Vandaag is het Internationale Vrouwendag, toch vindt niet iedereen dat vrouwen worden achtergesteld! Jort Kelder: ‘Vrouwen worden op televisie altijd voorgetrokken’

Het is vandaag weer Internationale Vrouwendag, oftewel een leuk dag waarop aartsconservatieven ‘blijf toch achter je aanrecht’-types de doorgeslagen feministen bestrijden. Want worden vrouwen nu daadwerkelijk tegengehouden door een ‘glazenplafond’ of het ‘patriarchaat’ of de ‘old boys-netwerken’. Sommige mensen moeten helemaal niks van deze discussie, en andere worden helemaal wild als je niet erkent dat vrouwen slachtoffer zijn van onzichtbare – en onbewezen – krachten. 

Het CBS komt met goed nieuws, ruim 6 op 10 vrouwen in Nederland werkt. Bij de mannen staat de teller op 7 op 10, wat dus betekent dat vrouwen langzaamaan steeds meer te zien zijn op de werkvloer. Overigens verwachten we absoluut geen stijging door het vrouwenquotum.

Vandaag is zo’n dag dat je volgens GL/D66/BIJ1-achtige types enorm moet treuren dat vrouwen niet meer privileges genieten. De raarste complotten zoals de loonkloof – die al duizenden keren als mythe is ontmanteld – en ‘het patriarchaat’ passeren de revue.

Ondertussen kon Jort Kelder het niet laten om weer een pikante opmerking te maken.

Er is inderdaad veel discriminatie van mannen

Waarschijnlijk krijgt Jort Kelder deze week ook weer flink wat bagger over zich heen omdat hij iets zegt ‘wat niet kan’.

Zelf onze favoriete Op1-presentator en Baudet-basher Sander Schimmelpenninck heeft zo zijn bedenkingen bij al die feministische mythes.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. perry

  Vrouwendag?
  Echte vrouwen zijn er tegenwoordig bijna niet meer, de meeste dames zijn transgender, danwel hebben ze last van penisnijd of zijn lesbo!
  Kijk maar eens goed om je heen!

  1. inert

   perry!
   Nou, er zijn ook nog wel normale vrouwen, ik heb er een van!
   Ze kookt goed, werkt en is zorgzaam, krijgt elke week dus een bloemetje!
   Daarbij zijn er zijn ook veel “normale vrouwen” die nog geen ei kunnen koken en enkel “uit” willen/kunnen eten, zo’n zijn vrouwen kan je beter los laten lopen, om enkel te wippen hoeft een man geen vrouw als partner, kan je beter naar prostituees, veel tevredenstellender en uiteindelijk goedkoper!

   1. Rosasolis

    @inert. Ben jij ook een normale man die je werkende vrouw hulp bied wanneer zij moe thuis komt, met het voorbereiden en koken van een lekker maaltijd voor een of twee dagen? Ga jij een lekker glas wij voor haar inschenken terwijl zij bezig is lekker te koken, naar een lange dag werken in haar studie of beroep? Als toenmalige carriere vrouw vond ik de dagelijkse huishoudelijke hulp die ik met mijn man deelde , zeer gewaardeerd in ons huwelijk al werkende echtpaar. Waar twee werken, moeten ze aller beide hun hulp geven in het huishoud. Huishoud takken kunnen zeer zwaar zijn. en daarom moeten ze verdeeld worden, tussen de werkende echtparen. Het gaat nu steeds meer over onze samenwerkende echtparen zonder kinderen. Die verantwoordelijk zijn voor de
    opbouw van onze samenleving …omdat zij vrij zijn omdat te kunnen doen.
    (Boodschap van Jeshua (Jezus) voor kinderloze vrouwen).
    Jij houd van je vrouw, dus moet jij zorgen dat jullie de zware huishoud takken samen delen. Dat zou voor haar meer gewaardeerd worden dan een boeketje bloemen die na een week, weggegooid wordt.

    1. inert

     rosalis!
     Mijn partner werkt alléén thuis, heeft géén job en die wilt zo ook niet, dus waar leuter je over?
     Als ik thuis alsook het huishouden moest bestieren, hetgeen ik overigens wel eens doe, zou ik als man beter alleen verder kunnen gaan.
     Zoals ik eerder al heb vermeld, een vrouw die enkel nuttig kan zijn mbt s*ks, is overbodig en waardeloos, en al helemaal als ze enkel op haar doos zit te wachten tot de dag om is,en denkt dat manlief zoiets is als een slaaf!

  2. Isengrijn

   Hèhè 🙂

   Nou, Perry, jij woont nog partnerloos bij jouw ouders of je gaat in het verkeerde café uit.

   “…Kijk maar eens goed om je heen!…”

   Ik zie ze niet, Perry!

   1. perry

    isengrijn-
    Haha, zwarte humor en cynisme staan vandaag op `aan’!

 2. -Bo-Realist

  Vrouwen zijn niet achtergesteld bij mannen in de westerse wereld. Als zij echter dezelfde positie willen hebben als de man, moeten ze dezelfde offers brengen en niet worden voorgetrokken middels vrouwenquota. Vrouwen hebben meestal andere prioriteiten en werken daarom vaker parttime en niet in leidinggevende functies. Jammer dat feministen dit niet in willen zien.

  1. Rosasolis

   @Bo-Realist. Jij heb volkomen gelijk. Wij leven nu in een moderne man-vrouw maatschappij met dezelfde rechten, plichten en kansen voor mannen en vrouwen. Niemand mag misbruik maken van deze nieuwe wet en begrip in onze samenleven.
   Vele vrouwen werken in leidinggevende functies. En er zijn ook mannen die
   thuis werken, terwijl hun vrouw doorgaat met haar beroep. Dit heeft niets met feminisme te maken…Mogen wij vrouwen niet van onze beroep houden en blijven oefenen?!

   1. inert

    rosalis!
    “Vele vrouwen werken in leidinggevende functies”
    Wie en waar zijn die “velen”?
    Dat kunnen hoogstens leidinggevenden in een prostitutiehok danwel kindercrêche leidinggevenden zijn!
    Vrouwen zijn te emotioneel, softy en irrationeel!
    Daarentegen onmisbaar voor de man per definitie, ehum!

    1. Rosasolis

     @inert. Wat ziekelijk van u. Ik had u anders geschat. Waarschijnkijk heeft u gelogen over uw “geweldige werkende vrouw die ook uitmuntende huishoudster is”. Waarom zou welke vrouw dan ook met u gaan leven om een tweedelige ban in haar leven te onderhouden?! Wat doet u in het huishouden?
     Hopelijk…als het tenminste waar is met de wekelijke bloemetjes van jou…
     dat ze meteen in de groene vuilnisbak gooit, en vraagt waar zij weg van jou komen….omdat jij haar helemaal niet waard ben. Over “emotionele vrouwen”… ieder mens vrouw of man weet wanneer het te veel is. Kijk uit met de domme wekelijkse bloemetjes….Zij beslist wanneer het ellende te ver is gegaan.
     Zij heeft jouw bloemetjes helemaal niet nodig, en bovendien is zij helemaal NIET emotioneel, wanneer zij beslist dan genoeg is genoeg van uw discriminatie en huishoud onderdrukking. Zij zal NOOIT haar carriere opgeven omdat zij ook jouw huishoud slavin moet zijn! Als jij niets ziet in het
     man-vrouw gedeelte samenlevingen, dan gaat deze vrouw binnenkort jou verlaten. Omdat zij niet SUPER-VROUW is, die twee beroepen moet gaan onderhouden.
     Kortom: Als jij werkelijk van je vrouw houdt en ook van haar beroep en werkzaamheden, dan geef je haar je steun zodat zij haar beroep kan doorzetten. Kom je eerder thuis, dan kan je een pan aardappelen zetten,
     of wat sperziebonen klaarmaken. En wanneer zij thuiskomt geef je haar een
     heerlijke glas wijn. Dan als ze erbij komt, van een lange werkdag, helpt ze verder met het klaarmaken van een lekkere maaltijd. Zo gaat dat met werkende echtparen die werkelijk van elkaar houden…Hoe zit het met de
     gevoelens van mannen die hun levenspartner kwijt raken, wegens onderdrukking, discriminatie, en geen respect en steun voor haar beroep?
     Ik heb gelukkig door mijn hele leven meegemaakt dat zowel mannen als vrouwen kunnen emotioneel reageren…over vele onderdelen van onze samenleving. Vrouwen zijn beslist niet meer “gevoeliger” dan mannen.

   2. -Bo-Realist

    @Rosa
    Ik zeg nergens dat vrouwen niet mogen werken of niet van werk mogen houden. Sterker nog, mooi als ze werk hebben dat zij leuk vinden.
    Hoe de rolverdeling thuis is, moet thuis overlegd worden, daar ga ik geen generieke uitspraak over doen.

    1. Rosasolis

     @Bo-Realist. Juist. Overleg thuis, en samenwerken is de enige juiste weg
     in een goede, moderne huwelijk.

     1. Fonz

      Moderne huwelijk is de doodsteek voor het gezin als hoeksteen…

      Je moet dit eens bekijken….

      h**ps://www.npostart.nl/vpro-tegenlicht/08-03-2020/VPWON_1310201

  2. Alicia

   Helemaal mee eens.

 3. Bullshit16

  Vroeger had je dat gezeik niet vroeger was vrouw vrouw in man was man
  Tegenwoordig is vrouw een man in man een vrouw
  Vrouwen moeten niet zo zeuren
  Waneer komt er een manen dag
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. -Bo-Realist

   Wetenschap toont aan: mensen in of na geslachtsveranderende operatie zijn vaker ongelukkig en denken vaker aan zelfverminking of -moord.

   Het is dus inderdaad beter om je neer te leggen bij je biologische geslacht. Alle niet-biologische geslachten vind ik sowieso flauwekul.

  2. Lugor

   Is het werken met een toetsenbord met inspraak erg lastig?

   1. 777

    Islambieck Lugor?

    1. Lambieck

     Ziggy Fonz?

 4. Baron von Munchhausen

  Toekomstig voorbeeld voor de Nederlandse vrouw.
  SS: Krullend-Brul-Breedbek-Brildragend-Scheitend monster-mens!!!
  (tenminste als de huidige generatie (vrouwen) zo doorgaan.

  1. Lambieck

   Gaat de baron er in de toekomst toch op vooruit.

   1. Baron von Munchhausen

    Lambieck
    Ik loop ook nog op vier poten en eet bananen.

    1. Lambieck

     U loopt al.
     Een hele vooruitgang.

 5. fusilier

  Samen iets opbouwen met de vrouw van je leven, is het mooiste wat er bestaat.

  1. Lambieck

   Behalve als de vrouw van je leven met een ander het bed deelt

   1. 777

    Islambieck?

  2. Fonz

   Zeker fuselier, monogamie is geestelijk en lichamelijk het beste voor de mens

  3. -Bo-Realist

   Fusileer
   Je hebt helemaal gelijk.

 6. Maxks

  Tja…nagenoeg iedereen is het erover eens dat vrouwen hetzelfde salaris dienen te ontvangen als mannen bij gelijke werkzaamheden en uren. Maar het dient ook zo te zijn dat de beste kandidaat op de juiste plaats dient te zitten, ook al is het een Smurf.

  Storend is wel dat de meeste vrouwen de luisteraars misofonie (walging en woede door geluiden) bezorgen. Vele onder hen hebben zodanige irritante stemmetjes dat je een acute aanval van tinnitus krijgt. Ook spreken ze (generalisatie) belerend en met een nadrukkelijke stelligheid.
  Trouwens, ook de nieuwe lichting man heeft een hoog gehalte aan stemband verweking.

 7. Fonz

  Je wordt er als man natuurlijk kotsmisselijk van dat gezeik over vrouwen, kijk eens om je heen welke plek heeft de man?
  Kijk je tv dan zie je geen normale kerel meer trouwens ook geen vrouwen, de vrouwen van nu zijn lelijk, gedragen zich als mannetjes en andersom gedragen mannetjes zich als vrouwtjes.
  Dan nog maar niet te spreken over de genderneutrale leugens

 8. Rosasolis

  Internationale Vrouwendag gaat niet over onze gewone Nederlandse vrouwen en meisjes, en vrouwen in andere westerse landen. Maar het is hard nodig voor 3de wereld landen,
  waar vrouwendiscriminatie toeneemt, en steeds erger wordt. Gisteren was er in Trouw
  een grote rapport over huidige discriminatie tegen vrouwen en meisjes in vele 3de wereld landen. De grootste probleem is het uithuwelijken van jonge meisjes. Om zo gauw mogelijk kinderen te gaan baren. En verder geen enkele eigen leven mogen hebben.
  Daarom is Vrouwendag meer dan ook tevoren belangrijk voor 3de wereld landen.
  Voordat wereld overbevolking van mensen, ons planeet helemaal kapot maakt.

  1. Fonz

   Weet je wie er gediscrimineerd worden in het westen? waarschijnlijk weet jij dat niet, dat zijn de gewone blanke westerse man

  2. Peetjoh

   Hard nodig in de derde wereld?. En wat kunnen wij daarin betekenen. Denk jij dat als er hier van die tuinbroeken gaan klagen op straat er wat veranderd in Afrika?. Sinds er vrouwen in de politiek en in het bedrijfsleven zitten,is de welvaart ingestort. Heb jij vast niet gemerkt. Ouders verdrinken hun kind gooien het op het strand en wat gebeurt er. Jankende wijven op tv ohoh wat zielig en dan de moordenaar welkom heten. Stomme emotionele beslissingen meer kan een wijf niet. Daarom hebben ze in alle slimme landen de vrouw nog steeds op een heel laag voetstuk.

 9. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Jortje als holmaat van Rutte moet niet zeuren !

 10. denktenk

  @ -Bo-Realist

  Er zijn niet 2 soorten mensen.
  Er zijn 3 soorten mensen.

  Vrouwen, Mannen en Kneuzen.

  1. -Bo-Realist

   @denktenk
   Kneuzen zijn een soort, geen geslacht. Ik spreek in mijn bijdrages niet van soorten.
   Die grap houden we er in.

 11. Alicia

  Wanneer komt er een vrouwen quotum voor bouwbedrijven? Ik heb nog nooit een vrouwelijke bouwvakker gezien. Of vuilnis vrouw of F16 piloten. Of moeten ze alleen maar zitten in een of andere commissie als CEO? Als je wilt als vrouw dan is sky the limit maar ze willen part-time werken. Tja dan kom je er niet.
  Trouwens de politiek hoort niet in te grijpen in bedrijven.

  1. Fonz

   Het gezin is niet meer de hoeksteen van de Nederlandse maatschappij!!!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.