Trekt u alvast maar de portemonnee! ‘EU begint onderhandelingen over toetreding Albanië en Noord-Macedonië’

Na het keer op keer blokkeren van oriënterende gesprekken van enkele EU lidstaten, die totaal niet zaten te wachten op een mogelijk toekomstbeeld met landen zoals Albanië en Noord-Macedonië binnen onze EU begint de EU nu toch direct gesprekken nadat deze lidstaten overstag zijn gegaan. Nederland was één van de landen die het tegen dit soort gesprekken was, toch is ons kabinet akkoord gegaan. 

De EU-buitenlandministers hebben dus besloten dat de gesprekken mogen gaan beginnen. Frankrijk en Nederland, die in eerste instantie tegen dit plan waren, zijn uiteindelijk toch overstag gegaan. Eén meevaller: dit soort gesprekken kunnen jaren duren.

Nederland was oprecht tegen startende gesprekken omdat onze regering het belangrijker achtte dat Albanië en Noord-Macedonië eerst de corruptie zou aanpakken.

Nu gaan we als EU zijnde toch in gesprek met landen die compleet corrupt zijn en totaal geen ‘trias politica’ kennen. Onafhankelijke rechtspraak kennen ze daar absoluut niet. Dus hoezo deze landen binnen het frame van de EU-solidariteit past is mij een raadsel.

Beide landen beloven gretig dat zij zullen gaan hervormen en veranderen. Maar is er iemand die dit gelooft? We hopen het oprecht voor de bevolking van die landen, maar heel realistisch zal het niet zijn.

Laten we hopen dat de EU niet nog meer landen binnenhaalt die corrupt tot op het bot zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Jack Flash

  Ja Rutte zit de oude Nederlanders uit roeien en geeft het geld van de pensioentjes en AOW’tjes dat overblijft achter onze ruggen al weer uit te geven.
  Kijk die volksverrader eens lachen bij die EU vlaggen.

 2. Cootje

  Het enige dat Corona het verschil weet te maken binnen twee jaar in Europa wat er dan van over is . Corona is dodelijk voor de zittende elite

 3. LifeBuddy

  Hahaha, hij haalt de strop bij zichzelf verder aan, maar ook de strop om het volk. Het einde van slinks is nabij. Dikke duim!!!

 4. plakband

  De Duitse elite, Merkel voorop, is kennelijk vreselijk bang voor Rusland.
  Albanië en Macedonië hebben geen enkele toegevoegde waarde voor de EU, behalve als ‘bufferstaat’. Waar zou die angst vandaan komen ?

 5. AS210854

  Dit een duidelijk bewijs dat de eu niet met de gezondheid van hun burgers bezig is, maar alleen maar hoe kan ik de eu burgers en landen van euro’s beroven om snel zoveel mogelijk arme en CORRUPTE landen bij de eu te krijgen.

 6. Peetjoh

  Meer dan een race zoveel mogelijk bevolking te krijgen is het niet. Kunnen ze nog dikker doen dan ze al zijn tegenover putin en Trump . En meer paupers om uit te zuigen. 2 vliegen in 1 klap.

  1. gargamel

   Het is Putin, niet putin, en het is trump, niet Trump . Dat kan je niet begrijpen ,maar na deeeze cirkus hoopelijk well

 7. gargamel

  Waarom opwinding, die zijn massaal hier aanwezig .

 8. Brenda Welsh

  Geen probleem. De restaurants zijn gesloten. Ik houd wat over.

 9. Eertienator

  De EU is net zo corrupt snel er uit stem fvd pvv

 10. JFU

  Quote: “Nederland was één van de landen die het tegen dit soort gesprekken was, toch is ons kabinet akkoord gegaan.”
  En zo gaat dat nu altijd. Eerst een leuk toneelstukje opvoeren, om stemmen te trekken, en dan achter de schermen snel tekenen bij het kruisje.
  Gelukkig is het einde van deze dictators/landverraders in zicht. Zowel in Brussel als in de meeste landen in Europa. De weerstand tegen deze regiems wordt steeds groter. Geduld.

 11. Peetjoh

  Boeie als het beesie maar een naam heeft.

 12. evil knievel

  Wordt dus zo stilletjes mglk tijdens n crisis waarbij burgers met de bosjes neervallen,gewoon door uw strot geduwd!
  Ipv hulp worden we dus opgezadeld met nog meer ellende!?
  Wederom,Dank EU/Rutte!

 13. Bes Tolen

  De moslims in Albanië vervolgden na de tweede wereldoorlog de omvangrijke groep christelijke landgenoten waarvan er massaal zijn uitgeweken naar buurlanden waaronder Hongarije. Het sprookje gaat over de wereld dat de islamieten en de christenen altijd vredig naast elkaar leefden. Dat wordt internationaal ten onrechte geloofd.

  1. Pffff

   Er is maar ding het feit en dat is Europa overnemen! DIT is geen fictie maar feit! Kijk you tube en wat imams zeggen. Ze zullen ons uitbroeden etc

 14. harte385

  Het is nu juist de beste tijd om de stekker er uit te trekken en de EU op te heffen, maar in ieder geval moet Nederland er nu asap uit.

  1. macsjang

   Van mij mogen deze “geweldige leiders” stuk voor stuk, zo’n 6 weken durende obstipatie krijgen.

 15. Pffff

  Daar gaan we weer!!! DIT word, bijna! sorry dat zijn we al bijna een 3de wereld land. Maar we doen maar niet schepjes maar containers vol er boven op! Denk dat het een goed idee is om te emigreren. Er zit niks anders op vrees ik! We waren al de Sjaak maar het word van kwaad tot erger. Wat wou ik dat ik geen kinderen had op sommige momenten. Bij wijze van!!! Ons mooi je landje down the drain😭

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.