Nóg een reden voor thuisblijven: alleen zwaarste verdachten worden nog opgepakt, andere criminelen blijven vrij

Nederland is de komende weken niet alleen een nogal ziek land, maar helaas naar alle waarschijnlijkheid ook een onveiliger land. Het Openbaar Ministerie gaat namelijk stoppen met het oppakken van de meeste criminelen. Alleen de meest hardleerse gevallen worden nog in de cel gegooid: de rest mag vrij blijven rondlopen.

Praktisch heel Nederland zit al thuis. Maar voor zover dat niet het geval is, wil je wellicht om een andere reden wat vaker je eigendommen bewaken. Waarom die suggestie? Oh gewoon, zomaar. Nee, er is niets aan de hand. Niks om je zorgen over te maken in ieder geval. Wat zeg je? Waarom ik zo aan het zweten ben? Ach, ja, de verwarming staat een graadje te hoog… verder is er niks hoor. En zeker dit niet:

“Het Openbaar Ministerie (OM) gaat verdachten van lichte strafbare feiten tijdelijk niet meer laten oppakken. Vanwege de beperkte capaciteit door de coronacrisis beperken OM en politie zich tot zware zaken, waarbij bijvoorbeeld sprake is van geweld, kwetsbare slachtoffers en zeden.

Justitie hoopt zo de beperkte capaciteit in de strafrechtketen minder te belasten.”

Kortom: inbrekers en dieven van allerlei pluimage mogen dus gewoon in alle vrijheid door Nederland blijven banjeren. Ik zal niet zeggen: brandschattend het land door trekken, maar dat je idealiter méér dan alleen de Willem Holleeder-level boeven op water en brood wil zetten lijkt me evident. Kijk goed uit, dus, de komende tijd!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Kretoloog

  Over cynisme gesproken: het Expertisecentrum Euthanasie is ook gestopt met haar activiteiten.

 2. Jack Flash

  Mooi,inbrekers kunnen we nu zelf de harsens inslaan als we allemaal thuis zijn.
  Ieder nadeel heeft zijn voordeel.

 3. Shadow1100

  Ja, LINKS heeft gewonnen. Geen straffen meer en de illegalen worden niet meer geregistreerd. Dag NEEderland……

 4. Canta

  “Het Openbaar Ministerie (OM) gaat verdachten van lichte strafbare feiten tijdelijk niet meer laten oppakken. Vanwege de beperkte capaciteit door de coronacrisis beperken OM en politie zich tot zware zaken, waarbij bijvoorbeeld sprake is van geweld, kwetsbare slachtoffers en zeden.
  Justitie hoopt zo de beperkte capaciteit in de strafrechtketen minder te belasten.”

  Kennelijk begrijpen een hoop mensen niet dat je met minder mensen ook minder kunt doen. Dan moet je kiezen. En als je dan kritiek hebt op het feit dat de lichter strafbare feiten tijdelijk niet worden afgehandeld, heb je dan liever dat de politie de zwaardere zaken op een zijspoor zet.
  Denk nou toch eens na voor er kritiek geleverd wordt. DE BESTE STUURLUI STAAN AAN DE WAL.

 5. C.A.Barstow

  Geen wonder,
  op de veiligheid van het volk is al zoveel bezuinigd dat er al lange tijd geen sprake van voldoende veiligheid meer is.
  Dit volksverraders kabinet sluist de miljarden die het volk bij elkaar verdient heeft
  liever weg naar dat fascistoïde linkse ratten nest in Brussel.

  Over niet al te lange tijd leven wij in een volledig berooid en armoedig land, ons land en volk wordt rijp gemaakt voor de volledige overdracht aan de fascistische en machtsbeluste linkse meute in Brussel

  Stem dit land en volksverraders kabinet weg,
  Stem FvD/PVV.

 6. Bes Tolen

  Het gaat er niet om dat er bezuinigd is. Dat is vaak helemaal niet het geval. Het zijn vaak misleidende kreten. Vaak maar niet altijd uit extreem linkse hoek. Diverse onderwerpen, die blijven liggen, is een kwestie van echt willen aanpakken en dus geen oeverloos gezeur nog de kans geven. Het gezond verstand enzovoort is weg.
  Ik zal een voorbeeld geven. Van Kemenade was hoogleraar (pedagogie), minister, minister van staat of hoe het heet, voorzitter van talrijke commissies. Maar wat ontbrak die man? Wel de kritische diepgang, die nodig is om commissies tot een succes te maken. Zo zijn er veel vooraanstaande lieden, die dat net missen, wat anderen die dat niet missen net even intelligenter maakt. Veel commissies missen de nodige diepgang. Kwestie van beter doordenken, doorvragen. Je moet dat wel goed kunnen. Velen hebben dat niet eens door.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.