Geert Wilders: ‘Ik heb Rutte gewaarschuwd: vertrouw Erdogan niet!’

Volgens Geert Wilders is de nieuwe immigratiegolf die ons te wachten staat de schuld van Mark Rutte. Als onze premier beter naar Wilders zou hebben geluisterd, dan hadden we ons niet hoeven klaar te maken voor duizenden ‘jonge gelukszoekers’, aldus Wilders.

In een serie Tweets uit Wilders zijn ongenoegen over het beleid van Rutte. Wilders gooit er zelfs een keiharde belofte tegenaan, waarbij hij zijn electoraat voorspiegelt dat hij de grenzen in Nederland zal sluiten als de PVV bij de volgende verkiezingen de grootste partij van Nederland word. Als voorbeeld noemt Wilders daarbij het strenge immigratiebeleid van de ‘dappere Hongaren’.

Wilders deelt ook een YouTube-video waarin te zien is dat hij Rutte waarschuwt voor de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Wilders: “Wat we moeten doen om onze grenzen te bewaken is om geen afspraken te maken met mensen zoals Erdogan. Dan wordt je gegijzeld.”

Wilders vervolgt: “Massa’s jonge mannelijke gelukszoekers komen ons land binnen en wie weet hoeveel jihadisten ertussen zitten.” Volgens de PVV-leider moet Rutte keihard worden afgerekend op zijn ‘wanbeleid en politieke verraad’ tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

132 reacties

 1. Blitzkrieg

  -=> HELP MEE AAN DE BOYCOT TEGEN BEUKMAN <=-
  1. DEEL DIT BERICHT MET ANDEREN
  2. IS BEUKMAN DE AFZENDER, GEEN REACTIE
  3. OOK GEEN ENKELE MANIER INDIRECTE AANDACHT GEVEN
  4. NEP-IDENTITEITEN ZULLEN BLIJVEN REAGEREN, VAL DAAR NIET VOOR

  #NEXIT #BOYCOT-BEUKMAN #STEMZEWEG

  1. Stiek

   @Blitz: Geen probleem, graag gedaan!

  2. Mees

   -=> HELP MEE AAN DE BOYCOT TEGEN BLIZKRIEG <=-
   1. DEEL DIT BERICHT MET ANDEREN
   2. IS BLITZKRIEG DE AFZENDER, GEEN REACTIE
   3. OOK GEEN ENKELE MANIER INDIRECTE AANDACHT GEVEN
   4. NEP-IDENTITEITEN ZULLEN BLIJVEN REAGEREN, VAL DAAR NIET VOOR

   #BOYCOT- BLITZKRIEG

   1. Stiek

    Mees?

   2. Gebande Kok

    Gedeeld !

  3. Gebande Kok

   1. DEEL DIT BERICHT MET ANDEREN.
   .
   Uw bericht zojuist gedeeld met mijn huisgenoten.
   We hebben van uw bericht genoten.

   1. Stiek

    Kok?

   2. Antihedo

    Je hebt gelijk. Waarom zou je de fun alleen voor jezelf houden. Ik deel de vermakelijke reacties ook met anderen. Kunnen we met z’n allen lachen.

  4. Antihedo

   Zo, dat zit hoog! Beetje frusti?

  5. Isengrijn

   Blitzkrieg heeft het verloren hoor..
   Hij was een van de DDS’ers die vaak goede berichten plaatste en, helaas, nu als een Lugar zit te janken om andere reaguurders te boycotten.

   “…4. NEP-IDENTITEITEN ZULLEN BLIJVEN REAGEREN, VAL DAAR NIET VOOR…”

   Wie bedoel je, Bliksemoorlog? Lugar, Baaz, Siemien, Stiek, Ome, hard en Fonz?
   Want zover ik weet is hij de enige die meerdere nicks gebruikt.

   Beukman is gewoon Beukman en verder niemand anders.

   1. Brenda Welsh

    Hear, hear.

    1. Stiek

     Brenda Welsh?

   2. Stiek

    Isengrijn?

 2. Rammstein

  Zoals altijd, heeft Wilders ook nu weer gelijk. In feite hebben we met hem de enige echte en getalenteerde raspoliticus en staatsman in huis. De rest is een zwakke, zwalkende, incestueuze, visieloze bende die de waan van de dag volgt.

  1. Kretoloog

   Klopt helemaal. In 2005 werd Geert Wilders uit de VVD gegooid vanwege zijn Turkije-standpunt. 15 jaar lang heeft Wilders het gelijk aan zijn zijde gehad. Maar dat erkennen, dat is voor de VVD nog steeds een stap te ver.

   1. Rammstein

    Rutte zal nooit toegeven dat hij er volledig naast zat. Hij haat Wilders en beloofde destijds ‘dat partijtje van hem’ te decimeren.

    Rutte is een ijdele man en een zwak politicus. Voortdurend tast hij mis en op geen enkel belangrijk dossier is hij succesvol geweest. Het tijdperk Rutte is voor Nederland een ramp: we hadden er zoveel beter voor kunnen staan.

    1. Wim Vreeswijk

     Rutte is eenzelfde flapdrol als Merkel.

     1. Original NL

      Rutte is de befteckel van ddr deuggleuf merkel

   2. DidiMadloba

    Turkije was een tijd lang aan het hervormen met het oog op een toekomstig EU lidmaatschap.
    Door toedoen van gewetenloze populisten als Wilders zit dat er voorlopig niet meer in – dus werkt Turkije niet meer mee.

    1. Kretoloog

     Met afstand de domste bijdrage die ik van Dudu Dombo heb gelezen. Dat Turkije steeds verder wegdrijft van de EU heeft maar 1 oorzaak: Erdogan!

    2. Rammstein

     Beukman denkt dat dit de ‘droge humor’ van MadDidi is, niet in de gaten hebbend dat Didi gewoon een zwaar gestoorde gedachtengang heeft.

     1. Canta

      @Rammstein
      Dat je een bepaalde mening hebt, prima. Maar kennelijk heb je de behoefte om iedereen die anders denkt af te zeiken. Waarom? Een beetje meer respect voor een andere mening zou geen kwaad kunnen.

     2. Rammstein

      Canta, jou ken ik sinds zeer kort, een paar weken. DidiMadloba ken ik al heel lang, al toen hij Frits Jansen heette. Wat ik zeg is op ervaring gestoeld en niet omdat hij een andere mening heeft.

     3. Blitzkrieg

      Rammstein : Het is ongelooflijk, elke dag lijkt dit forum wel een andere zo snel veranderen de nicknames.

   3. Ab Infinitum

    Hij stapte zelf uit de VVD waarvan hij in 1989 lid was geworden. In die periode trad hij op als mentor voor Mark Rutte, de huidige MP. Er is geen sprake van uitgooien geweest.

  2. Antihedo

   Volgens mij hadden we 2 opties. Of een deal maken met Erdogan of Erdogan liet alle vluchtelingen door naar Europa. Ik proef hier dat er nog een geheime derde optie is. Kan iemand die mij uitleggen?

   1. Original NL

    Q…Ik proef hier dat er nog een geheime derde optie is……
    Geheim voor politici misschien,maar immigratie stop en buitengrenzen dicht is een prima_ en de enigste_oplossing.

    1. Antihedo

     Voor de geleerden is dat misschien een oplossing. Leken zoals ik weten dat dat niet zo gemakkelijk en zeer kostbaar is. Als Erdogan ze doorlaat wordt het knap lastig en kostbaar ze aan de grens tegen te houden. Als de grenzen dicht gaan, gaan in ieder geval de boeren flink over de zeik. Dan moeten de boeren veel minder gaan produceren, iets wat Thierry ze beloofd heeft dat dat niet hoeft.

  3. Mart

   Helemaal mee eens!!

 3. Kristalix

  Dit zat er aan te komen.Toeterturk gooit grens open.

  Wilders heeft gelijk, het beste is Turkye te isoleren. Gooi de subsidie kraan maar dicht. Aktie is reaktie.

  1. Mart

   Waarom subsidie?…om hun tòch al flink leger uit te breiden?Van dat geld kunnen jullie zelf een nieuwe ”fietsende brigade” aanschaffen.Zo iets van geef je binnensluipende overnemers wapens.

 4. Hendrie1963

  En zo krijgt Wilders weer gelijk. Rutte is al 8jaar niet geschikt voor dit land. Alles wat Baudet en Wilders al 8 jaar roepen komt uit. Maar deze mislukte regering rotzooit maar door. Gelukkig zijn de meeste mensen wakker aan het worden in dit land.

  1. Mees

   ”Rutte is al 8jaar niet geschikt voor dit land”

   Dat vind jij.
   Gelukkig denkt een meerderheid er anders over.

   1. Hendrie1963

    Welke meerderheid??? Een peiling onder 1000 linkse sukkels is geen peiling.Er wonen 17 miljoen in Nederland en 10 miljoen zijn verstandige normaal denkende mensen en dus geen links.

    1. Stanly2000

     Welke meerderheid??? Uitslag Provinciale Staten niet gezien, Hendrie?

   2. Vliegenvanger

    De meerderheid in Nederland wil uit de ellende die Rutte en kornuiten veroorzaken.
    Reken af met die geldverslindende regering.
    Ze duwen je alles door de strot.

   3. Bullshit16

    Mees
    Jij kan ook niks anders dan een ander na schrijven
    Ik zal zeggen verzin is wat anders flapdrol

    1. Antihedo

     Is dat niet wat iedereen hier doet?

  2. Blitzkrieg

   Mees :
   Quote : “Gelukkig denkt een meerderheid er anders over.”
   Tenminste dat is wat de NOS je wilt laten geloven.

   NOS is the Dutch CNN | Biased News in Holland
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=Ht-4NOtlO6A

   Volg twitter eens zou ik zeggen, #NEXIT, #BREXIT, #BOEREN, #STIKSTOF, #VVD. De volgende verkiezingen zijn slechts een kwestie van tijd en gaat onze economie het net zo goed doen als die van Amerika. Gaan onze boeren weer boeren, onze vissers weer vissen en verbannen we stikstof uit het publieke debat.

 5. Mees

  Twee weken terug:
  Wilders

  Al jaren hamert de PVV-oprichter op het feit dat Nederland de grote hoeveelheden Syrische vluchtelingen helemaal niet aan kan. Nu Syrie weer veilig is, kunnen zij gewoon weer terug naar hun land, aldus Wilders. En daar ligt het werk voor het oprapen:

  1. Rammstein

   Dat klopt. De drie miljoen Syrische vluchtelingen in Turkije zouden dan ook terug moeten naar hun land. Maar ja, Europa is aantrekkelijker en aanlokkelijker natuurlijk na al die tijd in de Turkse opvangkampen.

   1. Mees

    Eh, ongeveer een miljoen mensen, bijna een derde van de bevolking van Idlib, zijn op de vlucht voor een meedogenloze campagne van willekeurige aanvallen en bombardementen door het Syrische regime gesteund door Iraanse milities en Russische strijdkrachten.

    1. Rammstein

     Het spijt me Mees, maar ik heb helemaal niets met die Syrische vluchtelingen. Ze hebben pech: op de verkeerde plaats en tijd geboren. Ik voel me niet geroepen om ze naar Europa en Nederland te halen. Er is al eeuwen oorlog in die contreien. En wat te doen met die anderhalf miljard andere vluchtelingen op de wereld door hongersnoden, dictatoriale regimes, verkeerde religie en lokale oorlogen? Ook maar hierheen halen? Nooit! Genoeg is genoeg.

     1. Brenda Welsh

      Misschien heeft u het geluk aan uw zijde om op de goede plek geboren te zij n. Overigens iets waar u zelf geen invloed hebt gehad. Het is maar hoe u het wil bekijken.

  2. Rammstein

   En Erdogan kan de Syrische vluchtelingen natuurlijk prachtig gebruiken als pressie- en chantagemiddel. De smerige dictator schrikt er niet voor terug om mensen voor zijn koehandel in te zetten. Hij had ze ook naar de Syrische grens kunnen dirigeren, in plaats van naar de Europese.

 6. EvertB

  Het wordt een hels karwei om de buitengrenzen van Nederland immigrantproof te maken: 1.478 km.

  Het geld voor zo’n investering kun je beter gebruiken voor bijvoorbeeld verduurzamen van de landbouw.

  1. Blitzkrieg

   EvertB :
   Quote : “Het wordt een hels karwei om de buitengrenzen van Nederland immigrantproof te maken: 1.478 km.”
   Wow, fantastisch voor de werkgelegenheid.

   Quote : “Het geld voor zo’n investering kun je beter gebruiken voor bijvoorbeeld verduurzamen van de landbouw.”
   Uitkopen van onze boeren vernietigd werkgelegenheid, verduurzamen is een deftig woord voor halveren.

  2. ikweetwatikwil

   EvertB Wat heb je aan verduurzamen van de landbouw als je overrompeld wordt door gelukzoeker.

   1. EvertB

    Biologische en milieuverantwoorde landbouw is fantastisch. Minder tot geen bodem-, grondwater-, en luchtvervuiling.

    Immigranten overrompelen ons niet. En we hebben hun hard nodig om onze economie op het hoge niveau te houden.

    1. Blitzkrieg

     EvertB :
     Quote : “Immigranten overrompelen ons niet.”
     Nee, die worden gecontroleerd binnengelaten door Rutte. De NGO’s zijn net pendeldiensten betaald van uw belastingsgeld.

    2. Brenda Welsh

     Mee eens, @EvertB. Tuintje ophogen, straatje aanleggen, schuurtje bouwen. Wij zetten ze graag aan het werk voor een habbekrats. Hoog op de ladder staan om de dakgoot te reinigen. Dingen we niet graag zelf doen.

 7. ikweetwatikwil

  En weer heeft Wilders gelijk. Erdogan is niet te vertrouwen. Rutte is zoals altijd er weer ingestonken . De ellende is, hij neemt heel Nederland mee

  Stem PVV of FVD.

  1. Blitzkrieg

   ikweetwatikwil : Rutte is nergens ingestonken. Rutte voert uit, soms maakt hij een deal voor de bühne. Een federaal Europa kost tijd, deze deal heeft hem dat gegeven.

   1. Duckday

    In 40 45 hadden we bijna een federaal Europa
    En de EU is er gewoon weer mee begonnen NOG niks opgestoken

  2. Duckday

   STEM PVV of FvD daarna NL EXIT volg de UK
   Laten we het 2 land zijn die de EU bay bay gaat zeggen .
   Wat voor voordeel welvaart voorspoed werkgelegenheid heeft de NORMALE man vRouw nu van dit MONSTERVERBOND de EU ontvangen in Nederland

 8. Cootje

  Hans Janmaat keert zich om in zijn graf

 9. DidiMadloba

  Ja meneer Wilders, dat kan zijn, maar de vraag is wat we er aan doen.
  Roepen aan de zijlijn kan iedereen.
  Rutte zal ook welbegrepen hebben dat Erdogan niet zonder meer te vertrouwen is, zeker als hij in het nauw zit.

 10. Beukman

  @Geert Wilders beweert:
  We moeten onze grenzen sluiten. Geen gelukzoekers meer.

  Geert werpt een rookgordijn op. Wil hij ook de grenzen dichthouden voor vluchtelingen, dus mensen die op de loop zijn gegaan omdat ze geen kant meer op konden tussen de door het westen gesteunde Assad en de diverse andere strijdende partijen, óf zijn die wél welkom?

  Kort voor de oorlog stuurde Nederland joden terug naar Duitsland die waren gevlucht. Ik vind dat niet iets om trots op te zijn.

  1. Kretoloog

   Smerige godwin Beukman, dat weet je best. Toont opnieuw aan wat voor een vals persoon je bent.

   1. Beukman

    Ik ben inderdaad een slecht mens, @Kreet, aan jou kan ik qua goedheid niet tippen.
    Tegelijk snijdt de vergelijking wel degelijk hout: er komen ook een heleboel vluchtelingen onze kant op die in net zo’n netelige positie zitten als de Duitse joden destijds.
    De geschiedenis heeft geoordeeld dat wij in de jaren 30 fout zaten om hen terug te sturen.
    Waarom doet Geert net alsof het anno 2020 alleen maar gaat om “gelukszoekers”?

    1. Antihedo

     Zijn wij allen geen gelukzoekers?

     1. Beukman

      @Antihedo
      Eens; in die zin is het woord misleidend en onterecht denigrerend.

  2. Ritter

   @Beukman

   Deze illegale migranten zijn geen echte “vluchtelingen” maar illegale migranten die om economisch/financiële redenen naar Europa reizen. Het ‘” gratis geld” ( uitkeringen, enzovoorts) hebben een sterke aanzuigende werking op deze illegale migranten.

   De media noemen deze illegale migranten “vluchtelingen” terwijl deze migranten uit Turkije komen wat een veilig land is.

   Als een persoon vanuit een veilig land ( zoals b.v in dit geval Turkije) naar Europa reist is deze persoon geen “vluchteling” meer maar een illegale migrant die om economisch/financiële redenen naar Europa reist.

   1. Beukman

    Jij hebt makkelijk praten, @Ritter. Veel vluchtelingen komen niet af op het gratis geld (uitkeringen enzovoorts), maar proberen eenvoudigweg te ontkomen aan uitzichtloos creperen verhongeren en bevriezen in Turkse én Griekse kampen. Het is natuurlijk reuze illegaal wat ze doen, daaraan proberen te ontsnappen, maar jij zou precies hetzelfde proberen als je daar zat.

   2. Mikael Blomkvist

    Deze illegale migranten zijn geen echte “vluchtelingen” maar illegale migranten die om economisch/financiële redenen naar Europa reizen.

    ——————————————————

    Dit is aantoonbaar onjuist, het betreft vluchtelingen die als gevolg van de door Rusland gesteunde en door de EU en de V.S. gedoogde politiek van de smerige massamoordenaar Assad worden opgedreven naar het noorden. De Turkije-deal heeft deze ellende van vluchtelingen een tijd aan het oog onttrokken maar nu trekt Turkije deze vluchtelingenstroom niet meer. Alleen het stoppen van Assad biedt soelaas maar daar durft niemand aan te beginnen. De buitenlandse politiek van de V.S. ligt op zijn gat door Trump en de EU is machteloos.

    1. Rammstein

     Opvang in de regio is de enige juiste remedie. En anders maar naar Mauretanie of een ander leeg land .Wij hebben geen verantwoordelijkheid voor deze gelukszoekers en geen plaats. Houd de poorten van Europa dicht!

     1. Mikael Blomkvist

      Dat is ook de doelstelling maar de praktijk wijst uit dat het niet goed mogelijk is een omvangrijke vluchtelingenstroom te keren. Turkije bewijst dat. Het land laat zich betrekkelijk weinig gelegen liggen aan humanitaire ellende maar slaagt er toch niet in de grenzen dicht te houden.

      Als er geen structurele oplossing komt voor de oorlog in Syrië en alle mogelijkheden voor vluchtelingen om terug te keren naar veilige gebieden geblokkeerd blijven blijft het dweilen met open kraan.

    2. Ritter

     @Mikael Blomkvist

     Deze illegale migranten reizen vanuit een veilig land naar de EU. Immers Turkije is een veilig land.

     Als ze dus vanuit een veilig land naar de EU reizen vanwege economische/financiële redenen zijn het illegale migranten.

     Als een persoon vanuit een veilig land ( zoals b.v in dit geval Turkije) naar Europa reist is deze persoon geen “vluchteling” meer maar een illegale migrant die om economisch/financiële redenen naar Europa reist

    3. Lefty

     Syrie is niet veilig. Een van de smerigste dictaturen van de wereld, met steun van de Russen. Maar de hele Arabische lente is de oorzaak van al die vluchtelingen. W. Bush moest zonodig doen aan peace and restore order. Al dat gedonder hebben we te danken aan de Amerikanen. Trump, Erdogan , Putin en Saddat gooien het nu waarschijnlijk op een akkoordje en Europa heeft het nakijken.

     1. Ritter

      @Lefty

      Turkije is een veilig land.

      Als een persoon vanuit een veilig land ( zoals b.v in dit geval Turkije) naar Europa reist is deze persoon geen “vluchteling” meer maar een illegale migrant die om economisch/financiële redenen naar Europa reist.

      Onze uitkeringen hebben een grote aanzuigende werking op illegale migranten.

     2. Beukman

      @Ritter
      Op papier is Turkije inderdaad een veilig land. Die papieren werkelijkheid is nodig om de Turkije-deal politiek mogelijk maken. Rutte zal het vierkant met je eens zijn.

      In werkelijkheid zijn duizenden mensen in vluchtelingenkampen aan het kreperen van kou en honger en ziekte. Die kampen worden voller en voller, mede dankzij de bombardementen van Assad en Rusland. De situatie is uitzichtloos.

      Zeg eens eerlijk. Stel dat jij in zo’n kamp bezig was te kreperen en je zag ook je eigen vrouw en kinderen kreperen, zou jij Turkije dan nog een “veilig land” noemen en rustig doorgaan met kreperen?

  3. Lex

   OPROTTEN weer lekker terug naar hun eigenland en daar een toekomst opbouwen, de meeste komen uit veilige landen om hier een toekomst op te bouwen.

   En wij laten het allemaal toe.

 11. Ritter

  Geert Wilders heeft volkomen gelijk.

  Deze illegale migranten zijn geen echte “vluchtelingen” maar illegale migranten die om economisch/financiële redenen naar Europa reizen. Het ‘” gratis geld” ( uitkeringen, enzovoorts) hebben een sterke aanzuigende werking op deze illegale migranten.

  De media noemen deze illegale migranten “vluchtelingen” terwijl deze migranten uit Turkije komen wat een veilig land is.

  Als een persoon vanuit een veilig land ( zoals b.v in dit geval Turkije) naar Europa reist is deze persoon geen “vluchteling” meer maar een illegale migrant die om economisch/financiële redenen naar Europa reist.

  Het “gratis geld” (lees uitkeringen, enzovoorts) dat hier is te halen heeft een grote aanzuigende werking op de illegale migrant. En zolang dat blijft zullen ze blijven komen.

  Behalve de enorme financiële kosten van deze illegale massa migratie nemen deze illegale migranten ook hun waarden/normen/gebruiken/ religie mee naar Europa en houden daaraan vast.

  Door de grote demografische veranderingen die deze illegale massa migratie met zich meebrengt zal de autochtoon zich steeds meer vreemdeling in eigen stad/land voelen.

 12. Marija

  Als Rutte het voor elkaar krijgt, ja hij, om een vierde kabinet bij elkaar te liegen, zijn wij et zijn allen verloren.
  Komende verkiezingen moet hij plat gewalst worden en de VVD vernietigd.
  Maar wat dacht je? Ik weet vrijwel zeker dat hij het voor elkaar krijgt en dan is zijn EU opdracht volbracht en wij in de KLIKO.
  Waaromikdat denk? Ik acht hem tot elke fraude, liegen en/of manipulatie in staat.
  Waarom hij er mee weg komt zegt wat over onzeintelligentie.
  Maar ja wij hebben geen adviserende EU achter ons staan. Hij wel.

  1. Blitzkrieg

   Marija :
   Quote : “Maar ja wij hebben geen adviserende EU achter ons staan. Hij wel.”
   Hij heeft een adviserende EU achter hem staan, maar hij heeft het volk tegen zich. De hele media is tegenwoordig corrupt en zo lijkt het nog wat, maar het NOS is tegenwoordig niks meer als het partijprogramma vab de D66. Tegenwoordig is de media EN PEILINGEN niks meer als een hoop opgeklopte lucht. Trump is 3.5 jaar gebashed door de media, en hij gaat de verkiezingen op z’n sloffen zo weer winnen. Dit gaat ook hier gebeuren, leer er een beetje doorheen kijken.

   In plaats daarvan kan je beter de sociale media volgen, op twitter bijvoorbeeld #NEXIT, #BOEREN, #FVD, #PVV en als je wilt lachen #VVD.

   NOS is the Dutch CNN | Biased News in Holland
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=Ht-4NOtlO6A

   NOS Journaal is 3x D66: islamknuffelen, klimaathysterie en pro-migratie – Arnold op Zondag #4
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=S-LbNlM1XD8

   Erg goede video over de boeren

   De ontworteling van Nederland: addendum
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=6tkr762jagc

  2. Brenda Welsh

   Gezwets van een aliën. U als EU burger hebt wel degelijk de EU achter u staan.

   1. Stiek

    Brenda Welsh?

   2. Rammstein

    Bewijs dat eens, kom met voorbeelden, Brenda Aytas.

  3. Fortiori

   Mag ik u aanraden eens wat meer te lezen over wat de eu voor u betekent? Dan hier:
   Europa.eu , de website. Voordelen op persoonlijk en zakelijk gebied, vrije bewegingsvrijheid, rechtsbescherming en nog veel meer.

   1. Rammstein

    Dat heet propaganda, Forti. Opgesteld door de EU zelf. Zoals Goebbels de lyrische lofzangen op Hitler orkestreerde.

 13. Mikael Blomkvist

  Hier wreekt zich dat de EU nog geen krachtig leger heeft en een heldere buitenlandse politiek: de veroorzaker van deze ellende is Assad met zijn genocidale politiek, gesteund door de Russen. Het is pijnlijk om te zien dat de EU dit allemaal gelaten aanziet.

  1. Beukman

   Het is daarnaast een gemiste kans dat de EU Griekenland en in mindere mate Italië niet te hulp schiet bij het dealen met de mensen die zijn aangespoeld. Daar had de EU haar kracht kunnen laten zien, die ze kennelijk niet heeft.

   1. Original NL

    Kwallen spoelen aan..gelukzoekers nemen de ngo veerpont.

  2. Original NL

   Hier wreekt zich dat merkel gezegd heeft kom maar binnen met je baard en islam.
   De veroorzaker van deze ellende is de eu die niet krachtig genoeg of eigenlijk helemaal niets heeft gedaan om zijn inwoners te beschermen tegen de invasie van miljoenen kansarme gelukzoekers die hun “brood” verdienen in de kriminaliteit.
   Indien de eu de buitengrenzen als gesloten had verklaard was deze volksverhuizing _ want dat is het _ nooit op gang gekomen.

   1. Rammstein

    Mee eens Original. We hadden nooit de deur moeten open zetten.

  3. evil knievel

   De veroorzakers van deze ellende zijn mensen als u!

 14. Blitzkrieg

  Mikael Blomkvist :
  De Turkije-deal heeft deze ellende van vluchtelingen een tijd aan het oog onttrokken maar nu trekt Turkije deze vluchtelingenstroom niet meer.

  ——————————————————

  De Turkije-deal heeft er NIET VOOR GEZORGD dat het aantal vluchtelingen AFNAM!!!
  Lees de volgende fact-check :

  Het was niet de Turkijedeal die ervoor zorgde dat het aantal migranten naar Europa met 95% afnam
  h**ps://nieuwscheckers.nl/nieuwscheckers/het-was-niet-de-turkijedeal-die-ervoor-zorgde-dat-het-aantal-migranten-naar-europa-met-95-afnam/

  Uit het artikel :

  Conclusie
  De bewering van Mark Rutte over het effect van de Turkijedeal is onwaar. Het is juist dat de migratie via Griekenland met 94 procent is afgenomen tussen 2015 en 2018. In diezelfde periode nam het aantal vluchtelingen dat de landen rond de Middellandse Zee bereikte af met 86 procent.

  De Turkijedeal is daarvan echter niet de voornaamste oorzaak: die afspraken werden pas ondertekend nadat de instroom van vluchtelingen al sterk gedaald was. Het sluiten van de landroute over de Balkan heeft wél bijgedragen aan de afname, zoals Baudet stelde. Daarnaast bepaalden pushfactoren, zoals de oorlogssituatie in Syrië, hoeveel vluchtelingen wanneer Europa probeerden te bereiken.

  De afspraken tussen de EU en Turkije hadden wel grote humanitaire gevolgen voor grote groepen vluchtelingen die nog altijd in Griekenland en Turkije verblijven: een aspect dat in het verkiezingsdebat tussen Rutte en Baudet geheel niet aan de orde kwam.

  1. Mikael Blomkvist

   De Turkije-deal heeft er NIET VOOR GEZORGD dat het aantal vluchtelingen AFNAM!!!

   ——————————————————————————————————————-

   Dat is correct en dat beweerde ik ook niet. De Turkije-deal camoufleerde slechts de ellende die veroorzaakt wordt door de oorlogsmisdaden van Assad.

   1. Blitzkrieg

    Mikael Blomkvist :
    Quote : “Dat is correct en dat beweerde ik ook niet.”
    Dat klopt inderdaad, foutje van mijn kant.

    Correctie
    Mikael Blomkvist : “De Turkije-deal heeft deze ellende van vluchtelingen een tijd aan het oog onttrokken maar nu trekt Turkije deze vluchtelingenstroom niet meer.”

    Toch is dit wel goed om het één en ander even scherp te houden als Rutte weer eens gaat beweren dat het zijn deal was die de migratiestroom beperkte.

    1. Stiek

     Mikael Blomkvist?

 15. Baron von Munchhausen

  Jetje,Klavertje, Segertje en Asschertje komen vanmiddag bijeen om “welkom” organisatie op te zetten!
  Adviesleden zijn Nederlandse loterijen zoals, Postcode-Vrienden-loterij, facistische linkse Milieupartijen en Imams.
  Agenda punten:
  1 Op welke wijze zetten we Nederlanders het huis uit t.b.v. “vluchtelingen(?)”
  2 Mogelijk maken om 10-tallen Miljarden uit de pensioenpot te halen.
  3 Versneld invoeren ademhaling-belasting t.b.v gratis inrichting woningen.
  4 Verwanten tot in 5e graads naar Nederland halen voor de gratis gezondheidszorg.
  5 Extra uitkeringen voor het verwerken van “trauma’s”.
  6 Media-markt en Cool-Blue inschakelen voor wasmachines, Tv’s en andere benodigde apparatuur t.b.v. (?)vluchtelingen. Kosten voor de belastingbetaler!
  6 Wat verder ter tafel komt……..
  Voorzitter van deze bijeenkomst is Moslima Minister Kaag!

 16. evil knievel

  Geen speld tssn te krijgen n van mij krijgt Greet al jaren n stem!
  Zouden meer mensen moeten doen!
  Maar ja,..zielige mensen enz.
  Wees verstandig,denk aan onze kinderen & redt ons land!
  Stem PVV!

 17. Cycle25

  Wat staan politici toch gigantisch voor LUL, net zoals ontwikkelingsgeld kopen politici de meest gruwelijke landen af door zakken geld te sturen. Ongeachte welke corruptie met deze bedragen gemoeid gaan, het interesseert bureaucraten helemaal geen bal met de “ver van m’n bed show”.

  Deze deal toont de onkunde van de EU, een tandloze tijger.

  Europa doet liever zaken met terroristen, dictators, communistische regimes en staat aan de verkeerde kant van de geschiedenis.

  1. Original NL

   Q….Wat staan politici toch gigantisch voor LUL………..
   Ja..en wij zijn daardoor de LUL als de onvrijwillige sponsors van het beleid van deze sukkels.

 18. Duckday

  STEM PVV of FvD daarna uit de EU en EURO.
  Nu de grenzen direct dicht stop met iedereen binnen laten.
  Stop dat ongecontroleerde instroom.
  Nederland is vol we worden bestuurd door onbekwame bestuurders die alleen hun zakken vullen en de boel afschermen voor zich zelf men is de weg kwijt.
  Stop met het onbeperk uitgifte van het NEDERLANDS schap.
  Ze blijven het land van afkomst dienen hoe je het ook bekijkt.
  Nederland is voor hun een weldaad krijgen een huis geld zorg enz die gaan toch nooit meer weg. En worden door onze waardeloze bestuurders steeds voorgetrokken zoals GRoenlinks D66 Sgp VVD Cu CDA zij merken er niks van en leven als een vorst
  Dit land is op het ogenblik onveilig dank zei het slechte beleid van dit kabinet

  1. Marija

   @Duckday,die laatste zin spreekt mij aan.
   ONS land is nu al onveilig en wordt dat steeds erger door die maffia kliek die het hier voor het zeggen heeft.
   Het grootste gevaar is links.
   Al het andere kunnen wij met de juiste mensen op de juiste plaats gaan corrigeren als LINKS is verpletterd.

 19. Bullshit16

  STEM FVD OF PVV uit de eu
  Weg met deze landverraders ons hele land is naar de kloote
  De verkiezingen komen een jaar te laat

 20. Pjotter

  Nadat Wilders waarschuwde voor de aap uit de mouw van Erdogan is er al een familie apen uit Erdogans mouwen gekomen, maar Rutje liet desondanks de Euries naar hem over maken, de gepensioneerden betalen wel.

 21. Lefty

  @ Ritter: Een relatief veilig land, maar het loopt wel over van de vluchtelingen. Eu heeft Erdogan financieel gecompenseerd, maar daar komt nu helaas een einde aan. Ik zie geen oplossing die iedereen tevreden stelt, tenzij je alle grenzen sluit. Maar dan creëren we onze eigen gevangenis.

  1. Politiek Profeet

   Gewoon de loodspuit eroverheen jassen, klaar…..

 22. Flip Flipt

  Rutte snapt er niets van !!!

 23. Canta

  @Rammstein.
  De naam is Rammstein, Canta. Heb je soms een nieuw brilletje nodig?
  Grappig dat je wel met zoiets komt maar niet met ARGUMENTEN!

 24. C.A.Barstow

  Landverrader Rutte heeft schi*t aan het Nederlandse volk.
  Schoenzolen likken in Brussel, dat vind hij veel belangrijker.

  Stem FvD/PVV.

  1. JeMoerigeHoeder

   Hey laaglever denker, hoe gaan fvd/pvv samen 76 zetels krijgen want niemand gaat met ze regeren?

 25. Canta

  @Rammstein
  Kennelijk begrijp jij niet dat we door die eerste “gastarbeiders” hier naartoe te halen,
  een precedent schiepen. De mensen kregen daar het idee dat je hier je geluk kon beproeven en zo gek is die gedachte niet. Op de lijst van meest welvarende landen staan wij op de 9de plaats. Nog boven de USA of Duitsland bv. En al die kankeraars op deze site begrijpen kennelijk niet dat we heel dankbaar zouden moeten zijn dat we in een land als Nederland geboren zijn en dat we, ondanks al die “gelukzoekers” nog steeds op die 9de plaats staan qua welvaart.
  Men zegt wel: Nederlanders zijn kankeraars. Nou als ik de meeste inbreng hier lees, dan is daar geen twijfel over mogelijk.

 26. rujoleki

  PVV of het FvD. De rest van de partijen zijn voor de islam en de asielparasieten.

 27. JeMoerigeHoeder

  alsof ik jou wel vertrouw, smerige zionist.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.