Kijken! Update premier Rutte over coronacrisis: onzeker of we genoeg IC-bedden hebben

De korte update van Rutte van vandaag kwam ditmaal zonder nieuwe nieuwe maatregelen. Wel benadrukte Rutte dat iedereen zich aan de opgelegde maatregelen moet houden. Volgende week komt het kabinet pas met nieuwe updates rondom het eventueel verlengen van de lockdown voor scholen of bedrijven die nu dicht zitten tot 6 april. Ondertussen meldde minister De Jonge dat het nog onzeker is of we de 1600 IC-bedden halen voor 1 april. Dit was een doelstelling van de overheid, maar het loopt toch niet zo vlot. 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Brenda Welsh

  Positief blijven denken, Bart.

  1. Fonz

   brendaannaklaverantichristwatcher

   1. AnnaKlaver

    Ons door religie gehandicapte @fonz heeft wederom beslagen glazen.
    Laat Brenda maar weg, knulletje.

    1. Fonz

     annaantichristklaverbrendawatcher

    2. Bullshit16

     Anna
     Huilbaby

  2. 777

   De eeuwig gabande, en terecht!

  3. 777

   Alweer geen nieuws!

 2. Kretoloog

  Rutte is zelf verantwoordelijk voor het tekort aan IC-bedden. Er waren 1900 bedden voor IC-patiënten. Maar het kabinet Rutte 2 (VVD + PvdA, dat regeerde van 2012 – 2017) heeft er bijna 800 wegbezuinigd, zodat er nu nog maar 1120 beschikbaar zijn. Zelfs al wordt dit aantal uitgebreid naar 1600, dan zijn dat er nog steeds 300 minder dan er in 2012 waren. Politiek verantwoordelijk was staatssecretaris Marnix van Rijn. En laat die nou als minister door Rutte zijn binnengehaald om de coronacrisis op te lossen! Nou, de Kamer kan hem meteen alsnog weg sturen voor zijn wanbeleid van 3 jaar geleden. Als de Kamer ballen heeft. Maar dat gebeurt natuurlijk niet. Van Rijn krijgt morgen in het debat een groot aantal veren in zijn reedt van VVD, CDA, D66, ChristenUnie en natuurlijk zijn eigen partij PvdA.

  1. AnnaKlaver

   Koe, kont, kreet en het eeuwige achteraf gezeik.

   1. Kretoloog

    Anna denkt met haar kut. Dat is het enige wat uit deze bijdrage van haar duidelijk wordt.

    1. Julian

     Hoe dom kan je zijn Kretoloog. Maar ja je ziet alles veel helderder in Duitsland met je hand op het wapen…

     1. Arbeider65

      Ok, bewijs eens dat er NIET is bezuinigd door van Rhijn……. In elke publicatie kunje het terug vinden. Tip: google eens.

  2. Peetjoh

   Precies dit ja.

 3. Boudewijn Hummelinck

  Dit bericht mist elk nut, noodzaak en relevantie.

  Zinloos gebabbel.

  1. ervi

   Je scoort uitstekend op zelfreflectie, Beha .

 4. Ben-NIET-Groen-L

  Ik zei het toch…Nederland is een derde wereldland.
  Advies: vraag Trump om hulp.

 5. Bockbeer

  Er zijn meer dan genoeg bedden vrij nog. Volg Jensen, voor het echte geluid! Veel media is overspannen hysterische bangmakerij.

  1. Julian

   Omdat Jensen het zegt? Man laat je nakijken. Ik luister liever naar Gommers voor de echte cijfers. En niet een gefrustreerd mannetje die volkomen onbewezen beweringen doet.

   1. Bockbeer

    De laatste dagen stijgen de abonnees bij Jensen harder, dan het aantal Coronadoden

    1. stormvandervoort

     En het aantal abonnees is een maatstaf voor de betrouwbaarheid van een kanaal? Lijkt me eerder een teken dat hij goed aan het profiteren is van deze crisis..

   2. Bullshit16

    Jul
    Je kan de waarheid niet aan kut
    Huilbaby

  2. Bullshit16

   Bock
   Helemaal mee eens
   Stem fvd of PVV uit de eu

 6. Jack Flash

  Lul Rutte heeft met zijn bezuinigingen toen een boemerang gegooid.
  Hopelijk een vlijmscherpe van roestvrij staal.

 7. Piet Klein

  Rutte beroept zich graag op een wetenschappelijke aanpak. Maar minder is waar. De coronacrisis is moeilijk voorspelbare crisis. Rutte wil de cijfers afwachten. Het RIVM hoopt op lagere aantallen, maar zelfs al zou dat het geval zijn dan nog is maar de vraag of dit structureel is of dat het er weer een groter aantal gevallen zich later gaat voordoen. Wetenschappelijk zou zijn dat je een bandbreedte hebt waarbij rekening wordt gehouden met grotere aantallen, bijvoorbeeld je gaat uit van een Italie scenario. Probleem blijft daarna dat het moeilijk is om door de achterstand die we hebben opgelopen in middelen nu zaken te regelen. Een kritische component is de beademingsapparatuur, maar andere zaken zijn wel alvast te regelen, locaties, bedden, andere apparatuur, medewerkers etc. En voor de beademingsapparatuur kun je parallelle sporen kiezen, natuurlijk ga je voor goede apparatuur, maar in Italie waren ze genoodzaakt een B-scenario te kiezen en ging men gebruik maken van Decathlon snorkel maskers. Creatieve daadkracht is nog niet het sterkste punt van Rutte en onder het mom van een wetenschappelijke benadering lijkt hij eerder te vertragen dan proactief te worden. Het mag allemaal wel tandje beter met de aanpak van Rutte.

 8. Lefty

  Toch wel een beetje beneden de gordel om alle ziekenhuis ellende mbt het corona virus voor de voeten van Rutte te gooien. Dit had niemand zien aankomen.

  1. Peetjoh

   Dat is niet waar. Er waren mensen zat die het zagen aankomen. Zelfs Thierry en daar hadden we naar moeten luisteren. Iedereen die het aan zag komen had zijn kasten vol voordat er gehamsterd ging worden. Europa had het vliegverkeer moeten stop zetten naar Europa vanuit China. Dat was een dilemma want zaken mensen he. In Italië wonen een miljoen legale Chinezen. Tel daar zo’n 500.000 illegale bij op. En zie het probleem. In Italië is het zelfs de schuld van extreem links. Want een parlementariër had een actie opgezet. Knuffel een Chinees en haal zijn stofkapjes los. In het kader van zoveel rasisme en discriminatie tegen de Chinezen omtrent corona. Die rasisten hadden dus gelijk. Die zijn nou niet ziek. Maar die fijne je bent welkom mensen knuffelen graag en hebben heel Italië naar de kloten geholpen. Dus de corona crisis in Europa is er dankzij links labbekakken beleid.

 9. Fonz

  Jarenlange bezuinigingen zijn de vruchten die we zien…

 10. RvdBe

  Rutte, de man die zelf de IC bedden voor bijna de helft weg bezuinigde, zoals zo vaak is hij zelf de oorzaak van het probleem, gaat het dan “oplossen” en claimt vervolgens succes.
  Geluk voor hem dat het merendeel van het stemvolk politiek dement is.

 11. 777

  Nederland is onder hypnose!

  Aantal inwoners = 17.200.000 Aantal corona-doden = 213*

  Totaal = 0,001%

  * Dit cijfer is gebaseerd op doden waarbij het virus is gevonden. Van sommigen was bekend dat ze al ziek waren en van sommigen was bekend welliswaar niet bekend of ze ziek waren maar ook niet of ze dat wel waren. Van dit cijfer blijven slechts 11 daadwerkelijk besmette mensen over die uiteindelijk zijn overleden.

  11 mensen = 0.00006% van de Nederlandse bevolking.

  Daarmee is het middel daadwerkelijk véél ernstiger dan de kwaal!

  Wakker worden en zelf nadenken!

 12. Rosasolis

  Er komen steeds meer IC kamers en bedden. Kraamafdelingen in ziekenhuizen worden nu ingericht als IC kamers. Een aantal hotels hebben kamers beschikbaar gesteld als
  ingerichte kraamkamer voor verpleegkundigen die voor normale bevallingen kunnen zorgen. Ziekenhuizen kunnen niet overvol rakken. Net als oude huizen kunnen ziekenhuizen ook verouderd worden, en dan komen er steeds meer gebreken en problemen. Een voorbeeld is de oude Noord-West Ziekenhuis in Alkmaar die sterk-verouderd is, met o.a. een gigantisch parkeer probleem. Beter gaat het in het kleinere nieuwer (toenmalige Beatrix) zuster ziekenhuis in Den Helder. Klein maar fijn…maar voor hoe lang nog?

 13. C.A.Barstow

  Eerst een groot deel van de zorg kapot bezuinigd en daarna janken dat er te weinig IC bedden zijn?
  Een typisch linkse reactie, sloop het eerst en daarna zeg je ”mijn naam is haas ik weet van niks”
  Hard weglopen lopen en niet weer achterom kijken, ook Rutte is dus volledig door links ingepalmd en verpest.

  Stem FvD/PVV.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.