Democraten ruziën over corona-aanpak Donald Trump. Joe Biden vergeet de naam van het coronavirus

Gisteren vond een enorm belangrijk debat plaatst tussen twee politieke fossielen. Joe Biden en Bernie Sanders hadden nog één kans om te ‘shinen’ voor de nieuwe stemronde van aankomende dinsdag. Helaas was er weinig spektakel. Veel kritiek was er te horen op het beleid van Trump rondom het aanpakken van het coronavirus. 

Zoals te verwachten viel was Joe Biden weer enorm zwak, des te erger dat Bernie Sanders zelfs dan niet eens overtuigend kan winnen van een ijlende en wellicht seniel wordende Biden.

Beide kandidaten zijn van mening dat Trump te weinig doet om het probleem rondom het virus aan te pakken. Ze vinden dat Trump het leger moet gebruiken om te helpen bij het bouwen van noodziekenhuizen. Bernie Sanders wil het liefst Trump het zwijgen doen opleggen, alhoewel dat niet zo heel slim zal zijn. Dit is al vaker gebeurd en tot op heden totaal niet gelukt.

Het debat werd zonder publiek gehouden, waardoor het debat vrij saai overkwam.

Beide kandidaten komen niet sterk over. Joe Biden is niet in staat een coherent verhaal te vertellen, en ook Bernie Sanders is niet meer in staat om een krachtige boodschap over te brengen zoals hij wel deed in 2016.

Trump heeft inderdaad niet zo veel te vrezen van deze twee Democraten.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Kretoloog

  Natuurlijk lijkt Joe Biden al aardig seniel door zijn versprekingen.

  Maar op 1 uitspraak had hij wel gelijk: wetenschappers duiden het Coronavirus aan met SARS-CoV-2.

  1. Peetjoh

   Dat seniele idee kreeg ik ook bij iemand die in het Engels excuses aanbood.

   1. Brenda Welsh

    U krijgt wat over u heen. Ernstig, die ideeën in uw geteisterde brein.

    1. Ego-non-solus

     @Brenda
     Welkom in het rijtje illustere namen dat dagelijks op deze site hun gebrek aan (sociale) intelligentie wil tonen. Meelijwekkend weliswaar maar wellicht wil intellectueel Lambieck u een hart onder de riem steken?

    2. Peetjoh

     Heb je dat gestuntel ook gezien?

    3. Gewoon werken

     En jou naam deugt wel?? Of zal ik anna zeggen of ,,tjaaa ik weet het ook niet meer want je hebt er nog al wat gehad 😉

  2. plakband

   Kretoloog:
   Maar op 1 uitspraak had hij wel gelijk: wetenschappers duiden het Coronavirus aan met SARS-CoV-2.
   Bewondering is niet nodig. Voor moeilijke zinnen wordt stelselmatig gebruik gemaakt van de Autocue. Daarom lijken de MSM talkshow-presentatoren op televisie ook altijd zo goed voorbereid. In werkelijkheid wordt een lesje opgezegd en zit er een heel team achter de schermen te werken aan het politiek correcte verloop van een spontaan lijkende discussie.
   Het team van Jo Biden was duidelijk niet opgewassen tegen de actuele werkelijkheid.

 2. Bijenzwerm

  Trump, de beste Amerikaanse president ooit.
  Is niet uit op oorlogsvoering (zijn voorgangers wel en zeker de mocraten Billy Clinton en oboema)

  1. Mar

   Trump is gek op machtsspelletjes, ook een soort van oorlogsvoering.

   1. Rosasolis

    @Mar. Trump is Amerika’s onstabiele, corrupte dictator president, die
    de hele wereld wil proberen te heersen.

    1. dinaro

     Waar heb je dat gelezen?
     Rosasolex,
     Ga in Turkije wonen…begrijp je wat een dictator is.

     Trump ja…the best president ever…

  2. Julian

   Leuk he dat de ‘beste’ president een mogelijke remedie voor het coronavirus voor de Amerikanen alleen wil hebben…..De narcist Trump wil kunnen pronken met de vondst van een eventueel middel…Denkt echt dat alles met geld te koop is…Een bewijs heeft hij al geleverd dat populariteit niet te koop is.. Daarvan zal hij nooit de meerderheid krijgen dat zijn grote frustratie.

   1. Kretoloog

    Door Ritter is gisteren al overtuigend aangetoond dat dit fakenews is.

 3. Piet51

  Zo kun je als Trump-aanhanger overal wel een slaatje uit proberen te slaan om politiek voordeel te alen. Ik heb het filmpje zeker 10x bekeken, het duurt tenslotte maar 13 seconden, maar de woorden “SARS” en “swine flu” hoor ik hem niet zeggen, en met gebruik van de term “N1H1” lijkt me niets mis. En dat hij verwijst naar ebola door “what happened in Africa” te zeggen, lijkt me ook niet abnormaal. Dat hij niet op het woord “ebola” kan komen, is nergens uit af te leiden. Eigenlijk lijkt me gedurende het hele fragment helemaal niets mis met Biden.
  Als iemand hier dat wel hoort, ben ik echt benieuwd bij hoeveel seconden dat is te horen.

 4. yellow thread street

  Trump lacht zich de ballen uit de broek wanneer hij al dat gestuntel van de democraten ziet.
  Gek genoeg is de linkse bende nu muisstil over dat Trump te oud is.

  Ik vind Trump een fantastische president, enorm veel ervaring, zijn hele leven midden in het zakenleven gestaan, precies wat de VS nodig hebben.
  Hij heeft veel bereikt.

  Wijsheid komt met de jaren, kijk eens door welke onervaren mafkezen Nederland geregeerd wordt.

  1. Willem Bever

   Iemand met als specialiteit kijken in het verleden 🙂

 5. Maxks

  Trump is de energiek voor deze twee Waldorf & Statler figuren.
  Het zijn Muppets met een linkse hand diep in hun achterste.

 6. John Breekijzer

  Trump heeft zo’n enorme bende van de Corona crisis gemaakt dat elke mongool van hem gaat winnen.

  1. josemoonen@70

   Ja jij zult het nog mee maken, Johnny . Trump gaat met een gerust hart een 2e termijn tegemoet . Hoe meer dat de Democraten hem afkraken en hem van alles in de schoenen schuiven ,hoe meer hij verzekerd is van een 2e termijn . . De mensen zijn niet blind en doof en gebruiken hun gezond verstand . !

 7. Maxks

  Biden vergeet niets binnen het fragment hij verwisseld enkel 2 zaken en hersteld zich meteen, zoals eenieder dat van ons doet als dat gebeurd.
  Links Amerika politiseert het Corona virus. Grappig dat dit in NL gebeurd door rechtse Baudet en Wilders.
  Eerst hebben ze geprobeerd Trump te psychologiseren en dat is niet gelukt, dus nu zet men een ziekte in.
  Neemt niet weg dat Trump te energiek is voor deze twee politiek uitgebluste mannen.

 8. josemoonen@70

  In plaats dat er serieus over dingen word gediscussieerd, zie ik alleen maar hier ordinaire ruzies voorbij komen . Kan dat niet gestopt worden ? Dit vind ik vreselijk , jullie zijn toch volwassen . ? Of niet ? Het lijkt meer op een stel onopgevoede kinderen .
  Een eigen mening is okay ,zelfs goed, maar hier worden woorden gebruikt waarvan ik denk … tjonge tjonge ,wat een laag niveau !.

  1. Piet51

   @josemoonen@70
   Ik ben het 100% met je eens. Maar toch iets ter verdediging van de deelnemers hier. Je bezoekt wel een rechts-extremistische site, bezet door vooral racisten, FvD- en PVV-aanhangers. Van een eigen mening is bijna nooit sprake, een enkele uitzondering daargelaten, want er worden vooral meningen gekopieerd. Het niveau is wat het is.
   Als je rechtse visies wilt lezen en bediscussiëren zijn er betere sites. Als je kennis wilt maken met een weliswaar klein, maar interessant gedeelte van kiezend Nederland is DDS een optie. Maar dan krijg je welk dat schelden en tieren.

   1. Peetjoh

    Hoho Piet haal rasisme en nationalisme niet door elkaar hé. Zolang iedereen in zijn of haar eigen land zit zal er nooit rasisme zijn. En we kunnen dan gewoon op vakantie en elkaars cultuur bewonderen. Daarvoor hoef je nooit te verhuizen namelijk.

    1. Piet51

     @Peetjoh
     Alleen deze opmerking al grenst aan racisme, of misschien Apartheid. Maar wat is het verschil?

 9. Duckday

  Trump nam de juiste beslissing Maar net zo als in Nederland bestaat er een KARTEL die alles afkeurd Angst om de macht te verliezen stooien ze onwaarheden via de media .

 10. Rosasolis

  Er zijn verschillende namen voor de Corona Virus. Een is Sars-CoV-2, omdat de huidige virus van hetzelfde type is als de vreselijke SARS virus van de 90 er jaren. Met zijn
  onstabiel, onbetrouwbaar gedrag is Trump eerder niet goed snik, dan J. Biden.
  Biden zou tenminste geen gevaar voor wereldvrede zijn.

  1. dinaro

   Rosa-solex

   Ga aub koken
   voor de buren.
   En lul niet zo dom hier op DDS.
   Gevaar voor de wereldvrede….wie?
   Jij solex

   1. Rosasolis

    @ dinaro. Ik heb geen enkele interesse in koken.
    Ga jij koken voor je buren.
    Als lid van DDS vanaf het begin van 11 jaar geleden vindt ik dat ik heel meer over deze site weet dan u.

 11. George Knight

  Trumps bestrijding van het coronavirus is een ramp. Dat is zelfs zijn aanhangers duidelijk. Tekenend was de chaos op het O’Hare vliegveld in Chicago. Door een maatregel van Trump om de vluchten uit Europa te blokkeren keerden afgelopen weekend tienduizenden Amerikanen overhaast naar huis terug. Het was de verantwoordelijkheid van de federale overheid om dat in goede banen te leiden. Maar Trump had niets laten regelen en mensen stonden urenlang dicht op elkaar gepakt. Tegen de adviezen van de deskundigen in.

  Trump is met zijn onvoldoende antwoord op de coronacrisis duidelijk door het ijs gezakt. Trump is een gevaar voor de volksgezondheid. Hij heeft vooral de oudere Amerikanen nodeloos in gevaar gebracht. Trump heeft enkele maanden terug de tests van de WHO geweigerd met als gevolg dat Amerikanen niet getest konden worden en de overheden nu niet weten hoe wijd het virus verspreid is. Zodat het ook niet ingeperkt kan worden. Trump gaat elke keer weer voor de medische deskundigen staan en geeft het publiek slechte of onvolledige adviezen die in tegenspraak zijn met de adviezen van de medische experts.

  Wellicht kan het disfunctioneren van Trump zijn achterban niet schelen. Die 42% van de Amerikaanse kiezers die Trump door dik en dun steunen. Wellicht totdat hun ouders of grootouders onnodig overlijden door het onbekwaam handelen van Trump. Maar het zijn de onafhankelijk geregistreerde kiezers die de grootste groep vormen die door dit geknoei afstand zullen nemen van de regering Trump. De president heeft de afgelopen weken voortdurend zijn incompetentie getoond. De paradox is dat de beurzen ondanks het pompen van extra geld in de economie negatief reageren op Trump en het vertrouwen in hem zijn verloren.

  Wat Bart Reijmerink zegt over Sanders en Biden is onzin. Een verspreking acht Reijmerink belangrijker dan het onnodig in gevaar brengen van miljoenen Amerikanen zoals Trump doet. Dat zegt vooral iets over het slechte oordeel van Reijmerink. Het zij hem vergeven omdat hij een student is. Hij moet blijkbaar nog tot het inzicht komen wat belangrijk is in het leven en hoe feiten geduid moeten worden. Want Reijmerink laat de feiten uit zijn mening volgen. Als er een voorbeeld is waar dat genadeloos doorgeprikt wordt, dan is dat in het onbekwaam handelen van Trump inzake de bestrijding van het coronavirus.

  Trump kan het coronavirus niet met een tweet of een ontslag intimideren. Het virus kost onnodige levens in een uitbraak die mogelijk zes maanden gaat duren en het maatschappelijke en economische leven van de VS totaal ontwricht. Bij goed beleid had dat voorkomen kunnen worden. Beide Democratische kandidaten vallen in het niet bij Trumps incompetentie en gebrek in leiderschap.

  Overigens is Trump niet te vertrouwen dat hij de grondwet respecteert. Er bevangt me steeds meer een onaangenaam gevoel dat Trump de chaos vergroot om het electorale proces te verstoren. Dat heeft hij niet bewust in gang gezet, maar hij ruikt nu zijn kansen en maakt er bewust gebruik van. Nu al zijn de voorverkiezingen in Louisiana en Georgia uitgesteld waar Biden naar verwachting hoog zou scoren. Als we virtueel doorspoelen naar de verkiezingen van november 2020, dan zal Trump alles aanwenden om de chaos van een land dat lijdt voor eigen politiek en economisch profijt verder te vergroten.

  Als zijn partij hem niet terugfluit, dan moeten we niet vreemd opkijken dat Trump de verkiezingen verliest, maar in januari 2021 met verwijzing naar de noodsituatie geen afstand van zijn functie doet. Zodat op de gezondheidscrisis een grondwettelijke crisis volgt. Het Kremlin waar Trumps poppenspeler huist ziet de chaos, de implosie van het politieke bestel en het maatschappelijk leven goedkeurend aan.

 12. Kim Verlouw

  Trump is de beste president die deze planeet ooit voortgebracht heeft.

  Ik denk dat in zijn 2e termijn het totale failliet van links een definitief feit zal worden.

  Trump is een Movement wereldwijd die maar blijft groeien en groeien.

  Ik sta vierkant achter de POTUS!

 13. Veteraan

  Go Donald.
  Amerika heeft je hard nodig met al die Linkse gekken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.