‘Duitsland LOOPT ACHTER wat betreft het sluiten van ziekenhuizen en omlaag brengen IC-bedden!’

Zelfs nu Nederland met de blote knietjes Duitsland smeekt om alsjeblieft de overbelaste Nederlandse IC’s wat te ontzien, wordt er nog met het betuttelende pro-efficiëntie vingertje gezwaaid. Want de Duitsers lopen achter, aldus een NOS-correspondent. Ze hebben namelijk nog niet een gigantische hoeveelheid ziekenhuizen en intensive cares wegbezuinigd!

Dit zijn van die zaken die echt alléén worden begrepen aan de bureaus van Nederlandse ambtenaren, en nergens anders. Want Nederland loopt aan de maximale capaciteit aan, die onze intensive cares aankunnen. Waarom in Duitsland nog niet, dan? Nou… dat is heel simpel. Die domme Duitsers lopen gewoon ontzettend achter. Zij hebben hun kritische medische zorg nog niet bijkans wegbezuinigd. Haha, simpele jongens, die Germanen!

Aldus het coronaliveblog vna de NOS, waar de Duitsers bijna worden uitgelachen omdat ze hun zorginstellingen nog níét ondergeschikt gemaakt aan een economistische minmaxfilosofie. Of zoals voormalig GroenLinks-Kamerlid Zihni Özdil het stelt:

“De neoliberale Nederlandse ‘efficiëntie’ mantra wordt niet overal begrepen”

Juist ja. Overigens heeft de NOS de kille zorgsaneerder een handje geholpen en de tekst aangepast. Nu is het zinnetje over het achter lopen van Duitsland weggehaald uit de tekst. Lief hoor!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

71 reacties

 1. Politiek Profeet

  Juist Tim, de msm is bij uitstek een grote gore leugenmachine gesteund door pinokkio en zijn roversbende…

 2. Meriadoc Brandebok

  Daarom heeft Nederland kwalitatief de beste zorg van Europa. Ook wat de zorg betreft gaat Nederland ruim aan kop.

  Duitsland zal het in dat geval inderdaad gebrekkiger doen.

  1. Kretoloog

   Dit is de grootste lulkoek die kan worden verteld: Dat Nederland de beste zorg heeft van de wereld.

   Onderzoek is uitgevoerd naar de kwaliteit van de zorg in Europese regio’s, in NL is dat per provincie gedaan. Het hoogst scoort dan Zeeland, met een 7,3.

   Er zijn regio’s in Europa die zelfs een 9,9 halen!

   Maar ga gerust door Brandebok, met jezelf en je naasten voor de gek te houden. Wij weten wel beter…

  2. Meriadoc Brandebok

   beste zorg van Europa = behoort tot de top van de beste zorg van Europq

   1. Seneca

    @brandebok
    als je niet door kretoloog was gecorrigeerd dan had jij je tekst ook niet aangepast. denk je nu echt dat het gros van de reaguurders op dit blog je smerige, linkse trucjes niet doorziet? wij zijn niet allemaal van de linkse school, engerd!

    1. Meriadoc Brandebok

     Ik ben in staat tot voortschrijdend inzicht. Als ik zie dat iemand een valide punt inbrengt ben ik bereid mijn standpunt te herzien. Zou jij ook eens moeten proberen.

  3. Fonz

   “Daarom heeft Nederland kwalitatief de beste zorg van Europa”

   Nederlanders betalen daar verplicht ook een dikke prijs voor, zelfs zo erg dat er mensen zijn, in Nederland, die acuut in financiële problemen komen…

 3. Lambieck

  De gezondheidszorg in Duitsland staat bekend als één van de beste in de wereld. Tegelijkertijd is het ook een van de duurste ter wereld. Op deze pagina kan je terecht voor een uitleg over het systeem, hoe een bezoekje aan de huisarts gaat en de kosten waar je rekening mee moet houden als je gebruik maakt van de gezondheidszorg in Duitsland.
  sirelo.nl/duitsland/gezondheidszorg-in-duitsland/

  1. Meriadoc Brandebok

   h**ps://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2020/zorgstelsel-nederland-op-plek-2-europa
   h**ps://www.rtlnieuws.nl/gezondheid/artikel/81161/gezondheidszorg-nederland-top-10-wereldwijd

  2. Lambieck

   Het komt dus voor dat in Duitsland een gepensioneerde man of vrouw meer dan 1000 euro in de maand moet neerleggen voor een particuliere ziektekostenverzekering.
   .
   Kom en laat ons klagen over de premie in Nederland.

   1. Rammstein

    Achterlijke onzin en leugens: sirelo is een site van verhuisbedrijven die totaal de plank misslaan.

    Ik ben (verplicht) via het CAK verzekerd bij de Krankenkasse in Duitsland. De premie wordt ingehouden op mijn AOW en is ca. €15,- per maand lager dan in Nederland (woonlandkosten zijn hier lager) waarvoor ik aanzienlijk meer en betere zorg krijg.

    De tandartskosten zijn bijvoorbeeld grotendeels meeverzekerd: alle reguliere controles en onderhoud (vullingen, gebitsreiniging, trekken, e.d.) zijn gratis. Kronen voor tanden die zichtbaar zijn, worden geheel vergoed. Alleen voor kronen, bruggen en prothesen die niet zichtbaar zijn wordt een bijbetaling gevraagd.

    Er bestaat geen eigen risico: er wordt alleen (niet in alle gevallen) een geringe bijdrage (€5,-) per recept gevraagd.

    In alle opzichten is de zorgverlening hier beter, menselijker, relaxter en uitgebreider. Wie een nieuwe knie of heup krijgt of anderszins een zware operatie doorstaat, kan aanvullend zes weken kosteloos intern in een luxe ReHa doorbrengen. Alle daar gegeven therapieen, alsmede ‘kost & inwoning’ zijn gratis. Je verblijft op een hotelkamer met een extra bed voor partnerbezoek.

    Een gesprek met een specialist duurt hier ca. een half uur, i.t.t. de 10 minuten die een arts in Nederland voor je inruimt.

    Het wij van WC-eend onderzoek van Zorgwijzer is een aanfluiting en op geen enkele wijze gerelateerd aan de werkelijkheid.

    Het voordeel van het ‘achterlopen’ van Duitsland is dat het in alle ziekenhuizen heerlijk rustig is en overvolle, uitpuilende wachtkamers ontbreken.

    1. Boudewijn Hummelinck

     De Duitser Rammsteinn reageert als door een wesp gestoken.

     🙂

     1. Blitzkrieg

      Boudewijn Hummelinck : Probeer het eens inhoudelijk! Beukman zou zeggen, ga eens in op de argumenten van Rammstein.

     2. Rammstein

      De NSB’er Boudewijn Hummeltje kan het maar niet verkroppen dat hij in Nederland permanent wordt voorgelogen over de peperdure zorg, waarbij hij bovendien wordt aangeslagen voor een hoog eigen risico en grove bijbetalingen.

      Dat kan ik me heel goed voorstellen – het is ook zuur voor hem.

     3. Boudewijn Hummelinck

      Ik word een beetje misselijk van Nederlanders die ons land ontvluchten en in hun heimwee in het buitenland ons land zitten onder te schijten.

      Natuurlijk Groeneveld (ik gebruik je 20e nickname die je koos als hommage aan een neo-nazi metalbandje liever niet) in je nieuwe Heimat Duitsland is alles veel beter dan hier. Fijn dat je opgedonderd bent en blijf daar alsjeblieft.

      P.s.: NSB-ers waren ook dol op Duitsland.

     4. Rammstein

      Boudewijn Hummetje: “P.s.: NSB-ers waren ook dol op Duitsland”.

      Daar weet jij als kind van NSB-ouders toch alles van, ouwe nazi? Dat is je met de paplepel ingegoten, daar ben je mee opgegroeid. Nog steeds staat er in je boekenkast Mein Kampf en een Reichsadler.

      Op school vroeger ben je er zo vaak mee gepest dat je een gemankeerd mens bent geworden – volledig scheefgegroeid. Kijk alleen maar naar die scheve bek van je.

     5. Boudewijn Hummelinck

      Niet zo bitter, Groeneveld. Je werd even op je nummer gezet en we hebben als echte Nederlanders liever niet dat je ons prachtige land vanuit je nieuwe Heimat onderschijt.

      Is er niet een leuk Duits waar je je geliefd kunt maken door op Nederland en Nederlanders te schelden?

     6. Rammstein

      Hummelmans mummelt: “… en we hebben als echte Nederlanders liever niet dat je ons prachtige land vanuit je nieuwe Heimat onderschijt.”

      Een gotspe, want iedere bezoeker hier op DDS weet dat Humperdinck liever gisteren dan vandaag de volledige soevereiniteit van Nederland, inclusief alle culturele waarden en normen, zou hebben overgedragen aan de EU om daarmee alle sporen van een ‘benauwd en eng nationalisme’ voorgoed uit de annalen te wissen .

      Kleine Hummel is namelijk een ‘Europeaan’ en globalist die helemaal niets heeft met dat provinciale denken. Nederland? Op de vuilnisbelt ermee.

     7. trollenvanger

      Het is kenmerkend voor de trol en multinicker Hummelinck dat hij, hardleers als hij is, zelden terugkomt op z’n bizarre standpunten en die blijft herhalen, ook als ze veelvuldig zijn weerlegd.

      Voorbeeld: hij blijft volhouden dat Rammstein een neo-nazi band zou zijn terwijl ze dat zelf met klem ontkennen en er ook geen enkele geloofwaardige aanleiding voor de beschuldiging is.

      “Critici betichtten Rammstein van neonazistische sympathieën, onder meer door de originele cover van het album Herzeleid, die in het begin niet werd gebruikt maar later toch verscheen. Verder draagt men Rammsteins eigen Duitse stijl aan alsook het integreren van beelden van Leni Riefenstahls propagandafilm Olympia in de videoclip van “Stripped”. Als reactie bracht Rammstein de single “Links 2 3 4” uit, waarin wordt gezongen: “Sie wollen mein Herz am rechten Fleck / doch seh ich dann nach unten weg / da schlägt es in der linken Brust”. Dat wil zeggen dat ze politiek links zijn ingesteld, aldus Kruspe, de gitarist van de band, in een interview. Overigens is het zeer onwaarschijnlijk dat Rammstein daadwerkelijk neonazistisch is, Rammstein zelf ontkent neonazistische sympathieën te hebben, en wil juist een discussie over de Duitse cultuur, de integratie van Oost-en West-Duitsland en het Duitse verleden starten. Bovendien hebben ze in de ‘Family Values Tour’ samengewerkt met niet-blanke artiesten als Ice Cube, en is de ex-vrouw van Richard Kruspe, Caron Bernstein, Joods.”

      – Wikipedia

     8. Rammstein

      Dank trollenvanger voor deze toelichting over de wereldband Rammstein. Het zal niet helpen, omdat de vieze trol Hummelinck donders goed weet dat hij liegt, maar door gaat met deze laster omdat hij denkt dat hij mij daarmee persoonlijk kan treffen. Dat is zijn enige motief en doel.

      Het geeft duidelijk het verdorven karakter weer waar deze rat het mee moet doen. Je zal er maar mee behept zijn.

     9. Beukman

      @Krieg beweert:

      Beukman zou zeggen, ga eens in op de argumenten van Rammstein.

      Inderdaad. Bij deze.
      Ga eens in op Ramm zijn argumenten, Boudewijn, en kap even met opmerkingen maken over zijn Duitse connectie. Het is niet productief voor de discussie.

     10. trollenvanger

      “door gaat met deze laster omdat hij denkt dat hij mij daarmee persoonlijk kan treffen.”

      Dat is absoluut zeker.

      De man is door en door gemeen en doortrapt.

     11. Beukman

      Toch weer heimwee naar DDS, @trollenvanger? Welkom terug!

     12. trollenvanger

      Dank u.

     13. Boudewijn Hummelinck

      “Een gotspe, want iedere bezoeker hier op DDS weet dat Humperdinck liever gisteren dan vandaag de volledige soevereiniteit van Nederland, inclusief alle culturele waarden en normen, zou hebben overgedragen aan de EU om daarmee alle sporen van een ‘benauwd en eng nationalisme’ voorgoed uit de annalen te wissen .”

      Ik ben een voorstander, net als de meerderheid van de Nederlanders, van een sterke EU. Dat zeg ik niet vanuit een ideologische bevlogenheid (zoals Groeneveld suggereert) maar vanuit de pragmatische overtuiging dat we in een globaliserende wereld ons nooit staande zullen kunnen houden met een lappendeken van staatjes. Nationalisme is wat mij betreft prima en schattig maar als je denkt dat kleine nationale staten de grote grensoverschrijdende problemen kunnen oplossen ben je naïef.

     14. Boudewijn Hummelinck

      Welke inhoudelijke argumenten van Groeneveld meende Beukman te hebben aangetroffen waar ik inhoudelijk op zou kunnen reageren?

     15. Boudewijn Hummelinck

      “Maar met de clip en de teaser voor Deutschland, de eerste song uit hun nieuw album dat half mei verscheen, bevond Rammstein zich in nog meer controversiële vaarwateren. We zien de vier bandleden in een plunje, dat gevangenen in de Duitse concentratiekampen droegen tijdens en net voor de Tweede Wereldoorlog. Gitarist Paul Landers draagt een gele davidster, die joden onder het naziregime verplicht opgespeld kregen, en zanger Till Lindemann heeft een bloedende wonde op zijn hoofd.”

      ht*ps://newsmonkey.be/concentratiekamp-schandaal-rammstein-heeft-metal-een-naziprobleem/

      Nee hoor, met de band Rammstein is niks mis.

     16. Boudewijn Hummelinck

      Culture commentator Daniel Hornuff, writing on the website of the German weekly Die Zeit, notes that the concentration camp scene is accompanied by the lyrics “Germany, my love I cannot give you” and shouldn’t be confused with nationalist sentiment — something the band was accused of when it used footage from Nazi propagandist Leni Riefenstahl’s film Olympia for its 1998 single “Stripped.”

      Instead, this latest clip seems to continue a pattern of provocation as the concentration camp henchmen are finally rounded up and shot by the prisoners. Here, Till Lindemann sings “Germany, my heart in flames, I want to love and condemn you” (“Deutschland, mein Herz in Flammen, will dich lieben und verdammen”).

      ht*ps://www.dw.com/en/rammstein-video-furore-far-right-clickbait-or-anti-fascist-art/a-48116921

      Als je een nickname kiest die verwijst naar deze vieze band ben je de weg kwijt of een neo-nazi. Meer smaken zijn er niet.

     17. Fonz

      bh-tje is helemaal geen Nederlander maar islamistische eurofiel tot op het bot

     18. Beukman

      Welke inhoudelijke argumenten van Groeneveld meende Beukman te hebben aangetroffen waar ik inhoudelijk op zou kunnen reageren?

      Het zou al een stuk beter zijn als je kapte met die Duitsland-ongein, @Boudewijn, en dat op de man spelen waar je soms weer in vervalt. Het is ook een verspilling van jouw talent als debater, wmb een van de beste hier.

      Bekijk DDS eens als een metafoor van een samenwerking die in de EU nodig is om de coronacrisis te lijf te gaan. Zo komen wij hier ook verder als we elkaar een beetje met respect behandelen, zelfs als we het niet helemaal met elkaar eens zijn.

      En ja, er zijn hier ook een paar anderen die hier lopen te emmeren. Maar wat is erop tegen om het goede voorbeeld te geven?

     19. trollenvanger

      “Als je een nickname kiest die verwijst naar deze vieze band ben je de weg kwijt of een neo-nazi. Meer smaken zijn er niet.”

      De trol draagt een link aan die de band Rammstein juist ontlast. Wat een afgang weer.

      Waar zou het aan liggen? Een gebrekkige beheersing van het engels? Een algemeen gebrek aan leesvaardigheid? Een onvermogen om het eigen ongelijk toe te geven? Of gewoon stug doorgaan met het moedwillig trachten te beschadigen en framen van de opponent?

      Ik denk alle vier.

     20. Boudewijn Hummelinck

      Mogelijk beheerst Trollenvanger het Engels onvoldoende om uit de gelinkte tekst te kunnen concluderen dat de band Rammstein systematisch en bewust provoceert met teksten en beelden die verwijzen naar het nazisme.

      Dat is namelijk wel degelijk het geval.

     21. Boudewijn Hummelinck

      Mogelijk meent Beukman dat ik inhoudelijk moet ingaan op het door hem niet bekritiseerde proza van Groeneveld zoals:

      “ Daar weet jij als kind van NSB-ouders toch alles van, ouwe nazi? Dat is je met de paplepel ingegoten, daar ben je mee opgegroeid. Nog steeds staat er in je boekenkast Mein Kampf en een Reichsadler.

      Op school vroeger ben je er zo vaak mee gepest dat je een gemankeerd mens bent geworden – volledig scheefgegroeid. Kijk alleen maar naar die scheve bek van je.”

      Probeer eens een beetje objectief te kijken, Beukman, voordat je meent het recht te hebben anderen de morele les te lezen.

     22. trollenvanger

      “dat de band Rammstein systematisch en bewust provoceert met teksten en beelden die verwijzen naar het nazisme.”

      Die teksten en beelden zijn juist zeer kritisch op het Duitse nazi-verleden. Zoals ik al uit wiki citeerde:

      “Overigens is het zeer onwaarschijnlijk dat Rammstein daadwerkelijk neonazistisch is, Rammstein zelf ontkent neonazistische sympathieën te hebben, en wil juist een discussie over de Duitse cultuur, de integratie van Oost-en West-Duitsland en het Duitse verleden starten.”

      Dat jij niet in staat bent op dat op te pikken wekt geen verbazing. Daarvoor ben je te star in je denken.

     23. Beukman

      Gebruik dat innerlijke compas van je, @Boudewijn. Met een hullie-doen-het-ook-je is nooit iemand iets opgeschoten. Gebruik desgewenst de EU-metafoor die ik aanreikte.

      Als jij je nou eens een tijdje keurig gedraagt, beloof ik dat ik Rammstein en onze verloren zoon zal aanspreken op het moment dat zij gaan lopen zieken.

     24. Rammstein

      “Maar met de clip en de teaser voor Deutschland, de eerste song uit hun nieuw album dat half mei verscheen, bevond Rammstein zich in nog meer controversiële vaarwateren. We zien de vier bandleden in een plunje, dat gevangenen in de Duitse concentratiekampen droegen tijdens en net voor de Tweede Wereldoorlog.”

      Ik nodig eenieder de prachtige video ‘Deutschland’ van Rammstein zelf te bekijken: ht*ps://www.youtube.com/watch?v=NeQM1c-XCDc

      Germania (gespeeld door de bloedmooie Ruby Comey) maakt een reis door de geschiedenis van Duitsland en slaat daarbij de zwarte nazi-bladzijde niet over. Introspectie dus, en dat is knap voor Duitsers.

      Het zal dus duidelijk zijn dat de laffe psychopaat en sadist Boudewijn Hummelinck uitsluitend uit is op het beschadigen van de opponent, terwijl hij beslist beter weet: hij heeft de clip al eens zelf bekeken en weet dus dat het anders ligt dat hij constant insinueert.

     25. Rammstein

      Ach trollenvanger, nu zie ik pas wie je weer bent – van harte welkom terug!

     26. Boudewijn Hummelinck

      “Het zal dus duidelijk zijn dat de laffe psychopaat en sadist Boudewijn Hummelinck uitsluitend uit is op het beschadigen van de opponent”

      Als jij je nou eens een tijdje keurig gedraagt, beloof ik dat ik Rammstein en onze verloren zoon zal aanspreken op het moment dat zij gaan lopen zieken.

     27. Beukman

      Doe het gewoon, @Boudewijn.

    2. Meriadoc Brandebok

     Rammstein is weer over de bananenschil van de eigen oikofobie uitgegleden en reageert spartelend op het trottoir. “Wij van wc-eend,” roept hij kreunend, terwijl hij zich verliest in de eigen oikofobie. Rammstein stoot zich zevenmaal aan dezelfde steen en stoot zich er vervolgens weer aan, en weer, en weer,

     Maar een ieder had de inhoud van de bron al lang en breed kunnen aanschouwen. Zorgwijzer verwijst door naar een ander onderzoek van de Euro Health Consumer Index.

     1. Rammstein

      Ik vertel uit eigen ervaring, Meriadoc. Jij haalt een lulonderzoek aan dat op theoretische indicatoren af gaat. Ongeveer zoals die andere neponderzoeken die steeds vertellen dat de Nederlanders tot de gelukkigsten op aarde behoren. Laat je nakijken, simpele ziel.

      Als de zorg in Nederland zo briljant, vooruitstrevend, innovatief en goed georganiseerd is, waarom moeten ze dan nu bedelen bij Duitsland om patienten op te nemen, waarom zijn er ellenlange wachtlijsten, waarom zijn er overvolle wachtkamers en waarom is alles zo krankzinnig duur?

     2. Meriadoc Brandebok

      Ervaringen ijn geen goede graadmeter: deze zijn namelijk gekleurd. De cijfers, daarentegen, in deze onderzoeken geven aan dat Nederland tot de top van Europa behoort. Zoals in feite bij alles (infrastructuur, werkgelegenheid, woongenot, etc.).

     3. Rammstein

      Je bent een rasechte debiel Maria Brandewijn en ik sluit deze discussie met je. Zonde van mijn tijd.

     4. Meriadoc Brandebok

      Ik begrijp dat het lastig is als je hiermee wordt geconfronteerd.

     5. Beukman

      Zoals ik het zie hebben jullie allebei gelijk, @Rammelman en @Meriadoc.
      Meriadoc heeft gelijk waar hij stelt dat persoonlijke ervaring hier weinig zegt. Dat is vergelijkbaar met de man die stelde dat roken helemaal niet ongezind is, zijn eigen vader is er ook 88 mee geworden.

      Rammelman heeft gelijk, omdat uit de cijfers blijkt dat Nederland tot de beste én de duurste van de EU behoort qua gezondheidszorg.

      zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2017/zorg-europa-nederland-behoort-tot-duurste-en-beste

      Rammel krijgt verder strafpunten omdat hij Meria “een rasechte debiel” noemde. Maar hij kan dit weer goedmaken!

     6. Fonz

      @rammstein laat je niet in de maling nemen door deze 2 die dekken elkaar altijd…

     7. Beukman

      Probeer jij je ook eens een tijdje te gedragen, @Fonz.

     8. Fonz

      Jij bepaald iig niet wat ik wel en niet moet dat is 1 en 2 ik heb gelijk..

     9. Rammstein

      Beukman, ervaringen tellen zwaarder dan theoretische modellen. En ik ben een ‘zware’ ervaringsdeskundige. Overigens geeft malle Meriadoc geen antwoord op de vier simpele vragen die ik stel over de Nederlandse zorg, ongetwijfeld omdat hij daartoe niet in staat is.

      In een eerder debat met Meriadoc over ditzelfde onderwerp heb ik al verteld dat mijn vrouw aan twee auto-immuun ziektes lijdt en voorts twee maal wegens kanker is geopereerd. Het gaat op dit moment trouwens goed met haar.

      Daarvoor zijn wij in alle Duitse ziekenhuizen hier in de regio en daarbuiten geweest. Evenals bij een reeks van specialisten in particuliere groepspraktijken, alsmede bij een alternatieve praktijk in Bonn. (alternatieve behandelingen zijn hier normaal en worden veelal vergoed).

      Je mag dus met recht zeggen dat wij een brede ervaring hebben opgedaan in de Duitse zorg en behandelingen. Natuurlijk hebben wij ook jarenlange ervaring opgedaan in het Nederlandse zorgcircuit, waar wij bij specialisten van Groningen tot Maastricht zijn geweest en van Alkmaar tot Utrecht.

      Ik weet dus waarachtig wel waar ik het over heb als ik de vergelijking maak tussen de Nederlandse en Duitse zorg. Pas hier in Duitsland werd door specialisten vastgesteld wat haar mankeert; in Nederland is dat in 40 jaar onderzoek bij talloze ‘specialisten’ niet gelukt.

      Duitsland biedt gewoon betere, deskundiger en goedkopere zorg. Iets anders kan ik er ook niet van maken. En met dat rapport veeg ik mijn reet af – het klopt gewoonweg niet.

     10. Meriadoc Brandebok

      @Rammstein

      Eigen ervaring is eenvoudigweg geen argument. Een goed beeld van de gezondheidszorg kan men slechts krijgen in een breder kader: een onderzoek, maar bijvoorbeeld ook zo’n index. Eigen ervaringen zijn leuk om uit te wisselen aan de koffietafel, maar voor een goed beeld moeten we juist dit soort onderzoeken raadplegen.

      En daarin komt naar voren dat de Nederlandse gezondheidszorg in de top zit vsn Euroopa, net zoals Nederland op veel andere zaken in de top zit, zoals infrastructuur, onderwijs, woonomgeving, werkgelegenheid en economie.

     11. Beukman

      Goed om te horen dat het beter met je vrouw gaat, @Rammstein. Heel goed zelfs.

     12. trollenvanger

      Als dit soort onderzoeken al te vaak in strijd zijn met, laat ik zeggen, de “gevoelstemperatuur” dan ontstaat er vanzelf gerede twijfel aan dat soort onderzoeken.

      Daar valt namelijk heel gemakkelijk mee te sjoemelen. Schuiven met definities, bijstellen van criteria, noem de hele trucendoos maar op. Jij mag er waarde aan hechten, ik doe dat al jaren niet meer.

      Ik hecht meer waarde aan de ervaringen van Rammstein in Duitsland, die (niet toevallig) overeenkomen met de mijne in België en Oostenrijk.

      Nederland wás ooit een gidsland, maar is al vele jaren in verval. Op ALLERLEI gebied.

      Dat is echt heel jammer. Maar het is niet anders. Velen, waaronder jij, willen dat niet zien en op zich is dat een begrijpelijke reactie. Heeft te maken met cognitieve dissonantie. Ik wens je er sterkte mee.

     13. Meriadoc Brandebok

      @trollenvanger

      Als jouw gevoelstemperatuur niet klopt met de onderzoeken rijst er vanzelf gerede twijfel over jouw gevoelstemperatuur.

     14. Rammstein

      Meriadoc blijft doorkleppen: “Eigen ervaring is eenvoudigweg geen argument. Een goed beeld van de gezondheidszorg kan men slechts krijgen in een breder kader.”

      Ik ben veelvuldig in vijf verschillende ziekenhuizen hier geweest Meriadoc, zowel in kleinere streekziekenhuizen als in twee grotestads-ziekenhuizen. Voorts in drie verschillende groepspraktijken van specialisten alsmede in een grote alternatieve kliniek. Met jou rapport veeg ik m’n reet af: ik weet uit ervaring beter en jij weet helemaal niets.

      Ik zit trouwens nog steeds te wachten op de antwoorden op deze vragen: als de zorg in Nederland zo briljant, vooruitstrevend, innovatief en goed georganiseerd is, waarom moeten ze dan nu bedelen bij Duitsland om patienten op te nemen, waarom zijn er ellenlange wachtlijsten, waarom zijn er overvolle wachtkamers en waarom is alles zo krankzinnig duur?

     15. Boudewijn Hummelinck

      “Eigen ervaring is eenvoudigweg geen argument. Een goed beeld van de gezondheidszorg kan men slechts krijgen in een breder kader.”

      Dit is een waarheid als een koe maar Groeneveld blijft stug doormekkeren over anekdotisch bewijs van zijn eigen bezoeken aan ziekenhuizen.

      Nogal stupide.

     16. trollenvanger

      Als het alleen MIJN “gevoelstemperatuur” zou zijn dan zou je misschien een punt hebben, Brandebok.

      De ervaringen die hier worden gedeeld zijn echter uit het leven gegrepen. Ik sta hier zeer zeker niet alleen in.

      We worden al vele jaren belazerd met gemanipuleerde statistieken. Daar zou ik een zwartboek over kunnen schrijven maar ik heb er de kracht niet meer voor.

      Blijf er vooral in geloven. Dat kan voor jou niet al te moeilijk zijn want je gelooft ook in religieuze onzin. De mens wil bedonderd worden, zo gaat het al duizenden jaren.

     17. Meriadoc Brandebok

      @Rammstein

      Haha, slim gevonden, maar zo gemakkelijk kom je er niet mee weg. Een index is een index, een rapport is een rapport, dat staat. Je kunt een rapport – dat automatisch een breder kader beslaat – niet naar de prullenbak verwijzen omdat het niet overeenkomt met jouw veel smallere ervaring.

      Uit deze index blijkt eenvoudigweg dat je stelling onjuist is. Mooier kan ik het vandaag ook niet maken.

     18. trollenvanger

      “niet naar de prullenbak verwijzen omdat het niet overeenkomt met jouw veel smallere ervaring.”

      Daar is in theorie geen speld tussen te krijgen.

      Ware het niet dat er valide grond is om de “officiële” onderzoeken en statistieken sterk in twijfel te trekken.

      Weldenkende mensen zijn allang zover, maar anderen nog niet.

      Voor mij is en blijft de meest prangende vraag: Waarom niet?

      Ik hou het op cognitieve dissonantie en wegkijken. Het niet kunnen dealen met de realiteit. De gedachte dat de eigen overheid haar burgers voorliegt, bedondert en afknijpt is voor hen onverdraaglijk.

      Het is in zekere zin vergelijkbaar met het Stockholm-syndroom.

    3. Bolland

     100 % mee eens Rammstein Nederland is op z n best onderkant middenmoot, sterker nog doden per 1.000.000 inwoners op Italie en Spanje na de slechtste van de gehele wereld. worldometers.info/coronavirus/

    4. observer

     ik kan dat volledig beamen

   2. Willem Bever

    Tja en wij hebben achterlijk hoge belasting om het recht te hebben je auto op de openbare weg te zetten of 80% belasting op benzine…..zal ik nog ff doorgaan en een boodschappenlijstje naast elkaar leggen.
    Lastendruk NL met flutte 30% getegen

    De duitser betaald wellicht iets meer voor zorg maar dat kan daar nog

  3. Seneca

   @lamlul
   ook kletskoek! als je in D iets onder de leden hebt, dan kom je direct in de molen. hier in NL kom je op de wachtlijst – als je geluk hebt minder dan vier maanden – en ben je dan nog niet overleden, dan kom je ook in de molen. overigens in D betaalt men aanmerkelijk minder premie.

 4. Vrijedenkert

  Wie heeft de beste zorg onder normale omstandigheden? De zorg in Nederland is niet slecht maar die in Duitsland en België ook absoluut niet en Duitsland excelleert zelf op een aantal gebieden.
  Maar wat heb je aan die zorg als die tijdens een crisis of een ramp niet geleverd kan worden…

  De wereld wordt onstabieler door oorlogsdreiging, grote vluchtelingenstromen, economische, financiële en natuurrampen daarbij groeit de wereldbevolking als kool en nemen tekorten aan grondstoffen, voedsel en schoon drinkwater toe!

  Duitsland en België zijn veel beter voorbereid dan Nederland op dit soort extreme scenario’s en de noodcapaciteit in Nederland is veel te laag in vergelijking met omringende landen.

  1. C.A.Barstow

   @Vrijedenkert:

   Dat is geen wonder, land en volksverrader Rutte laat liever de stroom met onze euro’s
   naar Brussel vloeien.

 5. Bes Tolen

  Nederland heeft nooit de beste zorg van Europa gehad. In de diverse landen liep, de kwaliteit van de zorg nogal uiteen per ziekenhuis en soms ook per afdeling en regio. In Nederland was het lang tamelijk achterlijk. Dat kwam stellig mee door het zuilensysteem wat lang bepalend was voor wie een werkplaats in het ziekenhuis kregen en voor de religieuze claims aan de uitvoering gesteld. Heel akelig. Voorrang voor de orthodoxie. Het gaat nu wel anders en daarmee beter maar op veel plaatsen moet het nog beter. De interne gang van zaken is voor de buitenwereld al te vaak ondoorzichtig.
  De gevraagde niet-medische kennis ten behoeve van de organisatie laat ook te wensen over. De politieke invloed leidt nu zelfs tot baantjes voor dubieuze politici, die in de Sovjet Unie niet zouden misstaan en dito invloed van belangengroepen. Die moeten weg.

 6. C.A.Barstow

  Ik vind het prachtig om te zien dat land en volksverrader Rutte het kapot bezuinigen van onze zorg in zijn gezicht terug gesmeten krijgt.
  Ik hoop ergens dat oa deze crisis zijn ondergang wordt.

  Stem FvD/PVV.

 7. trollenvanger

  Het eerste wat mij in België qua zorg opviel waren de korte wachttijden bij huisarts en polikliniek. Dat was ik in Nederland wel anders gewend: voor een bezoek aan een polikliniek in Rotterdam zat ik regelmatig UREN in de wachtkamer. In Belgische ziekenhuizen worden al jaren Nederlanders opgenomen omdat die in Nederland zo lang moeten wachten op een bed.

  De ziektekostenverzekering is in België spotgoedkoop, hoewel de premies de laatste jaren zijn opgelopen.

  Dus met die onderzoeken waar Brandebok mee schermt veeg ik een plek af waar de zon nooit schijnt.

 8. Brenda Welsh

  VS: 30 miljoen onverzekerden
  Situatie New York: op zijn zachtst gezegd alarmerend.
  Oostkust en Westkust het meest getroffen.
  Hebben wij het slecht hier?

  1. Fonz

   brenda legt het graag even op een weegschaaltje dit is natuurlijk met de welbekende reden…

   1. Brenda Welsh

    Het neemt niet weg dat het zo is. Maar welke reden bedoel u?

 9. Peetjoh

  Niet alleen in Duitsland maar ook in België worden Nederlanders geopereerd. Voor hernia,s voor hartkleppen puur en alleen al omdat onze wachtlijsten te lang zijn. Je kan dan gelijk ook zeggen dat hun zorg beter is. Aangezien je eerder geholpen bent ben je ook eerder genezen. Je mag ook iets langer blijven daar voor nazorg. Minder duur beter geregeld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.