Lachen, gieren, brullen: linkse ‘meet up’ van Asscher, Klaver en Marijnissen is één grote KLUCHT

Het was vandaag feest in Amsterdam. Ja, echt waar! De drie leiders van de groene socialistische partijen GroenLinks, PvdA en SP organiseerden namelijk gezamenlijk een zogenaamde “meet up.” Zeg maar een soort van FVD-event, maar dan zonder FVD, bijzonder slecht georganiseerd, en bijgewoond door een stel uitgerangeerde, bijstandtrekkende hippies.

Met name het Twitter-account van GroenLinks ging helemaal los. Tweet na tweet met quote na quote van de “meet up.” Asscher, Marijnissen, en natuurlijk de Grote Groene Leider zelf, Jesse Klaver. Allemaal kwamen ze voorbij.

De gemiddelde DDS-lezer zal de klucht ongetwijfeld niet gezien hebben. Daarom hier de link naar de video van de theatervoorstelling. Wel een waarschuwing: het is werkelijk vre-se-lijk om te zien. Het was zo vooropgezet… er was niets spontaans aan. Het klapvee deed de handen telkens weer op elkaar als één van de drie een dooddoener eruit gooide… Ze werden toegejuicht omdat… Nou ja, omdat ze er wáren. Dat was voldoende voor de aanwezige linkse mafklappers.

Het geheel deed denken aan die shows uit de oude Sovjet Unie. Het enige verschil is dat de ijzeren kabouter uit Georgië duizend keer charismatischer was dan dit clowneske trojka (gelukkig maar, want als dat niet zo was zouden ze Nederland in no time de vernieling in helpen. Ja, nog erger dan Rutte al gedaan heeft):

Hilarisch genoeg konden de drie betrokken partijen het vooraf niet eens worden over de te gebruiken hashtag op sociale media. GroenLinks wilde #LinkseBijeenkomst terwijl de PvdA juist #LinkseSamenwerking wilde gebruiken. Het gevolg was dat het online zo mogelijk een nóg grotere chaos was dan in real life. En ja, dat wil wat zeggen.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 146 DDS-lezers gingen u al voor!

Goed nieuws voor Nederlanders met gezond verstand, natuurlijk: de kans dat deze clowns erin slagen een vuist te maken is nihil.

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. FVD

  Kennen we de verzuchting nog van Martin Luther King nog “A HAVE A DREAM!”

  Vandaag hadden de drie linkse partijen, PvdA, GroenLinks en de SP ook een droom, LINKSE SAMENWERKING! Afgezien van het daadwerkelijk doen, is erover dromen natuurlijk het beste wat je kan doen, dus van mij hier geen slecht woord over dromen.
  Maar de keerzijde is, hoe graag je echter droomt, vroeg of laat wordt je wakker.

  PvdA, GroenLinks en de SP SAMENWERKEN, je moet wel hallucinerende dromen hebben om dat te geloven. Binnen enkele dagen rollebollen ze als kooivechters over grond.

  1. Blitzkrieg

   Fonz :
   Quote : “Maar de keerzijde is, hoe graag je echter droomt, vroeg of laat wordt je wakker.”
   Laat dat nu precies zijn wat er aan de hand is in Nederland en de rest van Europa.

  2. Grover Stuifduin

   Als het ze lukt om samen te gaan dan zijn ze in één klap de grootste partij.

   1. plakband

    Grover: dat is dan wel de telling voor de verkiezingen.
    En een partij met 3 narcisten aan het roer draait rondjes.

    stemzeweg
    stem pvv of fvd en nexit

   2. Fonz

    “dan zijn ze in één klap de grootste partij.”

    Dat is natuurlijk een enorme minachting naar de Nederlandse stemmer, maar we kennen Den-Haag niet anders..

   3. Racerfirst

    Als ze samen de grootste partij worden, kunnen ze vast denken aan hun grootste nachtmerrie: Het grootste verlies ooit bij verkiezingen!

   4. Limburgse Separatist

    40 zetels en alleen in de linkse hoek. Zelfs nog met Denk, PVDD en D66 komen ze nergens.

   5. Rosasolis

    @Grover Stuifduin. Als deze 3 partijen fuseren zal de “nieuwe socialist partij”,
    zonder twijfel de grootste van Nederland worden. Hoewel de economie groeit gestaag, groeien ook de problemen in het samenleving van gewone mensen.
    Vaak worden grote levens problemen vergeten door mensen die bezeten zijn door extreem-rechts euforie.

 2. C.A.Barstow

  Waarom wordt er aan die bijeenkomst van een stel lachwekkende dromers aandacht besteedt?
  die fascistoïde idioten hebben ons toch niets bijzonders te zeggen laat staan te leren?

  Stem tegen links,
  Stem voor Nederland,
  Stem FvD/PVV

 3. Jack Flash

  Het zijn de laatste stuiptrekkingen.

 4. Julien Sorel

  De vergelijking van deze bijeenkomst met Stalin vind ik erg onkies.

  Ik heb geleerd dat deze vorm van demagogie hier gebruikelijk is maar een beetje misselijk word ik er wel van.

  1. Bullshit16

   Julien
   Je staat vrij om te vertrekken kost niks doegi

  2. Fonz

   oprotten dan maar julientje

   1. 777

    Vast al ontdekt wie dat is?

    1. Kretoloog

     De huistrol van DDS heeft de gewoonte om namen van bestaande personages aan te nemen. Voorbeelden daarvan zijn: Lao Tse (een filosoof) en Mikael Blomqvist (een acteur). Ook Julien Sorel is de naam van een filmacteur.

     De huistrol heeft al minstens 30 namen gebruikt, die ga ik niet meer allemaal opsommen.

     1. Blitzkrieg

      Kretoloog : Het heeft weer een ban gehad, zag namelijk dat er in de comments was geknipt, de boomstructuur was platgeslagen en sommige reacties ontbraken.

     2. Julien Sorel

      Nee, beste Kretoloog (goed gekozen nickname overigens) Julien Sorel is een hoofdfiguur in een roman van Stendhal. Mogelijk leest u nooit literatuur.
      Michael Blomkvist (ik heb het even opgezocht) is evenmin een acteur. Hij is ook een romanfiguur in boeken die overigens wel zijn verfilmd. Misschien zit daar de verwarring.

      Ik gebruik de nickname Julien Sorel al jaren op vele fora en blogs. Ik denk niet dat ik hier nog zo vaak zal komen. Ik vind de sfeer hier ronduit luguber.

     3. Fonz

      “Ik vind de sfeer hier ronduit luguber.”

      Nou dan weet je wat je moet doen, toch?

     4. Rosasolis

      @Kretoloog. Hoeveel namen gebruikt u dagelijks voor de vele DDS abonnees op deze site?!!!

  3. FVD

   Waarom vind jij dat “onkies”, het zijn allemaal crypto communisten

  4. evil knievel

   Teiltje!?:)

 5. Hendrie1963

  Hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha. Ze gaan zulke dingen organiseren omdat ze kompleet in paniek zijn. Wat een stelletje sukkels.

 6. Cootje

  Het linkse zooitje aangevuld door de regering partijen , gaan terrein verliezen de polderde Nederlander die graag ziet dat de buurman het oplost komt in het hoekje te staan . Eem keiharde brexit komt er aan , de Italianen gaan alle sport evenementen aflasten dat land gaat op zijn gat , een adertje van het ondemocratische gedrocht gaat ten onder en sleept het hele Brusselse gewest ten graven . Economisch gaan ze het niet redden en in hun val gaan de zwakke zuiderlijken broeders mee ten onder. Een 18 jarige euro is niets anders dan monopoli geld . En is in stand gehouden door leugens en bedrog , door op het tere zieltje van de Duitsers te trappen wegens hun oorlog verleden. Maar het hele linkse blok met een socialistische inslag is weg gevaagd in Europa , met thee drinken en hun ideologische veren over boord te kieperen , plus een hoop fraude zaken in het zelfde Europa zijn ze uit geregeerd , maar de gevestigde orde onderleiding van onze Pinokkio heeft alles weggegeven wat er maar kan . En nu gaat beleid Erdogan de brexit en recessie Corona virus het gevestigde Europa aan de afgrond brengen heb al eerder geschreven 2020 wordt een mooi jaar . Je heb altijd ellende nodig willen mensen veranderen en polderde Nederlanders helemaal

 7. Fonz

  Maakt niet uit, mijn stem staat vast

 8. goedisfout

  De socialisten, communisten en allochtonen knuffelaars samen. Die gaan elkaar de tent uit vechten. Denk dat hun achterban de linkse fusie niet accepteert.
  Bier en chips halen en genieten maar.

 9. Bullshit16

  Ha ha ha ze denken dat we gek zijn ik hoop toch zo dat het volk toch eindelijk in zien dat we
  Van dit zootje landverraders niks meer hoeven te verwachten mensen gebruik je gezond verstand in stem deze landverraders weg op naar 0 ZETELS dan gaan ze de geschiedenis boeken in als de grootste verleizers ik kan niet wachten
  Aan de fvd of pvv zou ik zeggen dien moties in van wantrouwen tegen dit wanbeleid dit kabinet moet vallen dit kan in mag geen jaar meer duren
  Stem fvd of PVV uit de eu

 10. FVD

  Kijk zo kennen we ze weer de drie links partijtjes, hoe noemen we dat ook alweer, natuurlijk ik weet het weer, “CHANTEREN!”

  Weet je waar dat ook gebeurt, in Italië, daar heeft de Maffia er een woord voor “PIZZO”
  Een systeem wat sterk lijkt op wat deze zieltogende partijtjes nu proberen toe te passen, bij de naar adem happende regeringspartijen. Je geld of je leven.. Anders gezegd: Betalen, of we halen je van de zuurstof”

  Het zal mij benieuwen, hoe Markie en zijn op drijfzand gebouwde coalitie hier op reageert. Zal hij doormiddel van “pizzo” betalen zijn armzalige bestaan nog enige tijd kunnen rekken?

 11. J.Rademaker

  We gaan Nederland veranderen.
  Nu dat hebben jullie voorgangers al gedaan jullie kunnen het land nog afmaken
  (letterlijk).

 12. Kidogo

  Dream on dream on Zotten.
  Stem FVD en weg ermee !

 13. Kidogo

  Mijn stem ook !! Wat er ook gebeurd het moet veranderen !

 14. RvdBe

  De droom: grote bedrijven weg uit NL, meer vluchtelingen, meer eu, de racistische witte man totaal uitkleden tbv het onderhoud van den islamiet en het milieu.
  Denk dat Jetten zijn plasser hier toch ook wel enigzins in opgewonde staat van raakt.

  1. DidiMadloba

   Grappig: in linkse kring wordt afgegeven op de EU omdat die er “alleen maar” zou zijn voor multinationals.

   Wie het volgen kan mag het zeggen.

   1. Limburgse Separatist

    Oh daarom zit Shell al 10 jaar stilzwijgend met de gayparade om tafel. Dit soort bedrijven betalen juist de linkse idealen. En multinationals zijn gek op goedkope arbeid van immigranten. Links heeft gewoon iets nodig om ” the gullable sucker” op de barricade te jagen. Anders cannibaliseren ze zichzelf.

 15. DidiMadloba

  DDS vergelijkt Klaver met Stalin. Hoe krijg je het voor elkaar!
  Maar inhoudelijke kritiek heeft DDS niet. Veel te ingewikkeld.
  Je hoeft niet heel links te zijn om te constateren dat de markt op een aantal punten ernstig faalt. Natuurlijk hebben alle DDS lezers een riante baan voor het leven, en wonen ze in een kast van een huis in Het Gooi, Bloemendaal of Wassenaar.

  Maar er zijn te veel mensen die een inkomen bij elkaar moeten sprokkelen met flex-baantjes. Leve de afbraak van het arbeidsrecht. De DDS lezers zullen wel rijke ouders hebben, maar anders is het echt een probleem om als jong gezin een betaalbaar huis te bemachtigen niet al te ver van je werk.

  Natuurlijk is voor deze socialisten het bedrijfsleven de gebeten hond. Nu zijn er fatsoenlijke bedrijven, maar er zijn ook een heleboel boeven. Ik werkte voor een multinational die het jaren voor de wind ging, maar plotseling in zwaar weer kwam, en toen kregen de werknemers de schuld, in plaats van de managers die helemaal geen leiding bleken te kunnen geven in moeilijke tijden.

  Bedrijven hebben er niet eens zoveel op tegen om wat meer uit te geven voor hun werknemers, maar dan moet er wel een wettelijk kader zijn, anders wint het bedrijf de concurrentiestrijd dat het slechtst met zijn personeel omgaat.

  Maar de DDS lezer is natuurlijk geen personeel, dat is een topmanager die personeel heeft, en stiekem verlangt naar de herinvoering van de slavernij. Sinds wanneer heeft Het Kapitaal het niet meer voor het zeggen?

  1. Peetjoh

   Dat is het punt ook didi, sp is best voor armen. GroenLinks kost de armen heel veel geld en PvdA is voor buitenlanders. Dit is een domme zet,voor hun dan. Dit is goed voor fvd en pvv en dat vind ik niet erg hoor.

   1. Brenda Welsh

    PvdA is goed voor buitenlanders. Hier spint Joshuak garen bij.

    1. 777

     1234vijf Welsh Breekijzer?

  2. Limburgse Separatist

   Ik negeer je muur. Geen geklaag voor een uur of 10. Maar de Stalin vergelijking was meer dan genoeg inhoudelijke kritiek.

   1. Brenda Welsh

    Uitgezonderd de tweede wereldoorlog hebben de zuiveringen onder Stalin het leven gekost aan teminste 20 miljoen burgers en boeren. Als je dan over een charismatisch leider spreekt kun je spreken over een gemankeerde vergelijking. Dat is de redacteur aan te rekenen.

  3. Racerfirst

   Ha, 40 potentieele zetels tobben over 2,4 miljard!
   Als Klaver en Timmermans hun bek hadden gehouden en niet coalitie besmet had met klimaat virus, hadden WIJ niet al die miljarden hoeven EN nog gaan betalen voor achterlijke klimaat nonsens beleid!
   En Klaver is geen Stalin, zou die willen, kan niet in zijn schaduw staan!
   D66 blijkt een moralistisch Stalin gedrocht en nog roomser dan de paus!

   1. Julian

    Het is in elk geval fijn om vast te stellen dat je NIET weet waar je over praat. Je praat over Klaver en D’66. Als je die twee al niet uit elkaar kan houden.
    Dat geeft te denken… En niet met een of ander flauw antwoord komen het een links pot nat… dat is te makkelijk..
    Nederland en de Nederlanders hadden zonder Klaver en Timmermans nooit gehoord over klimaatissues, denk je? Je bent echt nog dommer als ik al dacht!

 16. Peetjoh

  Net of PvdA stemmers samen willen met de SP. Ik heb het zitten kijken en ja het was belachelijk. Wat denken ze wel niet, dat dit geen stemmen kost haha. Domme ideeën van 3 wereld vreemde mensen. Net kleine kinderen die denken dat ze het even gaan doen. Ze snappen niet dat ze nu gewoon ook voor hun eigen achterban verraders worden.

 17. Limburgse Separatist

  Samen nog geen 40 zetels in de peilingen.

 18. inert

  Klaver zegt:`als gelooft in je idealen’
  De gemiddelde Nederlander heeft géén politieke idealen, maar ambieert enkel `huisje-tuintje-boompje-beestje’!
  Deze wilt enkel een een leuk huis en gezin in een rustige omgeving, een mooie baan,fatsoenlijk loon en een tot twee maal per jaar vakantie!
  That’s it!

  1. perry

   inert:
   Het probleem is dat de focus op `huisje-tuintje-boompje-beestje’ verworden is tot een kokervisie, men ziet niet meer wat voor een zootje hun politieke stemvoorkeur er sociaal/economisch van maakt!
   In het land van de blinden, is eenoog koning!

 19. Meriadoc Brandebok

  Rechts is gefrustreerd dat zij zelf niet tot een vruchtbaar samenwerkingsverbond kan komen, maar hopeloos is verdeeld in een populistisch en gevestigd kamp. Die verbittering blijkt zeker uit dt stukje. Waarom schoppen en geen voorstellen doen om een bondgenootschap tussen FvD-VVD-PVV-SGP te smeden?

  Sociaaldemocraten als Asscher hebben trouwens niets met de Sovjet-Unie. De sociaaldemocratie is een oude, West-Europese arbeidersbeweging, die door de extreemrechtse Nazi’s wreed is afgeslacht en voor de communisten niet radicaal genoeg was. Sociaaldemocraten wensen het systeem te veranderen middels de democratische weg – en niet door een revolutie. Dat arbeiders het in West-Europa beter hebben is mede aan de sociaaldemocraten te danken. Want ook de christendemocraten hebben, bij haar opgang na de Tweede Wereldoorlog, het punt van sociale hervormingen van de sociaaldemocraten overgenomen.

  1. perry

   MB:
   Neuzelen over sociaaldemocratie heeft weinig zin, bestaat niet meer!
   We leven in het NU, en nu leven we in een dictatoriale federatie, de EU!
   Alle lidstaten hebben hun souvereiniteit al grotendeels verkwanseld, de verkiezingen in 2021 zijn een farce indien de uitslag alweer resulteert in een`links’ coalitie!
   Europa is alléén dan sociaal/democratisch te redden als `rechtse partijen’ het politieke toverstokje overnemen!
   Een Nationalistisch ingesteld, sterk Europa heeft enkel kansen dmv `rechts’ beleid.

   1. Meriadoc Brandebok

    @perry

    Als je vindt dat Europa daarmee geholpen is, is dat je goed recht.

 20. rexm

  Het is inderdaad het begin van het einde voor deze drie partijen, ze mogen gerust een event houden, dat geeft aan dat ze bang zijn voor de FVD.
  De partij FVD heeft veel meer intellect als dit event bij elkaar

 21. Canta

  Waarom lees ik in het hele artikel nergens waarover deze bijeenkomst ging.
  In de commentaren lijkt het zelfs alsof het iets tegen de PVV en FvD zou zijn.
  Verre van!
  Constant hoor ik hier wat alles wel niet kost ( geld speelt in de meeste commentaren een grote rol) en nu komen deze 3 partijen bij elkaar om een blok te vormen in verband met de belasting die ( niet) wordt betaald door de vele multinationals. Deze 3 partijen vinden dat die multinationals, wat belasting betreft, veel te veel wordt ontzien.
  En dan nog is er commentaar. Maar ja, het is links dus wat zij ook doen, het is
  bij voorbaat fout.

 22. Gekkegerrit

  Dit even terzijde.ik begrijp niet dat er sowieso nog aandacht word besteed aan die, vuil kijkende. Door links gesubsidieerde, gehersenspoelde.klimaat heks.greta turnberg.gewoon totaal negeren !!!!!!

  1. 1234vijf

   Als PvdA en GL gaan fuseren (de SP is een populistische rebellenclub die er niet bijhoort) zijn ze in een klap de grootste partij en mogen ze de regering vormen.

   Hopen dat ze het gaan doen.

 23. 24karel24

  1 goed ding en dat is dat waarschijnlijk de idiote kkorting van Rut/en willempie wordt teruggedraaid. Zijn ze echter vergeten dat gl daar steun aangaf. Maar dat hoor je van het linkse klapvee niet

 24. Rosasolis

  De 3 socialist partijen denken om over te gaan naar een grote partij, om de eisen en
  meningen van socialist Nederland te vertegenwoordigen. Een van de belangrijkste redenen is dat deze partijen steeds meer genegeerd en onderwaardeert worden door
  extreem-rechts partijen. Zowel de P.v.d.A. Groen Links, en SP. hebben Een belangrijke
  gezamenlijke doelstelling: zij vertegenwoordigen onze bevolkingsgroepen die veel minder vermogens en kansen hebben dan de gemiddelde Nederlanders: Werklozen, ZZP er’s,
  mensen die op een wekelijkse voedingspakket moeten leven, gescheiden vrouwen met een of meer kinderen, AOW er’s, gehandicapte mensen, en zieken die dure medicijnen
  moeten krijgen, mensen die uit hun woning zijn gezet omdat zij 3 maanden achterstallig huur hebben etc. Zij zien met het groei van extreem-rechts dat deze
  belangrijke tekortkomingen in onze huidige samenleving nog erger worden.

 25. Bullshit16

  Heb het gezien wat een blamage hebben die idioten niet in de gaten dat Rutte hun beleid al 10 jaar hebben uitgevoerd dan zijn ze wel heel blind
  Wil je een rechts kabinet stem dan fvd of PVV uit de eu

 26. Politiek Profeet

  3 hersencellen bij elkaar, de een kan scheten laten, de ander een boertje en de derde beiden…

 27. Sabreur

  Linkse partijen zijn gelukkig net zo goed in staat samen te werken als diverse religeuze stromingen. In hoofdlijnen vinden ze elkaar wel, maar om die pietluttige details slaan ze elkaar de hersenen in. Vooral doen dus jongens.

  Ik heb ook een voorstel voor de naam van de nieuwe samenwerking:
  Wereldvreemde Wensdenkers. Kunnen jullie vast wennen aan de afkorting na jullie mislukte verkiezingen.

 28. Kidogo

  Twee Lullo’s en Kuto
  Stem FVD !

  1. oknarf

   Vleugels van hetzelfde beest, helaas…

 29. oknarf

  Ze worden pas wakker als ze met hun kop onder de guillotine liggen en het volk vecht om wie aan het touw mag trekken…

 30. Antihedo

  Lekker zo’n schrijver die lekker zijn mening van zich af schijt. Misschien volgende keer iets meer inhoud geven aan het stuk. De auteurs hier lijken wel betaald te worden om mee te doen aan tante Thierry’s leugenmachine.

 31. jorisxl

  Mooi gezicht die Linkse Landverraders bij elkaar.

  1. 777

   Precies, ze zijn niet eens ongevaarlijk!

 32. Rvkcosta

  Ik had een nachtmerrie:
  Zag een kamertje met Asscher en Marijnessen.
  Asscher zei : Lilian zullen we dan maar?
  Lilian:Ja oke , als Jesse ook mee mag doen.
  Asscher: ja oke, maar Wilders en Baudet mogen alleen maar toekijken.
  Asscher: Maar maak je geen illusies het wordt nooit een huwelijk, het blijft een LAT relatie.
  Ik werd badend in het zweet wakker

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.