FVD eist sluiting grenzen, noemt vluchten uit New York “onverantwoord”

Het is werkelijk waar onbegrijpelijk dat er nog meerdere malen per dag vluchten uit New York mogen landen in Nederland, en om het nog erger te maken: deze passagier worden NIET extra gecontroleerd op besmettingen! Het is onverantwoord dat dit nog mogelijk is, daarom dient Forum voor Democratie Kamervragen in! Want waarom sluiten we de grenzen niet voor dit soort vluchten?

Forum vraagt zich terecht af waarom we spreken over een ‘intelligente lockdown’ als we onze grenzen openhouden voor vluchten uit coronagebieden. En zoals uit het onderzoek van RTL blijkt: deze mensen worden niet eens extra gecontroleerd!

Zo ontstaat er dus een gigantische lek in ons lockdown-beleid. Een kwalijke zaak, en terecht dat Forum de minister hierover wat vragen wil stellen!

Ondertussen ziet Geert Wilders ook al de bui hangen! Want dit is zoals hij zegt “vragen om problemen”.

Forum wil zo snel mogelijk antwoorden krijgen van de regering, want hoe langer we wachten hoe meer we het risico lopen dat er al een enorm lek is ontstaan. Daarom wil de partij het liefst voor morgen antwoorden van de betreffende ministers!

Ministers Grapperhaus en De Jonge zullen de volgende vragen moeten beantwoorden:

Vraag 1
Is het Nederlandse beleid er op dit moment op gericht om de verspreiding van het coronavirus in Nederland zo veel mogelijk tegen te houden, of om het virus beheerst te verspreiden?

Vraag 2
Wordt er op dit moment gecontroleerd of mensen die vanuit het buitenland naar Nederland komen besmet zijn met het coronavirus? Zo ja, op welke wijze? Zo nee, waarom niet?

Vraag 3
Hoeveel personen passeren (naar schatting) per week de grens vanuit het buitenland naar Nederland? Hoeveel daarvan arriveren met het vliegtuig, hoeveel met de trein, hoeveel met de auto en hoeveel op andere wijze? Uit welke landen zijn zij afkomstig?

Vraag 4
Deelt u de opvatting dat er een reëel risico is dat er coronapatiënten vanuit het buitenland naar Nederland reizen, mensen in Nederland besmetten en zo de schaal van de bestaande corona-uitbraak in Nederland vergroten?

Vraag 5
Bent u bereid al het mogelijke te doen om ervoor te zorgen dat er geen passagiersvliegtuigen vanuit corona-brandhaarden naar Nederland vliegen, behalve ter repatriëring van Nederlanders die zich nog in die landen bevinden?

Vraag 6
Uit welke landen worden op dit moment vluchten geweerd door Nederland? Hoe wordt bepaald welke landen dit zijn? Hoe vaak worden de risico’s geactualiseerd?

Vraag 7
Wat voor maatregelen worden er getroffen indien blijkt dat iemand die uit het buitenland Nederland binnenkomt (waarschijnlijk) besmet is met het coronavirus? Bent u het ermee eens dat zo iemand te allen tijde in isolatie moet worden geplaatst, voordat die verder Nederland in kan komen?

Vraag 8
Bent u bereid aan de Nederlands-Duitse en de Nederlands-Belgische landsgrens controles in te voeren? Zo nee, waarom niet?

Vraag 9
Bent u bereid niet-essentiële reizen naar Nederland tijdelijk te verbieden? Zo nee, waarom niet?

Vraag 10
Kunt u deze vragen, gelet op het spoedeisende karakter, uiterlijk 31 maart a.s. beantwoorden?

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Bullshit16

  Kijk de fvd journaal live daar word ik vrolijk van .dat zegt meer dan mijn duizend woorden
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Peetjoh

   Jep alles testen wat binnenkomt. Wat besmet is gelijk in een kamp. Geen zelf quarantaine daar luisteren ze niet naar. In vucht is nog een kamp wat dienst kan doen. Beter de reizigers opsluiten die gingen tenslotte tegen beter weten in op reis. Dus ja dat heeft consequenties. Op water en brood voor 4 weken om de niet reizigers te beschermen tegen het domme gedrag van reizigers. En ja dat is humaan want je red 16 miljoen mensen door een paar eigenwijze te benadelen.

  2. Brenda Welsh

   Bleef het maar bij duizend woorden. Maar u bent erg onder de indruk van die poppenkast begrijp ik.

   1. Bullshit16

    Brenda
    Word een keer wakker
    Huilbaby

 2. m.van.rosmalen

  Och Lulletje Rozenwater heeft weer es iets
  Loopt telkens achter de feitjes aan
  Dit had Wilders eerder al aangekaart
  Papagaaitje leef je nog

  1. Rosasolis

   @m.van rosmalen. Kijk uit met je kritiek op de heilige FvD leider, want dat mag niet.
   En kijk ook uit met het schrijven over de nalatig beleid van Amerika ten aanzien van de Coronavirus. Blijkbaar mag je hierover niets zeggen.

 3. Mar

  Heeft FvD weleens gehoord van eerst zelf zaken onderzoeken voor weer onnodige Kamervragen te stellen en zo belastinggeld te verkwisten?

  Vraag 5 is gisteren deels beantwoord door Pieter Elbers.
  h**ps://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200329_94648289/klm-blijft-vliegen-op-new-york-stelt-directeur-elbers-bij-wnl?utm_source=google&utm_medium=organic

  Vraag 3 (Hoeveel daarvan arriveren met het vliegtuig, hoeveel met de trein, hoeveel met de auto en hoeveel op andere wijze? Uit welke landen zijn zij afkomstig?)

  Euh, alleen vliegtuig en trein valt te beantwoorden, maar met de auto wordt lastig. Geen grenscontroles. Daarvoor wordt er toch gebruld grenzen dicht zodat er wel grenscontroles komen.

 4. Pjotter

  Rozenknopje@ stelt: “En kijk ook uit met het schrijven over de nalatig beleid van Amerika ten aanzien van de Coronavirus. Blijkbaar mag je hierover niets zeggen” volgens mij zij de FvD leider er juist wat over.!
  Maar roosje je had van mij ook een buitenlander gemaakt die nog veel van NL moest leren, ik heb je duidelijk gemaakt een rasechte NL.=der te zijn van geboorte met bewijsbare NL voorouders 18 generaties, plus 4 op patroniem, je glazen bol mankeert wat en daar regeerde je niet, je maakte van mij ook nog eens radicale rechtse extremistist om dat ik in 2 regeltjes commentaar leverde op 1 van je stukken proza waar de haat tegen Wilders vanaf droop, dus de zaak ligt precies andersom, twee regels correctie op je ellenlange proza mag, splinter balk.

  1. Pjotter

   correctie, 2 regeltjes commentaar op jouw schrijven mag niet.!

   1. Politiek Profeet

    Zonde van je tijd pjotter om op zo,n mislukte canadese deugkneus te reageren.
    Net een hersencel meegekregen zodat ze niet in de hoek van haar ronde kamer gaat schijten…

  2. Bluntix

   “volgens mij zij de FvD leider er juist wat over.!”

   Oh wat fijn, Dan mogen we vanaf nu kritiek leveren op de VS..

 5. Bes Tolen

  Gek dat die vrouwen hier niet snappen, dat het Nederlandse regeringsbeleid op onnoemelijk veel punten als het om buitenland en buitenlanders gaat, totaal onvoldoende is, niet deugt. Of verdienen ze er aan? Misschien denken ze wel er door in de hemel te komen. Want dat soort heb je ook. Als het maar anders is dan deugdelijk als zo’n regering al met een deugdelijke regeling komt. Want daar zijn ze niet toe in staat of ze durven niet, de lafaards die voor vrijwel elke agitatie bezwijken. Als die christelijk heet of humaan. Maar daar gaat de wereld aan kapot. De opgang naar ellende en misdaad voor de maatschappij. Christenen, die afbraak willen omdat ze anders hun christendom niet menen te kunnen bewijzen, zijn geschift en die lopen er zat rond. Verbergen van illegalen en afgewezen asielzoekers, betogingen organiseren voor schoolkinderen, indoctrinatie van vrouwenverenigingen op kerkelijke grondslag, traineren van wettelijke uitvoering, chanterende deelname aan regeringscoalities,
  enzovoort. Ondertussen deugt er geen bal van hun omgang met andere Nederlanders. Want ze hebben het als bekend achter de ellebogen. Vooral als ze baas zijn wat ik niemand toewens.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.