Twitter heeft ruzie met het Trump-team! Twitter beweert dat Trump gemanipuleerde video deelde

Het team van Trump zou een bewerkte video van ‘Sleepy Joe’ op Twitter hebben gegooid. Volgens Twitter was deze video gemanipuleerd en werd de video bestempeld als gemanipuleerd. Dit is voor het eerst dat Twitter dit doet, naast ‘shadowbannen’ en vele andere tactieken blijft Twitter zich actief bemoeien met haar gebruikers. De grenzen worden continu verlegd, en nu is het team van Trump hier slachtoffer van!

Een video van de Democratische kandidaat Joe Biden werd online gegooid door een medewerker van Donald Trump, volgens Twitter zou deze video bewerkt zijn. Terwijl de medewerker, Dan Scavino, ontkent dat de video gemanipuleerd is. Het is dus een ouderwetse welles-nietes discussie geworden.

Er is alleen één probleem in deze discussie, het is namelijk helemaal geen eerlijke discussie. Twitter kan namelijk zonder – goede – reden een video of post verwijderen of laten verdwijnen in één of ander vaag algoritme.

Twitter heeft ditmaal een nieuwe truc gevonden om het Trump-team te pesten. Wanneer deze video in je tijdlijn verschijnt, en je wilt de video bekijken krijg je de melding/waarschuwing dat de video is gemanipuleerd. Ze proberen ze je dus vooraf al direct te beïnvloeden.

Twitter had ooit als ideaal het platform te zijn waar mensen hun mening/visie konden uiten, maar tegenwoordig zijn er radicaal linkse krachten die alles bepalen bij Twitter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Piet51

  Het was beter geweest als de schrijver ook aangegeven had, wat die z.g. manipulatie inhield, namelijk essentiële zinsdelen achter de komma weglaten. Misschien is dat geen manipulatie van de speechtekst in de letterlijke betekenis van het woord, maar er wordt wel bereikt dat de zin een andere betekenis krijgt dan door de spreker, Biden, bedoeld was. Dat lijkt me manipulatie naar de geest van het woord en zeker een poging tot manipulatie van de lezers. Alle reden voor een waarschuwing door Twitter, lijkt me.

  1. AnnaKlaver

   Hier op DDS zijn Baudet en Trump heilig verklaard.

   Waarschuwing: Mike kijkt mee…

   1. Rammstein

    Anna is Julien / 1234wijf / Mikael etc., etc. de eerloze Eeuwig Gebande psycho.

   2. Bullshit16

    Anna
    je bent vrij om te vertrekken niemand die je tegenhoudt
    Al vaker gezegt jullie linkse ratten Willen alles naar jullie hand zetten maar als blijkt dat jullie er finaal naast zitten dan is het in een keer fak news
    Denk daar maar eens aan
    Stem fvd of PVV uit de eu

    1. Julian

     Jeetje wat een huilenbalk ben jij zeg. Ik heb werkelijk nog niet een inhoudelijke reactie van jou gelezen…

     1. Rammstein

      Dat geldt voor jou ook Julia. Je roept maar wat zonder het inhoudelijk te onderbouwen. Wees een ferme meid en geef eens antwoord.

     2. Bullshit16

      Julian
      Jawel ik doe niks anders dan inhoudelijks reageren dat kan ik van jij niet zeggen
      Jin komt elke keer met het zelfde gezeik ooo een schtijffoutje hier een schrijffoutje daar anders weet jin niks te brullen nu goed dombo

     3. Julian

      Schrijffoutje? Man laat je nakijken. Dat je eens vergist met d en t bij werkwoorden … geen probleem. Maar de fouten die jij maakt…. Fijn dat je Rammstein hebt om je mee te verdedigen..
      Je laat een koe nog lachen…. “Jawel ik doe niks anders dan inhoudelijks reageren….”

   3. 777

    Eeuwig gebande!

   4. Rosasolis

    @AnnaKlaver. Baudet en Trump zijn niet altijd heilig op DDS verklaard. Anders zou deze nieuwssite tenminste de helft van de “NIET Baudet en Trump bewonderaars” verliezen; en er zijn velen op deze site. Heel vaak kan je merken dat hoofdredacteur Tim E, veel kritiek heeft over de uitspraken van Baudet.
    Ik heb zelden een artikel van Tim gelezen die Trump ophemelt. Maar als een ander lid van de redactie team dat wel doet. dat is zijn/haar eigen mening. Net als abonnees, hebben redactie leden ook recht op eigen mening.

   5. Gewoon werken

    Je vergeet behhhh te zeggen schaapje.
    Niemand is geïnteresseerd in jou praat gebrek.
    Niks wat jij zegt deugd of is redelijk.

   6. kees cup

    Inderdaad annaklaver, zoiets als sommigen met ene mohammed doen, vergelijkbaar fanatisme, aan de felle, zeer intolerante reacties te oordelen.
    Al wordt er nog niet om gemoord.

 2. Maxks

  Waarom niet de “originele” plaatsen, kan toch niet zo moeilijk zijn.
  Waarom hebben zich Biden adepten niet gemeld die aanwezig waren tijdens deze speech om de manipulatie te bevestigen.

  Waarom plaatst Twitter een melding/waarschuwing zonder tegenbewijs.
  Twitter maakt zich, op deze manier, schuldig aan het verspreiden van misleading notification.

  1. Piet51

   @Maxks
   Het is niet zo moeilijk de originele speech te vinden. De voor het grootste deel weggeknipte volzinnen waarom het gaat zijn te horen op de eerste 20 sekonden na youtube.com/watch?v=IUCA4qg8Okk&feature=emb_err_watch_on_yt&t=9m51s

   1. henk43

    Dank je wel Piet .Duidelijk! Ontkennen heeft geen zin meer en ik denk dat dit de enigste manier is .Blaming en Shaming .Heel goed van Twitter om “fake news “op deze wijze aan de kaak te stellen en te laten zien wie dat plaatst. En dat zal kwaadwillenden er van weerhouden dit te doen.

    1. Piet51

     @henk43
     Fake news is een serieus te nemen verschijnsel, dat niet vaak en snel genoeg kan worden rechtgezet.
     Maar bij Trump ligt dit anders. het door hem verspreide fake news is zo gemakkelijk te verifiëren, dat hij daarmee alleen zichzelf schaadt. En dat kan hij wat mij betreft niet vaak genoeg doen. Het begon al met de inauguratie en de wel of niet overvolle pleinen met bewonderaars. Meer eigenlijk begon het fake news van hem bekend te worden met zijn bewering dat Obama in Afrika geboren zou zijn. Het zijn vrijwel altijd gemakkelijk door te prikken leugens. De man is dom.

 3. Lambieck

  Een wereldberoemde oplnado stelde enige tijd :
  Wat betreft de vrijheid van meningsuiting: die heb je ten opzichte van de staat, niet ten opzichte van een private onderneming als Twitter.
  .
  Jullie zeurpieten hebben de vrijheid om hier te reageren omdat wij dat toelaten, niet omdat jullie dat verdienen. Die vrijheid kunnen we op ieder moment intrekken. Wen er maar aan.
  .
  Twitter deelt duidelijk de zienswijzen van deze invloedrijke opinado.

 4. B. Pascal

  Heel eenvoudig gezegd: wanneer je geen facebook, twitter, instagram, linkedin nodig hebt, ga er direct vanaf. Het zijn zulke hopeloze middelen! Middelen voor ”losers” en facetalkers, om het op zijn Trumpiaans te spreken!

  Wie recht en echt is, heeft zulke middelen niet nodig. Wie het nodig heeft, als noodzakelijk kwaad, die merkt dat het middel je altijd meeneemt op de linkse rivieren. Voor zaken en grote deals, ben je zonder die middelen slagvaardiger.
  Laat links, links liggen met hun socialspeeltjes! De ballon knalt alleen, wanneer men er te veel lucht in brengt, dat doet links continu, dus laat maar knallen.

  De wel denkende mens heeft sociaalmedia niet nodig! Ach, de middelen zijn ”leuk” voor jongeren tot 24 jaar, daarna ben je ruim denkender, mag men verwachten.

  1. Bullshit16

   Pascal
   Daarom heb ik geen Twitter in ook geen Facebook die gasten krijgen te veel linkse macht waar je als mens met gezond verstand afstand van moet nemen

   1. Piet51

    @Bullshit
    Dat wordt dan over enige tijd een kluizenaarsbestaan voor je. Het is ook heel erg onverstandig van je om geen kennis te willen nemen van opinies van tegenstanders. Zo heb je geen idee hoe een groot deel van de bevolking ergens over denkt, kun je daarom geen zinnig debat voeren en zeker niet anderen overtuigen. Om zelf sterker in je eigen mening te staan, moet je andere meningen niet negeren.
    Afstand nemen van gedachtegoed, links of rechts, kan alleen effectief, als je dat gedachtegoed kent!

    1. Bullshit16

     Piet51
     Ik hoef dat gezeik niet de hele dag aan mijn hoofd in zeker niet van Twitter in al hellemaal niet van Facebook ik heb het een tijdje gehad maar ben er af gegaan
     In maak je om mij geen zorgen ik kom wel aan nieuws aan eerlijk nieuws wel te verstaan
     Beter dan jouw fak news

     1. Piet51

      @Bullshit
      Is het misschien een idee om eens op te houden met die kinderachtige kwalificaties die je elke tegenstander meent te moeten meegeven? Je zou het kunnen overwegen. Het staat zo diskwalificerend, vooral naar jezelf, zodat je nog maar moeilijk serieus te nemen bent.
      Ik weet niet wat fak news is, maar het klinkt niet zo complimenteus.
      Ik ben nu wel benieuwd geworden naar je nieuwsbronnen.

    2. Bullshit16

     Piet51
     Gaan we nu huili huili doen jij denkt dat je slim bent maar in werkelijkheid wil jij iedereen overtreffen die een andere mening heeft in dat soort volk schuit ik op
     Wij rechtse mensen slaan terug heb ik al eerder tegen iemand gezegt
     Dus wen er maar aan betweter

 5. Jack Flash

  DDS,IK KAN HELAAS DOOR DIE STOMME REKLAME DE BERICHTEN NIET MEER LEZEN LAAT STAAN REAGEREN.
  IK HOUD HET VOORLOPIG VOOR GEZIEN!

  1. Lefty

   JF : Dat kun kun je gewoon wegklikken. Gaat wel per topic.

 6. fanof43

  Overigens wederom het dringende verzoek te stoppen met die mini-pop-upjes. DDS is vrijwel niet meer leesbaar, zeker niet op een telefoon.

  1. Piet51

   @fanof43
   Ik heb nergens last van, weet niet eens wat je bedoelt. Misschien is het de advertentieblocker add-on die ik gebruik: Adblock Plus

   1. fanof43

    Goed advies, Piet51! Ik heb het gevolgd en ben die nare dingen kwijt!

    1. Piet51

     @fanof43
     Graag gedaan. Als je nog eens wat hebt…
     Sommige sites hebben er wel een hekel aan en willen dat je die blocker eerst voor die site uitzet, voor je verder mag.

 7. Rosasolis

  De video ging over een bewerkte foto van J. Biden, met een gesproken tekst dat niet van hem was. Zo gaat dat dagelijks op vele extreem-rechts Amerikaanse sites. Dat Twitter bezwaar heeft gemaakt, laat zien dat ze eerlijker zijn dat vele andere politieke sites.
  Voor een aantal jaren was ik abonnee op Front-Page Magazine, totdat het een
  extreem-rechts site werd,
  die het prachtig vindt om foto’s te bewerken, om bepaalde mensen als idioot te bestempelen. Voor maanden lang was er praktisch dagelijks een belachelijke foto van
  A. Merkel in een burka. Zo gaat dat in Amerika.

 8. Lefty

  Washington (dpo) – As part of his plan to improve national security and combat illegal immigration, US President Donald Trump intends to send around 3 million American Indians back to where they came from – India. He is to sign an executive order to this effect this week.
  In an interview with Fox News, President Trump described Indians living in the USA as lawless warriors with a history of attacking and killing US citizens. He claimed, “I’ve seen it in all kinds of TV documentaries. Horrible attacks on good Americans using hatchets or bows and arrows. You can’t trust these Indians.”
  President Trump consulted with the appropriate members of the government and found that most Indians do not possess the relevant immigration documents. “That means they are here illegally. I had to act.”
  Further criticism is to be found on the President’s Twitter account:

  He also tweeted:

  The White House has announced that Indians will be given a three month period in which to leave the country. India is to pay for their flights.

  1. Piet51

   @Lefty
   Leuk! Ik sluit niet eens uit, dat hij een tijdje met zulke gedachten rondgelopen heeft. Dat duurde een tijdje, omdat naaste medewerkers wat moeite hadden om hem uit te leggen hoe de wereld in elkaar en zich ontwikkeld heeft tot wat het nu is. Maar hij is niet dom en zal het na een paar verwoede pogingen van zijn team min of meer begrepen hebben.

 9. Maxks

  Heb de volledige speech beluisterd en kan enkel concluderen dat hetgeen op Twitter staat ook daadwerkelijk gezegd wordt.
  Dat men volzinnen weglaat zodat de context uit haar verband wordt gerukt is een politiekspel wat beiden kanten spelen.
  De democraten suggereren en frame wel op een lelijker niveau, gelet op hun wereldvreemde kijk m.b.t het gehele impeachment verhaal.

  1. Piet51

   @Maxks
   Natuurlijk doen alle partijen dingen die eigenlijk niet zouden mogen. Maar dat neemt niet weg, dat dergelijke acties, door wie dan ook uitgevoerd, altijd verwerpelijk zijn. Het Witte Huis heeft inderdaad Biden correct geciteerd, maar wel zodanig dat een foute boodschap werd overgebracht.

 10. Bes Tolen

  De Democraten waren de partij van … de slavenhandelaren en -bezitters en de zwarte slaven. Er waren ook blanke slaven, bijvoorbeeld op gegeven ogenblik 300.000 Ieren; van protestantse komaf trouwens en daarmee ontsnapten ze wel aan nog erger in Ierland zelf. Ook Australië had slaven. Blanken. Uit Engeland. Noord Afrika had er ook; uit vooral Zuid Europa maar zelfs uit West Europa,
  uit Noorwegen, Ierland e.d.
  Zo omstreeks 1900 werden nog regelmatig jonge vrouwen uit Rotterdamse havens ontvoerd door Noord Afrikanen.

 11. evil knievel

  Alles dat niet in t straatje van links past,wordt niet getolereerd!
  Hebben gdvrdmme ook nog overal n vinger in de pap!?
  Wat n diknekken,bah!
  Stem ze weg die elitaire hoogmoedswaanzin lijders!
  De gewone burger moet t weer ns voor t zeggen krijgen!(in elk geval ook wat in de pap te brokkelen hebben!);)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.