Ongelooflijk! Tweede Kamer wil geen debat over excuses Willem-Alexander! Martin Bosma: “Goede naam van Indië-veteranen wordt te grabbel gegooid”

De Tweede Kamer heeft zojuist gestemd over de mogelijkheid voor een debat omtrent de excuses die Willem-Alexander deed tijdens zijn bezoek aan Indonesië. En helaas voor de tal van veteranen in Nederland gaat dit debat er niet komen. Gelukkig neemt niemand minder dan Martin Bosma het op voor onze veteranen, die inderdaad door de Tweede Kamer in de steek worden gelaten. 

Voor veel veteranen die trots hebben gediend in het KNIL – Koninklijk Nederlands-Indisch Leger – voelt dit als een dolksteek. Zij hadden nooit verwacht dat hun koning zomaar zijn excuses zou aanbieden. Het is dan ook meer dan logisch dat hier een debat over komt in de Kamer. Want had onze koning wel de goedkeuring van het kabinet. Want onze koning blijft ons staatshoofd – ook al heeft hij gelukkig nul invloed of macht.

Zoals Bosma terecht opmerkt is het uiterst merkwaardig dat de koning zijn excuses aanbood terwijl er nog een officieel onderzoek naar de politionele acties loopt.

Het is dan ook zonde dat het verzoek van Bosma geen steun heeft gekregen van een meerderheid in de Kamer.

Het zou toch niet zo zijn dat dit onderwerp andere partijen niet interesseert? Want het gaat immers wel om onze veteranen! En zij voelen zich verraden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Maxks

  Waar werd Bosma/PVV van beschuldigd? O,ja…van iets oneigenlijk.
  Bosma liet de tegenstemmers in de publieke spiegel kijken en we zagen het slechtste in hun ogen.

 2. Bullshit16

  Gelijk hebben ze dat de veteranen zich in de steek voelen door deze landverraders
  Als je tegen deze coalitie zegt dat het landverraders zijn staan ze op achterste poten
  Pvv heeft een motie ingediend is niet aangenomen. Nee dat is geen verrassing alles wat pvv doet word tegengewerkt door deze landverraders
  Als ik nu soldaat was geweest dan had ik op staande voet onslag genomen. Je kan deze landverraders niet meer vertrouwen
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Shadow1100

   Deze soldaten werden indertijd onder dwang naar het onzinnige front gestuurd door de NEEderlandse regering. Ponke Princen had door dat de regering (weer) helemaal fout zat, deserteerde en werd als landverrader beschouwd. Zijn vrouw werd in opdracht van de NL-regering doodgeschoten. Hij vluchtte en werd gered door de wapenstilstand.
   NIET de veteranen wilden deze oorlog, ook wel politionele actie genoemd. Nee zij MOESTEN! En nu heeft de regering (weer) schone handen en de veteranen krijgen de zwarte Piet toegespeeld. SCHANDE….!

 3. Duckday

  Ja je kunt nu zien hoe die huigelaars achter de soldaten staan.WEl staan ze te gillen dat ze mee moeten doen met allelei acties .Dit bijelkander geraapt zooitje is te laf om zijn soldaten een steun in de rug te geven

  Stem PVV of FvD en Breek het KARTEL

 4. Baron von Munchhausen

  Inmiddels bekend dat Groen-links en D66, min of meer eiste, dat de Koning excuses moest aanbieden!
  En….voor wat?
  Nog meer Linkse chantage om de slappe-lullen en droge-kutten, kabinet en 2e kamer, onder druk te zetten???
  Uiteraard om de Nederlandse identiteit voor 100% weg te vagen: “stapje voor stapje!”

  1. Kretoloog

   Spijker op de kop, Baron. Rutte heeft de steun van D66 en GroenLinks zo hard nodig om zijn kabinet overeind te houden, dat hij iedere wens (zeg maar rustig: eis) inwilligt van de linkse drammers. En vergeet niet: alles wat de Koning zegt, daar is Rutte hoogstpersoonlijk voor verantwoordelijk.

   1. Baron von Munchhausen

    Kretoloog

    Het is veel erger dan de burgers weten;
    volgorde van macht in Nederland:
    A het niet in 1945 verslagen Duitsland, t.w. Merkel!
    B Ministeries, zijn overwegend PVDA en Gr-Links ambtenaren.
    C Groen-Linkse aanwezigheid Kathalijne Buitenweg bij Bilderberg groep! M.a.w. Bilderberg bepaalt wat Links moet en gaat doen!
    En de volgorde van onmacht:
    A de burger die onafgebroken voorgelogen wordt! (Brood en spelen)

 5. ikweetwatikwil

  Ik ken iemand die nu tranen in zijn ogen heeft. Dat hij dát nog moest mee maken. Het voelt als een trap in mijn rug zei hij.

 6. evil knievel

  Onderdanen die hun leven in de waagschaal gelegd hebben voor t rood,wit,blauw met n levensgroot mes in de rug steken maar terroristen die totaal geen link met t westen hebben n ons liever de strot over snijden,in de watten leggen met vloerverwarming,wasmachines,tandartsbehandelingen,leefgeld,zwemles en weet ik wat nog meer voor privileges!?!?!?
  WTF zijn we aant doen hier in deze 8erlijke dierentuin!?!?!?:(
  Stem PVV mensen,weg met dit monty python geneuzel!

 7. Bullshit16

  Het is een schande
  Het is een schande
  Het is een schande
  Het Is EEN SCHANDE
  Wat een kut land leven we tegenwoordig
  Stem fvd of PVV uit de eu

 8. evil knievel

  Ps,Niet te vergeten dat deze parasieten dit dan ook nog ns in de schoot krijgen geworpen van ons ZUURVERDIENDE belasting geld!!!!:(:(
  Zum kotsen!
  Gr. N (trotse) NL Pinda!!

  1. Brenda Welsh

   Hoe kun je nu belastinggeld verdienen. Dat is mij nog nooit gelukt, alleen maar afgedragen. Altijd goed verdiend.

   1. Fonz

    maar jij bent ook te dom op te poepen laat staan belastingpapieren invullen..

 9. perry

  Er werd al eens tegen Willem-Alexander gezegd, waar hij overigens zelf bij was: “Hij is een beetje dom”
  Wie weet het nog?
  Nu waren beiden dom en overmoedig, domheid is blijkbaar óók een besmettelijk virus!

 10. Hendrie1963

  Weer een geweldige uitzending van Jensen ov

  1. Hendrie1963

   Over nexit . Heeft hier niets mee te maken maar Ik wou het even melden. Jensen.nl

 11. Bullshit16

  Kun je zien hoe laf die linkse ratten zijn. Nu zie je ze niet vuile landverraders

 12. fusilier

  Mijn vader melde zich toen der tijd als dienstplichtig militair vrijwillig voor Indië, gelukkig was hij een jaar te oud om te gaan.

 13. Fonz

  Het is schofferend te zien hoe Nederland met haar burgers omgaat, met name die gediend hebben in het leger…

 14. Svetlana Malinova

  Dit heeft ook geen debat nodig. Laten de boven ons op gestelden nou eens over belangrijke dingen debatteren zoals het afschaffen van Zwarte Piet. Het is een schande dat dit nog mogelijk is!

  1. Fonz

   uiteraard ben jij hier een schande

  2. 777

   Svetlana?

  3. Bullshit16

   Svetlana
   Ze moeten jij gelijk aan de hoogste boom ophangen

 15. Bes Tolen

  Dat dienstplichtige soldaten toen zij hoorden dat ze naar Indonesië moesten, in enkele kazernes in opstand kwamen, is blijkbaar niet erg bekend. De dienstplichtigen uit die tijd zijn slecht behandeld. Nadat ze enkele jaren hun slavenarbeid hadden verricht, moesten ze het na hun terugkeer in Nederland maar zelf uitzoeken.

 16. Yoyo

  Wéér een argument om dombo Alex en het koningshuis af te schaffen.
  En Rutte en co weg te sturen.
  Nederland zakt steeds verder af, helaas…

 17. Sjipke

  Hoe zot is het nu eigenlijk?? Keer op keer wordt de groep Indië veteranen en de mensen van het KNIL geschoffeerd door hun opdrachtgevers, namelijk de achtereenvolgende regeringen van dit land. Of het nu gaat om erkenning, om compensatie, om tegemoetkoming van de nabestaanden, keer op keer worden deze mensen die loyaal hun taken hebben uitgevoerd weggezet als niet terzake doende. Daar doet onze Koning nog een schepje bovenop door (onaangekondigd) in Indonesië excuses te maken voor het optreden van de door Nederland ingezette militairen. Je kunt je haast niet voorstellen dat dit op eigen initiatief is gebeurd van de Koning.

  Gelet op de ministeriële verantwoordelijkheid, mag je ervan uitgaan dat Rutte hem dit in heeft gefluisterd! Daarmee wordt de Koning gebruikt om politiek te bedrijven waarvoor hij zelf geen verantwoordelijkheid kan nemen. Natuurlijk “is het een beetje dom” dat hij zich op deze wijze laat gebruiken door de minister-president. Hij had natuurlijk kunnen weigeren en tegen Rutte kunnen zeggen dat hij zelf maar die verantwoordelijkheid moest nemen. De Koning wordt op deze wijze misbruikt door de Nederlandse regering.

  Dat deze klap aankomt bij de Nederlanders die zich altijd Loyaal hebben ingezet voor het vaderland mag blijken uit het feit dat een zwaar gedecoreerde strijder van het KNIL het genoeg gevonden heeft en niet langer nog gekleineerd en geschoffeerd wenst te worden door de leiding van ons land. Hij heeft besloten om zijn, meer dan verdiende decoraties terug te sturen. Wat is een decoratie waard als je gelijktijdig in de kou wordt gezet, weg wordt gezet als misdadiger, door degene die verantwoordelijk is voor datgene wat je loyaal hebt uitgevoerd??

  Tot slot is dan daar ook nog eens de laksheid van al die politieke partijen die medeverantwoordelijk zijn geweest voor de inzet van Nederlandse militairen in de over Zeegebieden. Geen debat willen aangaan is natuurlijk een zwakte bod, een lange neus trekken naar de democratie! Waarschijnlijk met slechts een doel en dat is de eigen (vuile) handen in onschuld willen wassen. Stel je toch eens voor dat er gepraat moet gaan worden in ons parlement over de verantwoordelijkheid van die kartelpartijen? Nee, dan wordt er liever voor gekozen om al die mensen van 80 jaar en ouder die zich thuis zitten te verbijten nog maar weer eens een schop in de rug te geven!
  Shame on you!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.