Ondertussen: Koortsachtige en smakeloze taferelen op het Hollandse zilte strand…

Zandvoort

Dat de Formule 1 niet doorgaat in Prins Bernhard van Oranje’s paradijs Zandvoort wisten we al. Maar toch is er nu een behoorlijke chaos uitgebroken op de grauwe zandvlaktes van een van ’s Lands populairste zilte stranden.

Tanja Hempenius beschrijft surrealistische taferelen op het strand van Zandvoort:

Dit is Zandvoort op 21/3/20. De overheid vraagt je thuis te blijven en je kunt over de hoofden lopen?! File Zandvoort in?! Hoe. Dan?!

Dochter van buurvrouw heeft een strandtent, die dus gesloten is. Het terras wordt gewoon overhoop gehaald om fijn te zonnen. De dochter zegt er wat van en krijgt een grote bek…

Commentaar onder de foto’s dat het zo’n lekker zonnige dag is en dat je alleen in een ziekenhuis terechtkomt met Corona als je onderliggend ander letsel hebt…. Seriously?!

Dit zijn ook de mensen die zelf hippe mondkapjes kopen zodat ze lekker hip buiten lopen, of fijn medische mondkapjes gehamsterd hebben. Zijn dit ook de mensen die woensdag schijnheilig hebben staan klappen voor de mensen die zich kapot werken in de zorg?! De mensen die voor ons ENORME risico’s nemen.

Neefje zit op de ambulance; die moet je komen halen als je ziek bent…. zijn woorden hierover: “gooi het land in lockdown en ga eens kijken wat in Brabant gebeurd…”

Een van mijn liefste en dierbaarste vriendinnen is medisch specialist. Zij ziet de foto’s van Zandvoort vandaag en appt dit;

“Ik zie dit op Facebook en word er kotsmisselijk van – zit al uren achter beeldscherm e-learnings te doen voor als ik eventueel ingezet moet worden op de IC. Dat kan ik niet he, ik ben opgeleid voor andere dingen, heb echt geen benul meer over acidoses en alkaloses. Dat heet fase 2. Ik lees over triages voor ic patiënten. Er is ook nog een fase 3. Ik heb de hele dag al stress over het feit dat ik morgen dienst heb. Deze mensen hebben geen benul hoe het nu bij ons is….”

Mensen; kijk eens een journaal. Daar zie je de hel van Spanje, Italië. Maar daar zie je ook wat er in Brabant gebeurt, das op een uurtje autorijden….

Veel mensen zullen met lichte klachten wegkomen, maar velen ook niet. Die moeten weken beademd worden (alleen in een ziekenhuis, je geliefden mogen je niet bezoeken), áls je daar uitkomt, ben je zo verzwakt dat je niet kunt lopen. Revalidatie duurt maanden tot een jaar. Werken kun je wsl niet meer.

Gelukkig nog wel even lekker naar Zandvoort geweest….. stelletje droeftoeters


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Marija

  Je mag geloven wat je wil, maar als je niet echt weet wat er aan de hand is, zou ik er maar van uit gaan dat de voorschriften opgevolgd moeten worden, zeker ook in je eigen belang.
  Als het echt ernstig is ben je als strandwandelaar en op elkaar hopend klootjesvolk geen knip voor de neus waard.
  Eengroot deel van de nederlanders en andere-landers zijn te dom en te lui om het beetje hersens dat nog aanwezig is, te gebruiken.
  Van mij mag dit stomme vee deaud aan het virus.

 2. Veteraan

  Alleen op een strand lopen is geen probleem, zelfs gezonder dan binnen zitten. Maar als er veel meer mensen lopen is het wel een dingetje.
  Wat voor types zouden het zijn ?
  Gokje op Links ?

  1. m.van.rosmalen

   Wat dacht je van thuiswerkers
   Die hebben het zooooooo druk

   1. ervi

    Minnie is weer rancuneus. Had ook liever op het strand gewandeld maar moest in de vroege dienst 8 konten wassen. En heeft niet de begeerde status van verpleegkundige in het ziekenhuis

 3. JochemX

  Dit is flauwe kul. Buiten loop je echt het minste risico, als je maar niet in groepen loopt. De foto’s zijn misleidend, de mensen wachten op hun beurt bij een viskraam. Ze staan nog redelijk van elkaar, iets verder van elkaar zou nog wat beter zijn.

  1. Peetjoh

   Een virus is gewoon kun je inademen. Net als griep. De wind voert het mee. Minuut of 3 dus 50 meter wil wel lukken met wind. Maar ga lekker het ruimd op.

   1. JochemX

    Heb je wel eens aan verdunning gedacht? Buiten is de virusconcentratie absoluut verwaarloosbaar, maar in een gebouw niet.

 4. Vrijedenkert

  Veel mensen moeten naar buiten kunnen om te bewegen oftewel de benen strekken, ga eens lopend naar de winkel of zoek een plek op waar het rustig is dus veel drukte loop door en blijf niet hangen zoek een andere plek…
  Dit soort onnodig samenklonteren moet worden aangepakt dus samenscholingsverbod en handhaven!
  Er zijn plekken genoeg waar je even kunt wandelen of fietsen desnoods s’morgens heel vroeg of s’avonds heel laat en ergens druk is geen voorwendsel want iedereen die in staat is zich te verplaatsen kan een andere plek opzoeken.
  Ik ben niet voor een totaal straatverbod maar wel voor een zeer een streng samenscholingsverbod met de anderhalve meter afstand handhaven!

 5. van Urk

  Dat is een nadeel van een dichtbevolkt landje dat bevolkt wordt door mensen die nu eenmaal niet stil kunnen gaan zitten en toch de risico willen nemen om hun dagelijkse dingen blijven te gaan doen. Het is zeker voor velen nu een verademing hoe rustig het nu is op de wegen, in dorpen en steden wat namelijk eigenlijk ook gekund zou hebben als Nederland na de oproep van onze oud-vorstin Juliana wat strenger was geweest met het migratie en grenzenbeleid.

 6. fusilier

  Welke Nederlander .Volgens het konings huis bestaat er geen Nederlander,althans zijn identiteit niet.

  1. van Urk

   Dat was dan ook uit de mond van een Argentijnse migrantenvrouw dat zich nu koningin van Nederland noemt. Zover is het nu al.

 7. fusilier

  Ja schandalig ,hoe durf zij.

 8. evil knievel

  N vooral NIET luisteren naar GREET & THIERRY,vooral NIET doen!
  (Volgens levensgevaarlijk links)

 9. perry

  Zoals ik al vaker opmerkte, de gemiddelde Nederlander heeft geen zelfdiscipline, is lichtzinnig, oppervlakkig, egoïstisch en dommig!
  Kijk bijvoorbeeld naar het oliedomme stemgedrag in verkiezingstijd, áltijd het vakje aangekruist bij linkse partijen, die met leugens en valse geloofsbrieven, hen wederom over de streep trekken!
  Misschien zijn we voor onze eigen bestwil, toe aan een strikte autocraat als “Adolf”!

  1. inert

   perry!
   Haha,let op!
   Men verward op DDS de op Marxistische leest geschoeide Sociaaldemocratie altijd met het Nationaalsocialisme!

 10. Shadow1100

  Dit is de ultieme natte droom voor Robot Jettes D666.
  Alle zieken, zwakken en 67+ers de pijp uit.
  Dus geen hoge ziektekosten meer.
  Geen uitkeringen meer aan jaren betaalde en opgebouwde AOW en gespaarde ingelegde pensioenen. Alles is voor Bassie.
  De lege plaatsen in de verpleeghuizen kunnen direct ingenomen worden door de asieleisers (meubeltjes kunnen blijven staan).
  De lege huurhuisjes kunnen naar de statushouders.
  Dan nog een kapitaal aan erfbelasting wat er aan zit te komen.
  Heeft u een zakdoekje…..?

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.