Geestelijk leider Moqtada al-Sadr van Irak: ‘Legaliseren homoseksualiteit is de oorzaak van het coronavirus’

Als je denkt dat het niet gekker kan heb je altijd wel een of andere religie die nog meer stupide is dan een ander. De hoofdprijs voor grootste gek van de maand gaat ditmaal naar geestelijk ‘leider’ Moqtada al-Sadr van Irak. Als men zijn advies gaat opvolgen dan gaat het coronavirus nooit weg uit Irak. 

Tijdens een toespraak – en op Twitter – meende de geestelijk leider dat het legaliseren van het homohuwelijk en homoseksualiteit de oorzaak is van de wereldwijde coronacrisis.

Nieuwsblad BE meldt het volgende: in de Tweet zou de leider homoseksualiteit als oorzaak van het virus noemen. Als oplossing roept hij op dat regeringen direct alle wetten die homoseksualiteit legaliseren schrappen.

Laten we dat vooral maar niet doen, en laten we VOORAL hopen dat deze gek niet het medische beleid bepaalt voor Irak.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

127 reacties

 1. Boudewijn Hummelinck

  We hoorde op DDS ook al enkele gristenen de oorzaak zoeken in de verzwakte moraal.

  Het is een oude reflex. Bij rampen vrezen we dat we de goden hebben vertoornd.

  1. Vee

   Inderdaad bizar, we hebben 50 jaar geleden op de maan gestaan en kunnen massaal vliegen, atomen splitsen maar een deel van de mensheid is maar net het neanderthaler stadium ontstegen.

   1. van Urk

    Logisch dat wij dat kunnen. We zijn in Gods evenbeeld geschapen en daarom het intelligentst van alle wezens op aarde . Maar we zijn geen God. We kunnen inderdaad atomen splitsen maar we kunnen door zonder geslachtelijk gemeenschap te gaan gebruiken geen mens zomaar uit stof (oftewel oersoep onder de evolutionisten) opwekken . Dat gaat ons hoofd net even te ver .

    1. P. Breetveld

     Scene uit oorlog film en boek:

     Soldaat met de handen gevouwen biddend naar boven kijkende midden op een slagveld; “Please god, help me to survive, please??

     Sergeant:
     Damn, pick up your rifle and save yourself en others”…

     Bidden helpt echt niet. Zwakke uitvlucht om je eigen onkunde en lafheid te verbloemen.

     1. Caesar Lion Cachet

      LS…

      We hebben nooit op de maan gestaan dombo !
      De grootste meest smerige en perverse ziekte is: RELIGIE !

     2. B. Pascal

      Film of gedachte! Wat een voorbeelden. Netflix is je moeder. MTV je vader.
      Ga toch gamen!

    2. Ab Infinitum

     Sommigen, @van Urk, onder ons geloven en praten er over op fora, dat wij een experiment zijn van Aliëns die onze planeet miljoenen jaren geleden bezochten. In ons dna rust een stempel afkomstig van die Aliëns.

     1. Rammstein

      Daar is inderdaad veel over geschreven, de bekendsten zijn Sitchin en Alan Alfond. Ook de bijbel staat vol met passages die duidelijk handelen over bezoeken van buitenaardsen (Genesis, Ezechiel). De aanhangers worden ‘interventionisten’ genoemd. Er pleit veel voor deze theorie.

     2. van Urk

      Daarom is iedereen een soort gelovige. Mensen die geen vragen stellen of nadenken over het leven of waarom wij hier zijn, leven in feite als een soort eendagsvlieg die de dag alleen maar gebruiken om anderen die gelukkig en geestelijk rijk zijn af te zeiken waarin zij zelf eigenlijk tekort in schieten.

   2. Peetjoh

    Ja op de maan. En na jaren van verbeteren van de ruimte vaart is het niet meer gelukt. Die hoax die maanreis. Ze stonden in de woestijn van Nevada.

  2. B. Pascal

   Inderdaad vreemd, dat we niet eens een virusje kunnen beheersen.
   Blijkbaar zijn we nog in Neanderstand?

   1. Vee

    Typische reli reactie. We kunnen of snappen het niet dus god. Het zogenaamde argumentum ad ignorantiam

    1. van Urk

     En u snapt het helemaal zeker? 👩‍🎓🤣

     1. Heinz

      Vanavond weer op TV “bij ons op Urk” Die heerlijke tweeling !! Om te pakken, ook op Zondag

     2. Vee

      Nee van Urk. Ik snap het juist niet maar daarom ben ik een voorstander van wetenschappelijk onderzoek en verzin niet een verklaring in de vorm van een almachtige schepper. Dat laatste is namelijk wat onbevooroordeelde wetenschap onmogelijk maakt. Er is niets mis met gewoon toegeven dat je iets niet weet. Is namelijk de opmaat naar kennis.

     3. van Urk

      Om eerlijk te zeggen had ik liever het echte Urk willen zien. Hoe Urk laat zien waarom Urk tot een van de beste gemeentes behoort. Het bedrijfsleven, de veiligheid, saamhorigheid, vrijgevigheid, de zorg aan ouderen, de gastvrijheid etc. Deze programma is meer een soap geworden dat draait op enkele merkwaardige figuren.

     4. B. Pascal

      De wijsheid is het beginsel van alle wetenschap, zegt de schrift. Vee, je bent aardig bijbels in je gedachten. Niemand is onbevooroordeeld, een religiegekke niet maar ook een niet-religiegekke. Door te stellen dat iets onbevooroordeeld moet zijn, is iets bevooroordeeld.

      Wetenschap geeft dat je loskomt van je bevooroordeelde kader. de roep om wetenschap komt uit de bijbel. God zegt: De vrees des HEEREN is het beginsel der wetenschap; de dwazen verachten wijsheid en tucht.

      Wetenschap bedrijven is iets joods en christelijk, de grieken bedreven filosofie zeer weinig wetenschap. Al geven gedachten wetenschap.

      Dat de wetenschap heden ten dage los is gekomen van God. Dat is nog maar een 80 jaar, daarvoor was ze aan God gebonden.
      Het is niet vreemd wanneer je een wetenschapper spreekt, oud en wijs meer tot aanname spreekt, dan een jong en snelle maar geen wijze wetenschapper. Daarom vertrouw ik op de oude en wijze, ja met God.
      Want de wetenschap zonder God is geen wetenschap, maar een losstaand feit, die nog geen virus kan kaderen.

     5. van Urk

      Ik zeg toch ook niet dat ik alles weet? Daar ben ik mens voor om dat te onderzoeken. Ook de bijbel vertelt dat wij alles moeten gaan onderzoeken maar het goede moeten behouden.

    2. Joshuak

     Prima maar zo zijn er islamitische geleerden die zeggen dat Caliph Omar ibn Al-Khattab die bibliotheek zeker heeft afgebrand nadat ze die stad hadden verovert..

     Dus welke bibliotheek in Alexandrië had hij dan afgebrand als het niet die was?

     Bijzonder hoor hoe 1tonig geschiedenis bij jou is..

     1. Vee

      In de eerste plaats is die bibliotheek meerdere malen gemolesteerd maar de christenen hebben hem uiteindelijk de soosateek gegeven (is zelfs verfilmd. ie “Agora”).
      Buiten dat…. Islamitische geleerden die iets beweren? Serieus. Je bedoelt diezelfde die beweren dat mohammed de maan in tweeën kliefde met een zwaard? Die?

     2. B. Pascal

      ooo een film! weer een netflix geleerde opmerking hahahah.

      een film, wie neemt dat nu voor waar aan?
      inderdaad kudde-Vee.

     3. Vee

      Is een verfilming van een geschiedkundige gebeurtenis. Maar zo is de bijbel een beschrijving van een mogelijke gebeurtenis. Alleen de techniek is wat moderner maar wat is het verschil?

     4. B. Pascal

      het geschreven woord nuanceert, film provoceert!
      je weet het verschil niet tussen je linker en rechterhand vriend!

      nexflix wetenschap!

 2. AnnaKlaver

  Vreemd, maar de biblebelt is niet ontzien.
  Denk dat ze niet genoeg bidden.

  @Fonz, Bijenzzwerm , ga eens wat vaker op de knietjes en laat je dochters eens met rust.

  1. B. Pascal

   Maar welke misdaden kan men begaan tegenover U, die niet gekrenkt kunt worden? Of welke misdrijven, daar U geen schade kan worden toegebracht? Maar U straft wat de mensen tegen zichzelf begaan, want ook wanneer ze tegen U zondigen, handelen zij goddeloos tegenover hun eigen zielen, en hun ongerechtigheid bedriegt zichzelf, hetzij door krenking en vernietiging van hun eigen natuur, die U geschapen en geregeld hebt, of door onmatig gebruik van geoorloofde dingen of doordat ze branden van lust naar ongeoorloofde dingen tot dat gebruik, dat tegen de natuur is; of zij staan schuldig doordat ze in gedachten en woorden woeden tegen U en de verzenen tegen de prikkels slaan, of ook wanneer ze met verbreking van de grenzen van de menselijke samenleving zich in hun vermetelheid verheugen in afzonderlijke verenigingen of scheidingen, al naarmate iets hen aantrekt of hun ergernis opwekt. En dat geschiedt, terwijl men U verlaat, Bron van het leven, die de enige en ware Schepper en Bestuurder van het heelal bent, en terwijl men in eigen hoogmoed één onwaar deel bemint.

 3. Mar

  Ophef over ‘corona-brief’ van Werkendamse dominee

  Daarom is de Heere toornig op ons en stuurt Hij een ziekte.

  h**ps://www.ad.nl/rivierenland/ophef-over-corona-brief-van-werkendamse-dominee~ad29c5b5/

  1. Fortiori

   Dat bedoel ik. En hoever is het fietsen (niet op zondag) naar Werkendam ?

 4. B. Pascal

  De mensheid is de oorzaak van zijn eigen virussen. Homo seksuele omgang vergroot het aidsvirus. Dat aids barste uit zijn voegen, kwam door de perverse seksuele omgang. Dus de link aids-homo zou ik wel willen leggen, het is immers wetenschappelijk aangetoond. Dat kontgaatje is daar niet voor bedoelt. Corona en homo seksuele omgang is niet bewezen.
  Corono is gewoon, net als de Spaanse griep een hygiëne probleem. China heeft met de vuile botten en schupdieren een virus laten ontstaan dat zeer dodelijk is voor mensen. Zoals de varkens tijdens de Spaanse griep de oorzaak waren op de fronten tijdens de eerste wereld oorlog. Men sliep naast de varkens, vanwege noodzaak.
  Wanneer we wat over God zeggen (Allah is geen God), maar is de maancultus. Dan kunnen we zeggen, de mens zondigt en doet zaken tegen beter weten in, wil niet hygiënisch leven. Dat stijgt ten hemel en daalt weer neer op de mensen zelf, die niets leren van grote uitbraken als een Spaanse of Hongkong Griep.

  1. AnnaKlaver

   (Allah is geen God)
   Je moet toch een echte fanatieke fiene zijn om zoiets te suggereren.

   Nu weet ik van hoger hand dat zowel de christen als de moslim iets aanbidden wat er niet is. 🙂
   Wij als nuchtere agnosten kijken dan ook met verbazing naar deze geestelijk gehandicapten….

   1. chrism

    Allah is wel degelijk God vertaald !

    Allah (Arabisch schrift: ) is het Arabische woord voor God in monotheïstische zin.

    1. Vee

     De bewering “allah is geen god” komt niet van Anna maar is een Pascal quote. Islamieten geloven in het oude testament en zelfs in jezus als profeet. Dus ja het gaat om dezelfde god. Punt is dus dat deze fictief is.

     1. B. Pascal

      Histories en feitelijk onjuist. Vee, je klets volledig onzin! Linkse-Natnek! De islamieten erkennen het oude testament niet. Ze verwerpen alle geschriften ouder dan de koran, daarom ook de Griekse!

      Klein feitje: de naam Saracenen, ken je die? Sara-cenen?
      Dat zijn Arabieren, die afstammen van Ismael, ook wel Ismaëlieten genoemd. Tot 850 na christus geloofden alle Arabieren dat ze van Ismael afstamden, de moeder van Ismael was Hagar. Histories 5000 jaar nooit aan getwijfeld. De koran is geschreven in het jaar 750 na christus, het is een openbaring van Mohammed, die is overleden in 630 na christus, hoe kan dit als eerste? Echter de grootse leugen in de Koran is dat de Arabieren Sara als moeder hebben, de joden Hagar als moeder, vanwege de heftige discussies hebben ze de bijnaam SARA-CENEN gekregen. Vanwege deze leugen haten de moslims de Joden, terwijl de joden geschriften hebben van 1300 jaar voor Christus, die in hun voordeel schrijven. Dus 2000 jaar oudere geschriften dan de islaam, waar hebben we het over!

  2. van Urk

   Exact verwoord aan het adres van de spotteraars🤣. Het is God niet die ons straft we straffen ons eigenlijk ons zelf door niet te luisteren🙉 naar Gods wijsheid. De bijbel geeft vele voorbeelden aan hoe wij moeten leven👨‍👩‍👧‍👦, ons reinigen 🚿en wat we wel en niet mogen eten🦇🐫🐖. Toen was er al bekend dat we alle rampspoed 😱over ons een vragen door niet strikt te handelen🧐. De spotteraars🤣 van tegenwoordig roepen net als de spotteraars uit de bijbel exact hetzelfde: “Waar is toch die God🎆 die jullie beschermd en waarom laat hij mensen sterven😢?” Niemand die begrijpt dat God verdrietig om ons is en dat hij evengoed over ons waakt⚓✝️❤️. We geven God de schuld 😠als mensen sterven maar we vergeten Hem te danken 😇als mensen wonderbaarlijk genezen🙂. Tijdens de pest 🐀wisten de Joden✡️ in Europa exact de oorzaak en hoe zij moesten handelen om de pest buiten hun deur 🚪🖐️te houden.

   1. AnnaKlaver

    Ik ben om 🙂 🙂 🙂

    1. Seneca

     @annaklaver
     wees dus dankbaar dat je dit blog mag bezoeken!

   2. Original NL

    Q..Niemand die begrijpt dat God verdrietig om ons is………
    Oja..de almachtige, die altijd bedankt wordt voor ” wonderbaarlijke” genezingen maar aan het ontstaan van ziektes part nog deel heeft.
    Ik zou ook verdrietig zijn als ik zo’n kwetsbaar evenbeeld van mezelf zou hebben geschapen..nee er kleven nogal wat ontwerpfoutjes in het design van
    “de heere”.
    Een voor een almachtige en alwetende onvergeeflijke fout..of niet soms.

    1. B. Pascal

     je begrijpt je gebrek zeer wel, een teken van religie.

 5. Toverkol

  Jammer genoeg wordt dit nog gelooft ook…. Toch apart dat je in die cultuur zonder ophef en verlies van geloofwaardigheid deze uitspraak kunt doen…

  1. Boudewijn Hummelinck

   Gristenen doen dit al eeuwen, Toverkol. Ellende is het gevolg van de zonde van de mensen. Lees de Bijbel er maar op na.

   God kan niet anders.

   1. B. Pascal

    De medische wetenschap van het westen is anders wel gebaseerd op wetenschap. De bijbel geeft opdracht tot het bedrijven van wetenschap. Alle christelijke naties hebben wetenschap, de islam steunt op westerse wetenschap. De bijbel heeft je de welvaart gegeven die je nu kent, dommert. Inderdaad dat niet willen erkennen is hoogmoedig en slecht, Boudewijn kijk je geweten na, je weet dat je stellingen onzinnig en inhoudsloos zijn, hoe zou dat kunnen?

    1. Vee

     Christendom heeft wetenschap altijd gedwarsboomd. Begon al met de vernietiging van de bibliotheek van alexandrië. Recent in gallileo pas in ere hersteld door die achterlijken en nu wordt stamcelonderzoek tegengewerkt.

     En voor de goede orde. Het aantal doden door corona valt in het niet bij wat de christenen op hun geweten hebben. god kan dit toch wel beter lijkt mij. Beetje zwakke actie voor een ‘almachtige’.

     1. B. Pascal

      Verwoesting Bibliotheek : In het jaar 642 door de Arabieren onder kalief Omar toen hij Egypte veroverde. Volgens hij gaf de volgende order, ingegeven door generaal Amr ibn al-As: “Ofwel zijn de boeken in strijd met de Koran en in dat geval is het ketterij, en anders zijn ze in overeenstemming met de Koran en dus overbodig.” De boekrollen zouden toen het slachtoffer worden van een boekverbranding en als brandstof voor de badhuizen gebruikt zijn. De gehele inhoud, behalve de werken van Aristoteles, zou zijn vernietigd. Wees historisch bewust!

     2. van Urk

      Het klopt wel een beetje dat de Roomse kerk zich afzetten op de gangbare wetenschap in de middeleeuwen. Maar toch waren vele wetenschappers uit die tijd gelovig. Net als Galileo Galilei. Later werd de bijbel gebruikt als uitgangspunt voor de moderne wetenschap. De bijbel wekte zoveel vragen bij wetenschappers op waardoor zij een onderzoek starten. Zo zocht Darwin de vraag op hoe de scheppingsverhaal in zijn werk ging, en zo zochte M.F.Maury naar bijbelse de paden der zee waardoor hij de vader van de oceanografie werd genoemd.

     3. Seneca

      @vee
      waarom dit gehakketak op christenen? christenen zijn eveneens mensen en dus net zo beïnvloedbaar als iedereen. vermoedelijk is het aan je aandacht ontsnapt, maar christenen zijn evenals jijzelf, mensen. of beschouw jij jezelf beter dan een willekeurige christen? christenen zijn geen apart mensenras, integendeel en ook jij behoort tot diezelfde mensen. je spreekt over ‘het aantal doden door corona, valt in het niet bij wat de christenen op hun geweten hebben’. afgezien van het feit dat deze vergelijking als een tang op varken slaat, wordt er niet ontkend dat christenen zaken hebben gedaan, die het daglicht niet kunnen velen. maar jij, weet jij wat je – ongewild – hebt aangericht? weet jij wat je niet christelijke voorouders hebben uitgevreten? als je over aantallen slachtoffers praat, beschouw dan eens met een niet vooringenomen houding, de geschiedenis. kijk eens naar de slachtoffers door de islam veroorzaakt. dit is geen wedstrijd wie de meeste slachtoffers – christenen of moslims – hebben gemaakt. dit is een correcte kijk op het handelen van de mens en tenzij jij mij via een foto duidelijk kan maken, dat je een insect van een andere planeet bent, ben jij net zo schuldig aan die misdaden waarvan je de christenen beschuldigt en de Schepper blameert. als jij argumenten hebt om mij te weerspreken, dan lees ik die gaarne.

     4. Vee

      Had een wiki link voor je gepost maar die komt kennelijk niet door de moderatie🤔

     5. Vee

      Seneca, Jouw bijdrage beantwoorden met zoveel vragen vraagt om een close-read. Zou een ellenlange tegel worden. Zou het graag doen maar onbegonnen werk hier met een foon. Overigens complimenten voor je weloverwogen comment.

     6. van Urk

      Goed gezegd Seneca! Terwijl dit stuk vee met zijn WAOtje op de bank moppert op christenen dat zij achterlijk zijn, reist ondertussen een christelijke dorpsgenoot van mij ,die als hoogleraar van drie universiteiten in de VS en Nederland de wereld rond reist , voor het geven van medische studies.

     7. Joshuak

      Wat een raar argument weer.. En helemaal niks met dit te maken maarja..

      Daarnaast waren het nieteens Christenen maar Julius Caesar geloof ik die samen met zijn troepen een after-party liet houden in Alexandrië.. Omdat de Egyptische vloot hun hadden opgesloten. Staken ze alle schepen in de haven in brand maar die brand liep enorm uit de hand..

      Daardoor was een groot deel van de biblioteek beschadigd. En Julius Caesar was beslist geen christenen of wou je beweren wel?

     8. Vee

      @Joshuak, bij die brand werd de bibliotheek niet geheel verwoest (wel een groot deel) de totale verwoesting was zo’n pakeeg 400 jaar later (en toen waren er nog geen mohammedane pascal)

     9. Vee

      “stuk vee met wao op de bank”?? Aannames zonder enig bewijs of onderbouwing. Iets wat religekkies wel is toevertrouwd.

     10. van Urk

      Nee beste Vee, u begint zelf iets aan te nemen wat eigenlijk niet klopt en zeer zeker niet over mij. Ik ben niet gek. Soms vraag ik mij af van wie u dit soort onfatsoen meegekregen hebt .

    2. Peetjoh

     Beste B Pascal de bijbel heeft ons niks gegeven. De bijbel is een boek daarom kan er niks gegeven worden. Alle welvaart is gemaakt door mensen. Met of zonder de bijbel. Maar door mensen niet door God niet door een boek. Dat het boek een leidraad is staat wel vast. Maar dat is dat boek maar voor een klein gedeelte van de mensheid. De koran heeft veel meer volgers. En daar is minder welvaart maar wel een geloof. Wat uit het zelfde boekje komt de tnch (TeNaCH). Maar Abram volgen geeft geen welvaart. Mensen handelen en bouwen alle welvaart is te danken aan mensen en enkel mensen.

     1. B. Pascal

      Wie laat het zaad kiemen? Wie bepaalde jou geboorte uit miljoenen zaadjes? De mens is bezig, maar zonder ”de stille kracht” geschied er niets. Het ontstaan van de lente is geen standaard zaak. De zon gaat naar de mens voor niets op, maar naar de filosofie niet.

      Abraham was anders een rijke man hoor.

     2. Seneca

      @peetjoh
      interessante reactie! in mijn optiek haalt u twee begrippen door elkaar. u verwart ‘welvaart’ met geestelijk welzijn. inderdaad de Bijbel heeft ons geen materiële voorspoed gebracht. de Bijbel heeft ons denken op een hoger plan gezet. het begrip der zeden waarvan er slechts één wordt genoemd – gij zult de schaamte uwer vader niet ontkennen – is de basis van ons begrip ‘wat kan en wat niet kan’. zes dagen zult gij werken maar de zevende dag zult gij rusten. het westelijk denken over werkomstandigheden is hier echt op gebaseerd. gij zult niet de vrouw uws naaste begeren, noch zijn huis of vee. op deze wijsheid is ons eigendomsrecht gebaseerd. u schrijft: ‘de koran heeft veel meer volgers’. ontegenzeggelijk waar! ‘daar is minder welvaart, maar wel een geloof’ zo schrijft u! hier denk ik dat u toch weer een denkfout maakt. er zijn in de wereld weinig landen waar zoveel welvaart heerst als juist in de zgn. moslimlanden. dat de massa hier niet van profiteert heeft meer met sociale ontwikkeling (vakbonden, vrouwenrechten, vrije keuze) te maken dan met het geloof. u spreekt over de Tenach. kunt u mij aangeven waar staat dat Abraham gevolgd dient te worden? in mijn optiek wordt dat nergens genoemd. er staat geschreven: ‘gij zult de Heer uw G-d liefhebben en uw naaste als uw zelve’. dat is het grote gebod en als men naar de geboden zou leven, dan zou men gezegend worden met overvloedige regenval en een gezonde veestapel. dat – gezien de tijd waarin dit beschreven werd – was toch een welvaart om je vingers bij af te likken? nergens staat beschreven, m.u.v. het hierboven geschetste, dat het gunstig en voordelig zou zijn om een religie, al dan niet, te volgen? dat hebben wij ervan gemaakt mede door de ontwikkeling van het sociale bewustzijn en door de beloftes van vele politici. overigens gelooft u dat onze welvaart ook ontstaan zou zijn, als de vele Bijbelse zedelijke wetten die als basis voor onze wetten dienden, niet toegepast zouden zijn? ik ben van mening dat juist, door de hiervoor genoemde wetten, onze welvaart zich heeft kunnen ontwikkelen. helaas is het zo dat de mens van nature lui en inert is en niet meer wenst te vechten om zijn vrijheden en rechten te behouden. de mens gelooft het wel en laat het graag aan de politici, vakbonden en al wat dies meer zij, over. ik geloof dat Benjamin Franklin ooit gezegd heeft: ‘een overheid dient haar onderdanen te vrezen; indien de onderdanen de overheid vrezen, dan is er sprake van een dictatuur’. misschien herkent u de waarheid ion dit gezegde.

     3. B. Pascal

      de bijbel is geen way of live, maar in de bijbel laat God zien, waar de bron van leven, welvaart te vinden in. dat betekend niet dat iedereen welvaart kennen zal. echter iedereen wordt gelukkiger van een leven met de 10 geboden. de bijbel is een boek die de kiem toont tot geluk. daarin wie het geluk bezien, ontvangt daaruit welvaart.

      abraham kun jij niet volgen, de joden volgen abraham ook niet.
      ze volgen de geestelijke levenswijze, ja dat heeft zijn weerslag op het dagelijkse.

   2. 777

    De eeuwig gebande, in vele gedaanten!

   3. van Urk

    Wat zegt die God dan uit uw zakbijbeltje dan?🤥 Pinokkio

   4. Vee

    God is alwetend en almachtig maar…. “god kan niet anders”

  2. B. Pascal

   Eenvoudig, wie in de leugen leeft, gelooft de leugen, hangt aan de leugen.
   De geestelijk leider, kan ondanks alles nog naar een ander wijzen.
   Maar echt geestelijk is hij niet, corona tot politiek verklaren.
   Men noemt zich geestelijk maar aast op ongeestelijk stoffelijke macht en politiek.

   Zolang iemand naar een ander wijst, niet begint bij zichzelf, zie je de leugenaar.

   1. AnnaKlaver

    Urkie 🙂 🙂 🙂

   2. Vee

    Grappig, je eerste zin is precies wat religekkies doen.

    1. B. Pascal

     Vee: ReligionGrazy!

   3. Peetjoh

    Beetje de sgp zeg maar.

    1. B. Pascal

     maar wel lekker! SGP beter dan Denk-Grijpgraag Wijven!

 6. P. Breetveld

  Nivootje “ Adolf H. Is niet dood, hij is gevlucht op de brommer naar de maan”
  In de moskee waar je met je neus 15 cm achter de reet van je voorligger gaan knielen op je sokken, dat is lekker steriel en hygiënisch!!

 7. Jack Flash

  Die stomme sukkels hier tolereren werkelijk geen spat kritiek op de islam hier.Beginnen ze weer over de christenen.Het zijn altijd dezelfde klootzakken.

  1. AnnaKlaver

   Geen spat kritiek op de islam.
   Jij leest wat je wil lezen.

 8. Falskorn

  Een lachwekkende uitspraak. Dat neemt echter niet weg dat homofilie een verachtelijke psychische stoornis is waar we hedendaags veel te tolerant voor zijn. Een van de eerste aanpakken voor dit probleem is het boycotten van de media en instituten die deze afwijking normaliseren. Ik wil namelijk absoluut niet dat onze kinderen opgroeien in een land waar dit soort tuig over straat loopt.

  1. AnnaKlaver

   @F
   We zien je hier dus niet weer.

   Een gedeelte van de DDS redacteuren is van de herenliefde..

   Dag Falskorn

  2. Rammstein

   Je bent een achterlijk idioot Falskorn. En daarmee is alles gezegd. Donder op hier.

   1. Vit

    Inderdaad, daarmee is alles gezegd, maar voor mij hoeft hij niet op te donderen want met zo’n knurft valt er nog eens wat te lachen in dit aardse tranendal.

    1. Rammstein

     Ok, hiermee is Falskorn gepromoveerd tot jouw persoonlijke hofnar.

     1. Vit

      Heb dank ook namens mijn wederhelft die soms in een deuk ligt door wat er hier wordt geschreven, door haar vroegere werk als psychologisch analiste heeft zij ook een verklaring voor het gedrag wat sommigen zoals W*m H*tt*n vertonen, maar daar zal ik je niet mee vermoeien, kortom kneusjes moeten er zijn op een forum anders wordt het saai.

     2. Boudewijn Hummelinck

      “door haar vroegere werk als psychologisch analiste”

      Niemand weet wat dat is maar misschien zat ze bij de receptie van het RIAGG.

     3. Vit

      Psycho-analiste, zelfs ik vergis me wel eens, niet vaak maar toch.

      Btw, volgens haar voel jij je aangesproken.

  3. Vee

   Moderator, kan deze nazi gebanned worden aub.

  4. Peetjoh

   Ons? Ehh van Urk wij eten vis geen vleermuizen

   1. van Urk

    Precies. Maar niet alle mensen doen dat. Zeker niet bij een volk dat de bijbel niet kent en dat decennialang christenen vervolgt.

  5. Seneca

   @Falskorn
   ik ben het niet met u eens! homoseksualiteit is geen psychische stoornis. ik ben van mening dat homosecualiteit een gewenning is. vraag mij niet waarom ik dat denk maar ik ben er vast van overtuigd, dat de eerste seksuele ervaring van doorslaggevende betekenis is.

   1. Boudewijn Hummelinck

    “vraag mij niet waarom ik dat denk”

    Zullen we niet doen. Dwazen moet je behandelen, geen vragen stellen.

    1. toetssteen

     @BH
     Het stelen en verhandelen van mensen om geld aan ze te verdienen, was in Israël verboden (Exodus 21:16), terwijl dat bij de omringende volken heel gebruikelijk was. Als er in het Oude Testament over het houden van slaven gesproken wordt, gaat het over ‘schuldenaars’. Over mensen die bij iemand een schuld hebben uitstaan die ze niet kunnen betalen en die ze dan met arbeid afkopen. Het duurde alzo tot de schuld was ingelost.
     Deze vorm van slavernij lijkt niet eens een beetje op die van het westen. En niet te vergeten, Afrika.

  6. Canta

   Falskorn
   Eerst ga jij uit van een “wetenschapper” die het IQ koppelt aan de snelheidsreflectie van iemand. Een onderzoek dat door anderen wetenschappers absoluut niet wordt erkend en wat ook een belachelijke koppeling is.
   Nu kom je weer met jouw afkeer van homofielen. Jij wil niet dat jouw kinderen opgroeien in een land waar deze op straat lopen. Ik weet niet hoe oud jouw kinderen zijn maar ik ben toch wel benieuwd hoe jij zou reageren als één van jouw kinderen homofiel blijkt te zijn.
   Ik wil absoluut niet dat mijn kinderen opgroeien met een intolerantie die jij hier laat zien maar de mensen om zich heen accepteren zoals ze zijn.

   1. Falskorn

    Canta
    De door mij genoemde punten over homofilie waren tot een aantal decennia terug mainstream gedachtegoed. Ergens sinds de jaren ’60 is het cultuurmarxisme verantwoordelijk voor een totaal doodgeslagen acceptatie van degeneratie, waaronder homofilie. Je kan simpelweg niet beweren dat sinds deze verandering in mentaliteit we de juiste kant op aan het gaan zíjn in Nederland. Intolerantie en discriminatie is tot een bepaalde hoogte nodig om een zelf respecterende beschaving te conserveren. Tolerantie voor degeneratie doet dat absoluut niet.

 9. Fortiori

  Sommige dominees zagen ook de watersnood ramp in Zeeland in 1953 als straf van God. Het niet eerbiedigen van de zondags rust. Het houden van een kermis op de zondag. Het zwemmen op zondag in open lucht e.d. in alle onschuldigheid. Achterlijkheid is nooit ver weg.

  1. van Urk

   Buiten de die paar dominees om heb je ook veel ongelovigen die met zulks achterlijke gedachten komen. Of niet dan? Misschien verstandig om eerst in eigen spiegel te gaan kijken voordat men afgeeft op een bepaald groep die men niet allemaal af moet gaan rekenen om een zeer domme uitspraak van een verdwaald geestelijke.

   1. Vee

    Ehhh, jij komt hier toch zelf met die achterlijke ideeën van de toorn van god.

    1. van Urk

     Ik heb helemaal niets gehad over de toorn van God. Ik zeg alleen dat de schuld bij ons zelf te zoeken is.

     1. Albertha1

      Dat er een God zou bestaan die mensen voor eeuwig in een vuur gooit!
      Zelfs de grootste misdadiger in de mensheid (Hitler) deed dit niet.

     2. B. Pascal

      als er geen recht is, waar blijf je dan?
      dan zou Hitler niet gestraft worden.

     3. B. Pascal

      geen recht, dan zou A. H*tler niet gestraft worden?

  2. 777

   De eeuwig gebande, in vele gedaanten1

   1. Heinz

    Ook voor dominee geleerd ? @777

  3. B. Pascal

   Het was bekend dat de dijken in Zeeland beschadigd waren door oorlogsgeweld. Toen in 1950 de oproep kwamen om daar geld voor de reserveren, wilden de gemeenten daar eerst niet aan. Men wilde kermissen organiseren en het toerisme aanjagen. De tijden daarna was meer feest vieren en alle ernstige roepstemmen weder weggezet als ‘’religiegekkies’’. Dat de dominee daarin God aansprak, had hij volledig gelijk in. Het was God verzoeken om de dijken zo belabberd te laten rusten.
   Toen de boel in 1953 knapte, mocht de dominee niets meer zeggen. ….. zoals gewoonlijk!

 10. Vit

  Religies hebben niks met wetenschap en dat is al vanaf dat werd beweerd dat de aarde het middelpunt was en de zon er omheen draait, voor het tegendeel beweren belandde je op de brandstapel wegens ketterij zoals Giordano Bruno overkwam, eigenlijk is er anno 21ste eeuw nog niet veel veranderd blijkt wel.

  Maarrrrr Adam en Eva zijn geschapen door god, Centraal Beheer heeft er een tijdje geleden een spot (letterlijk en figuurlijk) over gemaakt waarin Adam als homo werd gepresenteerd, schitterend was dat.

  Google: centraal beheer adam en eva.

  1. van Urk

   Dat waren nu eenmaal de middeleeuwse gedachten van mensen die niet de onderwijs kregen zoals wij die nu kennen. De bijbel zegt zelf ook dat de aarde rond is en om de zon draait. Met uw reactie ontkracht je eigenlijk de mens maar niet het woord van God.

   1. Vit

    @van Urk

    Kun je mij noemen waar ik dat kan vinden?

   2. Peetjoh

    Maar wat je zelf zegt. Mensen die niet het onderwijs kregen zoals ons. Waarom houden zovelen zich dan vast aan woorden van 1000 jaar geleden. Bijv in de bijbel staat dat een vrouw niet moet dragen wat een man draagt want een vrouw draagt iets anders . Dat word uitgelegd als geen broek of rok. Ik denk dat er iets heel anders bedoeld werd. Als je even verder denkt snap je het zelf ook. Vrouwen en mannen droegen in Jezus tijd dezelfde gewaden. Dus daar kan het niet op geslagen hebben. Weet je wat het werkelijke verschil was, een wapen of een kind. Ik denk dat word bedoeld mannen dragen wapens vrouwen dragen kinderen. Het lijkt me sterk dat mocht God bestaan, hij zich druk maakt over kleding. Ik zou graag horen wat je denkt over mijn mening van het verschil.

    1. Albertha1

     Jezus keurde zelfs slavernij goed!

     1. Boudewijn Hummelinck

      Klopt, en hij maakte ook geen bezwaar tegen het stenigen van mensen.

     2. Peetjoh

      Ja ach slaven zullen er altijd zijn. Hier heet dat arbeider en krijgen ze te veel geld om dood te gaan, maar te weinig om van te leven.

   3. Albertha1

    Waarom wist Jezus toen niet eens dat de aarde om de zon draaide en dat er 9 planeten waren? Hij wist niet eens wat hij geschapen had!
    En waarom wordt God altijd als mens aangeduid?
    Dus hij praatte, had armen en benen en zat op de grond. Dus hij had ook een zitvlak!

   4. Boudewijn Hummelinck

    “De bijbel zegt zelf ook dat de aarde rond is en om de zon draait. ”

    Kan de heer van Urk de betreffend Bijbelplaats aangeven?

    1. Boudewijn Hummelinck

     Uiteraard geeft de heer van Urk hier geen antwoord op. Hij lulde maar wat en dat zijn we van hem gewend.

     1. toetssteen

      @BH
      Om het rond der aarde,maar eerst dat wat u niet las, maar wel door over zeurt:

      @BH
      Het stelen en verhandelen van mensen om geld aan ze te verdienen, was in Israël verboden (Exodus 21:16), terwijl dat bij de omringende volken heel gebruikelijk was. Als er in het Oude Testament over het houden van slaven gesproken wordt, gaat het over ‘schuldenaars’. Over mensen die bij iemand een schuld hebben uitstaan die ze niet kunnen betalen en die ze dan met arbeid afkopen. Het duurde alzo tot de schuld was ingelost.
      Deze vorm van slavernij lijkt niet eens een beetje op die van het westen. En niet te vergeten, Afrika.

      Nu dat andere.
      De Aarde draait om zichzelf en in een elliptische baan rond de zon. Een elliptische baan die een beetje afwijkt van een horizontaal vlak.
      De Zon draait ook rond haar as , maar veel vlugger dan de Aarde.
      Ten opzichte van de Aarde staat de Zon in het middelpunt (let wel: de Zon ten opzichte van Mercurius niet).
      En net als de Aarde met haar Maan rond de Zon draait,draait de Zijn op haar beurt om het centrum van onze Melkweg en neemt de Aarde en de rest van ons zonnestelsel met zich mee.

     2. Boudewijn Hummelinck

      Toetssteen doet er goed aan de Bijbel eens een keer goed te lezen, als hij dat boek al in huis heeft.

      De Bijbelse God keurt slavernij goed en adviseert ook vaak slaven te houden. Er staan in de bijbel ook voorschriften over het houden van slaven en hoe je slavinnen seksueel mag misbruiken.
      God vindt wel dat je de slaven uit het buitenland moet halen. Voor eigen volk gelden andere regels.

      Leviticus 25:
      44 Als slaven en slavinnen kun je mensen kopen uit de omringende volken, 45 of vreemdelingen die bij jullie wonen of de nakomelingen die zij in jullie land hebben gekregen. Die slaven en slavinnen zijn je eigendom, 46 je kunt hen als erfelijk bezit aan je nakomelingen nalaten; zij zullen voor altijd als slaaf voor je blijven werken. Maar je volksgenoten, de Israëlieten, je eigen verwanten, mag je nooit als slaven afbeulen.

      Deuteronomium 20:
      14 Maar de vrouwen en kinderen en het vee en alles wat er aan goederen in de stad is mag u buitmaken. U mag van de buit eten wat u wilt, want u krijgt het van de HEER, uw God.

      Eigenlijk is een slaaf net zoiets als een huisdier:
      Exodus 20:
      17 Zet uw zinnen niet op het huis van een ander, en evenmin op zijn vrouw, op zijn slaaf, zijn slavin, zijn rund of zijn ezel, of wat hem ook maar toebehoort.

      Over de rechten van slaven:
      Exodus 21:
      2 Wanneer je een Hebreeuwse slaaf koopt, moet hij je zes jaar lang dienen; in het zevende jaar mag hij als vrij man vertrekken, zonder iets te hoeven betalen. 3 Als hij alleen is gekomen, moet hij ook alleen weggaan; was hij getrouwd, dan mag zijn vrouw met hem meegaan. 4 Als zijn meester hem een vrouw heeft gegeven en zij heeft hem zonen of dochters gebaard, blijven de vrouw en haar kinderen eigendom van de meester en moet de slaaf alleen weggaan. 5 Mocht hij echter te kennen geven dat hij zo aan zijn meester en aan zijn vrouw en kinderen gehecht is dat hij niet als vrij man wil vertrekken, 6 dan moet zijn meester hem naar het heiligdom brengen, hem tegen de deur of de deurpost zetten, en zijn oor met een priem doorboren. Hij blijft dan voorgoed zijn slaaf.

      Exodus 21:
      7 Wanneer iemand zijn dochter als slavin verkoopt, kan zij niet vrijkomen zoals de mannelijke slaven. 8 Als haar meester haar voor zichzelf bestemd had en zij hem niet meer aanstaat, moet hij haar laten terugkopen; hij heeft niet het recht haar aan derden te verkopen, omdat hij zijn verplichtingen tegenover haar niet is nagekomen.

      Seks met een slavin is onder voorwaarden toegestaan:

      Leviticus 19:
      20 Als een man seksuele omgang heeft met een slavin die voor een andere man bestemd was, en ze was nog niet vrijgekocht of vrijgelaten, moet hij een schadeloosstelling betalen. Ze hoeven niet ter dood gebracht te worden, want de vrouw was nog niet vrij. 21 De man moet als hersteloffer voor de HEER een ram naar de ingang van de ontmoetingstent brengen. 22 Door de ram ten overstaan van de HEER te offeren, voltrekt de priester voor de man in kwestie de verzoeningsrite voor datgene waaraan hij zich schuldig heeft gemaakt, en krijgt hij vergeving voor zijn zonde.

      Deuteronomium 21:
      10 Als u ten strijde trekt tegen de vijand, en de HEER, uw God, levert hem aan u uit, 11-12 en u ziet onder de mensen die u krijgsgevangen maakt een mooi meisje dat bij u in de smaak valt en dat u tot uw vrouw wilt maken, en u neemt haar mee naar huis, dan moet zij haar hoofd kaalscheren, haar nagels knippen 13 en de kleren die ze als krijgsgevangene droeg afleggen. Gedurende een maand mag ze in uw huis om haar vader en haar moeder treuren. Daarna mag u met haar slapen en kan ze uw vrouw worden. 14 Als u haar op een gegeven moment niet meer wilt, moet u haar laten gaan waarheen ze wil. U mag haar niet verkopen en haar evenmin als een slavin behandelen, want u hebt haar al haar eer ontnomen.

      Genesis 17:
      12 In elke generatie opnieuw moet iedereen van het mannelijk geslacht besneden worden wanneer hij acht dagen oud is. Dit geldt niet alleen voor wie tot je eigen volk behoort maar ook voor jullie slaven, of ze nu bij jullie geboren zijn of van vreemdelingen zijn gekocht; 13 iedereen die bij jullie geboren is of door jullie is gekocht, moet worden besneden. Zo zal dit verbond met mij voorgoed zichtbaar zijn aan jullie lichaam.

      Het mishandelen van slaven mag maar is minder voordelig:
      Exodus 21
      26 Wanneer iemand zijn slaaf of slavin zodanig in het oog treft dat dit verloren gaat, moet hij hem of haar als vergoeding voor dat oog vrijlaten. 27 En als hij zijn slaaf of slavin een tand uitslaat, moet hij hem of haar als vergoeding voor die tand vrijlaten.

      Ook mag de slaaf niet zo erg geslagen worden dat die er aan overlijdt, hij moet nog minstens een paar dagen blijven leven.
      Exodus 21:
      20 Wanneer iemand zijn slaaf of slavin met een stok slaat en hij of zij sterft ter plekke, dan moet er vergelding plaatsvinden. 21 Als de slaaf of slavin nog enkele dagen in leven blijft, gaat de eigenaar vrijuit; door het verlies van zijn eigendom is hij genoeg gestraft.

      Abraham en later Jacob neukten graag met slavinnen:

      Genesis 16:
      1 Abrams vrouw Sarai baarde hem geen kinderen. Nu had zij een Egyptische slavin, Hagar. 2 ‘Luister,’ zei Sarai tegen Abram, ‘de HEER houdt mijn moederschoot gesloten. Je moest maar met mijn slavin slapen, misschien kan ik door haar nakomelingen krijgen.’ Abram stemde met haar voorstel in 3 en Sarai gaf hem haar Egyptische slavin Hagar tot vrouw; Abram woonde toen tien jaar in Kanaän. 4 Hij sliep met Hagar en zij werd zwanger. Toen Hagar merkte dat ze zwanger was, verloor ze elk respect voor haar meesteres. 5 Sarai zei tegen Abram: ‘Voor het onrecht dat mij wordt aangedaan ben jij verantwoordelijk! Ik heb je mijn slavin ter beschikking gesteld, en nu ze weet dat ze zwanger is toont ze geen enkel respect meer voor mij. Laat de HEER maar beoordelen wie er in zijn recht staat: ik of jij.’ 6 Abram antwoordde: ‘Het is jouw slavin, doe met haar wat je goeddunkt.’ Toen maakte Sarai haar het leven zo zwaar dat ze vluchtte.

      Genesis 30:
      1 Omdat Rachel geen kinderen van Jakob kreeg, was ze jaloers op haar zuster. ‘Geef mij kinderen,’ zei ze tegen Jakob, ‘anders ga ik dood!’ 2 Jakob werd kwaad en antwoordde: ‘Ik ben toch zeker God niet? Híj onthoudt jou het moederschap!’ 3 ‘Neem mijn slavin Bilha dan,’ zei ze, ‘en slaap met haar. Als zij kinderen baart, zal ik die op mijn knieën nemen; dan krijg ik door haar toch nakomelingen.’ 4 Dus gaf ze hem haar slavin Bilha tot vrouw en Jakob sliep met haar. 5 Bilha werd zwanger en baarde Jakob een zoon. 6 Toen zei Rachel: ‘God heeft mij recht gedaan: hij heeft mij verhoord en mij een zoon gegeven.’ Daarom noemde ze hem Dan. 7 Opnieuw werd haar slavin Bilha zwanger, en ze baarde Jakob nog een zoon. 8 ‘Ik heb een zware strijd met mijn zuster gevoerd,’ zei Rachel, ‘maar ik heb gewonnen.’ Ze noemde het kind Naftali.
      9 Omdat Lea geen kinderen meer kreeg, gaf zij Jakob haar slavin Zilpa tot vrouw. 10 En Zilpa, de slavin van Lea, baarde Jakob een zoon. 11 ‘Het geluk is met mij!’ zei Lea, en ze noemde hem Gad. 12 Toen haar slavin Zilpa Jakob een tweede zoon baarde, 13 zei Lea: ‘Wat ben ik nu gelukkig! Alle vrouwen zullen mij gelukkig prijzen.’ Ze noemde het kind Aser.

      Christenen proberen hier soms onderuit te komen door te beweren dat deze wetten alleen golden in die tijd, in die cultuur. Hoewel dit de wetten natuurlijk niet minder gruwelijk en mensonterend maakt, dacht Jezus hier toch heel anders over.
      Mattheüs 5:
      17 Denk niet dat ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen. 18 Ik verzeker jullie: zolang de hemel en de aarde bestaan, blijft elke jota, elke tittel in de wet van kracht, totdat alles gebeurd zal zijn. 19 Wie dus ook maar een van de kleinste van deze geboden afschaft en aan anderen leert datzelfde te doen, zal als de kleinste worden beschouwd in het koninkrijk van de hemel. Maar wie ze onderhoudt en dat aan anderen leert, zal in het koninkrijk van de hemel in hoog aanzien staan.

      Lucuas 16:
      17 Maar nog eerder vergaan hemel en aarde dan dat er ook maar één tittel van de wet wegvalt.

      In de tijd van Jezus was slavernij zeer gebruikelijk, zoals ook blijkt uit een aantal Bijbelse passages uit het Nieuwe Testament (o.a. Mat. 18:25, Mar. 14:65). Jezus moest dus zeker ervan af geweten hebben, toch veroordeelt hij het nergens.

      Wat hier wordt gezegd over het niet veroordelen van Jezus van Bijbelse regels over slavernij geldt evenzeer voor steniging. Hij veroordeelt het nergens.

      Je praatte dus poep, Toetssteen.

    2. B. Pascal

     De eerste tekst in de bijbel vertelt ons dat de aarde rond is:

     De aarde nu was woest en ledig, en duisternis was op den afgrond; en de Geest Gods zweefde / broeden * op de wateren (gen. 1).
     *mrchphth / vibrating / broeden
     Hij is het, Die daar zit boven den kloot der aarde (jes. 40).

     God schiep de aardkloot, broede daarop, als een kip op haar ei.
     Een ie is rond, een kloot, is rond.
     Dus een platte aarde is een Rooms Katholiek idee. Niet een bijbels idee.

     Boudewijn! Hou op!

 11. Seneca

  @vee je reactie 26
  ik neem aan dat je die link mij gestuurd hebt. erg zwak om een link te sturen. probeer het in je eigen woorden en verlaat je niet op de woorden van een ander. je weet namelijk niet in welke geestestoestand of met welke bedoeling die woorden – van een ander – geschreven zijn. je eigen mening ventileren en daar 100% achter staan door dik en dun, daaraan herken je karakter en doorzettingsvermogen.

  1. Vee

   Link was niet voor jou maar voor Pascal. Gaat over de ondergang van de bibliotheek en Hypathia die door de christenen gelyncht is. Ik heb jou een keurig antwoord gegeven waarom ik niet op al die vragen in kan gaan.

   1. Seneca

    @vee
    heb je reactie gelezen. dank voor je eerlijk antwoord. groet en blijf gezond!

   2. Joshuak

    Prima maar zo zijn er islamitische geleerden die zeggen dat Caliph Omar ibn Al-Khattab die bibliotheek zeker heeft afgebrand (of de restanten van) nadat ze die stad hadden verovert..

    Dus welke bibliotheek in Alexandrië had hij dan afgebrand als het niet die was? Ik bedoel waarom zei je dat er niet bij?

    Bijzonder hoor hoe 1tonig geschiedenis bij jou is..

    1. Vee

     Gaat dus om dezelfde bibliotheek

    2. Vee

     Groot respect voor mensen als Richard Dawkins, Lawrence Kraus, Matt Dillahunty, Aron Ra en zo nog wat vrijdenkers die al jaren de discussie aangaan met die dogmatische fanaten. Is dodelijk vermoeiend.

     1. Vee

      Dit had een primaire comment moeten zijn en geen reactie op enig bovenstaand. Dat gaat nogal eens mis hier maar kan aan mijn browser liggen.

     2. B. Pascal

      Nou, inderdaad dood ga je toch. Ik snap niet waarom je blijft reageren. Wie vrij denkt, laat een ander volledig vrij! Wil ook een ander niet tot last zijn in de eigen vrijheid. Blijkbaar ben je toch gebonden! Je moet nog wat als een oude diezel.

     3. Albertha1

      Ja, het heelal is in 6 dagen geschapen.
      Ha, ha! De aarde bestond helemaal nog niet, dus de dag (de tijd dat de aarde 1 x om zijn as draait) bestond ook niet!!

     4. B. Pascal

      zo een wever zijn zijde spant, daarna het tempo in werking zet, zo kan een mens een chemisch proces vasthouden en daarop in werking zetten.

      zo kan een tijdspectrum gespannen worden, daarna inwerking worden gezet.

    3. Peetjoh

     Ja islamitische, dat zegt het al he. Een islamitische geleerde heeft alleen z’n koran gelezen. Die weet niks wat een blanke hm niet verteld heeft.

 12. Peetjoh

  Ik zeg maar zo als je het niet test weet je het niet. We kunnen het even afschaffen voor 2 maanden en nog eens kijken. Scheelde zo en zo een hoop provocerend gedrag van de genoemde groep. Die graag in de schijnwerpers staat.

 13. AS210854

  Inteelt maakt meer kapot dan je lief is.

  1. van Urk

   Wilt u erover praten?😕

   1. Boudewijn Hummelinck

    Ik snap dat de Urker van Urk daar alles van weet.

    1. Seneca

     @hummeltje
     typisch een hummel reactie! als je het niveau van deze gedachtewisseling niet kan volgen, houdt je er dan buiten! je maakt slechts jezelf belachelijk en brengt het niveau omlaag!

 14. Albertha1

  De bijbel: louter kletskoek!
  Het heelal in 6 dagen geschapen? De aardse “dag” bestond nog niet eens, want de aarde was er nog niet!
  Het heelal is 5000 jaar oud? Het licht van de Andromeda-nevel dat we zien is 2 miljoen jaar onderweg geweest naar ons!
  Jonas dagen in de buik van een walvis? Hij zou door het maagzuur binnen een kwartier verteert zijn.
  Etc. etc.

  1. B. Pascal

   Lisles theorie in de praktijk:
   In de praktijk werkt de ”Anisotropic Synchrony Convention” (ASC) van de Amerikaanse astronoom Jason Lisle als volgt. Stel dat er op 10 december een supernova, een exploderende ster, wordt waargenomen. De afstand blijkt 2000 lichtjaar te zijn.

   Astronoom A volgt de gangbare ”Poincaré-Einstein Synchrony Convention” (ESC) met de bekende lichtsnelheid van een heen-en-weergaande lichtbundel. Deze astronoom concludeert dat de supernova 2000 jaar geleden heeft plaatsgehad; het licht heeft er immers 2000 jaar over gedaan om de aarde te bereiken.

   Astronoom B volgt de ASC-benadering van Lisle met de mogelijkheid van een oneindige eenrichtingssnelheid van licht. Hij houdt staande dat de supernova plaatshad op 10 december; het licht bereikt immers direct de waarnemers op aarde.

   Lisle: „Het is zinloos om te onderzoeken wie het goede antwoord heeft gegeven. Beide antwoorden zijn immers correct binnen de gekozen benadering.”

   Hoe verklaar je deze wetenschap?

 15. Vrijedenkert

  En weer wordt mijn bijdrage niet geplaatst! Als DDS niet wil plaatsen en op deze manier net als NU.NL, JOOP en MSN wil gaan functioneren kan het zich beter gaan opheffen…

  1. Politiek Profeet

   Het heeft totaal geen zin om met gelovigen te praten, zij kunnen niet normaal functioneren gezien het feit dat ze hun hersenen niet mogen en kunnen gebruiken.
   Daar is hun zogenaamde zelfverzonnen godje voor, of iemand die meent dicht bij dat godje te mogen zijn.
   Doelloos en zonder eigen inbreng klakkeloos de grootste onzin aanhoren/lezen en daarin moeten geloven???
   Hoe dom kan een mens zijn…
   Op URK….een zijstraatje met een klein bruin cafeetje,,,,lekker knus,oud meubilair, jonge dame achter de toog…
   Kwam daar soms met mijn dochter om een biertje te drinken a 1,25 euro per fles…tap niet in gebruik!!
   Zitten er 5 jongeren aan een pokertafel ,volop gezelligheid en bier….komt een ander binnen met koffertje, daarin pokerspel, jongeren leggen meteen 100 euro in, dus pot/fisches kopen voor 100 eurie,s.
   Uurtje gekeken, gekletst met de jeugd…allemaal in de dop(vlaams voor uwv-uitkering) pap op zee, moeder thuis …
   Dat gaat week in week uit…geen werk, lekker gokken en zuipen….oja, op opgevoerde scooters zonder kentekens door het dorp crossen…kan allemaal.
   Wel zondag met het gezin verplicht op de knietjes en de keeltjes schor bidden voor een fantoom/geest/spookbeeld.
   Uiteraard allemaal zeer hoog opgeleid en waardevolle leveranciers aan de wetenschap/zorg en architectenburo,s.
   Dus op Urk gebeurt veel, maar bereikt men niets….behalve verplicht een geest najagen die nooit bestaan heeft….dom volk dus…

 16. ervi

  Ik vind deze hele discussie over religie behoorlijk onzinnig.
  Overigens opmerkelijk dat een Islamitisch religieus leider dit over homofilie roept.
  Naast het misbruiken van jonge kinderen zijn Imams, Mullahs etc. zelf fervent beoefenaars van de herenliefde.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.