JOVD Amsterdam: Huffnagel-soap rondom Pride Amsterdam toont aan dat vrijheid van meningsuiting in gevaar is

Dit is een bericht van de Amsterdamse JOVD:

De Amsterdamse JOVD e.o. ziet vrijheid van meningsuiting als een van de belangrijkste rechten die te allen tijde gewaarborgd moet blijven. Volgens Cesar van Rooij, bestuurslid politiek bij de JOVD Amsterdam, is het bij het COC Amsterdam slecht gesteld met deze vrijheid.

 Begin deze maand trad het gehele bestuur van Pride Amsterdam af naar aanleiding van een uitspraak van voorzitter Frits Huffnagel over immigranten bij het programma Spraakmakers. Na deze uitspraak kreeg hij heel politiek correct Amsterdam over zich heen en eiste onder andere het COC Amsterdam direct zijn aftreden. Volgens Van Rooij is dit typerend voor het huidige debat in Amsterdam waar zelden nog ruimte is voor een afwijkende mening.

Spraakmakers wordt door de NPO omschreven als het programma waar ‘bevlogen gasten worden uitgenodigd die je net even wat anders naar mainstream nieuws laten kijken’. In dat kader werd Huffnagel, voormalig VVD wethouder van Amsterdam, uitgenodigd om op persoonlijke titel in gesprek te gaan over de maatschappelijke discussie omtrent immigranten en oorlogsmisdadigers. Tijdens dit gesprek gaf hij zijn visie op de immigratieproblematiek en zei hij onder andere: ‘Als we een kind zien, denken we gelijk ‘Oh, wat zielig, terwijl we niet een vader zien die daarachter staat die mogelijk oorlogsmisdaden heeft gepleegd en een moeder die dat mogelijk gefaciliteerd heeft’. Ondanks het feit dat hij dit interview niet als voorzitter van de Pride gaf, werd er direct om zijn aftreden geroepen. Volgens het COC Amsterdam zou Huffnagel niet passen bij een organisatie die ‘hoort te staan voor inclusie en acceptatie voor iedereen’.

Volgens Van Rooij wordt hier pijnlijk duidelijk hoe het met de vrijheid van meningsuiting bij COC Amsterdam is gesteld. Je kunt het niet eens zijn met Huffnagel, of vinden dat hij deze uitspraak beter had moeten nuanceren gezien zijn functie, maar het is een persoonlijke mening waar ieder individu recht op heeft. Het is het COC Amsterdam dan ook kwalijk te nemen dat zij iemand, die jarenlang in binnen- en buitenland hartstochtelijk homorechten verdedigde, wegzet als xenofoob, racist en islamofoob omdat hij niet in het politiek correcte straatje past. Volgens Van Rooij kan er pas echt sprake zijn van inclusie en vrijheid van meningsuiting als er ruimte is voor alle meningen. Hij roept dan ook op om altijd, ongeacht politieke kleur, het gesprek aan te blijven gaan en te kijken waar we elkaar kunnen vinden. Alleen dan kan polarisering worden teruggebracht en blijven we als Amsterdamse samenleving vooruitgaan.

Namens het bestuur van de JOVD Amsterdam e.o.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Boudewijn Hummelinck

  De vrijheid van meningsuiting van Frits Huffnagel staat niet ter discussie maar dat betekent niet dat je zo’n brallende borreltafelzwetser als voorzitter hoeft te kiezen.

 2. AnnaKlaver

  -er kan er pas echt sprake zijn van inclusie en vrijheid van meningsuiting als er ruimte is voor alle meningen-

  Die krijg je dus niet bij DDS 🙂 🙂 🙂

  Man man steeds moeten kiezen voor een andere nick, omdat het opperhoofd van DDS zich steeds op z’n p@k getrapt voelt.

  1. Fonz

   Jawel maar jij accepteert geen andere mening dan je eigen mening annaantichristklavebrendawatcher

   1. Canta

    Fonz
    Ik dacht dat jij het was die niet accepteert dat er mensen zijn die abortus geen moord vinden. Maar lees in de bijbel ook eens over Abraham. Hem werd gevraagd
    bereid te zijn zijn zoon te doden omdat god dat van hem vroeg. Zo secuur wordt er in de bijbel niet gekeken wat betreft het doden.

  2. Bullshit16

   Anna
   Huilbaby

  3. evil knievel

   Dr komt gewoon nix zinnigs uit!

 3. Rammstein

  “Huffnagel zei onder meer: ,,Er zijn er (vluchtelingen) maar heel weinig die kans maken om hier te blijven en het is elke keer hetzelfde: wij zien een kind en denken dan ‘oh, wat zielig’. Terwijl: we zien niet de vader die erachter staat die misschien wel oorlogsmisdaden heeft gepleegd en een moeder die dat heeft gefaciliteerd.”

  Als je hierom moet opstappen is de vrijheid van meningsuiting ernstig in gevaar: de meningenpolitie maakt je af.

  1. Canta

   Rammstein
   Jij nam het hier toch allemaal als een grap. Kennelijk was die bewering een grap!!!!

 4. Beukman

  Het COC schreef aan de organisatie van Pride onder meer het volgende:

  We zien graag een ontwikkeling van uw organisatie die inclusiever is en verder strekt dan alleen het toepassen van tokenisme door het plaatsen van ambassadeurs van kleur.

  Los van dat dit tenenkrommend proza van de ergste soort is: het laat inderdaad zien dat het COC gedachtenpolitietje speelt. Huffnagel heeft een ietwat onhandig geformuleerde uitspraak gedaan, onhandig omdat in deze tijden van doorgeslagen politieke correctheid elk woord op een goudschaaltje wordt gewogen. Huffnagel deed zijn uitspraak op persoonlijke titel en heeft haar later nog verduidelijkt voor de goudwegers. En toch eist het COC op straffe van de samenwerking met Pride dat hij aftreedt.

  COC zou zelf moeten aftreden. Het is zeer beschamend zoals deze organisatie zich gedraagt.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Meent Beukman niet dat het COC ook het recht heeft een voorzitter te kiezen waar ze zich een beetje prettig bij voelen?

   Ik begrijp dat hij vindt dat ze niet zo gevoelig op het gebral van Huffnagel moeten reageren maar feit is dat ze zich daar niet zo prettig meer bij voelen. In de praktijk betekent dit dat men op zoek gaat naar een boegbeeld waar ze zich wel in kunnen herkennen.

   1. Beukman

    @Boudewijn
    COC moet vooral een voorzitter kiezen waarbij men zich prettig voelt.

    Om echter van een heel andere club (AGP) te eisen dat hún voorzitter aftreedt omdat deze op persoonlijke titel een wat onhandige uitspraak deed over een onderwerp overigens dat helemaal niets met die organisatie als zodanig te maken heeft, en zich zelfs te bemoeien met de koers van die partij, met als klap op de vuurpijl kwaken over het toepassen van tokenisme, dat is dictatoriaal gedrag en achterlijke identiteitspolitiek in het kwadraat waar Baudet nog een puntje aan kan zuigen.

    COC moet z’n mond gaan wassen met groene zeep, en daarna nederig excuses aanbieden aan Huffnagel.

   2. Rammstein

    Huffnagel was voorzitter van Pride, niet van het COC.

    1. Boudewijn Hummelinck

     Correct, dank.

   3. Bullshit16

    Boudewijn
    Huilbaby

 5. m.van.rosmalen

  Daar heb je weer zo’n schuit met vakantievierende thuiswerkflikkers
  BAH BAH

  1. Thierry Trollinator

   Hou eens op met die verderfelijke scheldkanonnades!

   1. Canta

    Hun woordenschat reikt niet verder en een zinnige inbreng, daar hebben ze al helemaal geen kaas van gegeten.

   2. m.van.rosmalen

    Daar hebben we Derrie Rollator weer
    Ook zo’n homo

    1. Canta

     m.van.rosmalen
     Waarom noem je nou iemand homo. Aan de ene kant worden hier moslims veroordeeld als homohaters maar aan de nadere kant wordt hier het woord homo als scheldwoord gebruikt.
     Kennelijk hebben een hoop mensen het hier nodig om anderen af te zeiken om zichzelf beter te voelen. Probeer het eens in jezelf te zoeken. Geeft een veel beter gevoel.

     1. m.van.rosmalen

      Mooi gesproken
      Maar homo op zichzelf is geen scheldwoord hoor
      Tegenwoordig word het als als afwijkende gezien als je hetero bent

    2. Canta

     m.van.rosmalen
     Probeer je mij nu wijs te maken dat jij het woord homo niet als scheldwoord hebt bedoeld? En als je dan ook nog beweert dat hetero tegenwoordig
     als afwijkend wordt gezien dan is de enige die je voor de gek probeert te houden, ben jijzelf.

     1. m.van.rosmalen

      Hetero word zeker tegenwoordig als afwijkend beschouwd.
      Heel Ned media zijn tegenwoordig flikker.
      Zoveel ophef over een boot met een hoop flikker met een veer in hun reet.
      Walgelijk
      Lachwekkend of eigenlijk om te janken gewoon.
      Op straat allemaal opgemaakte kerels met opgerolde pijpjes en rolsokjes.
      Kinderen worden opgevoed met het idee dat hetero zijn nog doen is
      In Disneyfilms zijn ze in 1 x pot.

 6. Cycle25

  h*tps://twitter.com/BDDataplan/status/1242823045519196166

  NDK ( Naar De Kloten ), opgegeven, er is straks niks meer om te feesten in Amsterdam.

  Het ‘open’ beleid gaat de hoofdstad z’n nek kosten.

  1. Beukman

   Dit zegt niet heel veel natuurlijk. Daar waar het al langer is zal het percentage steeds afnemen omdat de absolute aantallen besmettingen hoger zijn. als er op 100 50 bij komen is dat 50% als er op 1000 400 bijkomen is dat nog maar 40% maar wel 350 personen meer.

 7. Peter Loosduinen

  Is het u allen bekend dat de homoclub COC door uw belastinggeld wordt betaald ?
  De hetero’s betalen voor het instandhouden van een club van de de linkse ridders van het sombere poepkanaal.

  1. Beukman

   Dat je vader een vies ventje was heeft kennelijk een stempel op jouw eigen persoonlijkheid gedrukt, @Peter.

   1. Fonz

    Niemand vraagt zich af waarom beukholletje dit soort smerigheid zo verdedigd!

    1. Beukman

     Het is droevig met dit land gesteld als zelfs abortusartsen de Nederlandse taal niet meer beheersen, @Fons. Denk je dat Jezus je dit zal vergeven, of is het de spreekwoordelijke druppel?

     1. Fonz

      Naast mijn reactie hierboven, verdedig je ook het bewust vermoorden van weerloze ongeboren baby’s, weet jij wat Jezus over kinderen zegt?

     2. Beukman

      Jezus heeft mij zoëven in het oor gefluisterd dat er geen sprake is van moord, @Fonz. Jij als voormalige abortusarts zou dat toch ook moeten weten.

     3. Boudewijn Hummelinck

      Fonz is tegen abortus en homoseksualiteit.

      Dat soort mensen bestaan anno 2020 nog steeds!

 8. Octavius Pauline Daniste

  @AnnaKlaver
  Die vrijheid van meningsuiting interesseert jou niets. Het gaat jou alleen maar over jouw mening, jouw waarheid en jouw gelijk. Alleen dat is voor jou van belang en alles en iedereen moet daarvoor wijken. Niet vreemd toch dat anderen genoeg krijgen van jouw egocentrische en kinderlijke gedrag?

 9. Peetjoh

  Vrijheid van meningsuiting is fijn. Ik vind homo,s vieze gasten met een hersen afwijking. Ik vind de gayparade een schande voor Nederland. Ik vind dat alle buitenlanders op motte pleure. En ik vind dat de homo,s verplicht behandeld moeten worden om te proberen hun hersenen weer 100 % te laten werken. Allemaal vrijheid van meningsuiting. Homoseksualiteit is geen vrijheid van meningsuiting. Homoseksualiteit is gewoon afwijkend gedrag. Net zoals een downy. Mongool zijn heeft niks te maken met een mening.

 10. Canta

  m.van.rosmalen
  Zo is in ieder geval weer duidelijk dat men op deze site zich voordoet als vrijdenkend en tolerant maar in feite nog erger is in hun homofoob zijn dan de moslims die ze hierop aanspreken. Wanneer je tolerant bent dan heb je het niet over “flikkers”. Net zoals, wanneer je niet discrimineert, het niet over negers hebt. Dat je niet verkondigt dat blanken slimmer zijn ( zoals Falskorn beweert en dan met wetenschappelijk onderzoek komt maar niet de namen van de wetenschappers geeft ).
  Degene die al dit soort dingen beweren zijn mensen met een heel sterk minderwaardigheidscomplex en die denken dat als je een ander kleineert, jijzelf een stapje hoger op de sociale ladder stijgt.
  Homoseksualiteit komt in de dierenwereld voor en is net zo natuurlijk als het feit dat de één met bruine ogen wordt geboren en de ander net blauwe.
  Jullie hangen zo aan de Nederlandse cultuur. Die cultuur betekent tolerantie. Het accepteren van de ander zoals die is. Op deze site kan ik die Nederlandse cultuur absoluut niet terug vinden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.