Het RIVM wil dat we allemaal het coronavirus krijgen

De manier waarop het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu omgaat met de corona-epidemie zorgt ervoor dat ik maar tot één conclusie kan komen: het RIVM wil graag dat we allemaal corona (sorry, COVID-19!) krijgen. En snel een beetje.

Lees deze tweet maar eens van het RIVM:

“Bel alleen de huisarts als je in een gebied bent geweest waar #COVID19 heerst + koorts hebt + luchtwegklachten (hoesten/kortademigheid),” aldus het instituut. “Ben je alleen verkouden of heb je alleen koorts? Dan kun je thuis uitzieken en hoef je de huisarts niet te bellen.”

Dit slaat natuurlijk nergens op. Iedereen met ook maar een beetje verstand denkt meteen: ‘Maar wacht eens, wat als ik met één van de corona-patiënten gesproken heb en nu opeens corona-symptomen heb? Dan ben ik niet naar ‘besmet gebied’ geweest, maar de kans is wel degelijk groot dat ik het virus heb opgelopen.’

Misschien een foutje dan, van het RIVM?

Nope. Een twitteraar sprak het instituut hier inderdaad op aan.

Het antwoord laat er geen twijfel meer over bestaan: ze willen dat we allemaal razendsnel ziek worden. Dit ongetwijfeld onder het motto, ‘ach, het zijn toch alleen maar zwakkeren en ouderen die eraan onderdoor gaan.’

Screenshot 2020-03-02 at 23.25.52

Gestoorder dan dit wordt het niet. Er is in deze theoretische situatie alle reden om aan te nemen dat de persoon in kwestie weleens corona zou kunnen hebben. In een normaal land, met een normale RIVM, wordt er dan meteen een test gedaan zodat er kan worden uitgezocht of het om een griepje gaat of toch om COVID-19.

Maar niet in Nederland. Nee. Daar vertelt het RIVM deze mensen gewoon dat ze zich nergens zorgen over hoeven te maken. Thuisblijven en daar uitzieken. Er wordt geen test gedaan, er wordt niet onderzocht met wie deze mensen verder in contact zijn geweest de afgelopen dagen en weken… en er wordt dus ook niet in kaart gebracht in hoeverre de ziekte zich mogelijkerwijs verspreid heeft in Nederland.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 146 DDS-lezers gingen u al voor!

 Dit is onbegrijpelijk. Óf ze zijn volstrekt incompetent bij het RIVM én in het kabinet, óf ze spelen moedwillig Russische roulette met de gezondheid van Nederlandse burgers.

Oh, en als er mensen zijn die denken dat het wel meevalt met het RIVM: op 22 januari vertelden deze maflappers ons nog dat de kans op Nederlandse coronapatiënten “nihil” was omdat er geen directe vluchten waren van Wuhan naar Schiphol. Ondertussen zijn er minimaal 18 patiënten omdat het virus — goh, dat meen je niet! — via andere landen naar Nederland is gekomen, op indirecte wijze. Een blinde zag dat aankomen, maar die debielen van het RIVM niet.

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Mikael Blomkvist

  Het heeft geen enkele zin de huisarts te bellen als je griepverschijnselen hebt. Dat geldt voor een normale griep en in principe ook voor Corona.
  De huisartsenpraktijken liggen nu plat vanwege een stortvloed aan telefoontjes van mensen die in paniek raken bij een eerste kuchje. De huisartsen kunnen zich beter concentreren op de zware gevallen, en dan is 38 graden koorts een redelijke graadmeter.

  1. Bockbeer

   Wesley Benbow Mikael Blomkvist?

   1. ervi

    Dokter Benbow denkt hij.

  2. Kretoloog

   Wow, ik ben het zowaar eens met M. Blompot.

   1. FVD

    Ik ook

    1. Stiek

     Ik nooit! Dat stuk vuilnis dient te allen tijde uitgekotst te worden.

  3. Stiek

   Mikael Blomkvist, mede mogelijk gemaakt door Kretoloog.

   1. Kretoloog

    Ook trollen hebben soms wel eens wat zinnigs te melden.

  4. Stiek

   Mikael Blomkvist Quispel?

 2. fusilier

  De huisartsen geven je liever een griep prik,daar verdienen zij meer aan,en het liefst zoveel mogelijk

  1. Ben-NIET-Groen-L

   fusilier,

   Nee fusilier, aan een Corona-patiënt verdiend een ziekenhuis vele malen meer dan een gewone patiënt.

 3. Hendrie1963

  De RIVM zijn sowieso een stelletje onbetrouwbare verstandloze sukkels. Rekenen kunnen ze al niet. Bemoeien zich met een virus waar ze niets van af weten. Goh werken zeker voor die malloten in Den Haag. Ze hebben waarschijnlijk dezelfde dna.

  1. Antihedo

   Dat is een stevige stelling. Heb je daar ook de bijpassende argumenten bij?

   1. JochemX

    Geen argumenten, maar wel veel vragen die kennelijk niemand kan beantwoorden, ook het RIVM niet. Wat is de mortaliteit? Genees je wel, of blijft het virus permanent in je lichaam zoals bij HIV en Herpes? Blijven dragers dan permanent een infectiebron? Kloppen die cijfers uit China? Wie heeft dat virus gekweekt? Hoe is de verspreiding mogelijk geworden? Ik hoop dat het meevalt, maar ze weten het echt (nog) niet.

    1. Antihedo

     Het sterftepercentage van 2% is een grove schatting op basis van de informatie die er nu is. Om dit exact te bepalen moet je precies weten hoeveel mensen COVID-19 hebben en hoeveel eraan overlijden. Die aantallen zijn nu moeilijk te bepalen. Te verwachten valt bijvoorbeeld dat het aantal patiënten groter is, omdat in China niet alle patiënten met milde klachten gediagnosticeerd worden.
     Omdat het om een nieuw virus gaat, is nog niet alles over het virus bekend. Daarom is het te vroeg in de uitbraak om met zekerheid te kunnen zeggen dat iemand niet nog een keer de infectie op kan lopen.
     Waarschijnlijk is het overgegaan van een dier op mens.
     Het nieuwe coronavirus wordt overgedragen door hoesten en niezen.

     Dit is allemaal te vinden op de site van het RIVM.

    2. Alarmbel

     Precies. Het RIVM is veel te stellig met de beperkte kennis die zij heeft. Daarom moet zij het zekere voor het onzekere nemen en niet zo’n laconieke houding aannemen.

     1. Dr. Knowswhy

      Er waait een virus over zonder vaccin.

      Ja inderdaad, dan worden heel veel mensen ziek.

      Wil iemand dat? Nee, maar er is niks aan te doen, en ook niet met een lockdown.

      Flatten the curve, dat zegt RIVM.

      Ik hoop dat je het nu een beetje snapt, ‘Mike’

   2. Seneca

    @antithedo
    argumenten, niet perse noodzakelijk. immers aan de vruchten herkent men de stam. in dit geval zijn de vruchten van het rivm niet echt ‘eetbaar’ of vind jij van wel? zo ja, wat zijn je argumenten om dit te staven?

 4. Cootje

  Het is een eerlijk virus het kijkt niet naar arm of rijk lost het klimaatprobleem op minder stikstof . Weer genoeg huizen beschikbaar vinex wijken in Bloemendaal omdat er twee of drie slachtoffers daar een stukje grond met een huis nalieten . Is jammer dat Henry keizer dit niet meer mag mee maken , die kon weer niet wachten op Corona , maar zijn zaak had kapitalen er aan verdient . Greta Thunberg kan zich laten helpen aan haar minderwaardigheid complex want Corona is niet levensbedreigend voor haar leeftijd en we moeten het niet exporteren naar Afrika die hebben al last van ebola en sprinkhanen en volgens Rob Jetten moeten jonge Afrikanen met hun bootjes naar Nederland Europa komen om onze billen te wassen . Dus de natuur gaat zijn werk doen

 5. Bullshit16

  De overheid zijn bedriegers in zal het ook blijven met deze malooten aan bewind niks klopt er van die 130 km naar 100 valt ook weer duurder uit stikstof deugt ook voor geen meter rivm deugtt voor geen meter cbr deugt voor geen meter belastingdienst deugt voor geen meter enz enz stem dit zooitje weg
  STEM FVD OF PVV uit de eu

  1. ervi

   Vooral die 100 km.regel vind ik zwaar kut. Slaat qua uitstoot nergens op en mijn Audi wil gewoon jakkeren. Waarom? Omdat het kan.

 6. Stiek

  2002 – West-Nijl-virus zou ons allemaal doden
  2004 – SARS-virus zou ons allemaal doden
  2005 – H5N1 – vogelgriepvirus zou ons allemaal doden
  2009 – H1N1 – varkensgriepvirus zou ons allemaal doden
  2014 – Ebolavirus zou ons allemaal doden
  2016 – Zikavirus zou ons allemaal doden
  2020 – Coronavirus zou ons allemaal doden

  1. Cootje

   Vergeten de zuren regen en het verdrag van Lissabon

   1. Stiek

    @Cootje: Vul gerust aan!

    😉

  2. Fonz

   Precies Stiek, je snapt het helemaal…

  3. Antihedo

   @Stiek. Wat is de strekking van jouw verhaal? We hoeven ons geen zorgen te maken over het Coronavirus en hoeven dan derhalve ook geen extra maatregelen te nemen?

   1. Fonz

    antihedo begrijpt de waanzin blijkbaar niet..

 7. Blitzkrieg

  KIJK… DE GLOBALISTEN GEBRUIKEN ZELFS HET CORONA VIRUS OM NATIONALISME WEG TE ZETTEN ALS DREIGING.

  SNAP JE NU DE MEDIA HYPE?

  Here Comes the Coronavirus Pandemic
  Now, after many fire drills, the world may be facing a real fire.
  h**ps://www.google.com/amp/s/www.nytimes.com/2020/02/29/opinion/sunday/corona-virus-usa.amp.html

  Uit het artikel :
  Rising nationalism, waning trust and lingering trade wars have undermined cooperation between global superpowers. Rampant misinformation and growing skepticism of science are imperiling public understanding of the crisis and governments’ response to it.

 8. George Knight

  DDS verwart in dit bericht journalistiek of informatievoorziening nog meer met fantasie en volksmennerij dan anders. Proficiat, DDS bereikt hiermee een nieuw minimum. De bedrijven en reclamebureau’s die advertenties op DDS plaatsen zullen hier blij mee zijn.

  DDS doet een poging om de wetenschap en deskundigen belachelijk te maken, maar bereikt het omgekeerde. Het maakt namelijk zichzelf belachelijk met dit bericht.

  1. JochemX

   @George, DDS, is bijna het enige medium dat een beetje kritisch is. De rest wauwelt de officiële lezingen na.

   1. Antihedo

    Kritisch??? Misschien zouden ze kunnen beginnen met zelfkritiek voor naar anderen te wijzen. Deze site is leuk voor het platte vermaak maar om als serieus journalistiek medium te zien is toch echt meer factchecking en hoor en wederhoor nodig.

    1. Julien Sorel

     Hiermee kan ik instemmen. De berichten op DDS zijn vaak nepnieuws die weinig meer bevatten dan de extremistische mening van een redacteur.
     Dit is eerder agitprop en demagogie zoals dat van “Geen Stijl” dan bedoeld als serieuze berichtgeving of commentaar.

     Niet te begrijpen dat dit in Nederland zo maar kan.

     1. Rammstein

      Julia Forel is duidelijk nog nooit op de site van GeenStijl geweest, als sinds jaren het belangrijkste blog van Nederland.

      Het zou beter zijn als zij dit soort infantiele en onwetende opmerkingen niet meer zou plaatsen. Tenzij zij zich graag voor gek zet.

 9. Peetjoh

  Nou laten we eens eerlijk wezen hé. Er was een vrouw met enorme long klachten. Niemand keek of zij covid had. Want ze was niet in een risico gebied geweest. De mevrouw voor haar in de rij bij de lidl wel. Maar ja die kon ze helemaal niet. Dus zij wist helemaal niet dat ze iemand gekruisd had die het had. Nou geen test zegt het ziekenhuis dan. Op aanraden van het rivm. Het rivm denk dus dat alleen mensen die ergens geweest zijn kans hebben op de ziekte. Blijkt ze even half Gorinchem besmet te hebben. De eerste 2 doden in Italië waren jongens van 23 jaar kerngezond. Dus ook de leugen alleen ouderen is weer onzin. Je hoeft niet in paniek te raken, dat niet. Iedereen gaat natuurlijk een keer dood. Maar het continu bagatelliseren is een beetje dom. Ook het vergelijken met een griepje van de rivm is een te dom voor woorden. Ebola is ook een virus en nee geen griepje. Wel een van dieren overgeslagen ziekte. Net als covid.

 10. JFU

  Het gaat precies zo als onze links fascistische regering het wilt. Te veel ouderen die na heel hun leven hard werken alleen maar geld kosten, geldt ook voor chronisch zieken, gehandicapten en ga zo maar door. Het virus komt als geroepen. Voor hun zelf zijn al de nodige maatregelen genomen, en komt niemand in hun buurt , en hun kantoren zijn vestingen geworden. Een compleet medisch team staat 24 uur per dag paraat om hun bij te staan mochten ze toch besmet raken, al is de kans natuurlijk nihil. De rest van de bevolking ?…kunnen ze niet mee zitten. Gaat u maar rustig slapen…de regering waakt over u.

 11. Joost mag het weten

  Op zich is het niet gevaarlijker dan de griep. Die claimt jaarlijks zo’n 650.000 slachtoffers onder mensen met een verzwakt immuunsysteem. Geen reden voor paniek dus. Het geeft wel stof tot nadenken want onze huidige levensstijl zorgt dat virussen zich razendsnel over de hele wereld verspreiden. Dat kan een keer goed misgaan.

  1. Peetjoh

   Niet gevaarlijker dan griep? Terwijl het sterfte cijfer zeker 6 x zo hoog is. Je moet de regering niet geloven. Iran 1500 besmettingen 160 doden das 10%. Hier in Nederland dus 1,7 miljoen mensen. Maar het lijkt op griep hoor. Huisartsen roepen de regering al op ze kunnen het niet aan (open brief in de krant) . Nooit gezien dat een ziekenhuis dicht ging voor griep. Maar nu wel dat is bewijs dat de regering liegt he. We kunnen het handelen, nou niet dus want er zijn 3 ziekenhuizen dicht. Als ze het konden handelen was dat niet gebeurt. Het blijkt dat Joost het dus niet weet.

   1. Piet51

    @Peetjoh
    Waarom publiceer je dit bericht? Je weet zelf, dat het onzin is. In alle landen waar het Corona-virus de kop heeft opgestoken is de sterftekans ongeveer 2%, ongeveer gelijk aan influenza. Ook de ziektesymptomen worden ongeveer gelijk gesteld. Alleen Iran meldt iets van 10% sterftekans. Wat zou de werkelijkheid zijn?

    Ik weet het wel. Iran is inderdaad één van de betrouwbaarste landen ter wereld, die altijd heel open is over wat er intern gebeurt. Ze laten ook vaak zien, dat ze over betrouwbare statistieke beschikken. Ben ik serieus en bedoel jij betzelfde te zeggen? Nee, je raaskalt maar wat raak over nep-nieuws die joiu nu even goed uitkomt. Morgen veroordeel je Iran weer net zo hard als tevoren, omdat het immers een islamitisch land is.

    1. Cycle25

     h*tps://youtu.be/cLgoz6I471Y

     Ga je hersenen eens wassen, met je betrouwbaarste landen..

     Iran is een barbaren regime, kent openlijk executies waar kinderen bij mogen zijn.

 12. Veteraan

  Jammer dat het zo’n zwak virus is. De mensheid is gebaat bij een virus met een overlijden gehalte van zo’n 99%. Dit gedoe rondom een coronavirusjejeje kost zo’n 100 miljard of meer en levert veel paniek om.
  Gewoon laten uitzieken, de zwaar zieken en meestal bejaard ziek overlijden, wat toch al in de planning stond en waarschijnlijk veel lijden voorkomt.
  En dan gaan we gewoon weer verder met belangrijke zaken zoals zoveel mogelijk agressieve, luie gelukszoekers binnen halen.

 13. Kidogo

  Dat er bij het RIVM mafklappers werken waar naar geluisterd was mij al duidelijk in het stikstof debacle !
  Stem FVD !

 14. yellow thread street

  Een stuk of 20 besmettingen en tot op heden 0 doden in Nederland.
  Schokkende cijfers, of niet dan.

  Waakzaamheid is altijd goed, maar persoonlijk vind ik dat het door de media flink opgeklopt wordt, mensen onzeker maken en ze flink de angst aanjagen werkt altijd aanstekelijk.

  De pest, of te wel, de zwarte dood, was pas erg, hele bevolkingsgroepen legden massaal het loodje en de wereldbevolking werd flink uitgedund.

  Hoeveel mensen zijn er dit jaar in Nederland al aan de griep overleden.
  Bekijk het ook een beetje in perspectief.

  De enige zekerheid die je in het leven hebt is dat je toch een keer dood gaat.

  1. JochemX

   @Yellow, in Wuhan begon het ook met enkelen. De stad met 12 miljoen mensen is nu al 2 maanden afgesloten van de buitenwereld en het aantal sterfgevallen is daar vele malen hoger dan men officieel bekend maakt.

   1. Mikael Blomkvist

    Het Corona-virus heeft men in China al nagenoeg onder controle. Het aantal slachtoffers is vergelijkbaar met een normale griepgolf en betreft overwegend bejaarden.

    1. Stiek

     Mikael Blomkvist Vanduinen?

 15. Fonz

  Het coronavirus is een een hype……..

  PER DAG STERVEN ER ONGEVEER 3000 KINDEREN AAN VERVUILD DRINKWATER….

  1. JochemX

   Fonz, het ene probleem heeft niets met het andere te maken en of het coronavirus een hype is moeten we nog afwachten.

   1. Blitzkrieg

    JochemX : Nee JochemX… volgens mij zie jij het fout. Het ene probleem heeft inderdaad niks met het andere te maken maar het corona virus is weldegelijk een hype. De media zou hier – in ieder geval – veel rustiger over moeten doen. Ik hoef niet de hele dag te weten of er al weer een nieuwe besmetting is, wat is dat voor nieuws. Nederland heeft nu 20 besmettingen… oh nee wacht 21… even later mogelijk een nieuw geval van corona besmetting, wat is dat voor berichtgeving. Het corona virus is één grote hype, zelfs al zou het net iets erger zijn dan de griep.

   2. Fonz

    jochemx begrijpt door chromosoom tekort niet waarom ik dit zeg..

 16. goedisfout

  Wat een ziek stuk, het corona virus inzetten tegen overbevolking? RIVM66 mag dan rot zijn maar zó rot dat lijkt me sterk.

 17. Rud56

  Dat RIVM staat voor de kwaliteit van dit kabinet, één grote puinhoop dus die al, vele, vele ellende heeft veroorzaakt en blijft veroorzaken! Daarom in 2021: kies PVV en FvD en ga voor de nexit!l

 18. kees cup

  Het RIvM stel ik mij, voor als een gebouw met helemaal bovenin de afdeling Milieu met als subafdelingen; CO2, STIKSTOF, PFAS en nog wel meer dingetjes voor verwijfde linkse hobbyisten, waar verreweg de meeste aandacht (= budget) naar toe ging.

  En ergens beneden in de kelder de afdeling volksgezondheid…

  Nu lijkt de meeste aandacht eventjes ergens anders te liggen maar als de huidige crisis voorbij is gaat het RIvM gewoon weer door op de oude voet.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Ik stel me jou voor als een laagopgeleide loser die op de PVV stemt.

   1. 777

    Eeuwig geband, en terecht!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.