Hoe veilig is Nederland nog voor rechtse journalisten? Dennis Schouten (PowNed) mishandeld in Enschede

Terwijl half links Nederland nog steeds op tilt slaat van het optreden van Eva Vlaardingerbroek bij WNL afgelopen weekend, dient het volgende geval van bedreigde rechtse journalistiek zich al weer aan: Dennis Schouten – beken van Powned – is afgelopen weekend afgetuigd in Enschede, omdat hij “kutvideo’s” zou maken.

Je zal ons zeker niet horen zeggen dat links Nederland niet tolerant is. Maar feit is wel degelijk dat er een hoop zichzelf linkse en tolerante Nederlanders rondlopen die zich geen haar beter gedragen dan de eerste de beste gewelddadige NVU’er. Kijk: niemand hoeft het eens te zijn met rechtse journalisten. Je hoeft ze zelfs niet aan te kijken of ook maar in hun buurt te verkeren, als je niet wil. Maar wat er met PowNed-verslaggever Dennis Schouten afgelopen weekend is gebeurd, is echt beneden elk peil.

De persvrijheid in Nederland staat echt zwaar onder druk, zo moeten we concluderen uit deze verdrietige Instagram-post van de jonge ‘rechtse’ journalist:

““Omdat je k***** video’s maakt.” Gisteravond was ik samen met mijn zusje en een vriend gezellig bij de ‘Q-Music foute party’ in Enschede. Ik weet dat als ik daarheen ga mensen op me afkomen voor een foto, gesprekje, hand of om me te vertellen dat ze me een waardeloze gozer vinden. Allemaal prima! Ik heb er tenslotte zelf voor gekozen om dit werk te doen. Gezellig. Vannacht was er iemand die bleef maar duwen en vervelend doen. Nadat ik en anderen hem meerdere keren hadden gevraagd normaal te doen sloeg hij me uit het niets in mijn gezicht en lag ik vervolgens op de grond. Reden? “Omdat je k***** video’s maakt.

Ik wil niet dat ik door dit soort idioten niet meer kan doen wat ik leuk vind en daarom ga ik aangifte doen.”

Mochten mensen wat gezien hebben, dan vraagt Dennis ze om hem een bericht te sturen. Om te zorgen dat deze frontale aanval op de rechtse journalistiek in Nederland eens een keer stopt. Basta!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Jack Flash

  We zullen extreem links moeten wegstemmen.Zo niet,dan gaan er vroeg of laat “rare” dingen gebeuren.

 2. DidiMadloba

  Het zijn helemaal geen journalisten maar “Volksverhetzers.
  Wie zijn brood verdient door haat te zaaien mag daar ook best de nadelen van ondervinden. Ja, dat is hard werken.

  1. Willem Bever

   Ow Didi
   Dus volkshetzers mogen volgens jouw op hun bek geslagen worden?,

  2. CLoVis

   maffe lola

   Je kunt je beter bij het knip- en plakwerk houden
   dan krijgen we tenminste niet te maken met jouw belachelijke zelfverzonnen kreten als “Volksverhetzers’.

  3. halo1

   Dat waren socialisten in 1900 ook, haatzaaiers. Bovendien vergeet je de haatbrengers.

  4. Bullshit16

   Didi
   Kijk zo ken ik ze die linkse ratten komt het mij niet uit dan schiet ze maar dood kut wijf
   Ik vraag je wie us nu gevaarlijker links of rechts
   In pas op niet liegen

  5. ervi

   Je bent laag gezonken door mishandeling van iemand van, voor jou een “rechtse “signatuur, te rechtvaardigen. Racist!

  6. Peetjoh

   Kijk stasi gedachten. Mijn mening of geen mening. Net 1938 all over again.

 3. Lambieck

  Ik weet dat als ik daarheen ga mensen op me afkomen voor een foto, gesprekje, hand of om me te vertellen dat ze me een waardeloze gozer vinden.
  .
  Vreemd , die arme jongen probeerde toch echt zo min mogelijk op te vallen.

 4. Jack Flash

  Dit soort linkse prietpraat van Didi/Biek lijkt links geweld te rechtvaardigen.
  Wel janken over extreemrechts janken wat er(nog) niet is.

 5. Brenda Welsh

  “Rechtse journalistiek” ? Ik heb er nooit iets van begrepen. Wat houdt dat in, vloeken schelden. Rutte verantwoordelijk houden voor alles wat er op ons afkomt. File leed, slecht weer, kiespijn, rimpels in je voorhoofd.t

  1. Fonz

   “Ik heb er nooit iets van begrepen”

   Klopt..

  2. CLoVis

   @Brenda Smells

   “Ik heb er nooit iets van begrepen.”
   Gezien jouw opmerkingen hier is dat maar al te duidelijk.

   Probeer er maar aan te wennen;
   beter gaat het echt niet worden.

  3. 777

   Eeuwig gebande!

  4. Gewoon werken

   Is rutte familie van je of zo?? Of je gewoon een halve??

  5. Bullshit16

   Brenda
   Linkse mensen zijn het ergste soort wat hier op de aardbol rondloopt
   Het is volledig duidelijk dat jullie linkse ratten geweld of moord niet schuwen
   Hier mee vallen jullie volledig door de mand .dit bewijst maar weer dat baudet zich goed moet beveiligen als er wat met baudet gebeurd dan komt dat door links
   Man man wat een misselijk kut volk zijn jullie
   Stem fvd of PVV uit de eu

   1. JFU

    Daar is alles mee gezegd!

  6. Peetjoh

   Nee jij hebt ook nooit begrepen dat Adolf links was.

 6. Jack Flash

  “Ik heb er nooit iets van begrepen,”

  Inderdaad Brenda,dat klopt.

  1. Fonz

   🙂

 7. Jack Flash

  Grappig,we dachten allebei precies hetzelfde Fonz

  1. Fonz

   😉

 8. ikweetwatikwil

  Iemand slaan of trappen omdat je het niet met hem eens kan op onmacht duiden. Of losse handjes hebben
  Dat soort zou een forse betaling moeten doen aan het slachtoffer.

  1. ikweetwatikwil

   Omdat je het niet met hem eens bent, kan op onmacht duiden.

 9. P. Breetveld

  Omdat ik tijdens een 10 minuten gesprek vroeg waarom er D66 posters in het betreffende lokaal hangen op tactisch zeer zichtbare plekken, kreeg ik als antwoord dat hun het beste met ons voor hebben. Ik stelde voor om naast D66 een grote poster van Adolf te hangen, die had in zijn visie ook het beste voor met ons toen. Daarna werd mijn dochter door de linkse rakker gedwarsboomd door moeilijk te doen over allerlei zaken. Gelukkig is dit examen jaar en gaat mijn lady lekker naar de Marine in het najaar. Weg van dat linkse gezeik 24/7. Veel leerlingen irriteren zich aan die linkse indoctrinatie over milieu rampen en zielige, hulpeloze en zwakke asielzoekers.

 10. Bolkestein

  Laat links niet wegkomen met links geweld. Wraakacties tegen links nu!

  Er hangt geweld in de lucht. Links geweld.

  zo 5.02.17 11:15

  by Uri van As

  Er hangt geweld in de lucht. Hysterisch geweld. Een dreiging die niet te stoppen lijkt. Een irrationele haat die onvermijdelijk ontaardt in moord en doodslag. Gewelddadige emoties. In allerlei gradaties gevoed en gelegitimeerd door de media, politiek en intelligentsia.

  Iedereen wordt gemobiliseerd in de strijd tegen een democratisch gekozen president. Een foute man omdat hij niet beschikt over de juiste politieke kleur en nestgeur.

  Fascisten
  Linkse tegenstanders trekken scheldend, schoppend en slopend door de straten van het vrije Westen. Andersdenkenden worden gemolesteerd. Film- en popsterren flirten met bomaanslagen, staatsgrepen en onthoofdingen. Politici organiseren protestdemonstraties en vergelijken hun opponenten met nazi’s en fascisten. Psychologen hebben de president ongezien als geestesziek gediagnostiseerd. Dag- en weekbladen fantaseren breeduit over de moord op Donald Trump.

  Superioriteit
  Politiek is emotie. Althans in linkse kring. Alles draait om gevoel. De geborgenheid van een groep gelijkgestemden. De status en autoriteit van morele superioriteit. Twijfel is overbodig. Links staat immers aan de goede kant van de zaak. Wentelen in de verheerlijking van Obama of in je afkeer van die duivelse Trump, leidt tot hetzelfde resultaat: dat gelukzalig gevoel van verheven saamhorigheid.

  Diversiteit
  Links, altijd op zoek naar groei, gaat voor Diversiteit. Moslims, Afrikanen, homo’s en lesbiennes worden met open armen ingesloten. Mits ze geen rechtse ideeën koesteren. Want links is dol op mensen die anders zijn maar niet op andersdenkenden. Linkse vrijheid is een paradox. Je bent vrij te verkondigen wat je wilt zolang het maar links is. Wie zich niet conformeert aan het gedachtegoed wacht harde handen die je verwijderen uit de groep. In een door links gedomineerde wereld is dat een sanctie die menigeen afdoende intimideert.

  Geïndoctrineerd
  De media, het onderwijs en het bestuursapparaat zijn na ‘de mars door de instituten’ van de babyboom-generatie volledig in handen van links. Dit is inmiddels zo gewoon dat de nieuwe in linkse ideeën gemarineerde generaties niet eens beseffen hoe geïndoctrineerd ze zijn. Docenten op basisscholen vertellen kinderen spookverhalen over rechtse politici. Middelbare scholen behandelen geschiedenis vanuit een links perspectief. En alle sociale faculteiten bedrijven uitsluitend linkse ‘wetenschap’.

  Franse revolutie
  Het Westen wordt in toenemende mate geteisterd door de filosofische erfenis van de Franse revolutie. Een intellectuele geweldsorgie die Frankrijk letterlijk heeft onthoofd. Het land verloor voorgoed zijn leidende positie. Het speelt op het technologische toneel van vandaag geen rol van betekenis. Frankrijk is hét land van de sociale wetenschappen. En ondanks de vernietigende economische neergang houdt het hardnekkig vast aan zijn revolutionaire beginselen.

  Potentaten
  Parijs was en is het exportcentrum van linkse ideologie. Het bood en biedt onderdak aan tirannen uit de hele wereld. Aan de boulevards wonen Latijns-Amerikaanse gangsters, Arabische despoten en Afrikaanse potentaten gebroederlijk naast elkaar. Pol Pot werd er ideologisch geschoold, ayatollah Khomeini door Foucault op zijn troon gehesen en Mao door het echtpaar Sartre van bloedvlekken ontdaan aan de man gebracht.

  Utopisme
  Door de mei-opstand van 1968 heeft dit dwaze Franse denken alsnog kans gezien de Angelsaksiche wereld te veroveren. De elite is gezwicht. De bevolking biedt weerstand. Dwangmatig utopisme versus pragmatische behoudendheid. Dat is de kern van de crises waarin wij ons bevinden. Twee wereldbeelden gedoemd om te botsen. De geschiedenis leert dat links geen nederlaag kan accepteren. De neiging tot zelfreflectie ontbreekt. Utopisch links grijpt uiteindelijk altijd naar geweld.

  Ophitsing
  In Nederland heeft dit al eens eerder geleid tot moord en doodslag. De aanjagers van het politieke geweld zijn daarvoor nooit ter verantwoording geroepen. Dat hoofdredacties, politici en bestuurders opnieuw de vuren van politieke haat aanwakkeren is levensgevaarlijk en volstrekt verwerpelijk.

  Het is een heilloos pad. Wie nu niet rechtsomkeert maakt is verantwoordelijk voor het geweld dat niet aflatende ophitsing onvermijdelijk oproept.

  h**ps://opiniez.com/2017/02/05/er-hangt-geweld-in-lucht-links-geweld/

 11. Bolkestein

  h**p://www.dagelijksestandaard.nl/2018/01/tijd-om-linkse-aanvallen-aan-te-pakken-wierd-duk-verbied-gewelddadig-antifa/#

 12. Bolkestein

  Je zal ons zeker niet horen zeggen dat links Nederland niet tolerant is. Maar feit is wel degelijk dat er een hoop zichzelf linkse en tolerante Nederlanders rondlopen die zich geen haar beter gedragen dan de eerste de beste gewelddadige NVU’er.

  Dat is nogal voorzichtig uitgedrukt. De NVU is nog nooit hun boekje te buiten gegaan als het om geweld gaat. Links is een en al haat en agressie. De kogel kwam van links, niet van rechts.

 13. evil knievel

  TRIEST!
  IN EN IN TRIEST!

 14. Duckday

  Stem PVV of Fvd daarna direct uit de EU en euro
  Wat heeft dit monsterverbond de EU ons nu voor welvaart gebracht
  voor de NORMALE man Vrouw in Nederland wat zijn we er op vooruit gegaan.

  Stop al die onzin subsidies en toeslagen

 15. Maxks

  Geweld is altijd uit den boze echter het is een vreemde wereld waarin onderdrukkende religies en cultureel geweld worden beschermd door hen die zeggen tegen geweld te zijn, links dus.

  Het valt ook op dat links goed aansluit bij al die gewelddadige culturen die met dreiging en geweld hun gelijk steeds willen halen.

  Als je dat dan ter sprake brengt loop je gevaar. Het is stilzwijgend geoorloofd om rechtse mensen fysiek aan te pakken. Wat heet rechts?…mensen met gezond verstand, gezond anders.

  Als een neonazi een “linkse journalist” (tautologie) op zijn falie geeft dan zijn de journalistieke rapen gaar, dan is het plots een aanval op de persvrijheid. Een eenkennige persvrijheid waar links patent op heeft.

 16. Antihedo

  Als er iemand de journalistiek loopt te bashen is het tante Thierry wel. Misschien kan hij het goede voorbeeld geven.

 17. Piet51

  “Je zal ons zeker niet horen zeggen dat links Nederland niet tolerant is. Maar feit is wel degelijk dat er een hoop zichzelf linkse en tolerante Nederlanders rondlopen die zich geen haar beter gedragen dan de eerste de beste gewelddadige NVU’er. ”

  Dit is een interessante visie van de heer Engelbart. Naar het verband met de inhoud van zijn artikel moet ik helaas gissen. Ik zie twee opties. De schrijver weet misschien wie het gedaan heeft en kent zijn politieke voorkeur, namelijk links. Hij projecteert vervolgens het laffe gedrag op de hele linkse bevolkingsgroep. In dit geval Engelbart de dader vast aangeven.
  Of de heer Engelbart kletst maar wat raak en koppelt wangedrag van een, wellicht dronken, Enschedeër aan een door hem verondersteld kenmerk van links. Je moet tenslotte elke gelegenheid aangrijpen om een groot deel van de Nederlandse bevolking in het beklaagdenbankje te krijgen. Maar dan is bovenstaande volzin op geen enkel feit gebaseerd.

  Winst van dit artikel vind ik de erkenning van Engelbart dat er gewelddadige NVU-ers zijn.

 18. Zappa

  Er bestaat helemaal geen rechts of links meer in politiek DenHaag.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.