.Ondertussen zijn onze pensioenen geen cent meer waard.Hoeveel moet er nog kapot voordat onze zelfingenomen politici dit domme experiment vaarwel zeggen?
  Ik kan je één ding zeggen, wanneer ze dit laten escaleren en alles is weg en we beginnen weer een tientje heb je kans dat ze eindigen met hun hoofd op een spaak temidden een juichende menigte.

 13. Triestgeval

  Je merkt aan alles dat Jetten een VMBO’er van de lichtste klasse is.

  Pechtold heeft op een perfecte wijze bij de DOM66 groep een echte gifpil achtergelaten die DOM66 van binnen uit sloopt met DOMME typisch DOM66 uitspraken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.